X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Dziewczyny a gdzie robilyscie badanie droznosci jajowodow HyCoSy? Zastanawiam się czy już nie próbować się gdzieś zapisać na to badanie tylko nie wiem gdzie wykonują na NFZ i czy w ogóle NFZ wchodzi w grę czy tylko prywatnie. Chciałabym to już mieć za soba i posiadać wiedzę czy mam drozne jajowody.

Mnie skierował mój ginekolog na Unie i tam mi zrobili na NFZ

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 19 października 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:
    Mnie skierował mój ginekolog na Unie i tam mi zrobili na NFZ
    A długo czekałas na termin czy poszło to w miarę sprawnie. Obawiam się tych różnych obostrzen covidowych i wstrzymania wykonywania takich zabiegów dlatego chcę się jak najszybciej dostać

• Lońka Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Dziewczyny a gdzie robilyscie badanie droznosci jajowodow HyCoSy? Zastanawiam się czy już nie próbować się gdzieś zapisać na to badanie tylko nie wiem gdzie wykonują na NFZ i czy w ogóle NFZ wchodzi w grę czy tylko prywatnie. Chciałabym to już mieć za soba i posiadać wiedzę czy mam drozne jajowody.
    Ja robilam w grudniu 2019 na unii lubelskiej. Czekałam na hycosy z 2 tyg.

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    A długo czekałas na termin czy poszło to w miarę sprawnie. Obawiam się tych różnych obostrzen covidowych i wstrzymania wykonywania takich zabiegów dlatego chcę się jak najszybciej dostać

nie pamiętam już dokładnie bo robiłam to chyba w 2018 roku ale nie czekałam długo, tylko że to chyba w odpowiednim dniu cyklu się robi ale sprawnie u mnie to poszło

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 19 października 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lońka wrote:
    Ja robilam w grudniu 2019 na unii lubelskiej. Czekałam na hycosy z 2 tyg.
    Ojej to termin oczekiwania ok. Widziałam że w klinice koszt badania 700zl ale ciekawe czy już w ogóle robią bo jak byłam na wizycie na początku października w Posejdonie to jeszcze żadne laboratoria nie działały. Szukam możliwości co się da aby robić na NFZ bo nie wiem jak długa drogę będziemy musieli przejść a zbyt dużo oszczędności niestety nie mam

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 08:38

• Lońka Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to próbuj na unię jak masz skierowanie. Z tego co pamiętam to za raz po miesiączce miałam wykonywane hycosy.

age.png
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 19 października 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:
    spróbuj umówić się do poradni ginekologicznej na Unii, może uda Ci się zrobić badania na NFZ
    Jestem spoza Szczecina czy mogłabyś polecić do kogo ewentualnie się zapisać do tej poradni? Mam wizytę u TB w przyszłym tygodniu to i tak będę w Szczecinie to może udałoby mi się zgrać wizyty i pójść też na wizytę tam na Unii. Tylko czy tak po pierwszej wizycie będą chcieli mnie skierować na HyCoSy. Chyba że doktor Bączkowski wystawia bez problemu skierowanie na Hycosy na NFZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 09:56

• Lońka Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Jestem spoza Szczecina czy mogłabyś polecić do kogo ewentualnie się zapisać do tej poradni? Mam wizytę u TB w przyszłym tygodniu to i tak będę w Szczecinie to może udałoby mi się zgrać wizyty i pójść też na wizytę tam na Unii. Tylko czy tak po pierwszej wizycie będą chcieli mnie skierować na HyCoSy. Chyba że doktor Bączkowski wystawia bez problemu skierowanie na Hycosy na NFZ

Ja nie wiem czy TB wystawia. Podpytaj.
    Mi wystawiał PC. Na Unii nie zrobisz żadnej wizyty tak z miejsca. Dopiero po otrzymaniu skierowania dzwonisz tam lub od razu najlepiej jechać i się umówić na termin hycosy bo i tak musisz im zostawić skierowanie.

age.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:

nie wiem czy T.B wystawi Ci do nich skierowanie, musiała byś zapytać. Jeśli chodzi o poradnie na Unii to tam mnie losowo umawiali bo w każdy dzień jest tam inny lekarz.

• Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy się orientujecie dziewczyny ale z tego co wiem od dziś NFZ wstrzymał wszystkie planowe zabiegi oprócz tych ratujących życie. Izby przyjęć są zamknięte Poradnie też wykonują tylko niezbędne zabiegi np dla kobiet w ciąży. Raczej żadna inseminacja w szpitalu nie wchodzi w grę. Warto oczywiście zadzwonić i się dopytać.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulame wrote:
    Nie wiem czy się orientujecie dziewczyny ale z tego co wiem od dziś NFZ wstrzymał wszystkie planowe zabiegi oprócz tych ratujących życie. Izby przyjęć są zamknięte Poradnie też wykonują tylko niezbędne zabiegi np dla kobiet w ciąży. Raczej żadna inseminacja w szpitalu nie wchodzi w grę. Warto oczywiście zadzwonić i się dopytać.
    Potwierdzam. Dziś mój lekarz napisał mi, że inseminacje w ramach NFZ wstrzymane.

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,może ktoś potrzebuje sprzedaje
    7 strzykawek clexane 0,4 ważny 2023
    2 ampułki prolutexu (oddam za darmo)
    9 tabletek ultrogestanu 200mg
    2 opakowania duphastonu ważność 2024
    1 opakowanie estrofemu ważność 2023
    Połowa opakowania monokoncentratu z ananasa ważność 10.2021
    Odbiór na terenie Szczecina lub wysyłka
    Może komuś teraz potrzeba a nie ma jak się dostać do lekarza czy coś..

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 19 października 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie... Tego się obawiałam. Czyli jednak muszę zacisnąć zęby i czym prędzej zrobić to badanie prywatnie tylko ciekawe czy już wykonują to badanie w bocianie. Wiedziałam że łatwo nie będzie ale już na starcie kłody pod nogi.

• Eustoma32 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:

Ja robiłam drożność w lutym 2020 w Policach w szpitalu na NFZ.
    Dostałam skierowanie od TB jak jeszcze przyjmował na Parkowej.

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma32 wrote:
    Obawiam się ze teraz skoro jak patrzę na stronie bociana że mają to badanie w ofercie to pewnie już doktor nie będzie chciał wystawiać skierowan na NFZ ale zapytam w przyszłym tygodniu na wizycie. Chciałabym strasznie mieć to już za sobą tym bardziej że obawiam się żeby zaraz w ogóle nie zawiesili działalności kliniki. Ciekawe czy doktor TB nadal przyjmuje w Policach. Jestem na początku starań dopiero miałam jedna wizytę ale już chciałabym to jakoś przyspieszyć patrząc na to co się wyprawia i w obawie przed zawieszeniem działań klinik. Moje wyniki i wyniki męża niby są ok. W przyszłym tygodniu w 10dc mam wizyte żeby TB zobaczył moja owulacje i zobaczymy co dalej.

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma32 wrote:
    A jakie badania musiałaś wykonać przed badaniem droznosci? Z tego co słyszę to na chlamydie się dosyć długo czeka na wynik. A jakie jeszcze badania musiałaś przejść?

• Eustoma32 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    A jakie badania musiałaś wykonać przed badaniem droznosci? Z tego co słyszę to na chlamydie się dosyć długo czeka na wynik. A jakie jeszcze badania musiałaś przejść?
    Nic nie musiałam robić żadnych badań.

• Eustoma32 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Obawiam się ze teraz skoro jak patrzę na stronie bociana że mają to badanie w ofercie to pewnie już doktor nie będzie chciał wystawiać skierowan na NFZ ale zapytam w przyszłym tygodniu na wizycie. Chciałabym strasznie mieć to już za sobą tym bardziej że obawiam się żeby zaraz w ogóle nie zawiesili działalności kliniki. Ciekawe czy doktor TB nadal przyjmuje w Policach. Jestem na początku starań dopiero miałam jedna wizytę ale już chciałabym to jakoś przyspieszyć patrząc na to co się wyprawia i w obawie przed zawieszeniem działań klinik. Moje wyniki i wyniki męża niby są ok. W przyszłym tygodniu w 10dc mam wizyte żeby TB zobaczył moja owulacje i zobaczymy co dalej.

TB napewno pracuje jeszcze w szpitalu. Bo jutro nam tam do niego podjechać.
    Widziałam że TB nastawia się u Ciebie na inseminacje? Ja też jestem na początku ale póki co mam cykle stymulowane letrozolem.

Mogę wiedzieć ile masz lat?

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma32 wrote:
    TB napewno pracuje jeszcze w szpitalu. Bo jutro nam tam do niego podjechać.
    Widziałam że TB nastawia się u Ciebie na inseminacje? Ja też jestem na początku ale póki co mam cykle stymulowane letrozolem.

Mogę wiedzieć ile masz lat?
    Ja narazie właśnie żadnej stymulacji nie mam tylko doktor chce się przyjrzeć mojej owulacji. W przyszłym tygodniu mam wizytę u TB w 10 dniu cyklu. Mam 31 lat. Staramy się już 3 lata bez efektu. Chciałabym to wszystko jakoś przyspieszyc. Na pierwszą wizyte miałam swoje wyniki m.in. Tsh ft4 fsh estradiol prolaktyne amh i męża badanie nasienia. Niby wszystkie wyniki są ok. Teraz czekam na tą wizytę. A ty ile czasu już jesteś pod opieka TB?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 14:14

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ