X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - czad!! Po prostu czad 😀 Trzymam dalej zaciśnięte kciuki za piękny rozwój maluszka 🤰🏼
    Paula, to teraz Twoja kolej 🤞🏻

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Staraczka - czad!! Po prostu czad 😀 Trzymam dalej zaciśnięte kciuki za piękny rozwój maluszka 🤰🏼
    Paula, to teraz Twoja kolej 🤞🏻
    W poniedziałek pojadę do laboratorium robić tsh to dla samej siebie zrobię drugi raz betę bo w sumie do końca nie dopytalam czy mam ją powtarzać bo byłam w takim szoku 🙂na krzywa cukrowa szykuje się na przyszła sobotę bo tam trzeba 3h siedzieć w laboratorium 🙂 dziewczyny teraz wasza kolej! Czekamy najpierw na dobre wieści od Pauli a potem na Ciebie Joanna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2021, 13:41

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2021, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki za dziś!!!

PAULA89 lubi tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jestem od samego rana myślami z Tobą :) Buziole!

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, Joanna dziękuję Wam dziewczyny 😘
    Nie mogłam się doczekać tego dnia, a dziś mam obawy, żeby jechać do kliniki i zrobić ten wynik 🙈
    Mam nadzieję, że będę mogła podzielić się z Wami dobrymi wiadomościami 🤞🍀

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Niech mnie ktoś uszczypnie 🙈 beta pozytywna! 😍 jestem taka szczęśliwa!!! 😊😊😊

Joana23, Gosia Rumi, Lońka, Butterfly23, Luusia, alauda, wombi lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Dziewczyny!!! Niech mnie ktoś uszczypnie 🙈 beta pozytywna! 😍 jestem taka szczęśliwa!!! 😊😊😊

Paula!! To wspaniała wiadomość!! :):) o rety, rety, rety! :) Super!

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mamy Staraczkę bez żadnych objawów i Paulę z objawami jak przed @ :D Wiecie co, ja chyba zwariuję do tego piątku :D

uS2wp2.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeee 🎉🎉🎉🎉🎉 Wiedziałam! Ale super!!!
    Gratulujeeee ❤❤❤❤❤❤❤❤❤

6sutvkcboyyy654c.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula cudownie!!!!! Ja dzisiaj powtórzyłam betę w swoim lokalnym laboratorium i narazie ładnie przyrasta. Joanna teraz twoja kolej!!! Teraz będziemy trzymać kciuki za Ciebie.

Joana23 lubi tę wiadomość

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Asiu Twoja kolej 😊🤞🍀
    A piątek my będziemy z Tobą myślami i całym sercem!

Joana23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny !!! 😍 ale wysp wiosennych mamusiek 🌸🤱🏻

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Teraz Asiu Twoja kolej 😊🤞🍀
    A piątek my będziemy z Tobą myślami i całym sercem!
    Paula a jak tam udało Ci się skonsultować z T. B.? Jak z lekami? Dalej masz estrofem 1x 1 i acard 1x1 czy jeszcze jakieś leki masz dolozone czy zwiększone dawki?

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Paula a jak tam udało Ci się skonsultować z T. B.? Jak z lekami? Dalej masz estrofem 1x 1 i acard 1x1 czy jeszcze jakieś leki masz dolozone czy zwiększone dawki?

Tak udało się, miałam konsultację telefoniczną. Estrofem kazał brać jeszcze przez tydzień, a acard cały czas. Muszę zrobić w środę tsh i dać mu znać jaki wynik, bo możliwe że dawkę euthyroxu mi zwiększy. A Ty estrofem masz nadal brać? Za 2,5 tygodnia wizyta, na którą mam mieć badanie moczu, morfologię, glukozę. Krzywej nie kazał robić.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Tak udało się, miałam konsultację telefoniczną. Estrofem kazał brać jeszcze przez tydzień, a acard cały czas. Muszę zrobić w środę tsh i dać mu znać jaki wynik, bo możliwe że dawkę euthyroxu mi zwiększy. A Ty estrofem masz nadal brać? Za 2,5 tygodnia wizyta, na którą mam mieć badanie moczu, morfologię, glukozę. Krzywej nie kazał robić.
    Tak estrofem mówił właśnie tak 7-8 dni jeszcze żebym pobrała. A acard cały czas. Tsh też już zrobiłam ale ja nigdy nie brałam leków na tsh i wyszedł mi wynik lekko ponad 2 ale mówił że narazie nie ma potrzeby włączyc euthyroxu ale mam kontrolować. Kurcze widzisz a może to ja jak zobaczyłam że na kartce napisał mi OGTT 75 0-60-120 to odrazu mi się krzywa cukrowa nasunela. Muszę sprawdzić czy aby na pewno to o krzywa cukrowa chodzi 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 05:33

• Lilii Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę was podczytuje dziewczyny i trzymam mocno za was kciuki 😊 jeny jak się cieszę że wasze bety pozytywne gratulacje mamusie 🥳🥳 teraz tylko czekać na ❤ i na ostatnią pozytywną betę ✊✊
    Powodzenia

PAULA89, Joana23 lubią tę wiadomość

l22n9vvj15zulruu.png
    h44eyx8dpru9orwg.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Tak estrofem mówił właśnie tak 7-8 dni jeszcze żebym pobrała. A acard cały czas. Tsh też już zrobiłam ale ja nigdy nie brałam leków na tsh i wyszedł mi wynik lekko ponad 2 ale mówił że narazie nie ma potrzeby włączyc euthyroxu ale mam kontrolować. Kurcze widzisz a może to ja jak zobaczyłam że na kartce napisał mi OGTT 75 0-60-120 to odrazu mi się krzywa cukrowa nasunela. Muszę sprawdzić czy aby na pewno to o krzywa cukrowa chodzi 🙂

OGTT to test obciążenia glukozą, więc dobrze Ci się nasunęło 😉 Będę z nim jeszcze rozmawiała to sama podpytam. Zauważyłam, że do tej pory raczej dostawałyśmy takie same zalecenia i leki 😉 Ja niestety mam problemy z tarczycą, więc przyjmuję cały czas leki.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilii wrote:
    Trochę was podczytuje dziewczyny i trzymam mocno za was kciuki 😊 jeny jak się cieszę że wasze bety pozytywne gratulacje mamusie 🥳🥳 teraz tylko czekać na ❤ i na ostatnią pozytywną betę ✊✊
    Powodzenia

Dziękujemy 😉 to miłe otrzymywać tyle wsparcia 😊

Lilii lubi tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    OGTT to test obciążenia glukozą, więc dobrze Ci się nasunęło 😉 Będę z nim jeszcze rozmawiała to sama podpytam. Zauważyłam, że do tej pory raczej dostawałyśmy takie same zalecenia i leki 😉 Ja niestety mam problemy z tarczycą, więc przyjmuję cały czas leki.

Paula, dzisiaj światowy dzień tarczycy - niech Twoja działa super sprawnie! :)

Lilii dziękuję bardzo za miłe słowa :)

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, wiecie co - no mam stres i lęk i niepokój :) Mam w domu test ciążowy (jakiś z daaaawnych czasów kiedy to jeszcze nie wiedziałam jaka nas droga czeka), ale sama nie wiem czy go wykorzystać przed jutrzejszą betą czy nie. Cierpliwie czekałam na ten jutrzejsz dzień, ale jak ma już przyjść, to załącza mi się martwienie. Tak trochę głośno myślę :)

Jak się dziewczyny czujecie? :)

uS2wp2.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ