Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 6 maja, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka89 wrote:
    Skończyłam antybiotyki, odczekam jeden cykl i planuje podejść do transferu. Nie mam jeszcze wyników cd138 z histero ale stan zapalny byl widoczny gołym okiem. Dodam ze na biopsji w lutym wyszło 1/10. Z immunologii bez zmian- accofil, encorton i intralipid. Zarodkow nie badałam, bo ledwo uzyskałam jeden. Bylo ryzyko ze nie bedzie żadnego.

Dzięki za odpowiedz.
    Wczesniejsze 7 transferow mialas bete 0?;(, wiem jakie to trudne, ja nawet wiecej...
    Czyli po leczeniu nie sprawdzja ponownie, tak?
    Kto Ci robil minihistero? Janowiec?

U kogo jesteś jeżeli chodzi o immunologie? Miałaś jakieś wskazania do acco? Albo intralipidu? Podałabyś mi dawki i od kiedy i jak bierzesz?
    Ja najpierw zarodki w lipcu, (może badanie cialek- jeszcze myślimy czy warto..), później mini i ewentualnie..dr Jarosz..tak mysle.

Embriolodzy mowia, że z takie zarodki dają chociaż biochem czasami jak już są chore, same 0 to coś więcej...tylko co;(((

Powodzenia!
    Ty jeszcze kilka lat mniej to zawsze na plus..trzymam.kciuki mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 18:21

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje 🩷

Nel - ósmy cud świata - przyszła na świat 1 maja o godzinie 00:48 🎀 Dokładnie w dniu terminu porodu!
    3220g i 51 cm słodkości do zjedzenia 🥹

Poród był piękny i szybki, zgodny z tym o czym marzyłam. Urodziłam w pozycji wertykalnej kolankowo-łokciowej z pełną ochroną krocza. Był prysznic, do wanny nie zdążyłam wejść. Było takie tempo, że ani gwizdka, ani grzebienia nie wyciągnęłam z torby. Za to na piłce dałam radę wytrzymać tylko dwa skurcze. Miałam młodziutka położna i lekarza, a druga położna przyszła do Nas wesprzeć w porodzie, bo chwyciła ją za serce nasza
    historia…

Ze względu na żółtaczkę Nel ze szpitala wyszliśmy w poniedziałek. Druga doba była ciężka, bo nie szło uspokoić malutkiej. Ale to podobno normalne. A potem ta informacja o żółtaczce i brak możliwości wyjścia ze szpitala w niedzielę. Trochę było moich płaczków, potrzebowałam domu i męża 24h/dobę. Karmimy się piersią, malutka pięknie sobie radzi, pokarmu po kokardki mam. Neliś jest bardzo grzeczna. Nocki coraz lepsze, ostatnia to wręcz przystawiam ją do piersi, je, zasypia, a ja z nią🥹 Jestem w stanie i obiad ugotować, poprać i w domu ogarnąć. Mąż ogarnia śniadania i kolacje i zakupy. Gdyby mógł nosiłby ciągle albo leżał z nią na klatce piersiowej.

Z całego serca życzę Wam takiego cudu, takiej ciąży oraz takiego porodu. Szczególnie kciuki za Was dziewczyny walczące najdłużej - uda się. Jeśli tylko się nie poddacie🍀

Cavarathiel, KiMi, Hania2010, MoniaB, Kulta, Linka89, Migotkaaa, sylstaa, Luusia, Julia85, alauda lubią tę wiadomość

87’👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIRAA/PAI/białkoS/MTHFR/CBA/allo/cross/
    adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/IMKtreg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/LA/
    białkoC/heliko/MUCh/celiaklie/pasożyty/USG piersi/
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    ICSI 12/22 -14🥚11 MII 6❄️
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

ICSI 07/24 -13🥚13 MII 8❄️
    09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    01/25minihsk❌CD138/USG 3D/kontrast✔️
    03/25👼4AA 9tc L&T twins 1o1k♂
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    02.09 GS+YS! 08.09 6+3 CRL+🩷
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    8+4 CRL 1,87cm FHR 176/min
    10+5 FeliaTest 🩷

40+0 🩷 1.05.2026 NEL 3220g 51cm SN 🩷

age.png
  • Mroczek87 Debiutantka

Wysłany: 6 maja, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.czy miałyście wlew z intralipidu w Bocianie Szczecin?jaki koszt?

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mroczek87 wrote:
    Hej.czy miałyście wlew z intralipidu w Bocianie Szczecin?jaki koszt?
    Tak - 150 zł butelka

87’👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIRAA/PAI/białkoS/MTHFR/CBA/allo/cross/
    adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/IMKtreg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/LA/
    białkoC/heliko/MUCh/celiaklie/pasożyty/USG piersi/
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    ICSI 12/22 -14🥚11 MII 6❄️
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

ICSI 07/24 -13🥚13 MII 8❄️
    09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    01/25minihsk❌CD138/USG 3D/kontrast✔️
    03/25👼4AA 9tc L&T twins 1o1k♂
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    02.09 GS+YS! 08.09 6+3 CRL+🩷
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    8+4 CRL 1,87cm FHR 176/min
    10+5 FeliaTest 🩷

40+0 🩷 1.05.2026 NEL 3220g 51cm SN 🩷

age.png
  • Malutka_111 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:

Nel - ósmy cud świata - przyszła na świat 1 maja o godzinie 00:48 🎀 Dokładnie w dniu terminu porodu!

Poród był piękny i szybki, zgodny z tym o czym marzyłam. Urodziłam w pozycji wertykalnej kolankowo-łokciowej z pełną ochroną krocza. Był prysznic, do wanny nie zdążyłam wejść. Było takie tempo, że ani gwizdka, ani grzebienia nie wyciągnęłam z torby. Za to na piłce dałam radę wytrzymać tylko dwa skurcze. Miałam młodziutka położna i lekarza, a druga położna przyszła do Nas wesprzeć w porodzie, bo chwyciła ją za serce nasza
    historia…

Ze względu na żółtaczkę Nel ze szpitala wyszliśmy w poniedziałek. Druga doba była ciężka, bo nie szło uspokoić malutkiej. Ale to podobno normalne. A potem ta informacja o żółtaczce i brak możliwości wyjścia ze szpitala w niedzielę. Trochę było moich płaczków, potrzebowałam domu i męża 24h/dobę. Karmimy się piersią, malutka pięknie sobie radzi, pokarmu po kokardki mam. Neliś jest bardzo grzeczna. Nocki coraz lepsze, ostatnia to wręcz przystawiam ją do piersi, je, zasypia, a ja z nią🥹 Jestem w stanie i obiad ugotować, poprać i w domu ogarnąć. Mąż ogarnia śniadania i kolacje i zakupy. Gdyby mógł nosiłby ciągle albo leżał z nią na klatce piersiowej.

Z całego serca życzę Wam takiego cudu, takiej ciąży oraz takiego porodu. Szczególnie kciuki za Was dziewczyny walczące najdłużej - uda się. Jeśli tylko się nie poddacie🍀
    Wspaniałe informacje. Gratulacje. Niech mała zdrowo rośnie. Jesteś naszą inspiracją żeby się nie poddawać. I dla nas przyjdzie czas. Ściskam mocno i odezwę się do ciebie na priv bo mam dwa pytanka

04/2025 Diphereline
    🪴I FET 23.06.25 ❄️4.1.2
    ⏸️ pozytywny 6dpt,7dpt beta 70,3,9dpt beta 164,Progesteron 39,6;TSH 1,75,11dpt beta 413
    25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
    31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔 7 tc,❌
    🪴II FET31.10.25 ❄️4.1.1., progesteron 33,6
    10 dpt beta 0.2 ❌
    🪴III FET 15.12.25 ❄️ 4.1.1. prog 19,7
    2 dpt progesteron 29,3;4 dpt ⏸️cień cienia;7 dpt beta 27,9 dpt beta 90,7;11 dpt beta 347 prog 20
    14 dpt beta 1253 prog 37.10
    18 dpt 💔 nagle poronienie ❌
    ❌mthfr c.1286A> c układ heterozygotyczny nieprawidłowy ✅reszta mutacji trombofilii ok
    ✅ANA/ENA✅tarczyca✅homecysteina 8,65✅d3✅ferrytyna 61✅białko c,s, antytrombina
    Cross 22,2 %
    Nk w endometrium 350/1 mm podwyższone
    CD 138 ✅Kir bx
    🪴IV FET 24.04.26. ❄️4.1.1. (Estrofem, encorton,dexametrasone,smoflipid,Accofil, prograf, besins,utrogestan,prolutex,acard,Neoparin)8 dpt beta 0 ❌
    🪴V FET 05/2026 cykl naturalny, monistymulacja, Leki immuno ⬆️
  • sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, kogo polecacie jako lekarza prowadzającego przy adenomiozie i endometriozie ?

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023 🍼
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 7 maja, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:

historia…

Gratulacje❤️❤️❤️

‹‹ 368 369 370 371 372
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ