Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
PaniM wrote:Ja narazie właśnie żadnej stymulacji nie mam tylko doktor chce się przyjrzeć mojej owulacji. W przyszłym tygodniu mam wizytę u TB w 10 dniu cyklu. Mam 31 lat. Staramy się już 3 lata bez efektu. Chciałabym to wszystko jakoś przyspieszyc. Na pierwszą wizyte miałam swoje wyniki m.in. Tsh ft4 fsh estradiol prolaktyne amh i męża badanie nasienia. Niby wszystkie wyniki są ok. Teraz czekam na tą wizytę. A ty ile czasu już jesteś pod opieka TB?
Na pierwszej wizycie byłam w lutym tego roku. Później badanie hormonalne, hsg, nasienie męża. Później covid. Kazał próbować naturalnie bo pierwsze wyniki ok więc próbowaliśmy. Dalej bez skutku. We wrześniu kolejne wizyty. Później wizyta w 2 dc. Zaproponował stymulację letrozolem. W 12dc pęcherzyk 23mm. Jutro będę wiedzieć czy pękł wogole.
O dziecko staramy się ok 2 lat. Ja obecnie mam 32 lata. W 2016 byłam w ciąży. Ciąża była nieplanowana ale zakończyła się poronieniem. -
Eustoma32 wrote:Na pierwszej wizycie byłam w lutym tego roku. Później badanie hormonalne, hsg, nasienie męża. Później covid. Kazał próbować naturalnie bo pierwsze wyniki ok więc próbowaliśmy. Dalej bez skutku. We wrześniu kolejne wizyty. Później wizyta w 2 dc. Zaproponował stymulację letrozolem. W 12dc pęcherzyk 23mm. Jutro będę wiedzieć czy pękł wogole.
O dziecko staramy się ok 2 lat. Ja obecnie mam 32 lata. W 2016 byłam w ciąży. Ciąża była nieplanowana ale zakończyła się poronieniem.
-
PaniM wrote:Ja właśnie nie miałam jeszcze hsg i obawiam się że teraz będę miała problem żeby je zrobić. Ten cykl już zapozno żeby stymulować pewnie więc myślę że doktor zrobi monitoring zobaczy kiedy owulacja i jak przebiega i zostaną naturalne starania na tym cyklu. Ale następny chciałabym żeby już była jakaś stymulacja i najlepiej ta inseminacja ale pewnie bez hsg nie zrobi inseminacji. A jak zaczął się covid to nie mogliście kontynuować wizyt? Obawiam się właśnie tego że zaraz nie będzie możliwości korzystania z usług TB bo pozamykaja kliniki. I kolejne cykle pójdą na marne.
Zrobiliśmy badania i czekaliśmy na wyniki. Na początku covida był lekki strach więc wyniki skonsultowaliśmy z T.B. telefonicxnie i powiedział żebyśmy 5,6 cykli spróbowali naturalnie więc tak zrobiliśmy. -
PaniM wrote:A jakie badania hormonalne zlecił ci TB? Badanie nasienia robiliście to rozszerzone czy to podstawowe?
Badanie nasienia podstawowe robiliśmy. -
Eustoma32 wrote:Zrobiliśmy badania i czekaliśmy na wyniki. Na początku covida był lekki strach więc wyniki skonsultowaliśmy z T.B. telefonicxnie i powiedział żebyśmy 5,6 cykli spróbowali naturalnie więc tak zrobiliśmy.
-
Dziewczyny któraś się może orientuje czy w Bocianie jest możliwość podpiecia pod KTG? Bo w sumie nie widziałam tego w cenniku a za free pewnie nie ma możliwości 🤔 gabinecik zabiegowy też malutki więc tam miejsca raczej nie było a w gabinecie nie zauważyłam aparatu do KTG
Łóżka w sumie żeby się położyć też nie było
-
Lilii wrote:Dziewczyny któraś się może orientuje czy w Bocianie jest możliwość podpiecia pod KTG? Bo w sumie nie widziałam tego w cenniku a za free pewnie nie ma możliwości 🤔 gabinecik zabiegowy też malutki więc tam miejsca raczej nie było a w gabinecie nie zauważyłam aparatu do KTG
Łóżka w sumie żeby się położyć też nie byłoLilii lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam drożność na uni we wrześniu tego roku,skierowanie dostałam od ginekolog ze swojej poradni NFZ gdzie chodziłam na zwykłe coroczne kontrolę.W pierwszym dniu miesiączki musiałam zadzwonić i się umówić, badanie wykonuję się do 10 dnia cyklu.musialam mieć aktualną cytologię i badanie czystości pochwy, zrobione dwa tygodnie przed drożnością.na uni dzień wcześniej wzywali na wymaz na covida.samo badanie krótkie i prawie bezbolesne.stawiasz się rano i czekasz na swoją kolejkę,ja czekałam ok 4h. Ale teraz faktycznie wszytko odwołują, może to nie będzie trwało długo...warto zadzwonić i zapytać
-
Pola1 wrote:Ja robiłam drożność na uni we wrześniu tego roku,skierowanie dostałam od ginekolog ze swojej poradni NFZ gdzie chodziłam na zwykłe coroczne kontrolę.W pierwszym dniu miesiączki musiałam zadzwonić i się umówić, badanie wykonuję się do 10 dnia cyklu.musialam mieć aktualną cytologię i badanie czystości pochwy, zrobione dwa tygodnie przed drożnością.na uni dzień wcześniej wzywali na wymaz na covida.samo badanie krótkie i prawie bezbolesne.stawiasz się rano i czekasz na swoją kolejkę,ja czekałam ok 4h. Ale teraz faktycznie wszytko odwołują, może to nie będzie trwało długo...warto zadzwonić i zapytać
-
Cześć.
Proszę powiedzcie mi czy katar dyskwalifikuje z transferu na cyklu sztucznym? 🙁-06.2015 - laparotomia - endometrioza IV st.
-07.2017 - laparoskopia
-09.2019 - laparoskopia
-03.2020 - laparoskopia
-06.2020 - laparotomia
-Wodniak jajowodu
-I IVF - punkcja 13.09.2019
-2 x blastocyta 3.1.1.
-21.11 - FET - beta 9 dpt 7,63 12 dpt 6,71 - cb☹️
-27.10 - FET - beta 0
Brak ❄️ -
Dziewczyny, mam pytanie: Jak czułyście się po punkcji i w trakcie przyjmowania leków po punkcji? Czy bolał Was brzuch? Nie wiem czy to normalne ale u mnie po punkcji było ok ale na drugi dzień zaczęły się bóle podbrzusza, ból przy sikaniu, pojawił się duży wzdęty brzuch. Czy to normalne? Boję się, bo w środę mam transfer i nie wiem czy to minie...