🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
-
WIADOMOŚĆ
-
Thoruviel wrote:Kurczę, bardzo mi przykro 🫂🫂🫂 o tyle mogę powiedzieć, że dr Arek kombinuje z lekami, pewnie zmieni Ci teraz, mi przy drugiej zmienił + dodał PISCI. Trzymam kciuki, żeby zastosował swoje "sztuczki" u Was i żeby były zarodki w kolejnej procedurze ✊️✊️✊️
-
Julia24 wrote:Może spróbuj na wątku "IN VITRO z niskim AMH". Jest bardzo rozbudowany, więc duzo historii można poczytac i poradzić się ☺️.
Ja jedynie z suplementacją w razie co mogę pomóc. Pamiętaj też, że w ramach refundacji wam obojgu przysługę dostęp do pomocy psychologicznej. Jest to ciężka droga i warto wcześniej zacząć terapię, niż czekać aż juz nie będzie się dawało rady. Ja zaczęłam chodzić przed IUI nawet i bardzo sobie chwalę.
Ściskam 🫂🫂
A jak u Was dziewczyny? ☺️
Ja dostałam rozpiskę od Jarosz. Czekam teraz na @ i start stymulacji. Na szczęście wraca trochę energii. Chyba odchorowałam już te cytokiny i nadzieja znowu jest. Walczymy! 💪
Czytałam, że dużą rolę odgrywa Q10 suplementowałaś może? -
rosanaliściu wrote:Tą metodę zapłodnienia właśnie teraz zastosowali, też myślę, ze bedzie kombinować z dawkami przy drugiej stymulacji. Zastanawiam się jeszcze czy nie zrobic badań genetycznych, może to da mi odpowiedź dlaczego mam takie niskie AMH i czy wiąże sie to z wadą łamliwego chromosomu X.
Możesz się podpytać dr Arka o badanie kariotypów, jednorazowe badanie, coś ok. 400 zł/osoby kosztuje. W UCK można zrobić, tam sa w porzadku ceny i szybko wyniki. I wtedy macie też ew. podkładkę pod badania PGT-A.
Chyba, że masz na myśli jeszcze inne badanie genetyczne?Kariotypy ok; AMH 4,8 (IX 2024)
- cross- match X 39% --> XII 61% --> 01.25: Equoral 50 + encorton--> V 45,5%
- allo-MLR 38% X --> V 55,6% , komórki NK 9%, KIR AA
Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min🤞
encorton, acard, clexane, cyclogest
IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ok i 1 mozaika
IVF 5 10.2024 - 1 PGT-A ok, 1 niebadany
- transfer VIII 04.03 ❄️ 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔cleaxane
- transfer IX 05.04 ❄️ 5.2.3 💔encorton, accofil, clexane
IVF 4 05.2024 - 1 zarodek 5.2.3 PGT-A 👍
- transfer VII w lipcu❄️ Accofil - 🍀 - poronienie 6t 💔
IVF 3 03.2023 - 3 ❄️, dwa PGT-A 👍
- transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- 🍀 09.2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
- 03.2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔
IVF 2: 06.2022 - 1 ❄️ 5.2.2 - PGT-A 👎
IVF 1: 08.2021 - 4 ❄️bez PGT-A
- 4 x ET 08.2021- 03.2022 ❌, raz cb
- 02.2022 - receptywność endometrium ok
IUI 05.2021 - 💔 -
rosanaliściu wrote:Tak, właśnie zaglądam na to forum i jest sporo pokrzepiających historii. Na ten moment dobrze sobie z tym radzę, jestem typem zadaniowca i traktuję to trochę jak wyzwanie ale jak tylko poczuję to skorzystam z pomocy 😊
Czytałam, że dużą rolę odgrywa Q10 suplementowałaś może?
Koenzym q10 to podstawa przygotowania do procedury. Im dłużej brany przed tym lepiej. Zazwyczaj rekomendowana jest dawka 400mg ubichinoLU (jest lepiej przyswajalny, niż ubichinON).
Warto dorzucić witaminę E, 3mg melatoniny (przed spaniem) i 600mg NAC (chyba, że masz stany zapalne, czyli np. Endo/adeno to podwoić dawkę).
Super, że dbasz o omegę-3 i witaminę d3 ☺️. Warto wprowadzić zdrową dietę (cukier i alkohol najlepiej całkowicie wykluczyć na ten czas).💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Thoruviel wrote:Możesz się podpytać dr Arka o badanie kariotypów, jednorazowe badanie, coś ok. 400 zł/osoby kosztuje. W UCK można zrobić, tam sa w porzadku ceny i szybko wyniki. I wtedy macie też ew. podkładkę pod badania PGT-A.
Chyba, że masz na myśli jeszcze inne badanie genetyczne? -
Julia24 wrote:Koenzym q10 to podstawa przygotowania do procedury. Im dłużej brany przed tym lepiej. Zazwyczaj rekomendowana jest dawka 400mg ubichinoLU (jest lepiej przyswajalny, niż ubichinON).
Warto dorzucić witaminę E, 3mg melatoniny (przed spaniem) i 600mg NAC (chyba, że masz stany zapalne, czyli np. Endo/adeno to podwoić dawkę).
Super, że dbasz o omegę-3 i witaminę d3 ☺️. Warto wprowadzić zdrową dietę (cukier i alkohol najlepiej całkowicie wykluczyć na ten czas).
Dziękuję za podpowiedź 😊
Właśnie nie mam innych chorób, prowadzę zdrowy tryb życia, wiadomo różnie bywa z ćwiczkami 😅 ale dbam o siebie jak tylko umiem i tak jest już od wielu lat a i tak klapa 🫢
Baaaardzo mocno trzymam za Nas wszystkie kciuki i wsparcie bliskich i to forum ma ogromne znaczenie 🤗 -
Też mam ten fertil ona AMH i tak dodatkowo biorę całą garść innych supli w tym Q10.🫅86🤵85
Kariotypy prawidłowe
Starania od 2017
3 IUI- bez powodzenia
2022 zaczynamy przygodę z IVF (dziś wiem, że długa i bolącą)
4 IVF z własnych komorek- słaba odpowiedź na stymulacje tylko 2 transfery.
I transfer 6.03.2023- ciąża do 9.5 TC💔
II transfer IV/24- cb.
Decyzja o zmianie kliniki VI/2024 🦢
Poprzednia nie miała swojego banku komórek.
IX/2024 IVF z KD na 6 zarodków 3 ❄️
1 transfer❄️4.1.1 październik- beta 0
2 transfer❄️ 4.2.2 grudzień- beta 0
3 transfer ❄️ 4.2.3 05.03.2025 (tak dokładnie 2 lata po pierwszym poronieniu) 10 dpt- 60 😍
12 dpt- 152😍😍
Krwawienie i krwiak podkosmówkowy 17.04 wyrok poronienie zatrzymane 6.5 TC 💔💔💔
Zaczynamy z immunologia
Kir prawidłowy, ANA nie wykryto, cross-match 27.9%
Allo MLR 0%
6 procedura IVF z KD brak zarodków 😔
I co dalej? Nie wiem
Zaczynamy -
Przepraszam że dopiero teraz ale wróciliśmy dopiero co z urlopu i wyłączyłam się całkowicie. Więc tak ja mam zapisany antybiotyk i mam go brać w cyklu poprzedzającym stymulację a że na okres wakacyjny wrzuciłam bieg "mam wywalone" to antybiotyk będę brała w sierpniu i we wrześniu stymulacja😁 ale mówił że martwi go tylko ten wynik pow. 7000 ale, że z innymi wynikami wszystko składa mu się razem do kupy jak mam być szczera to zdałam się na docenta nie chce mi się studiować już kolejnej dziedziny medycznej jestem tym najzwyczajniej zmęczona i dopiero na urlopie dotarło do mnie jak dużo przez to wszystko człowiek traci życia i radości wiem że cel jest tego warty w 100% ale dotarło do mnie że złapałam na tym punkcie takiego świra że przez 8 lat tylko to jest w mojej głowie.Julia24 lubi tę wiadomość
🫅86🤵85
Kariotypy prawidłowe
Starania od 2017
3 IUI- bez powodzenia
2022 zaczynamy przygodę z IVF (dziś wiem, że długa i bolącą)
4 IVF z własnych komorek- słaba odpowiedź na stymulacje tylko 2 transfery.
I transfer 6.03.2023- ciąża do 9.5 TC💔
II transfer IV/24- cb.
Decyzja o zmianie kliniki VI/2024 🦢
Poprzednia nie miała swojego banku komórek.
IX/2024 IVF z KD na 6 zarodków 3 ❄️
1 transfer❄️4.1.1 październik- beta 0
2 transfer❄️ 4.2.2 grudzień- beta 0
3 transfer ❄️ 4.2.3 05.03.2025 (tak dokładnie 2 lata po pierwszym poronieniu) 10 dpt- 60 😍
12 dpt- 152😍😍
Krwawienie i krwiak podkosmówkowy 17.04 wyrok poronienie zatrzymane 6.5 TC 💔💔💔
Zaczynamy z immunologia
Kir prawidłowy, ANA nie wykryto, cross-match 27.9%
Allo MLR 0%
6 procedura IVF z KD brak zarodków 😔
I co dalej? Nie wiem
Zaczynamy -
Katia86 wrote:Przepraszam że dopiero teraz ale wróciliśmy dopiero co z urlopu i wyłączyłam się całkowicie. Więc tak ja mam zapisany antybiotyk i mam go brać w cyklu poprzedzającym stymulację a że na okres wakacyjny wrzuciłam bieg "mam wywalone" to antybiotyk będę brała w sierpniu i we wrześniu stymulacja😁 ale mówił że martwi go tylko ten wynik pow. 7000 ale, że z innymi wynikami wszystko składa mu się razem do kupy jak mam być szczera to zdałam się na docenta nie chce mi się studiować już kolejnej dziedziny medycznej jestem tym najzwyczajniej zmęczona i dopiero na urlopie dotarło do mnie jak dużo przez to wszystko człowiek traci życia i radości wiem że cel jest tego warty w 100% ale dotarło do mnie że złapałam na tym punkcie takiego świra że przez 8 lat tylko to jest w mojej głowie.
Hej,
Mam nadzieję, że urlop udany 😁😁. Dobrze
, że potrafisz się od tego odciąć!!
Czy mogłabyś powiedziec u kogo się leczysz? I co dokladnie dostałaś?
Ja u Jarosz i ma kompletnie inne podejście z tego, co widzę. Mam brać hydroxychloroquine i encorton do dnia transferu (u mnie to z 4 miesiące). Potem dodać Prograf, accofil, acard I podwoić encorton do transferu.💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Hej dziewczyny mam pytanie z innej beczki.
Chciałabym podejść do kwalifikacji do programu.. przerobiłam już gamete w Gdyni invimed i invicte w Trójmieście przy poprzednich staraniach. Teraz od 1.5 roku znów walczymy i z racji że żadna z reszty klinik nie dała nam poczucia zaopiekowania zostaje nam bocian.
Ogólnie jestem osobą mocno straumatuzowana ale pracuje nad tym na terapiach. Pobrania krwi badania są dla mnie dramatem. Jak personel w bocianie poza lekarzami. Położne nie komentują głupio np jak na pobranie krwi wchodzę z mężem? W poprzednich klinikach różnie bywało. O wszystko też musieliśmy się dopytywać jak brać leki niejednokrotnie słyszeliśmy " obejrzy sobie pani filmik na YT" jak robić zastrzyki. Czy w razie potrzeby można prosić o pomoc
5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
LILILA wrote:Hej dziewczyny mam pytanie z innej beczki.
Chciałabym podejść do kwalifikacji do programu.. przerobiłam już gamete w Gdyni invimed i invicte w Trójmieście przy poprzednich staraniach. Teraz od 1.5 roku znów walczymy i z racji że żadna z reszty klinik nie dała nam poczucia zaopiekowania zostaje nam bocian.
Ogólnie jestem osobą mocno straumatuzowana ale pracuje nad tym na terapiach. Pobrania krwi badania są dla mnie dramatem. Jak personel w bocianie poza lekarzami. Położne nie komentują głupio np jak na pobranie krwi wchodzę z mężem? W poprzednich klinikach różnie bywało. O wszystko też musieliśmy się dopytywać jak brać leki niejednokrotnie słyszeliśmy " obejrzy sobie pani filmik na YT" jak robić zastrzyki. Czy w razie potrzeby można prosić o pomoc -
LILILA wrote:Hej dziewczyny mam pytanie z innej beczki.
Ogólnie jestem osobą mocno straumatuzowana ale pracuje nad tym na terapiach. Pobrania krwi badania są dla mnie dramatem. Jak personel w bocianie poza lekarzami. Położne nie komentują głupio np jak na pobranie krwi wchodzę z mężem? W poprzednich klinikach różnie bywało. O wszystko też musieliśmy się dopytywać jak brać leki niejednokrotnie słyszeliśmy " obejrzy sobie pani filmik na YT" jak robić zastrzyki. Czy w razie potrzeby można prosić o pomoc
Tak jak wyżej, ja byłam też w gamecie, po dwóch latach przenieśliśmy się do bociana i to był strzał w dziesiątkę. Położne są bardzo przyjazne, a co do zastrzyków jeśli potrzebujesz to wszystko pokazują na miejscu. Jak robić roztwór czy jak wkłuć, wszystko o co zapytasz to dostaniesz informację👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
marzec 2025 - transfer nieudany ❌
9.06.25 - transfer, 7dpt ⏸️ 8dpt - 69, 9 dpt - 119, 11 dpt - 283
5.07.25 - jest ❤️ -