X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulame wrote:
    Hej dziewczyny czy orientujecie się czy w Bocianie mają swoje laboratorium i można na miejscu wykonać wszystkie badania wymagane przed in vitro? Włącznie z Chlamydią PCR z kanału szyjki macicy?
    Przed iui wszystkie badania można u nich zrobić a to chyba są takie same badania. Tylko u nich dość drogo.

• Miśka83 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulame wrote:
    Hej dziewczyny czy orientujecie się czy w Bocianie mają swoje laboratorium i można na miejscu wykonać wszystkie badania wymagane przed in vitro? Włącznie z Chlamydią PCR z kanału szyjki macicy?
    Można zrobić wszystkie u nich. Zestaw ten sam do iui i ivf. Nie dostałas na rejestracji od nich kartki co wymagane i jakie ceny u nich?
    Tak czy siak porównałam ceny i wszystkie badania z krwi typu wirusówka itp plus chlamydia właśnie najkorzystniej w vitrolife. Posiew z pochwy i cytologia najkorzystniej w Bocianie. P.s. porównywałam też ceny z diagnostyka i szpitalem na Pomorzanach - mimo wszystko badania z krwi najlepiej cenowo w vf.

• wombi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, badania krwi najtaniej w Vitrolive i w szpitalu na Arkońskiej

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😊 wizytę mam dopiero w poniedziałek chciałam wiedzieć jak się nastawić. Zapytam jeszcze bo widzę że macie już doświadczenie orientujecie się ile trzeba czekać na wynik Chlamydii PCR w Bocianie?

• PaniM Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulame wrote:
    Dziękuję dziewczyny 😊 wizytę mam dopiero w poniedziałek chciałam wiedzieć jak się nastawić. Zapytam jeszcze bo widzę że macie już doświadczenie orientujecie się ile trzeba czekać na wynik Chlamydii PCR w Bocianie?
    Bardzo szybko jest wynik. Jakoś do tygodnia już miałam wynik. Gdzie normalnie ponoć około miesiąc

Lulame lubi tę wiadomość

• Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Bardzo szybko jest wynik. Jakoś do tygodnia już miałam wynik. Gdzie normalnie ponoć około miesiąc
    Dziękuję za odpowiedź 😊

• Miśka83 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulame wrote:
    Ja w bocianie nie wiem ile się czeka ale jak robiłam w Vitrolife to ok 10-14 dni. Oni te próbki wysyłają do Krakowa i tam badają. Tak przynajmniej robi diagnostyka. Ale Bocian ma Alab więc możliwe że szybciej.

• Kulta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oregano84 wrote:
    Tak w ogóle to cześć dziewczyny:-)
    Chciałabym do was dołączyć :-)
    Ja też leczyłam się wcześniej w Vitro ale na samo wspomnienie mnie skręca. Miałam tam 3 iui i 2 pełne procedury in vitro. Po odejściu mojej lekarki p Eweliny to była jakaś masakra. Czułam się jak pierwsza lepsza, mimo, że zostawiłam u nich pełno kasy i wiedzieli, że nie jestem łatwym przypadkiem.
    Niestety dalej walczę i cieszę się, że zaczynam w Bocianie.
    Jestem u p Eweliny bo mam do niej zaufanie i czuję się zaopiekowana. Miałam zacząć wcześniej ale były problemy z laboratorium a potem miałam torbiel przez 2 miesiące. Ale teraz w piątek zaczynam i biorę pierwszy zastrzyk do stymulacji. Muszę wyprodukować zarodki, zamrozić je i jechać do Paśnika na szczepienia.
    Ktoś tutaj się szczepił?

Ja sie szczepilam:-) u nas pomoglo od razu właściwie.

wombi, kamisia lubią tę wiadomość

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta wrote:
    Ja sie szczepilam:-) u nas pomoglo od razu właściwie.
    Co to za szczepienia?

• Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które przeszły już in vitro w Bocianie zdradźcie co ile miałyście monitoring podczas stymulacji, to jest kwestia indywidualnie dobierana czy jest jakiś schemat?

• Kulta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    Co to za szczepienia?

Szczepienia limfocytami meza. Niepłodność immunologiczna nas dotknęła.

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴
  • Landrynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . Chciałabym się was zapytać czy laboratorium w klinice już funkcjonuje? Mąż chce zbadać nasienie 😊

• alauda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    Witam . Chciałabym się was zapytać czy laboratorium w klinice już funkcjonuje? Mąż chce zbadać nasienie 😊

Hej Landrynka, tak, funkcjonuje😊

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02/24➡️1 IVF -> ❄️
    08/24 FET 3BB ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    12/24 FET 3AB ❌
    01/24 FET 3AB ❌
  • Landrynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Hej Landrynka, tak, funkcjonuje😊
    Dziękuję bardzo 😊

alauda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Czy tez macie wrażenie że bocian ciągnie z nas tylko kasę i nic więcej? U PC w piątek za słowa „ zróbcie kariotypy i trombofile „ bez usg zapłaciłam 220 zł a wizyta trwała 10 min. I jeszcze jego słowa „ szykujemy się na wyrok- in vitro” ja nie wiem czy nie zmienić kliniki tylko na jsja ? 🤷🏻‍♀️

Miśka83, oregano84 lubią tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w cenniku nie ma napisane, że wizyta z usg kosztuje 220 zł?

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- 💉 start stymulacji
    20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
    25.01 ET 5.1.1 (EG)
    7dpt beta 22,87 🥹| 8dpt 31,9 prog 118 ng/ml
    Walcz maluszku 🙏🍀
    💊 encorton, acard, utrogestan, clexane
    Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • Miśka83 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Dziewczyny,
    Czy tez macie wrażenie że bocian ciągnie z nas tylko kasę i nic więcej? U PC w piątek za słowa „ zróbcie kariotypy i trombofile „ bez usg zapłaciłam 220 zł a wizyta trwała 10 min. I jeszcze jego słowa „ szykujemy się na wyrok- in vitro” ja nie wiem czy nie zmienić kliniki tylko na jsja ? 🤷🏻‍♀️
    Mam dokładnie takie same odczucia jak ty. Tyle że ja u TB. Ale też myślałam czy zmienić klinikę ale do vf nie chcę więc zostaje tylko jakaś w innym mieście. Narazie czekam na wyniki kariotypow i kiry i będę wtedy myśleć. Miałam iść teraz do TB na kontrolę ale chyba te 250 zł przeznacze na coś romantycznego na walentynki 😂 a może jakims cudem się uda bez ivf 🤩👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 13:03

oregano84 lubi tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! :)
    Dopiero zaczynamy naszą przygodę z kliniką Bocian, ale muszę przyznać, że wrażenia póki co mocno pozytywne. Czujemy, że jesteśmy pod dobrymi skrzydłami. Nikt nas nie namawia na wykonywanie badań u nich, panie w recepcji są bardzo miłe.
    Mieliśmy już pakiet badań ze sobą, pani Nowak zerknęła i od razu powiedziała nam, że in vitro to nasza jedyna szansa. Ja byłam na to przygotowana, mój partner jeszcze liczył na cud ;)
    Jesteśmy teraz na etapie wykonywania badań genetycznych.

Życzę sobie i Wam wszystkim, żeby spotkały nas tylko szczęśliwe zakończenia! :)

uS2wp2.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Dziewczyny,

Powiem Ci że ja chodziłam kiedyś do Pc do vl potem do Bączka ale jeszcze na parkową i nigdy nie zapłaciłam mnie mniej niż 200 zl, nawet jak wizyta trwała 10 min bez usg
    Ile razy byłam u PC tylko z wynikami coś omówić 200 150 zl płaciłam a to było w 2017 roku jak dobrze pamiętam
    Nawet jak miałam wizyty kontrolne stymulacji ivf to potrafili mnie skasować ale nie zawsze.

oregano84 lubi tę wiadomość

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    2 ❄️❄️
    10.2024 2 transfer 👎
    11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Dziewczyny,
    Ja też jestem zrazona cenami. W cenniku jest coś takiego jak kontrola stymulacji z ceną 100zl. Ja jestem na lamecie i mam wizyty w 10dc i potem tak w 12 dc i za każdą wizytę 250zl placilam co uważam za zdzierstwo. Nie wiem dlaczego kontrola owulacji nie jest kasowana 100zl jak mają w cenniku. Bo wizyta trwa 5minut dosłownie bo tylko robi usg i patrzy ile pęcherzyków i jakie endometrium i po wizycie. Dlatego teraz zapisałam się do lokalnego ginekologa gdzie monitoring kosztuje 50zl i będę próbowała wstrzelic się chwilę przed pęknięciem pęcherzyka na wizytę dopiero do TB do kliniki.

oregano84, Miśka83 lubią tę wiadomość

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ