Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez tak myślałam. Baaa ja byłam pewna ze zajdę w pierwszym miesiącu starań. Nie zaszłam przez rok. Potem byłam pewna, że w klinice pomogą i po miesiącu się uda. Nie udało się. Zawsze myślałam, ze ivf to pewniak. A to cholerne szczęście!
Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Lilii wrote:No właśnie może być różnie bo sytuacja jest dość dynamiczna 😕 oby nie wstrzymali transferów, porodów rodzinnych i całej reszty
A co do transferów to na ta chwile nie ma obaw💪Lilii lubi tę wiadomość
-
Macia wrote:Podobno rzecznik praw dziecka narzuca kary na szpitale, które zabraniają porodów rodzinnych i odwiedzin wcześniaków. Na gov można poczytać 😉
A co do transferów to na ta chwile nie ma obaw💪
Masz może link do tych informacji
-
Macia wrote:Proszę
https://www.gov.pl/web/rpp/prawa-pacjentki-i-noworodka
Ciekawe czy do bociana wpuszcza partnerów po weekendzieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 21:39
-
Pola1 wrote:Dziewczyny,jeśmy na początku drogi IVF... chcielibyśmy podejść do procedury jak najszybciej się da,na razie czekam na wizytę na której mamy wszystko ustalić.Jakie badania robi się przed procedurą,jak długo się czeka na badania genetyczne?
Czas oczekiwania na badania genetyczne zależy chyba od szczęścia. 😀Jedni czekają 3 tyg. W tamtym roku w vl czekali po 3 msc. Także z tym to różnie. Nie wiem jak jest w obecnym czasie panującej pandemii. Ja z mężem czekałam 6 msc na kariotypy -robione na nfz. Potem cftr juz było do miesiąca. Więc różnie.
Reszte badan zleci ci ginekolog. One już są dość szybko.Pola1 lubi tę wiadomość
-
Lulame wrote:Czy badanie kariotypów jest niezbędne przed in vitro? Nic o tym doktor nie wspominał.
U nas jak zaczynaliśmy w vl PC wymagał. Znajomi moi również robili u innego lekarza. Więc w większości przypadkach raczej jest wymagane. Podpytaj dr. -
Niezbędne pewnie nie jest ale badanie kariotypow pozwala określić czy są prawidłowe , jeśli nie są mogą przyczynić się do poronien czy problemów z zajęciem w ciążę
Ja miałam zlecone przez lekarza prowadzącego w sumie gdybym nie miała a wiedziała ze można zrobić to chyba zrobiłabym dla samej siebie
-
Nie wiedziałam że tak długo to może trwać.Ze względu na nasz wiek,i uciekający czas, chciałabym zrobić wszystkie badania które mogą pomóc w transferze...wiem że nie zawsze przy pierwszej próbie lekarze zalecają badania, dlatego też doświadczenie dziewczyn z forum jest nieocenione i z góry bardzo dziękuję za wszelkie informacje.
-
Rozumiem. Jest to badanie które warto mieć ale generalnie jeśli wyszłoby źle nic nie poradzisz po prostu zyskujesz świadomość że raczej się nie uda, pytanie tylko czy rezygnować wtedy że starań, a jeśli nie to w zasadzie ta wiedzą niczego nie rozwiązuje. Dobrze myślę? Chyba jeszcze nic nie można poradzić na zły kariotyp, chociaż nauka się rozwija może za jakiś czas 😉.
Jak Wasze nastroje nie boicie się że zaczniecie procedurę i trzeba będzie przerwać bo kwarantanna, choroba albo znów jakieś ograniczenia COVID-owe? Ja zaczęłam się trochę bać, bardzo niestabilne czasy nie wiem co robić... 🤨