Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola1 wrote:
    Dziewczyny czy takie leczenie stanu zapalnego przez 14 lub 21 dni ,dwoma antybiotykami nie wpłynęło źle na wasz układ pokarmowy? Żadnych problemów z jelitami, żołądkiem? Pytam z ciekawości bo czeka mnie leczenie.
    Należy porządnie obstawić sie probiotykami. Nie jednym. I kombo doustnie i dopochwowo.
    Ja zaczynałam doustnie enterol, potem dicoflor i sanprobi, a dopochwowo protrivagin potem lactovaginal. Stosować długofalowo, nie kończyć po zakończeniu antybiotyków. Ja byłam w ciągłej probiotykoterapii.
    Dużo kiszonek.

Ja aż tak bardzo źle nie znosiłam. Czasem miałam mdłości, słabsze dni, raz po doksycylinie wymiotowałam. Mój patent to też nie łykać na raz tych dwóch antybiotyków- godzina przerwy. To trochę ratowało sytuację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 18:48

Migotkaaa lubi tę wiadomość

87’👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIRAA/PAI/białkoS/MTHFR/CBA/allo/cross/
    adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/IMKtreg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/LA/
    białkoC/heliko/MUCh/celiaklie/pasożyty/USG piersi/
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    ICSI 12/22 -14🥚11 MII 6❄️
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

ICSI 07/24 -13🥚13 MII 8❄️
    09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    01/25minihsk❌CD138/USG 3D/kontrast✔️
    03/25👼4AA 9tc L&T twins 1o1k♂
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    02.09 GS+YS! 08.09 6+3 CRL+🩷
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    8+4 CRL 1,87cm FHR 176/min
    10+5 FeliaTest 🩷
    Jesteś Okruszku, Nasz Cudzie🩷

preg.png
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Jeśli lekarz robi histero pacjentce w walce o dziecko i nie ocenia w obrazie histero stanu zapalnego i nie oznacza cd138 to mówi samo przez się. Tak - w Barska po wyglądzie endometrium- podczas histero zarówno dr Janowic jak i dr Zaczyk oceniają stan zapalny endo i pokazują to na ekranie.
    Tak jak wcześniej pisałam - szkoda zdrowia, nerwów i nadziei oraz cennego czasu. Ale każdy podejmuje decyzje sam, wybrałaś Łódź.
    I w dalszym ciągu pytanie - jak posiewy i wymazy rozszerzone.

NK ok to wartość bliska 10%. Więc takie 11% jest już ok. Ja miałam 16/17% i też Paśnik bez zaleceń, mój dr z kliniki od 4 transferu mi sam zlecał najpierw dwie butelki. Potem jak wartość była bliska 10 to już jedna butelka. Także tu jest też niezaopiekowane.
    Cross graniczy ale miałaś encorton, więc no coś tam zbijało więc luz.
    Accofil raz podanny średnio ocenić jego skuteczność- albo się ma wskazania albo nie - pytanie ile masz kirów implantacyjnych w tym BX.
    Jeśli chodzi o encorton I powiązanie z allo to najpierw musi dojść do zagnieżdżenia żeby ochrona mogła działać. I aż tak bym sie nie doszukiwała. Jarosz nie bada allo, na zero nie reaguje, zleca encorton i uzyskuje ciąże u swoich pacjentek.

W Łodzi to wiesz byłam u prof Wilcz...bo polecił.mi mój z N, wcisnął mnie na NFZ do szpitala, miał ocenić czy korekta czy za mała mięśniówka nad nisza , ale tam mieli takie oblężenie, tyle pacjentek z problemami że ja ledwo w ogóle trafiłam w tece tego Wilcz...(bo.mial w ten dzień operacje) więc sama przypilnowalam żeby on robił, ale to była tylko kosmetyka tej niszy (żeby w razie czego tam krew miesiączkowa nie zalegala), mówił że była mała, że laparo to nie, ale robił naprawdę między pacjentkami więc nawet nie pomyślał, żeby pobrać na cd138, po prostu standardowa ocena histopato.
    Histero miałam w N w 2024 i tam wtedy nie wyszedł jakoś stan zapalny, dali profilaktycznie doksycykline.

A Nk podczas biopsji miałam w N w 2025 oznaczane to miałam 24/DPW (pasn...stwierdził, że git), on w ogóle przejmuje się allo 0% I na szczepienka kieruje. Ale ja miałam raz 31% , później kiedyś 0 ale jak to się tak zmienia to nie ma co, a widać że organizm potrafi wytworzyć.
    Ty piszesz o Nk jako %, to to badanie z krwi??tego nie robiłam..

Bx (p mówił, że ok) wiesz ja miałam ciążę pozamaciczna, biochemiczna, naturalna zdrowa do implantacji dochodziło.. fakt dawno temu, 2016, 2017 i 2021.

Brakującym puzzlem jest diagnostyka zarodków, ale N badałam jedynie komorki...nie wiem czy tego nie zrobić, jeżeli jeszcze podejdziemy.. bo do marca refundacja.

Barska co może u mnie wymyślec jeżeli coś by im.nie pasowało, jedynie antybiotyki nie? Miałam już dwie histero, biopsje, mąż powie ze wymyślam, i znów koszt, nie wiem już nic serio

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ureo, myco, beztlenowe tlenowe grzyby wszystko ok..
    W styczniu histero a posiewy marzec teraz

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego pomiaru NK trzeba się jakoś przygotować? Jak sie nazywa to badanie np w diagnostyce? Czy branie encortonu może zaburzyć, kiedy najlepiej zrobić?

Butelkę intralipidu tak? Tylko to u Ciebie też nie pomagało prawda?

Ile encortonu i progesteronu brałaś do transferu? I jaki poziom miałaś w dniu transferów? Jakie wartosci dla Twojego dr są ok?
    Mój orzy 15ng mówił że może być, na moją prośbę dostawałam dodatkowo np besins

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    W Łodzi to wiesz byłam u prof Wilcz...bo polecił.mi mój z N, wcisnął mnie na NFZ do szpitala, miał ocenić czy korekta czy za mała mięśniówka nad nisza , ale tam mieli takie oblężenie, tyle pacjentek z problemami że ja ledwo w ogóle trafiłam w tece tego Wilcz...(bo.mial w ten dzień operacje) więc sama przypilnowalam żeby on robił, ale to była tylko kosmetyka tej niszy (żeby w razie czego tam krew miesiączkowa nie zalegala), mówił że była mała, że laparo to nie, ale robił naprawdę między pacjentkami więc nawet nie pomyślał, żeby pobrać na cd138, po prostu standardowa ocena histopato.
    Histero miałam w N w 2024 i tam wtedy nie wyszedł jakoś stan zapalny, dali profilaktycznie doksycykline.

A Nk podczas biopsji miałam w N w 2025 oznaczane to miałam 24/DPW (pasn...stwierdził, że git), on w ogóle przejmuje się allo 0% I na szczepienka kieruje. Ale ja miałam raz 31% , później kiedyś 0 ale jak to się tak zmienia to nie ma co, a widać że organizm potrafi wytworzyć.
    Ty piszesz o Nk jako %, to to badanie z krwi??tego nie robiłam..

Bx (p mówił, że ok) wiesz ja miałam ciążę pozamaciczna, biochemiczna, naturalna zdrowa do implantacji dochodziło.. fakt dawno temu, 2016, 2017 i 2021.

Brakującym puzzlem jest diagnostyka zarodków, ale N badałam jedynie komorki...nie wiem czy tego nie zrobić, jeżeli jeszcze podejdziemy.. bo do marca refundacja.

Barska co może u mnie wymyślec jeżeli coś by im.nie pasowało, jedynie antybiotyki nie? Miałam już dwie histero, biopsje, mąż powie ze wymyślam, i znów koszt, nie wiem już nic serio
    Sprawdzaja macice wiedząc co mają widzieć - zrosty, polipy, mikropolipy, adeno, stan zapalny.
    Pgta to kropka nad i. Nic nie da to jak dalej w macicy będzie bałagan. Ale fakt - nikt nie będzie zganiał winy na chore zarodki. Dlatego my badaliśmy materiały poronne jeśli tylko była taka możliwość. Ale nam dr nie wciskał, ze to wina zarodków chorych.

Tak, te procenty są z krwi.
    Subpopulacja limfocytów, panel limfocytarny lub IMK. Ja u pasnika też miałam wynik z macicy, też za wysoko. Obydwa wyniki były za wysoko i nic na to nie dał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 21:49

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    A do tego pomiaru NK trzeba się jakoś przygotować? Jak sie nazywa to badanie np w diagnostyce? Czy branie encortonu może zaburzyć, kiedy najlepiej zrobić?

Butelkę intralipidu tak? Tylko to u Ciebie też nie pomagało prawda?

Ile encortonu i progesteronu brałaś do transferu? I jaki poziom miałaś w dniu transferów? Jakie wartosci dla Twojego dr są ok?
    Mój orzy 15ng mówił że może być, na moją prośbę dostawałam dodatkowo np besins
    Ja szłam z marszu na to badanie. Biorąc leki też. Ale
    brałam od uwagę z lekarzem, ze to wynik na lekach. Czasem i tak chcieliśmy spr jak reaguje na leki.

U mnie po wdrożeniu intralipidu i accofilu jeszcze przed fet (od 4 fet) - całość zadecydował i wdrożył dr z kliniki - zaczęły się ciąże, ale i straty. Powód strat podejrzewamy całkiem inny. Intralipid miałam również poddawany w ciąży naturalnej i tak on mi pomagał. Ja mam bez intralipidu ciągle NK w okolicy 16/17%, na wlewach schodziłam do 7/9%. Wyniki robiłam nawet w ciąży będąc, na wlewach. Bo szukaliśmy wszędzie przyczyny. Ale ja zachodziłam wzorowo, tylko straty. Więc robiłam wyniki immuno, posiewy, wymazy pod każdy fet. Antybiotyki po każdej stracie.

Jeśli chodzi o encorton to zaczynałam do 10, potem co strata to więcej 15/20 - to zalecania prof Malinowskiego. Im więcej tym bardziej spektakularne straty. I ja brałam go ciągiem przez 1,5 roku. Ciąża naturalna pojawiła się już po jego odstawieniu, gdy zbiłam insulinę.

Próg zawsze wysoko miałam mieć, dr z kliniki tu obstawa po korek. Min ogólne to 20, ja ze względu na adeno min 30/35. Ale ja jak pozytywna betę mialam to pod 100 potrafiłam mieć, tak mi szybko podbijał już ten naturalny prog.
    W ciąży naturalnej mimo dobrego proga i tak mnie obstawił lekami - przez dwa tyg jak plamiłam to 2xprolutex i 3xbesins. Każde zejście kazał badać, a ostatecznie zeszłam w 5 miesiącu dopiero z proga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 21:50

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Sprawdzaja macice wiedząc co mają widzieć - zrosty, polipy, mikropolipy, adeno, stan zapalny.
    Pgta to kropka nad i. Nic nie da to jak dalej w macicy będzie bałagan. Ale fakt - nikt nie będzie zganiał winy na chore zarodki. Dlatego my badaliśmy materiały poronne jeśli tylko była taka możliwość. Ale nam dr nie wciskał, ze to wina zarodków chorych.

Tak, te procenty są z krwi.
    Subpopulacja limfocytów, panel limfocytarny lub IMK. Ja u pasnika też miałam wynik z macicy, też za wysoko. Obydwa wyniki były za wysoko i nic na to nie dał.

Ale nie miałaś ok 24 nk w macicy tylko powyżej 50 np?

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    Ale nie miałaś ok 24 nk w macicy tylko powyżej 50 np?
    Miałam w ciul wysoko że Paśnik nie umiał tego zinterpretować. Ale nic na to nie dał. Uznał że ivig na wszystko pomoże. A ja dziś wiem, że guzik prawda.
    Ja miałam wynik NK w teście IPLE z biopsji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 13:39

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Ja szłam z marszu na to badanie. Biorąc leki też. Ale
    brałam od uwagę z lekarzem, ze to wynik na lekach. Czasem i tak chcieliśmy spr jak reaguje na leki.

U mnie po wdrożeniu intralipidu i accofilu jeszcze przed fet (od 4 fet) - całość zadecydował i wdrożył dr z kliniki - zaczęły się ciąże, ale i straty. Powód strat podejrzewamy całkiem inny. Intralipid miałam również poddawany w ciąży naturalnej i tak on mi pomagał. Ja mam bez intralipidu ciągle NK w okolicy 16/17%, na wlewach schodziłam do 7/9%. Wyniki robiłam nawet w ciąży będąc, na wlewach. Bo szukaliśmy wszędzie przyczyny. Ale ja zachodziłam wzorowo, tylko straty. Więc robiłam wyniki immuno, posiewy, wymazy pod każdy fet. Antybiotyki po każdej stracie.

Jeśli chodzi o encorton to zaczynałam do 10, potem co strata to więcej 15/20 - to zalecania prof Malinowskiego. Im więcej tym bardziej spektakularne straty. I ja brałam go ciągiem przez 1,5 roku. Ciąża naturalna pojawiła się już po jego odstawieniu, gdy zbiłam insulinę.

Próg zawsze wysoko miałam mieć, dr z kliniki tu obstawa po korek. Min ogólne to 20, ja ze względu na adeno min 30/35. Ale ja jak pozytywna betę mialam to pod 100 potrafiłam mieć, tak mi szybko podbijał już ten naturalny prog.
    W ciąży naturalnej mimo dobrego proga i tak mnie obstawił lekami - przez dwa tyg jak plamiłam to 2xprolutex i 3xbesins. Każde zejście kazał badać, a ostatecznie zeszłam w 5 miesiącu dopiero z proga.

No właśnie, u Ciebie inna sytuacja bo jednak "siadały", u mnie nic, być może zarodki. Jak patrzę na ich zdjęcia to może te 4ab i taka młodsza pierwsza blastka wyglądały ok, ale reszta jakąś jeszcze sredbio rozprezona na chwilę przed transferem...

Myślisz, że warto zbadać komorki genetycznie przed zapłodnieniem? Tylko Kurcze oni wtedy je mrożą i nie wiem jak później z wydajnością.. nie wiem czy w ogóle jeszcze się zdecydujemy. Mamy czas do marca. Trochę jiz nie mam pomysłu i nadziei.

Może sie ciało spięło i tyle.
    Trzeba zapomnieć...
    Na inny lab i klinikę chyba się nie zdecyduje bo nie ma.czasu, siły i nie wiem gdzie mają sensowny lab..tu obsługa, lab ok tylko zero powodzenia.

Co byście zrobiły na moim miejscu?
    Ja już naprawdę nie mam pomysłu..

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    No właśnie, u Ciebie inna sytuacja bo jednak "siadały", u mnie nic, być może zarodki. Jak patrzę na ich zdjęcia to może te 4ab i taka młodsza pierwsza blastka wyglądały ok, ale reszta jakąś jeszcze sredbio rozprezona na chwilę przed transferem...

Myślisz, że warto zbadać komorki genetycznie przed zapłodnieniem? Tylko Kurcze oni wtedy je mrożą i nie wiem jak później z wydajnością.. nie wiem czy w ogóle jeszcze się zdecydujemy. Mamy czas do marca. Trochę jiz nie mam pomysłu i nadziei.

Może sie ciało spięło i tyle.
    Trzeba zapomnieć...
    Na inny lab i klinikę chyba się nie zdecyduje bo nie ma.czasu, siły i nie wiem gdzie mają sensowny lab..tu obsługa, lab ok tylko zero powodzenia.

Co byście zrobiły na moim miejscu?
    Ja już naprawdę nie mam pomysłu..
    U mnie dochodziło do zagnieżdżenia po tym jak porządnie miałam przeleczone endometrium. No i nie miałam niszy po cc, w której się zbiera krew co już daje stan zapalny. Druga kwestia ja zaczęłam podchodzić do fet na sztucznej menopauzie, to też leczy/wycisza macice. A naturalnie zaszłam, bo najprawdopodobniej miałam usunięte w minihistero zrosty i polip w ujściu obydwóch jajowodów, a utrzymałam bo mi encorton nie rozwalał cukrów.

Musisz zdecydować sama, padło tu wiele słów. Raczej jasnych i konkretnych informacji - teraz i wcześniej.
    Paśnik to słaby immuno według mnie, a histero tylko w wersji mini i Barska. Każdy jednak decyduje sam i co mu tam serce podpowiada.
    Mrożenie i rozmrażanie i ponowne mrożenie gamett czy zarodków to słaby pomysł. Tracą na mocy. I nie z takich blastek jak Twoje są dzieci na świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 15:56

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co może zdecyduje się na Barska i Janow...tylko jak byśmy podchodzili do procedury we wrześniu to czy warto teraz zakładać?
    Spróbuję zdobyć od mojego skierowanie i się umówić tylko kiedy warto..może w czerwcu a stymulacja we wrześniu? Wcześniej na pewno nie podejdziemy, i robić "zarodki w N bo tam mamy ich najwięcej..

Malutka_111 lubi tę wiadomość

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    Wiesz co może zdecyduje się na Barska i Janow...tylko jak byśmy podchodzili do procedury we wrześniu to czy warto teraz zakładać?
    Spróbuję zdobyć od mojego skierowanie i się umówić tylko kiedy warto..może w czerwcu a stymulacja we wrześniu? Wcześniej na pewno nie podejdziemy, i robić "zarodki w N bo tam mamy ich najwięcej..
    Zarodki, histero - taka kolejność.
    No i jeśli czas Was goni to z tym wrześniem różnie może być pod kątem kasy w klinikach.

Malutka_111 lubi tę wiadomość

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może w czerwcu histero, przeleczenie , zobaczymy czy w ogole mu cos podpada, a do września pobrać suple, zelazo bo mam niska ferrytyne. Odpocząć psychicznie i dopiero, po wakacjach.
    A w Barskiej już coś powie teraz.. w najbliższych mcach, zarodki jakoes będą w N.
    .

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A NK 24 w macicy to raczej nie dużo prawda?

Nisza raczej mała, lekarz stwierdził, ja jakiś plamien miedzyowulacyjnych czy przed miesiączka nie mam, więc to może zupełnie nie mieć wpływu..

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    A NK 24 w macicy to raczej nie dużo prawda?

Nisza raczej mała, lekarz stwierdził, ja jakiś plamien miedzyowulacyjnych czy przed miesiączka nie mam, więc to może zupełnie nie mieć wpływu..
    Nie wiem czy to dużo czy mało.
    Ja badałam z krwi. Z macicy mialam armagedon i nigdy się w to dalej nie wdrażałam, bo ten iple o kant de…

Jeśli wierzysz, że nisza niewielka i nie miało to zupełnie wpływu to nie ma o czym rozmawiać. Jeśli mówię, że zarodki, a potem histero, a Ty dalej ze może inaczej to już nie pozostaje nic innego jak życzyć powodzenia.
    Pytasz wiele razy, kiedyś i dziś, dostajesz gotowe schematy od serca, a robisz inaczej i tak z marnym skutkiem. A ciągle męczysz, że chore zarodki.

Jeśli uważasz że miałaś tyle chorych zarodków to zmień klinikę i zrób pgta. A niszę olej skoro ktoś Ci powiedział że ona nie ma znaczenia po tylu zerach.
    Ja doradzić już nie umiem inaczej.

Powodzonka

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • Helenita Debiutantka

Wysłany: 23 kwietnia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wracam z updatem.
    Od mojego pierwszego krio transferu minęły 12 dni. Pierwsza beta zrobiona i mamy 702 🥹 teraz czekamy jaka będzie tendencja wzrostowa.

Ale wiecie co jest w tym najgorsze. To mój pierwszy pozytywny wynik w ciągu 2 lat. A ja nie potrafię się tym cieszyć. Jest tak dużo obaw 🥺

Linka89, Migotkaaa, Rakieta_P🚀, wombi, Cavarathiel lubią tę wiadomość

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Zarodki, histero - taka kolejność.
    No i jeśli czas Was goni to z tym wrześniem różnie może być pod kątem kasy w klinikach.

Hej, tak sobie myślę, że wtedy takie podejście wyklucza świeży transfer prawda?

Myślę żeby może w lipcu podejść do nowej stymulacji, to wtedy histero po jakoś, ale wykluczy to świeży...nie? W N zawsze mi robili świeży..
    Chyba, że wtedy musieliby zamrozić wszystkie..

• Cavarathiel Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    Hej, tak sobie myślę, że wtedy takie podejście wyklucza świeży transfer prawda?

Myślę żeby może w lipcu podejść do nowej stymulacji, to wtedy histero po jakoś, ale wykluczy to świeży...nie? W N zawsze mi robili świeży..
    Chyba, że wtedy musieliby zamrozić wszystkie..
    Tak, wyklucza. Ale przy tylu niepowodzeniach szkoda nawet by było robić znowu świeży transfer w ślepo tylko wierząc, że wynik tym razem będzie inny. Szkoda zarodka 🙁

Rakieta_P🚀, Julia85 lubią tę wiadomość

Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
    32👩 34🧔
    ◽ AMH 0,56 (11.24)
    ◽ Adenomioza
    ◽ immunologia ❗

📅 11.2024 Bocian Szczecin
    ◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
    20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
    24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌

◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
    22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
    13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
    5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
    nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
    12+3 - I prenatalne 6,2cm
    20+2 - 324g
    21+1 - II prenatalne 424 g
    24+2 - 629g
    28+2 - 1235g
    31+2 - 1729g
    33+2 - 2071g
    36+2 - 2663g

preg.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka - trzymam kciuki za jutro 🍀🍀🍀

Widziałam na miesięcznym wpis z wynikiem glukozy… a insulinę badałaś ? Niestety tak robi steryd…
    Przegadaj to jutro z pc. Zbyt wysoka glukoza i insulina są kluczowe na etapie zapłodnienia- to odbyło się w labie- oraz na etapie tworzenia się zarodka i serduszka - to jest ten czas gdzie mniej więcej miałaś straty. Podobnie jak ja…
    Moja znajoma u pc w dniu FET insulina 24. Odstawił jej ecorton, zwiększył metkę do 3 tys, kroki i dieta. Bardzo się bała, bo to były długie przygotowania do tego fet po minihistero u dr Zaczyka i pół roku na sztucznej menopauzie. Ale zaraz zaczyna 8 miesiąc ciąży 💪 po dwóch tyg podobnie jak u mnie insulina już jednocyfrowa. Wyniki immuno w ryzach trzymał jej prograf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 23:18

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • NADZIEJA Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to już padło ale przeszukać tyle stron 🙈

Poszukuje fizjoterapeuty uroginekologicznego.
    Jestem po CC i mam pieczenie, opuchlizne i ból przy bliźnie. ;(
    Nie miałam jeszcze wizyty u ginekologa bo to 4 tydz.
    I właśnie już się umawiać? Czy po wizycue u gin.

‹‹ 367 368 369 370 371
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ