Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Kulta wrote:Z tego,co pamiętam, to tak był problem też z kirami implantacyjnymi. Tak naprawdę można z immuno podziałać, może trzeba było teraz dołożyć leków, bo z tego, co wiem, to teraz Sylwia podchodziła bez niczego immuno.
Ja po szczepieniach miałam encorton, też myślę, że pomógł.
Widzę, że teraz dobre notowania ma dr Jarosz. To też do rozważenia ewentualnego jest.
Zobaczę co zaproponuje jeszcze Paśnik i sporobuje sie skontaktować z doktor Jarosz może i zobaczę co zaproponuje .
Docent chce teraz zrobić właśnie cross Match- mam wysłać mu wynik i wtedy wszystko przeanalizuje
Chyba też za mocno uwierzył w te moje szczepienia
Dzwoniłam do bociana ale oni wynik zrobić mogą dopiero 8 stycznia , robią co środy a po jutrze też jest środa 🤦♀️ chyba że akurat w tą środę nie robią
Czekam co napiszę PC , wspomnę mu o tym że mam zrobić cross Match ale w bocianie dopiero w środę więc jeśli robią normlanie a mi może tak powiedzieli bo nie ma ,, miejsca,, to może on coś zadziała i mnie wciśnie na to pobranie krwi
Tak tak u mnie też nie było kirow implantacyjnych , dla tego byłam zdziwiona brakiem accofilu.Sylwia211987 -
sylwia211987 wrote:Zobaczę co zaproponuje jeszcze Paśnik i sporobuje sie skontaktować z doktor Jarosz może i zobaczę co zaproponuje .
Docent chce teraz zrobić właśnie cross Match- mam wysłać mu wynik i wtedy wszystko przeanalizuje
Chyba też za mocno uwierzył w te moje szczepienia
Dzwoniłam do bociana ale oni wynik zrobić mogą dopiero 8 stycznia , robią co środy a po jutrze też jest środa 🤦♀️ chyba że akurat w tą środę nie robią
Czekam co napiszę PC , wspomnę mu o tym że mam zrobić cross Match ale w bocianie dopiero w środę więc jeśli robią normlanie a mi może tak powiedzieli bo nie ma ,, miejsca,, to może on coś zadziała i mnie wciśnie na to pobranie krwi
Tak tak u mnie też nie było kirow implantacyjnych , dla tego byłam zdziwiona brakiem accofilu.
Niektórzy to po szczepieniach biorą jeszcze accofil.
No są kolejki do bociana, bo mają w środy tylko 12-13 jakoś. To i tak szybko, skoro na początek stycznia macie.- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
Został jeden mrozak 4.2.2. -
Przykro mi Sylwia 🫂🫂🫂
Wszystko to jest takie parąbane, czasem sobie myślę czy my tak dużo oczekujemy od życia... Przecież biologia jest tak stworzona że kobiety rodzą, mają dzieci a tu wiecznie pod górkę... Do du**
Ja muszę startować od początku ale jak sobie pomyślę o tych wszystkich wizytach, zastrzykach to już mi się odechciewa ile czasu i zdrowia trzeba na to wszystko poświęcić.
Miałam iść do TB po nowym roku ale wpadł gorący termin i byłam u niego na rozmowie. Ogólnie proponuje kolejne podejście do procedury ale wierciłam mu dziurę w brzuchu no i mówi, że to takie szukanie nie wiadomo czego aż może się coś znajdzie ale ostatecznie zaproponował biopsję i podstawowe badania immuno. I chyba za to się wezmę bo nie czuję flow żeby od tak podchodzić do procedury, ta ostatnia procedura dała mi w kość...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 19:31
sylwia211987 lubi tę wiadomość
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
Iwkaaa wrote:Przykro mi Sylwia 🫂🫂🫂
Wszystko to jest takie parąbane, czasem sobie myślę czy my tak dużo oczekujemy od życia... Przecież biologia jest tak stworzona że kobiety rodzą, mają dzieci a tu wiecznie pod górkę... Do du**
Ja muszę startować od początku ale jak sobie pomyślę o tych wszystkich wizytach, zastrzykach to już mi się odechciewa ile czasu i zdrowia trzeba na to wszystko poświęcić.
Miałam iść do TB po nowym roku ale wpadł gorący termin i byłam u niego na rozmowie. Ogólnie proponuje kolejne podejście do procedury ale wierciłam mu dziurę w brzuchu no i mówi, że to takie szukanie nie wiadomo czego aż może się coś znajdzie ale ostatecznie zaproponował biopsję i podstawowe badania immuno. I chyba za to się wezmę bo nie czuję flow żeby od tak podchodzić do procedury, ta ostatnia procedura dała mi w kość...
To jest jakiś plan..będę trzymać mocno kciuki żeby w końcu się udało ile to można. Przecież te leki to wszystko nie pozostaje obojętne dla naszego zdrowia🤦♀️
Też myślałam o biopsji Endo ona chyba pokaże jakie są komórki NK jak dobrze zrozumiałam.
Z tym szukaniem nie wiadomo czego to ma trochę racji… bo naprawdę nie wierzę że kobiety które ,,od tak” zachodzą w ciążę ( to nie jest zgryźliwe stwierdzenie choć tak może zabrzmieć, ale absolutnie nie mam na celu urażenia kogokolwiek) są idealnymi okazami zdrowia pod względem biologicznym immunologicznym ogólnie pod każdym, Po prostu to jest ten czas dla nich po prostu się udało wszystko zagrało w jednym czasie.
Zobaczymy jak to będzie bardzo myślę o konsultacji właśnie u Jarosz
W ogóle to moje podejście to jakaś pomyłka. Myślałam że teraz jak zastosowaliśmy zupełnie inne podejście , inne metody szczepienia to coś pyknie a tu się okazało że raczej bez accofilu nic nie zagraSylwia211987 -
Kulta wrote:Niektórzy to po szczepieniach biorą jeszcze accofil.
No są kolejki do bociana, bo mają w środy tylko 12-13 jakoś. To i tak szybko, skoro na początek stycznia macie.
Spróbuję jeszcze gdzieś indziej żeby przyspieszyć to badanie zobaczymy co pokaże.
Spróbuję też umówić się do Jarosz mam nadzieje że pierwszą wizytę mogę odbyć onlineSylwia211987 -
sylwia211987 wrote:Spróbuję jeszcze gdzieś indziej żeby przyspieszyć to badanie zobaczymy co pokaże.
Spróbuję też umówić się do Jarosz mam nadzieje że pierwszą wizytę mogę odbyć online
Możesz możesz odbyć telewizyte pierwsza, ale wizyta jest na luty jakoś teraz.
Tu masz cały wątek o dr jarosz :
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/jarosz-malgorzata-immunolog-opinie,40088.html
A tu wizytę można kupić :
https://www.medistore.com.pl/p/immunolog-osoby-z-problemem-nieplodnosci-konsultacja-telemedyczna?utm_source=InviMed&utm_medium=tpm&utm_campaign=2020- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
Został jeden mrozak 4.2.2. -
Kulta wrote:Możesz możesz odbyć telewizyte pierwsza, ale wizyta jest na luty jakoś teraz.
Tu masz cały wątek o dr jarosz :
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/jarosz-malgorzata-immunolog-opinie,40088.html
A tu wizytę można kupić :
https://www.medistore.com.pl/p/immunolog-osoby-z-problemem-nieplodnosci-konsultacja-telemedyczna?utm_source=InviMed&utm_medium=tpm&utm_campaign=2020
Tak tak wątek już znalazłam . Dobrze że stron nie ma dużo to poczytam😀 ale dziękuję😘Sylwia211987 -
Ja też myślałam o tej wizycie u Jarosz ale najpierw chciałam właśnie skonsultować się z TB jak on pochodzi do immuno. Bo wycieczki do Łodzi do paśnika to odpadają, a u Niej fajnie bo można on-line.
Tak Sylwia myślę, że masz trochę racji z tym co pisałaś o zachodzeniu w ciąże naturalnie. Ja kurczę jestem z mężem jakieś 18 lat i nigdy przenigdy nie stosowałam żadnej antykoncepcji ( poza gumką w okolicy dni płodnych) i nigdy przez tyle lat nie udało mi się zajść w ciążę, kurde totalnie tego nie pojmuje.
Ps. Sylwia trzymam kciuki również za Ciebie 🤞🤞🤞IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2024-powrót do gry
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
Iwkaaa wrote:Ja też myślałam o tej wizycie u Jarosz ale najpierw chciałam właśnie skonsultować się z TB jak on pochodzi do immuno. Bo wycieczki do Łodzi do paśnika to odpadają, a u Niej fajnie bo można on-line.
Tak Sylwia myślę, że masz trochę racji z tym co pisałaś o zachodzeniu w ciąże naturalnie. Ja kurczę jestem z mężem jakieś 18 lat i nigdy przenigdy nie stosowałam żadnej antykoncepcji ( poza gumką w okolicy dni płodnych) i nigdy przez tyle lat nie udało mi się zajść w ciążę, kurde totalnie tego nie pojmuje.
Ps. Sylwia trzymam kciuki również za Ciebie 🤞🤞🤞
Dokładnie wycieczki do Łodzi są męczące=kosztowne
Pozostaje nam tylko próbować
Ją ze swoim mężem jestem już większą połowę życia🙃
23lata- od lat nastoletnich🙂 i raz udało mi się zaskoczyć jak odstawiłam tabletki, później po zabiegu okazało się że mam zrosty przy ujściach do jajowodów. I tak poleciało wszystko hurtem
Wkurzam się bo mam już dosyć , bardzo chcę zmienić pracę -muszę psychicznie tam dalej nie dam rady..
Chciałabym w końcu pracować na 1 zmianę tylko w opcje wchodzi coś biurowego - 3 zmiany mam dość-byłam u psychiatry stwierdził zaburzenia adaptacyjne.
Od 10 lat pracuję jako pracownik fizyczny - warunki ciężkie
( nie nie żale się absolutnie nie o to chodzi) i chciałabym w końcu iść do pracy ładnie ubrana wrócić ładnie ubrana.. uogólniając to wszystko , a tak jedyne co mnie tam trzymało to kasa - no i wiadomo jak zajdę w ciążę płatne sto procent bo umowa na stałe później mam gdzie wracać . Dochód zapewniony a w dzisiejszych czasach to jest mega ważne .
Ile będę próbować nie wiem na ile starczy mi sił miałam już odpuścić … ale chyba nie potrafięSylwia211987 -
Pewnie że gwarancja stałej pracy i kasa są mega ważne. Ja przez to przechodziłam przed 1 procedurą, bardzo chciałam zmienić pracę bo już się męczyłam, również na 3 zmiany ale nam nie wychodziło i miałam dość, zwolniłam się i poszłam gdzie indziej, a tam po okresie próbnym dostałam umowę na rok i zaszłam w ciążę z procedury. Teraz mam fajną pracę biurową, 7-15 także jestem mega zadowolona ale cały czas czekałam na umowę na stałe zmieniliśmy mieszkanie i takie tam.
Wierzę że jeszcze znajdziemy siły i doczekamy się 🫄🫄🫄 bo jak nie my to kto 😉😉
Miłego dnia 🫶🫶🫶sylwia211987 lubi tę wiadomość
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2024-powrót do gry
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
Iwkaaa wrote:Pewnie że gwarancja stałej pracy i kasa są mega ważne. Ja przez to przechodziłam przed 1 procedurą, bardzo chciałam zmienić pracę bo już się męczyłam, również na 3 zmiany ale nam nie wychodziło i miałam dość, zwolniłam się i poszłam gdzie indziej, a tam po okresie próbnym dostałam umowę na rok i zaszłam w ciążę z procedury. Teraz mam fajną pracę biurową, 7-15 także jestem mega zadowolona ale cały czas czekałam na umowę na stałe zmieniliśmy mieszkanie i takie tam.
Wierzę że jeszcze znajdziemy siły i doczekamy się 🫄🫄🫄 bo jak nie my to kto 😉😉
Miłego dnia 🫶🫶🫶
Najważniejsze że jesteśmy ,,Zdrowi,, 🙂
Ja właśnie próbuje ogarnąć ten cross Match na Unii robią tylko dziś do 12 ale nie wiem czy nie trzeba się umawiać bo mam trochę do dojazdu to w ciemno jechać lipa..
Miłego😉Iwkaaa lubi tę wiadomość
Sylwia211987 -
sylwia211987 wrote:Nie mam pojęcia już co robić , najgorsze że ja bym chciała już teraz natychmiast 🤦♀️a tutaj trzeba cierpliwości
Bardzo wierzyłam w te szczepienia
Myślę o KD - może moje komórki są za słabe.
Myślę o zbadaniu zarodka jeśli będziemy go mieli w ogóle
Czekam co odpisze Docent , zobaczymy jaki plan
W środę napiszę do PC bo dziś nie ma sensu i tak będzie mi kazał zrobić betę w środę
Maskara z tym wszystkim, ogarnę głowę i będziemy działać.
Jedyne co dobre to to że uratowałam święta- umyłam okna🫣 więc święta się odbędą 🙂
AK też jest "dla ludzi" 😉, ja dzięki temu mam ukochanego synka, chociaż okazało się, że tu immunologia była kluczowaIwkaaa lubi tę wiadomość
-
sylwia211987 wrote:Najważniejsze że jesteśmy ,,Zdrowi,, 🙂
Ja właśnie próbuje ogarnąć ten cross Match na Unii robią tylko dziś do 12 ale nie wiem czy nie trzeba się umawiać bo mam trochę do dojazdu to w ciemno jechać lipa..
Miłego😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 11:54
-
WerkaP2 wrote:Robisz dzis kontrolna bete? Kontaktowalas sie cos z PC?
Beta z dziś 0.38
Kontaktowałam się napisał tylko O nie…
Czekam co mi napisze na zapytanie o KD
I na pozwolenie odnośnie odstawienia leków , zresztą i tak zaczynam plamić więc raczej to będzie okres chociaż przecież cały czas biorę progesteron🫣
Czekam co mi napiszeSylwia211987 -
sylwia211987 wrote:Beta z dziś 0.38
Kontaktowałam się napisał tylko O nie…
Czekam co mi napisze na zapytanie o KD
I na pozwolenie odnośnie odstawienia leków , zresztą i tak zaczynam plamić więc raczej to będzie okres chociaż przecież cały czas biorę progesteron🫣
Czekam co mi napisze
Nie znam dokładnie Twojej historii, bo stopki brak. Ale niezależnie czy KD, czy AZ przy Immuno organizm dokładnie tak samo może zareagować na zarodek. Może warto iść w Jarosz 👍
Rozumiem, że to Wasz ostatni zarodek był? A jak szły stymulacje? Jest refundacja, może warto jeszcze spróbować 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 14:04
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?
ALLO 0->33,2
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138✓
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc
11/24➡️FET5AA❌EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton+prograf
12/24➡️FET5AA🌈Okruszek🍀
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Rakieta_P🚀 wrote:Przykro mi...
Nie znam dokładnie Twojej historii, bo stopki brak. Ale niezależnie czy KD, czy AZ przy Immuno organizm dokładnie tak samo może zareagować na zarodek. Może warto iść w Jarosz 👍
Rozumiem, że to Wasz ostatni zarodek był? A jak szły stymulacje? Jest refundacja, może warto jeszcze spróbować 💪 -
WerkaP2 wrote:A jakie zalecenia masz od dr Jarosz?
Resztę podtrzymała jak Malina, co do szczepień - nie będzie podważać ale allo wzrosło, wyniki się poprawiły to ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 15:03
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
ALLO 0->33,2
CD138✓
encorton Aurorka👼7tc
encorton+prograf
12/24➡️FET5AA🌈Okruszek🍀
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Rakieta_P🚀 wrote:Przykro mi...
Rozumiem, że to Wasz ostatni zarodek był? A jak szły stymulacje? Jest refundacja, może warto jeszcze spróbować 💪
A jakoś nie prowadziłam stopki.. miałam być na chwilę miało się odrazu udać in vitro to formalność droga na skróty🤦♀️.
Około 6 lat temu może 7 odstawiłam tabletki anty o odrazu zaszłam w ciążę … prezent na gwiazdkę dwie kreski w wigilię
Brak profesjonalnej opieki 7 tc zarodek jest serduszko jest wtedy nie widziałam o krwiaku
8tc zarodek obumarł krwiak szpital wyłużeczkowanie .
Odczekać 3 m i się starać dalej- wtedy myślałam że jestem pod dobrą opieką przecież chodziłam prywatnie do odynatora oddziała ginekologicznego..
Pół roku nie udaje się nie udaje… trafiłam do Szczecina do pani doktor .. uogólniając ona wysłała mnie na hormony. Wszystko rozjeb…. Niedoczynność hashimoto prolaktyna …
Opieka Endo hormony wyrównane stymulacje monitoringi nic
Trafiłam do PC - pierwsza wizyta jak wyszłam miałam wrażenie że jestem w ciąży🤦♀️
Pierwsze dwie stymulacje do in vitro pomimo brania leków co do minuty moje pęcherzyki pękały dochodziło do owulacji
Dopiero na długim protokole wyszło nam 1 zarodek wtedy beta coś koło 10
Później miałam chyba przerwę suplementy itp 4 zarodki..
Pierwszy też beta ok 16 drugi puste jajo wylyzeczkowanie trzeci pięknie rósł beta powyżej 3 tyś odkleił się
Czwarty ledwo beta drgnęła
W miedzy czasie wyszło że mam niedrożne oba jajowody tuż przy ujściu macicy, a 3 transfery miałam na accofilu dla tego zaskakiwało
Wyszło też że muszę brać heparynę mam braki w kir główne ilplantacyjne mąż okaz zdrowia
Teraz stymulacja zupełnie inne leki 2 zarodki
To tak ogólnie bo większości nie pamiętam🤦♀️między tą stymulacją a ostatnią miałam chyba 4 lata przerwy ze względów finansowych
Jeszcze miałam stwierdzoną IO ale pożegnałam ją dietą
Sylwia211987 -
sylwia211987 wrote:A jakoś nie prowadziłam stopki.. miałam być na chwilę miało się odrazu udać in vitro to formalność droga na skróty🤦♀️.
Około 6 lat temu może 7 odstawiłam tabletki anty o odrazu zaszłam w ciążę … prezent na gwiazdkę dwie kreski w wigilię
Brak profesjonalnej opieki 7 tc zarodek jest serduszko jest wtedy nie widziałam o krwiaku
8tc zarodek obumarł krwiak szpital wyłużeczkowanie .
Odczekać 3 m i się starać dalej- wtedy myślałam że jestem pod dobrą opieką przecież chodziłam prywatnie do odynatora oddziała ginekologicznego..
Pół roku nie udaje się nie udaje… trafiłam do Szczecina do pani doktor .. uogólniając ona wysłała mnie na hormony. Wszystko rozjeb…. Niedoczynność hashimoto prolaktyna …
Opieka Endo hormony wyrównane stymulacje monitoringi nic
Trafiłam do PC - pierwsza wizyta jak wyszłam miałam wrażenie że jestem w ciąży🤦♀️
Pierwsze dwie stymulacje do in vitro pomimo brania leków co do minuty moje pęcherzyki pękały dochodziło do owulacji
Dopiero na długim protokole wyszło nam 1 zarodek wtedy beta coś koło 10
Później miałam chyba przerwę suplementy itp 4 zarodki..
Pierwszy też beta ok 16 drugi puste jajo wylyzeczkowanie trzeci pięknie rósł beta powyżej 3 tyś odkleił się
Czwarty ledwo beta drgnęła
W miedzy czasie wyszło że mam niedrożne oba jajowody tuż przy ujściu macicy, a 3 transfery miałam na accofilu dla tego zaskakiwało
Wyszło też że muszę brać heparynę mam braki w kir główne ilplantacyjne mąż okaz zdrowia
Teraz stymulacja zupełnie inne leki 2 zarodki
To tak ogólnie bo większości nie pamiętam🤦♀️między tą stymulacją a ostatnią miałam chyba 4 lata przerwy ze względów finansowych
Jeszcze miałam stwierdzoną IO ale pożegnałam ją dietąsylwia211987 lubi tę wiadomość
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
ALLO 0->33,2
CD138✓
encorton Aurorka👼7tc
encorton+prograf
12/24➡️FET5AA🌈Okruszek🍀
Rakieta_P🚀 wrote:No to kierunek Jarosz! 💪 W ciążę zachodzisz, czegoś brak. I nie poddawać się, tylko do dzieła 💪💪💪
Z jednej strony chce walczyć , z drugiej strony chce zmienić pracę z trzeciej pomysł z KD
A najgorsze że chciałabym to wszystko na wczoraj..
Immunologia potrzebne leczenie wiadomo.. mogłabym zmienić pracę w tym czasie na spokojnie , Kd może się udać odrazu ,może nie musi, pierwsze in vitro też miało być od razu.. nie potrafię podjąć decyzji ….zmiana pracy wiadomo okres próbny później rok umowa itp wiadomo jak patrzą na kobiety w ciąży
Z drugiej strony teraz mam stałą pracę której nienawidzę do której nie zamierzam wrócić ale gdybym zaszła w ciążę dochód mam zapewniony bo umowa na czas nie określony..
Teraz mam możliwość złożenia dokumentów to innej pracy uda się albo nie
Kompletnie nie potrafię podjąć decyzji
Chyba zaczyna wychodzić ze mnie nie udany transfer
Traumatyczne sytuacje zawsze przeżywam po czasie być może dla tego mam taki mętlik w głowie
Kompletnie nie wiem co zrobić dr Jarosz wiadomo trzeba czekać… w tym czekaniu mogłabym przetrwać okres próbny w pracy.. mam już dopiero 37 lat😌 mam czas do 40
Jeszcze zapomniałam dodać że przed tym transferem 3 szczepienia limfocytami męża zalecenia Pasnika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 18:58
Sylwia211987