X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Eustoma32 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Ja narazie właśnie żadnej stymulacji nie mam tylko doktor chce się przyjrzeć mojej owulacji. W przyszłym tygodniu mam wizytę u TB w 10 dniu cyklu. Mam 31 lat. Staramy się już 3 lata bez efektu. Chciałabym to wszystko jakoś przyspieszyc. Na pierwszą wizyte miałam swoje wyniki m.in. Tsh ft4 fsh estradiol prolaktyne amh i męża badanie nasienia. Niby wszystkie wyniki są ok. Teraz czekam na tą wizytę. A ty ile czasu już jesteś pod opieka TB?

Na pierwszej wizycie byłam w lutym tego roku. Później badanie hormonalne, hsg, nasienie męża. Później covid. Kazał próbować naturalnie bo pierwsze wyniki ok więc próbowaliśmy. Dalej bez skutku. We wrześniu kolejne wizyty. Później wizyta w 2 dc. Zaproponował stymulację letrozolem. W 12dc pęcherzyk 23mm. Jutro będę wiedzieć czy pękł wogole.
    O dziecko staramy się ok 2 lat. Ja obecnie mam 32 lata. W 2016 byłam w ciąży. Ciąża była nieplanowana ale zakończyła się poronieniem.

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma32 wrote:
    Na pierwszej wizycie byłam w lutym tego roku. Później badanie hormonalne, hsg, nasienie męża. Później covid. Kazał próbować naturalnie bo pierwsze wyniki ok więc próbowaliśmy. Dalej bez skutku. We wrześniu kolejne wizyty. Później wizyta w 2 dc. Zaproponował stymulację letrozolem. W 12dc pęcherzyk 23mm. Jutro będę wiedzieć czy pękł wogole.
    O dziecko staramy się ok 2 lat. Ja obecnie mam 32 lata. W 2016 byłam w ciąży. Ciąża była nieplanowana ale zakończyła się poronieniem.
    Ja właśnie nie miałam jeszcze hsg i obawiam się że teraz będę miała problem żeby je zrobić. Ten cykl już zapozno żeby stymulować pewnie więc myślę że doktor zrobi monitoring zobaczy kiedy owulacja i jak przebiega i zostaną naturalne starania na tym cyklu. Ale następny chciałabym żeby już była jakaś stymulacja i najlepiej ta inseminacja ale pewnie bez hsg nie zrobi inseminacji. A jak zaczął się covid to nie mogliście kontynuować wizyt? Obawiam się właśnie tego że zaraz nie będzie możliwości korzystania z usług TB bo pozamykaja kliniki. I kolejne cykle pójdą na marne.

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie badania hormonalne zlecił ci TB? Badanie nasienia robiliście to rozszerzone czy to podstawowe?

• Eustoma32 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Ja właśnie nie miałam jeszcze hsg i obawiam się że teraz będę miała problem żeby je zrobić. Ten cykl już zapozno żeby stymulować pewnie więc myślę że doktor zrobi monitoring zobaczy kiedy owulacja i jak przebiega i zostaną naturalne starania na tym cyklu. Ale następny chciałabym żeby już była jakaś stymulacja i najlepiej ta inseminacja ale pewnie bez hsg nie zrobi inseminacji. A jak zaczął się covid to nie mogliście kontynuować wizyt? Obawiam się właśnie tego że zaraz nie będzie możliwości korzystania z usług TB bo pozamykaja kliniki. I kolejne cykle pójdą na marne.

Zrobiliśmy badania i czekaliśmy na wyniki. Na początku covida był lekki strach więc wyniki skonsultowaliśmy z T.B. telefonicxnie i powiedział żebyśmy 5,6 cykli spróbowali naturalnie więc tak zrobiliśmy.

• Eustoma32 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    A jakie badania hormonalne zlecił ci TB? Badanie nasienia robiliście to rozszerzone czy to podstawowe?
    TSH, amh, FSH, prolaktyna, testosteron, progesteron, estradiol... Wszystkie podstawowe
    Badanie nasienia podstawowe robiliśmy.

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko testosteronu z tego nie robiłam. A wypisywal ci doktor skierowanie czy prywatnie musiałaś robić

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma32 wrote:
    Zrobiliśmy badania i czekaliśmy na wyniki. Na początku covida był lekki strach więc wyniki skonsultowaliśmy z T.B. telefonicxnie i powiedział żebyśmy 5,6 cykli spróbowali naturalnie więc tak zrobiliśmy.
    Ojej tyle cykli? Ja juz po pierwszym bym chciała inseminacje wystarczająco próbowaliśmy przez 3 lata

• Lilii Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś się może orientuje czy w Bocianie jest możliwość podpiecia pod KTG? Bo w sumie nie widziałam tego w cenniku a za free pewnie nie ma możliwości 🤔 gabinecik zabiegowy też malutki więc tam miejsca raczej nie było a w gabinecie nie zauważyłam aparatu do KTG
    Łóżka w sumie żeby się położyć też nie było

l22n9vvj15zulruu.png
    h44eyx8dpru9orwg.png
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilii wrote:
    Dziewczyny któraś się może orientuje czy w Bocianie jest możliwość podpiecia pod KTG? Bo w sumie nie widziałam tego w cenniku a za free pewnie nie ma możliwości 🤔 gabinecik zabiegowy też malutki więc tam miejsca raczej nie było a w gabinecie nie zauważyłam aparatu do KTG
    Łóżka w sumie żeby się położyć też nie było
    Dopiero zaczynają z tego co wiem to jeszcze nie wszystko ruszyło. Jakoś na początku listopada ponoć ma ruszyć laboratorium. Może w jakimś innym pokoju maja ktg bo w gabinecie tylko fotel ginekologiczny

Lilii lubi tę wiadomość

• Lilii Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my w poniedziałek raczej ostatnia wizyta przynajmniej taka mam nadzieję 😋 może gdzieś mają w osobnym pokoju faktycznie najwyżej dopytam
    Dzieki

l22n9vvj15zulruu.png
    h44eyx8dpru9orwg.png
  • Pola1 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam drożność na uni we wrześniu tego roku,skierowanie dostałam od ginekolog ze swojej poradni NFZ gdzie chodziłam na zwykłe coroczne kontrolę.W pierwszym dniu miesiączki musiałam zadzwonić i się umówić, badanie wykonuję się do 10 dnia cyklu.musialam mieć aktualną cytologię i badanie czystości pochwy, zrobione dwa tygodnie przed drożnością.na uni dzień wcześniej wzywali na wymaz na covida.samo badanie krótkie i prawie bezbolesne.stawiasz się rano i czekasz na swoją kolejkę,ja czekałam ok 4h. Ale teraz faktycznie wszytko odwołują, może to nie będzie trwało długo...warto zadzwonić i zapytać

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 21 października 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola1 wrote:
    Ja robiłam drożność na uni we wrześniu tego roku,skierowanie dostałam od ginekolog ze swojej poradni NFZ gdzie chodziłam na zwykłe coroczne kontrolę.W pierwszym dniu miesiączki musiałam zadzwonić i się umówić, badanie wykonuję się do 10 dnia cyklu.musialam mieć aktualną cytologię i badanie czystości pochwy, zrobione dwa tygodnie przed drożnością.na uni dzień wcześniej wzywali na wymaz na covida.samo badanie krótkie i prawie bezbolesne.stawiasz się rano i czekasz na swoją kolejkę,ja czekałam ok 4h. Ale teraz faktycznie wszytko odwołują, może to nie będzie trwało długo...warto zadzwonić i zapytać
    Proszę jeśli możesz to podaj tel pod jakim się umawialas na badanie droznosci.

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 21 października 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie testy owulacyjne polecacie? Chciałabym zacząć je stosować żeby uchwycić moment owulacji

• Pola89 Debiutantka

Wysłany: 21 października 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Proszę powiedzcie mi czy katar dyskwalifikuje z transferu na cyklu sztucznym? 🙁

-06.2015 - laparotomia - endometrioza IV st.
    -07.2017 - laparoskopia
    -09.2019 - laparoskopia
    -03.2020 - laparoskopia
    -06.2020 - laparotomia
    -Wodniak jajowodu
    -I IVF - punkcja 13.09.2019
    -2 x blastocyta 3.1.1.
    -21.11 - FET - beta 9 dpt 7,63 12 dpt 6,71 - cb☹️
    -27.10 - FET - beta 0
    Brak ❄️
  • Pola1 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91425-05-41 pod ten numer wtedy kazali dzwonić.

• Jagoda30 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli możecie to podajcie proszę numer bezpośrednio do recepcji . Z góry dziekuje :)

w4sq9n73awfgloi3.png
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 22 października 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    914439933 proszę bardzo

• Jagoda30 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    914439933 proszę bardzo
    Dziekuje ale to chyba numer do Warszawy prawda?? Chodzi mi o bezposredni numer tu do Szczecina?

w4sq9n73awfgloi3.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91 to kierunkowy Szczecina

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Marzena8501 Znajoma

Wysłany: 26 października 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie: Jak czułyście się po punkcji i w trakcie przyjmowania leków po punkcji? Czy bolał Was brzuch? Nie wiem czy to normalne ale u mnie po punkcji było ok ale na drugi dzień zaczęły się bóle podbrzusza, ból przy sikaniu, pojawił się duży wzdęty brzuch. Czy to normalne? Boję się, bo w środę mam transfer i nie wiem czy to minie...

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ