🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolowa_zupa wrote:Wczoraj (chyba) dr Cybulska dodała na IG post jakie badania zrobić przed transferem, a szczególnie kolejnym transferem. Widziałyście?
Nie, podrzucisz proszę gdzie to można znaleźć? Zaraz zaczną mi się przygotowania do transferu (czekam wciąż na nowy cykl, chyba już mi się przez te leki rozregulowało wszystko 🙈). Może jest coś co powinnam zbadać teraz.Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
Stymulacja nr 5 październik 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, jeden nieprzebadany
- cross- match 39%, po antybiotykoterapii 61% --> styczeń immunosupresja Equoral 50 + encorton
- allo-MLR 38%
- KIR AA
- transfer 04.03 ⌛
Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
- transfer VII ❄️ Accofil - implantacja 🍀
- sierpień - poronienie 6t 💔
Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa prawidłowe genetycznie
- transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- implantacja 🍀
- wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
- marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔
Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A
Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki
- transfer - brak zagnieżdżenia 💔
- wrzesień ❄️ - 💔
- listopad ❄️ - ciąża biochemiczna 💔
- luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
- marzec 2022 ❄️- 💔
IUI 05.2021 - 💔 -
Podaję link do tego posta na IG
Dr Cybulska, co sprawdzić szczególnie przed kolejnym transferem.
https://www.instagram.com/reel/DFwCkFqoHD_/?igsh=dGx3dGtqMGNnYnE4
Tylko dr jest chyba wyjątkowa pod kątem diagnostyki, w komentarzach przeważają opinie o tym, że lekarze prowadzący starania, nie zlecają tylu badań, zostaje wiec szukanie przyczyn na własną rękę.Thoruviel lubi tę wiadomość
👱🏻♀️39👴🏻39
starania od marca 24
IV biochem
VIII biochem
XII biochem
w 2025 zaczynamy starania z pomocą medyczną
1cykl stymulowany + Dupek + Neoparin
suple, ruch, zdrowa micha, Euthyrox 50
amh 2,18 -
Minix wrote:Cześć 🙋🏻♀️
Oglądałam ten wątek po cichutku bo też prawdopodobnie czeka nas droga iv w bocianie. 🙈
Chciałam Was dziewczyny zapytać czy korzystałyście może z jakichś „diet płodnosciowych”, bierzecie jakieś suplementy?
Pozdrówki!
Ja mając 30 lat i AMH 0,8 jak przygotowywałam się do punkcji to brałam to:
1. Q10 Bio Qinon Gold 100 mg Pharma Nord kapsułki brałam 2 kapsułki
2. Norsan Omega 3 total w płynie - dawkę 8ml
3. Inozytol i NAC z sfd
4. Witaminę E z Aliness
5. Mleczko pszczele tu akurat z ryneczku po prostu
6. Prenacaps cholina
Niektóre z nich są w diabli drogie, ale suple generalnie nie są regulowane, więc tym bardziej warto zwracać uwagę na jakość. Ja brałam je co najmniej 4 miesiące przed transferem, myślę że miały wpływ na jakość moich komórek, bo finalnie mieliśmy 3 zarodki najwyżej klasy i z ostatniego jestem w 14 tygodniu obecnie.
Jest też tu na forum wątek o ziołach ojca sroki, mi osobiście w ogóle nie weszły, ale dziewczyny dużo dobrego o nich pisały:)31 lat
Przedwczesne wygasanie czynności jajników
AMH 0,8
FSH średnio 26-28
Klinika Bocian
ET 07.2024 ciąża biochemiczna
FET 09.2024 ciąża biochemiczna
FET 25.11.2024 4.1.1
5 dpt pozytywny test
7 dpt beta 110
9 dpt beta 280
11 dpt beta 850
14 dpt beta 3950
20 dpt zarodek 6mm i serduszko
10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
13w2d (04.02) prenatalne -
Mamy tylko dwa zdrowe zarodki…KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
ANA 1:320
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
Nasienie fragmentacja ✔ HBA ❌
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
1 stymulacja- menopur 200, orgalutran
estradiol 1466 -> 3147-> 4688
27.01 punkcja
PICSI
pobrane 15 🥚 13 dojrzałych, 10 zapłodnionych, 9 zapłodniło się prawidłowo
finalnie ❄❄❄❄❄ klasy 5.1.1, 2 x 5.1.2, 5.1.3, 5.2.2
Po PGT-A tylko ❄❄ prawidłowe...
27.02 FET 🍀
3.02 9:00 beta 2,65; 16:00 4,19 -
pyati wrote:Mamy tylko dwa zdrowe zarodki…
Ilość jest ważna, ale nie najważniejsza. Wystarczy jeden, ale szczęśliwy, żeby spełniło się wasze marzenie
Uwierz w te dwa zarodki, które są zdrowe ❤️
Tutaj na forum jest kilka przypadków, w których uzyskany został tylko jeden zarodek, a dziewczyny przygotowują się do porodu lub tulą z maluszkami
Fakt, że są zdrowe już zwiększa szanse na sukces, także będziemy trzymać za nie kciuki 🤞🏻pyati, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
👩🏼 ‘93
wodniak - usunięcie jajowodu prawego
lewy jajowód niedrożny
🧔🏻♂️ ‘94
nasienie dobrej jakości
02.2024 - IVF, pobrano 11 komórek (4 niedojrzałe), zapłodniono 6 komórek mamy 3 mrozaki ❄️ 4.1.2 ❄️ 3.1.1 ❄️ 4.1.1 (z 6 doby)
04.04.2024 - FET blastocysty (4.1.2) na cyklu sztucznym
11 dpt - beta 1 058 😍
15 dpt - beta 5 627
18 dpt - widoczny GS oraz YS
28 dpt - mamy serducho ❤️
7+5 - CRL: 1.27 cm, 8+3 - CRL: 1.89 cm i krwiak, 10+4 - CRL: 3.89 cm, 12+6 - CRL: 6.78 cm, 14+5 - 111 g, 18+4 - 256 g, 22+5 - 563 g, 26+5 - 1022 g, 30+5 - 1906 g, 32+5 - 2417 g, 35+3 - 2972 g, 37+5 - 3605 g
Nifty - niskie ryzyka, baby girl 🎀
09.12.2024 (38+2) Nasz Skarb jest już z nami ❤️ 3250 g i 57 cm (CC)
-
PGT-a dość sporo niestety odrzuca. To zawsze jest smutne jak się okazuje ile może odpaść ☹️ Ale pomyśl w ten sposób, że dzięki temu badaniu nie będziesz miała transferowanych zarodków, które i tak by się nie przyjęły. Twoje zdrowie i psychika i zaoszczędzony czas. Dobrze, że wykonaliście te badania.
Ja dlatego miałam mega stres ostatnio, bo mieliśmy tylko dwa zarodki z ostatniej punkcji i z jednego nie byli w stanie pobrać materiału, więc tylko jeden wysłaliśmy na badania... ale na szczęście wiemy, że chociaż ten jeden jest zdrowy i bardzo liczymy na niego 🤩
Będę trzymała za Was kciuki, żeby z pierwszym był od razu złoty strzał 🤞
A ja wciąż czekam na nowy cykl, zwariuję już chyba... drugi miesiąc z rzędu cykl mi trwa o tydzień dłużej 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 15:27
Julia24, pyati, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
- cross- match 39%, po antybiotykoterapii 61% --> styczeń immunosupresja Equoral 50 + encorton
- allo-MLR 38%
- KIR AA
- transfer 04.03 ⌛
- wrzesień ❄️ - 💔
- marzec 2022 ❄️- 💔
IUI 05.2021 - 💔 -
Macie dziewczyny racje, całe szczęście że jednak przebadaliśmy zarodki bo teoretycznie wskazań nie było. Doktor też mówił że w moim wieku spodziewał się innego wyniku ale że dwa to i tak dobrze.
Ale wiecie co takie mam przemyślenie, na moim przykładzie, niby zdrowi, aktywni fizycznie, żadnych większych chorób w rodzinach i taki wynik, a ile kobiet nie bada zarodków i transfer za transferem.
Ciekawe jakie miały wady, wiecie może czy my dostaniemy taką informację?KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
27.01 punkcja
PICSI
27.02 FET 🍀
pyati wrote:Macie dziewczyny racje, całe szczęście że jednak przebadaliśmy zarodki bo teoretycznie wskazań nie było. Doktor też mówił że w moim wieku spodziewał się innego wyniku ale że dwa to i tak dobrze.
Ale wiecie co takie mam przemyślenie, na moim przykładzie, niby zdrowi, aktywni fizycznie, żadnych większych chorób w rodzinach i taki wynik, a ile kobiet nie bada zarodków i transfer za transferem.
Ciekawe jakie miały wady, wiecie może czy my dostaniemy taką informację?
Kurczę, ile sobie oszczędziliście tym samym czasu i nerwów! Też będę chciała przeprowadzić badania nawet, jak lekarz nie uzna wskazań ☺️.
Niby to dużo kosztuje, ale zobaczcie gdyby akurat trafiło, że na początku transferowano by te dwa odrzucone teraz zarodki i proces by się nie powiodł, to ile byśmy pieniędzy przeznaczyli na dodatkowe badania, żeby szukać przyczyn.
Chyba w tej drodze nie ma jasnych odpowiedzi, ale cieszę się, że zrobiliście ten krok!💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
pyati wrote:Macie dziewczyny racje, całe szczęście że jednak przebadaliśmy zarodki bo teoretycznie wskazań nie było. Doktor też mówił że w moim wieku spodziewał się innego wyniku ale że dwa to i tak dobrze.
Ciekawe jakie miały wady, wiecie może czy my dostaniemy taką informację?
Dostaliśmy wydruk tego jednego, był tam "prosty" wynik, że zarodek euploidalny ( czyli z prawidłową liczbą chromosomów). Do tego wskaźnik mitoscore. Ale z tego co przekopałam Internety to wygląda, że jeszcze eksperymentalny jest ten wskaźnik i nie wiem czy warto w ogóle na to patrzeć. Powinniście dostać wydruk jak następnym razem będziecie w klinice.
W Invicta jak mieliśmy nieprawidłowe zarodki to też dostawaliśmy rozpiskę - że zarodek jest aneuploidalny (nieprawidłowa liczba chromosomów) - np. w 10 parze chromosomów jest nieprawidłowa zawartość materiału genetycznego.
Tutaj artykuł do poczytania w dość przystępny sposób opisane PGT-A: https://parens.pl/artykuly/czy-moje-dziecko-bedzie-zdrowe-czyli-jak-badamy-zarodki-czesc-3/ . Pokazuje też dlaczego lekarze nie zawsze są skorzy do badań jeśli kobieta jest poniżej 35 roku życia - dopiero od ok. 35 roku życia ma to większy sens, bo wtedy jest większa liczba zarodków nieprawidłowych i większy % poronień (m.in. nieprawidłowe zarodki mogą być przyczyną poronień) - a PGT-A znacznie zwiększa szanse na zdrową ciążę. U nas pierwsze PGT-A robiliśmy jak miałam 34 lata (ale 4 nieudane transfery - to też jest wskazanie).pyati lubi tę wiadomość
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
- allo-MLR 38%
- KIR AA
- transfer 04.03 ⌛
- wrzesień ❄️ - 💔
- marzec 2022 ❄️- 💔
IUI 05.2021 - 💔 -
Kurczaki. Kręta ta droga niby się wydaje że ivf zwiększa szanse, a potem zimny prysznic, że nadal jest dużo niepewności.
Trzymam najmocniej kciuki, że te kropki dadzą radę.👱🏻♀️39👴🏻39
starania od marca 24
IV biochem
VIII biochem
XII biochem
amh 2,18 -
Fasolowa_zupa wrote:Kurczaki. Kręta ta droga niby się wydaje że ivf zwiększa szanse, a potem zimny prysznic, że nadal jest dużo niepewności.
Trzymam najmocniej kciuki, że te kropki dadzą radę.
Dlatego krew mnie zalewa, gdy słyszę opinie, że ivf to pójście na skróty, bo parze się nie chce starać. Już nie wspominając o osobach publicznych, które wmawiają społeczeństwu, że robimy to, żeby mieć ładne dzieci, którym wybieramy kolor oczu, wzrost i płeć.
W rzeczywistości to olbrzymie obciążenie fizyczne i psychiczne. Życie na tykającej bombie.Fasolowa_zupa, Thoruviel lubią tę wiadomość
👩🏼 ‘93
wodniak - usunięcie jajowodu prawego
lewy jajowód niedrożny
🧔🏻♂️ ‘94
nasienie dobrej jakości
02.2024 - IVF, pobrano 11 komórek (4 niedojrzałe), zapłodniono 6 komórek mamy 3 mrozaki ❄️ 4.1.2 ❄️ 3.1.1 ❄️ 4.1.1 (z 6 doby)
04.04.2024 - FET blastocysty (4.1.2) na cyklu sztucznym
11 dpt - beta 1 058 😍
15 dpt - beta 5 627
18 dpt - widoczny GS oraz YS
28 dpt - mamy serducho ❤️
7+5 - CRL: 1.27 cm, 8+3 - CRL: 1.89 cm i krwiak, 10+4 - CRL: 3.89 cm, 12+6 - CRL: 6.78 cm, 14+5 - 111 g, 18+4 - 256 g, 22+5 - 563 g, 26+5 - 1022 g, 30+5 - 1906 g, 32+5 - 2417 g, 35+3 - 2972 g, 37+5 - 3605 g
Nifty - niskie ryzyka, baby girl 🎀
09.12.2024 (38+2) Nasz Skarb jest już z nami ❤️ 3250 g i 57 cm (CC)
-
Nie wiem czy wam też się wyświetlają na fb takie reklamy klinik zachęcające żeby skorzystać z rządowego programu ivf. Co tam się dzieje w komentarzach. To samo było jak ostatnio ogłoszono że urodziło się pierwsze dziecko z programu. Ludzie piszą tak durne rzeczy że widać że wiele osób nie ma pojęcia na czym w ogóle to wszystko polega. I jak dużo para musi przejść, a czasem to właśnie droga bez końca.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
marzec 2025 - transfer 🌸🌷💐 -
Maggie. wrote:Dlatego krew mnie zalewa, gdy słyszę opinie, że ivf to pójście na skróty, bo parze się nie chce starać. Już nie wspominając o osobach publicznych, które wmawiają społeczeństwu, że robimy to, żeby mieć ładne dzieci, którym wybieramy kolor oczu, wzrost i płeć.
W rzeczywistości to olbrzymie obciążenie fizyczne i psychiczne. Życie na tykającej bombie.
Zgadza się, też się we mnie gotuje, chociaż jestem jeszcze na początku tej drogi, ale już dzięki forum i też dzięki rozmowom z koleżankami, ktore maja ivf za sobą wiem jaką to wyboista i często obciążająca (psychicznie, finansowo) droga, która na koniec i tak nie daje pewności, że się uda.
Kliniki są pelne ludzi w poczekalni, co mówi o skali problemów z zajściem w ciążę, a pamiętam dokładnie dyskusje w sejmie przed głosowaniem ustawy o finansowanie ivf, tam dopiero był festival (sorry za politykę) farmazonów konserwatywno- kosciółkowych przeciwko procedurze. Dramat!👱🏻♀️39👴🏻39
starania od marca 24
IV biochem
VIII biochem
XII biochem
amh 2,18 -
aleks.123 wrote:Nie wiem czy wam też się wyświetlają na fb takie reklamy klinik zachęcające żeby skorzystać z rządowego programu ivf. Co tam się dzieje w komentarzach. To samo było jak ostatnio ogłoszono że urodziło się pierwsze dziecko z programu. Ludzie piszą tak durne rzeczy że widać że wiele osób nie ma pojęcia na czym w ogóle to wszystko polega. I jak dużo para musi przejść, a czasem to właśnie droga bez końca.
Aż sobie poczytam w ramach darmowej rozrywki...
Niektórzy to chyba biologi w szkole nie mieli, bo rzeczy które gadają, to jakby nie mieli pojęcia w ogóle o tym co to jest ivf, naogladają się głupot w Internecie i potem wszystko im się miesza i węszą zło wszędzie.👱🏻♀️39👴🏻39
starania od marca 24
IV biochem
VIII biochem
XII biochem
amh 2,18 -
Ogólnie to jest przykre bo ludzie piszą teksty typu „a czemu to coś ma być finansowane z moich podatków?”. Kurde ja i mój mąż też te podatki płacimy i np w drugą stronę dlaczego finansować z nich przedszkola jak sami nie mamy dzieci. Tak można bez końca wymieniać. Na tym polega system publicznych pieniędzy, ale statystyki mówią, że część Polaków nie wie co to podatki xd
Z dobrych informacji to ja już biorę proga, dziś oddałam krew na badania do dr Jarosz, więc już się nie mogę doczekać. Pewnie wizyta u immuno zbiegnie mi się w czasie z wizytą w Bocianie, cieszę się, że to już coraz bliżej 💕👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
Ale żeby nie było tak pięknie to już sobie wkręcam film, że mamy zarodki słabych klas. I teraz już tym się martwię. Dosłownie zwariować można.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
aleks.123 wrote:Ogólnie to jest przykre bo ludzie piszą teksty typu „a czemu to coś ma być finansowane z moich podatków?”. Kurde ja i mój mąż też te podatki płacimy i np w drugą stronę dlaczego finansować z nich przedszkola jak sami nie mamy dzieci. Tak można bez końca wymieniać. Na tym polega system publicznych pieniędzy, ale statystyki mówią, że część Polaków nie wie co to podatki xd
Z dobrych informacji to ja już biorę proga, dziś oddałam krew na badania do dr Jarosz, więc już się nie mogę doczekać. Pewnie wizyta u immuno zbiegnie mi się w czasie z wizytą w Bocianie, cieszę się, że to już coraz bliżej 💕
A kiedy macie wizyty? Tak, oczekiwanie jest zawsze najtrudniejsze 🙈 I wiem, że łatwo mówić, ale nie myśl o tym jakie masz zarodki - i tak już nie masz na to wpływu. Myśl pozytywnie - macie 5 zarodków z tego co widzę w stopce, więc jest naprawdę duża szansa, że wszystko dobrze się uda i oby udało się z pierwszym strzałem
U mnie w końcu zaczął się nowy cykl i jutro spędzamy romantycznie Walentynki u dr AdamczykaZobaczymy jaki plan ma na nas.
Julia24 Ty chyba jutro HSG masz? Powodzenia, oby wszystko dobrze poszło 🤞
A co do komentarzy na temat in vitro - pokazuje to tylko stan wykształcenia, a raczej braku. Szkoda, że szkolnictwo nie prowadzi lepszej edukacji w tym temacie. Tematem in vitro łatwo manipulować, szczególnie jak jest niski poziom wiedzy .... I niestety - w Polsce nie zachęca się do zadawania pytań, lekarze/naukowcy/specjaliści często traktują ludzi z niższych poziomem wykształcenia z wyższością. To budzi jeszcze większą niechęć. Powoli to się zmienia i naprawdę liczę na lepszą przyszłość, a nie cofanie się do średniowiecza 🙈Julia24, Fasolowa_zupa, pyati lubią tę wiadomość
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
- allo-MLR 38%
- KIR AA
- transfer 04.03 ⌛
- wrzesień ❄️ - 💔
- marzec 2022 ❄️- 💔
IUI 05.2021 - 💔 -
@Aleks będzie dobrze ☺️✊🏻. Dr Jarosz to świetna specjalistka- na pewno dobrze Was pokieruje!! 🤗
A tym gadaniem o IVF to nie warto sobie nawet głowy zaprzątać... Ja zawsze myślałam, że to piękna procedura, bo pokazuje determinację pary do bycia rodzicami. Tu nie ma mowy o chwili zapomnienia, spontaniczności... Ale jest piękno świadomie podjętej decyzji ❤️.
Dziękuję @Thoruviel 🥹. Już się stresuję 🫣.
Trochę mnie doktor AA zdenerwował, bo nie kazał mi zrobić wymazu MUCHa przed HSG, a jak się okazuje i tak trzeba minimum chlamydie zrobić przed IUI. Gdybym sama nie zainterweniowała i pojechała dzisiaj specjalnie do kliniki to nie byłoby szans, żeby zrobić IUI jeszcze w tym cyklu, jak doktor zaplanował 🤷🏻♀️.💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
aleks.123 wrote:Ale żeby nie było tak pięknie to już sobie wkręcam film, że mamy zarodki słabych klas. I teraz już tym się martwię. Dosłownie zwariować można.KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
27.01 punkcja
PICSI
27.02 FET 🍀
Julia24 wrote:@Aleks będzie dobrze ☺️✊🏻. Dr Jarosz to świetna specjalistka- na pewno dobrze Was pokieruje!! 🤗
A tym gadaniem o IVF to nie warto sobie nawet głowy zaprzątać... Ja zawsze myślałam, że to piękna procedura, bo pokazuje determinację pary do bycia rodzicami. Tu nie ma mowy o chwili zapomnienia, spontaniczności... Ale jest piękno świadomie podjętej decyzji ❤️.
Dziękuję @Thoruviel 🥹. Już się stresuję 🫣.
Trochę mnie doktor AA zdenerwował, bo nie kazał mi zrobić wymazu MUCHa przed HSG, a jak się okazuje i tak trzeba minimum chlamydie zrobić przed IUI. Gdybym sama nie zainterweniowała i pojechała dzisiaj specjalnie do kliniki to nie byłoby szans, żeby zrobić IUI jeszcze w tym cyklu, jak doktor zaplanował 🤷🏻♀️.Fasolowa_zupa lubi tę wiadomość
KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian