X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 wrote:
    A powiedz mi jak masz rozpisany accofil? Dzien przed ovitrelle, dzien przed transferem - cala ampulke, a później co drugi dzien 1/3 ampulki czy jakos inaczej?
    Idę bez ovitrelle, cykl sztuczny po diphereline.(Poprzedni transfer tylko miałam, bo mi jakiś cudem wyszła podwójna owulacja na sc)
    Accofil mam mix - przed transferem 7 i 1 dzień cała ampułka (PC z zaleceń dr Jarosz, bo od Maliny mam 5 dni przed transferem cała ampułka), a po transferze - 1/3 codziennie zaczynając dzień po transferze (Malina).
    Tak lecę transfery w drugiej procedurze.

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc
    11/24➡️FET5AA❌EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton+prograf
    12/24➡️FET5AA🌈Okruszek🍀

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Linka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Dokładnie idziesz na zwykłą wizytę i jeżeli dr daje zielone światło to normalnie umawia na kolejną wizytę albo od razu wypisuje kwalifikacje
    A czy wizyta kwalifikacyjna do programu jest płatna czy obejmuje ja też refundacja?

Start 2017
    2018 clo - puste jajo [*] x2
    06.2020 - IUI :(
    08.2020 - IUI :(
    01.2021 - start IVF
    23.01.21 transfer 4.1.1
    7 dpt beta 52,4
    9 dpt beta 97,7
    12 dpt beta 330
    14 dpt beta 978
    18 dpt beta 3823
    25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
    7t3d 1,3 cm ❤️
    9t6d 3 cm ❤️
    12t6d 7 cm ❤️
    20t0d 350g ❤️♀️

02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
    07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
    12.24 3.2.2 -> encorton, intralipid, accofil?

Mamy jeszcze ❄️❄️
    NK⬆️
    Kariotypy - ok
    Nasienie - ok
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka89 wrote:
    A czy wizyta kwalifikacyjna do programu jest płatna czy obejmuje ja też refundacja?

Bezpłatna to już zalicza się pod program
    Tak samo np wizyta przygotowawcza pod transfer też w ramach programu.

Linka89 lubi tę wiadomość

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    2 ❄️❄️
    10.2024 2 transfer 👎
    11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎
  • Linka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Bezpłatna to już zalicza się pod program
    Tak samo np wizyta przygotowawcza pod transfer też w ramach programu.
    Rozumiem i dla transferów FET zarodkow pobranych przed refundacja również bezpłatna?

Start 2017
    2018 clo - puste jajo [*] x2
    06.2020 - IUI :(
    08.2020 - IUI :(
    01.2021 - start IVF
    23.01.21 transfer 4.1.1
    7 dpt beta 52,4
    9 dpt beta 97,7
    12 dpt beta 330
    14 dpt beta 978
    18 dpt beta 3823
    25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
    7t3d 1,3 cm ❤️
    9t6d 3 cm ❤️
    12t6d 7 cm ❤️
    20t0d 350g ❤️♀️

02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
    07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
    12.24 3.2.2 -> encorton, intralipid, accofil?

Mamy jeszcze ❄️❄️
    NK⬆️
    Kariotypy - ok
    Nasienie - ok
  • alauda Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka89 wrote:
    Rozumiem i dla transferów FET zarodkow pobranych przed refundacja również bezpłatna?

Tak, rowniez bezplatna. Ja mialam zarodek z procedury komerycjnej a transferowałam juz z refundacją.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Jeanette87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka89 wrote:

Tak dokładnie tak jak alauda piszę, już nie płacisz za nic 😃 nawet jedna beta jest bezpłatna. Śmieszne uczucie jak pani w recepcji mówi Ci, że to wszystko i możesz już iść. Ale jak to tak bez płacenia?
    TB mi kiedyś tam mówił, że jak wszedł program to miał przynajmniej jedną/dwie pary w tygodniu, co przychodziły z niczym, bez diagnostyki bez wcześniejszego leczenia, bo usłyszeli w mediach, że jak bąbelka nie mają do tej pory, to za darmo można sobie tutaj invitro zrobić... Porażka i to oczywiście młode osoby. W takich sytuacjach kwalifikacja jest negatywna i płacisz jak za zwykłą wizytę niepłodnościową i dopiero robiła się afera🤣 że nie ma za darmo.

• Cavarathiel Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na pierwszą wizytę będąc pewna, że będę płacić, bo nie miałam żadnej historii leczenia, a na słowo nikt mi przecież nie uwierzy, że już 2 lata starań. A już nie chciałam dłużej czekać. Ale wyniki miałam tak złe, że od razu mnie to do programu zakwalifikowało. I dopiero pod koniec wizyty nam lekarz powiedział, że w sumie za darmo wszystko i za nic nie płacimy 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia, 18:10

31👩 33🧔
    Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk, dhea, tenfertil ona amh
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ kariotypy ✅
    ◽ MUCHa ✅
    ◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D, witamina B12 -> jest poprawa, ale dalej walczę.
    ◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24)
    ◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
    01.25 zaczynamy ivf
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Hej.. ja już po transferze … beta za tydzień w środę … dosyć szybko kazał zrobic🫣 w sumie i tak bym zrobiła za tydzień😂
    Jak samopoczucie po transferze?

sylwia211987 lubi tę wiadomość

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 wrote:
    Jak samopoczucie po transferze?

Ogólnie czuję się jak na okres… piersi od wczoraj nabrzmiałe i zaczynają boleć , 2 i 3 doba po transferze czyli wczoraj i dziś do południa gdzieś, ciągnął mnie brzuch tj chyba macica , wczoraj wieczorem jak mnie zakuło to aż usiadłam… typowo na okres wszystko.. dowcipna tabletkę ledwo wsadzam tak wszystko opuchnięte… śluzu przezroczystego sporo ,, ogólnie śpię , płacze, śmieje się tak w kółko…ale to ogólnie chyba bardziej głowa niż hormony , chociaż swoje też robią ,czekam niecierpliwie na betę.. chociaż naczytałam się na forum że nie kiedy w 5 dpt dziewczyny robią sikańca ale stopuje się bardzo w głowie żeby tego nie zrobić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 20:06

Sylwia211987
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysnęło mi się przed chwilą i obudziło mnie pieczenie w środku takie pulsacyjne.. także nie wiem czy organizm nie pozbywa się zarodka chociaż aż tak nigdy tego nie odczuwałam.. poszłam zaaplikować tabletkę dopochwowo i wyciągnęłam resztki poprzedniej tabletki wyglądające jak żywa krew.. nie wiem czy tak mam przekrwione wszystko i delikatne że uszkodziłam ostrym rantem tabletki czy po prostu organizm pozbywa się zarodka.. okres raczej to to nie jest bo cały czas aplikuję progesteron do organizmu…znowu na implantację to chyba późno.. sama nie wiem zaczynam wariować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 22:13

Sylwia211987
  • Kulta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Przysnęło mi się przed chwilą i obudziło mnie pieczenie w środku takie pulsacyjne.. także nie wiem czy organizm nie pozbywa się zarodka chociaż aż tak nigdy tego nie odczuwałam.. poszłam zaaplikować tabletkę dopochwowo i wyciągnęłam resztki poprzedniej tabletki wyglądające jak żywa krew.. nie wiem czy tak mam przekrwione wszystko i delikatne że uszkodziłam ostrym rantem tabletki czy po prostu organizm pozbywa się zarodka.. okres raczej to to nie jest bo cały czas aplikuję progesteron do organizmu…znowu na implantację to chyba późno.. sama nie wiem zaczynam wariować

Książkowy czas na implantację. Ale czy to to, czy coś innego, to dopiero beta prawdę Ci powie. Jeżeli masz bóle, skurcze to weź nospe.
    Niestety, tak jest po transferze, że każdy objaw może być wszystkim i niczym.
    Cierpliwości życzę, wiem, że ciężko.

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    Został jeden mrozak 4.2.2.
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Ogólnie czuję się jak na okres… piersi od wczoraj nabrzmiałe i zaczynają boleć , 2 i 3 doba po transferze czyli wczoraj i dziś do południa gdzieś, ciągnął mnie brzuch tj chyba macica , wczoraj wieczorem jak mnie zakuło to aż usiadłam… typowo na okres wszystko.. dowcipna tabletkę ledwo wsadzam tak wszystko opuchnięte… śluzu przezroczystego sporo ,, ogólnie śpię , płacze, śmieje się tak w kółko…ale to ogólnie chyba bardziej głowa niż hormony , chociaż swoje też robią ,czekam niecierpliwie na betę.. chociaż naczytałam się na forum że nie kiedy w 5 dpt dziewczyny robią sikańca ale stopuje się bardzo w głowie żeby tego nie zrobić .
    Uklucie mocne w macicy - to chyba dobry znak?!😁

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta
    tak jak mówisz na tym etapie te wszystkie objawy mogą być i dobre i złe . Pozostaje tylko czekać chociaż głowa daje popalić 🤯

WerkaP2
    Mam taką cichą nadzieje😌

Ogolnie od północy jest wszystko ok tj dalej czuje sie jak na okres , ale nie odczuwam juz tych kłuć i pieczenia, krwi też już nie ma , są brązowe pozostałości. .
    No nic czekamy

Sylwia211987
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Kulta
    tak jak mówisz na tym etapie te wszystkie objawy mogą być i dobre i złe . Pozostaje tylko czekać chociaż głowa daje popalić 🤯

WerkaP2
    Mam taką cichą nadzieje😌

Ogolnie od północy jest wszystko ok tj dalej czuje sie jak na okres , ale nie odczuwam juz tych kłuć i pieczenia, krwi też już nie ma , są brązowe pozostałości. .
    No nic czekamy
    Kiedy robisz betę?

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 wrote:
    Kiedy robisz betę?
    Postaram się wytrzymać do środy.. ale czy wytrzymam??
    Właśnie rozpoczęła się dopiero piąta doba po transferze także jeszcze może nic nie wykazać
    Normlanie czuję się jak na okres jakby za chwilę miało ,,chlusnąć,, trochę osłabiona wiadomo ale tak poza tym nic mi nie jest , plamienie też ustało h… wie co myślec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 11:56

Sylwia211987
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony nie wiem czy nie iść w poniedziałek.. żeby wiedzieć wrazie czego czy była jakaś próba implantacji itp nie mam pojęcia przemyśle to

Sylwia211987
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra teraz zaczynam się naprawdę niepokoić jest mi tak słabo ze mąż musiał przyprowadzić mnie z toalety do salonu..jak patrzę to wszystko widzę w zwolnionym tempie .. już tak dobrą godzinę teraz próbowałam wstać i to samo. Nie chcem pisać to PC w końcu to też człowiek i takich pacjentek jak ja ma tysiące🤦‍♀️ powiedzcie czy w bocianie wrazie czego o tej porze są jakieś dyżury?? Bo nie wiem co mam robić wiadomo że jeszcze poczekam ale jeśli za 2-3 h nie przejdzie albo się nasili to jeśli w Bocianie jest dyżur to zadzwonię a jeśli nie to gdzie się udać?? Do szpitala?? Bo to jest naprawdę dziwne.. jeśli do szpitala to gdzie ?? Jagiellońska?? Jak myślicie.. dla mnie tam była super opieka. Wydaje mi się że organizm walczy z implantacją ….

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 14:37

Sylwia211987
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital to Pomorzan. Bocian juz nieczynny. Raczej to reakcja na stos lekow.jakie bierzemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 16:41

• Kulta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Dobra teraz zaczynam się naprawdę niepokoić jest mi tak słabo ze mąż musiał przyprowadzić mnie z toalety do salonu..jak patrzę to wszystko widzę w zwolnionym tempie .. już tak dobrą godzinę teraz próbowałam wstać i to samo. Nie chcem pisać to PC w końcu to też człowiek i takich pacjentek jak ja ma tysiące🤦‍♀️ powiedzcie czy w bocianie wrazie czego o tej porze są jakieś dyżury?? Bo nie wiem co mam robić wiadomo że jeszcze poczekam ale jeśli za 2-3 h nie przejdzie albo się nasili to jeśli w Bocianie jest dyżur to zadzwonię a jeśli nie to gdzie się udać?? Do szpitala?? Bo to jest naprawdę dziwne.. jeśli do szpitala to gdzie ?? Jagiellońska?? Jak myślicie.. dla mnie tam była super opieka. Wydaje mi się że organizm walczy z implantacją ….

Ja mam tak po progesteron besins. Ścina, a jestem ogólnie twardziel. Koleżanka po nim nie może prowadzić auta, bo nie panuje absolutnie nad swoim ciałem.
    Staraj się zająć czymś innym, wiem, że łatwo się mówi, ale takie ciągłe bycie w tym temacie i wczuwanie się w swoje ciało nie pomaga :-)

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    Został jeden mrozak 4.2.2.
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie besins wzięłam o 13 i to gdzieś tak się zaczęło teraz jest spokój ze wszystkim , ale naprawdę pierwszy raz tak miałami na 5 transferów .

Sylwia211987
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ