Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Kulta wrote:A kiedy idziesz na wizytę teraz?
-
Malutka_111 wrote:17 czerwca. I jak wszystko będzie szło zgodnie z planem to progesteron pewnie przepisze.pierwszy Zastrzyk Diphereline dostałam 24 kwietnia. 22 maja drugi. Po pierwszym PC był już zachwycony jak zareagował organizm.
Czyli dwa tygodnie bierzesz estrofem ( 3-17.06), a potem prog i transfer 21, tak?
Ja trzeci zastrzyk 20.05, a na wizytę 10.06.
Próbuję ciągle obliczyć, kiedy mógłby być transfer, idąc Twoim tropem, to 28?29.06?- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany.
II 2025 piąta procedura, zero zarodków.
III 2025 szósta procedura, trzy zarodki. -
Kulta wrote:Czyli dwa tygodnie bierzesz estrofem ( 3-17.06), a potem prog i transfer 21, tak?
Próbuję ciągle obliczyć, kiedy mógłby być transfer, idąc Twoim tropem, to 28?29.06?Kulta lubi tę wiadomość
-
Rakieta_P🚀 wrote:Pytanie jaka dokładnie droga za Tobą. Ja nie jestem fanką świeżych transferów. Choć sama wyboru nie miałam i tylko mrożony wchodził w grę. Natomiast z zasady wyznaje zasadę, że każdy nieudany to poszerzenie diagnostyki. Nawet jak zestaw leków zostaje ten sam to coś badam/wykluczam.
Puste jajo według niektórych to wada zarodka (pytanie czy badaliście materiał poronny, to chociaż te podstawowe wady się wykluczy), a według innych immunologia.
Zbadać można podstawowe poziomy witamin, trombofilie z mutacjami, ureo/myco, posiewy tlenowe/beztlenowe/drożdżaki.
Wszystko rozchodzi się o to ile zarodków będzie. Choć i są takie osoby że miały jeden, ryzyk fizyk i ciąża. Także złotego środka nie ma. Ja dla spokoju ducha badam się. Ale ja mam historię jak Trylogia Sienkiewicza i patrzę inaczej, ale diagnostyce zaczęłam już po pierwszym zerze - witaminy i trombo.
Podczytując tutaj czy na grupie In Vitro na fb, że w sumie to prawie nic nie mam. Podstawy typu drożność, zbadanie hormonów czy pełna morfologia i na tym koniec. Podpytywałam go przy pierwszej procedurze, czy nie warto moze pójść w immunologie to powiedział, że ma pacjentkę,.która przebadane ma wszystko i jest ok i ciąży nie ma, więc nie widzi sensu 🤪
Głównym moim problemem jest IO, a co za tym idzie brak owu oraz niskie AMH.
Zastanawiałam czy nie pójść na wizytę do Malanowskiej na przegląd.
-
Co do monitoringu u innych lekarzy, to teraz mi się nie zdażyło. Zawsze jak dzwonię to od razu zaznaczam, że do PC. Chociaż z dostępnością terminu to niestety zależy kto odbierze.
W poprzednich staraniach zdarzyło mi się być u jednej z pań na monitoringu, która robiła wielkie oczy co ja przyjmuje i czemu tak, odpowiednio to komentując 🤡
-
Kasiarzyna wrote:Co do monitoringu u innych lekarzy, to teraz mi się nie zdażyło. Zawsze jak dzwonię to od razu zaznaczam, że do PC. Chociaż z dostępnością terminu to niestety zależy kto odbierze.
W poprzednich staraniach zdarzyło mi się być u jednej z pań na monitoringu, która robiła wielkie oczy co ja przyjmuje i czemu tak, odpowiednio to komentując 🤡
Te panie to w ogóle są niesamowite 🙈 ostatnio moja znajoma z niedrożnością jajowodów trafiła do niej na monitoring, bo wrócili po rodzeństwo, a nie było PC. I ta lekarka zapytała - a nie myśleliście nad staraniami naturalnymi? 😂- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany.
II 2025 piąta procedura, zero zarodków.
III 2025 szósta procedura, trzy zarodki. -
Dziewczyny wiecie może czy morfologie do sprawdzenia leukocytów przy Accofilu trzeba robić koniecznie naczczo? Bardzo będzie zaburzony wynik jak zrobię po południu?Start 2017
2018 clo - puste jajo [*] x2
06.2020 - IUI
08.2020 - IUI
01.2021 - start IVF
23.01.21 transfer 4.1.1
7 dpt beta 52,4
9 dpt beta 97,7
12 dpt beta 330
14 dpt beta 978
18 dpt beta 3823
25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
7t3d 1,3 cm ❤️
9t6d 3 cm ❤️
12t6d 7 cm ❤️
20t0d 350g ❤️♀️
02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
04.25 3.2.2 -> encorton, intralipid, neoparin, prolutex, accofil ❌️😞
05.2025 -> ostatni ❄️🙏🥺
NK⬆️
Histero - ok
Kariotypy - ok
Nasienie - ok -
Kulta wrote:Czyli dwa tygodnie bierzesz estrofem ( 3-17.06), a potem prog i transfer 21, tak?
Próbuję ciągle obliczyć, kiedy mógłby być transfer, idąc Twoim tropem, to 28?29.06? -
Szlag mnie zaraz trafi tralalalala
Dzwoniłam do PC z info, że mam za niski progesteron bo cały czas 15/16 i kazał mi brać jeszcze więcej Estrofemu. Ja już na tym co brałam 3x dziennie miałam kiepską formę a teraz po zwiększeniu to w ogóle ledwo się w pionie trzymam tymczasem prog ani drgnie -