Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana23 wrote:Staraczka - czad!! Po prostu czad 😀 Trzymam dalej zaciśnięte kciuki za piękny rozwój maluszka 🤰🏼
Paula, to teraz Twoja kolej 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2021, 13:41
-
nick nieaktualny
-
PAULA89 wrote:Teraz Asiu Twoja kolej 😊🤞🍀
A piątek my będziemy z Tobą myślami i całym sercem! -
Staraczka21 wrote:Paula a jak tam udało Ci się skonsultować z T. B.? Jak z lekami? Dalej masz estrofem 1x 1 i acard 1x1 czy jeszcze jakieś leki masz dolozone czy zwiększone dawki?
Tak udało się, miałam konsultację telefoniczną. Estrofem kazał brać jeszcze przez tydzień, a acard cały czas. Muszę zrobić w środę tsh i dać mu znać jaki wynik, bo możliwe że dawkę euthyroxu mi zwiększy. A Ty estrofem masz nadal brać? Za 2,5 tygodnia wizyta, na którą mam mieć badanie moczu, morfologię, glukozę. Krzywej nie kazał robić. -
PAULA89 wrote:Tak udało się, miałam konsultację telefoniczną. Estrofem kazał brać jeszcze przez tydzień, a acard cały czas. Muszę zrobić w środę tsh i dać mu znać jaki wynik, bo możliwe że dawkę euthyroxu mi zwiększy. A Ty estrofem masz nadal brać? Za 2,5 tygodnia wizyta, na którą mam mieć badanie moczu, morfologię, glukozę. Krzywej nie kazał robić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 05:33
-
Staraczka21 wrote:Tak estrofem mówił właśnie tak 7-8 dni jeszcze żebym pobrała. A acard cały czas. Tsh też już zrobiłam ale ja nigdy nie brałam leków na tsh i wyszedł mi wynik lekko ponad 2 ale mówił że narazie nie ma potrzeby włączyc euthyroxu ale mam kontrolować. Kurcze widzisz a może to ja jak zobaczyłam że na kartce napisał mi OGTT 75 0-60-120 to odrazu mi się krzywa cukrowa nasunela. Muszę sprawdzić czy aby na pewno to o krzywa cukrowa chodzi 🙂
OGTT to test obciążenia glukozą, więc dobrze Ci się nasunęło 😉 Będę z nim jeszcze rozmawiała to sama podpytam. Zauważyłam, że do tej pory raczej dostawałyśmy takie same zalecenia i leki 😉 Ja niestety mam problemy z tarczycą, więc przyjmuję cały czas leki. -
Lilii wrote:Trochę was podczytuje dziewczyny i trzymam mocno za was kciuki 😊 jeny jak się cieszę że wasze bety pozytywne gratulacje mamusie 🥳🥳 teraz tylko czekać na ❤ i na ostatnią pozytywną betę ✊✊
Powodzenia
Dziękujemy 😉 to miłe otrzymywać tyle wsparcia 😊Lilii lubi tę wiadomość
-
PAULA89 wrote:OGTT to test obciążenia glukozą, więc dobrze Ci się nasunęło 😉 Będę z nim jeszcze rozmawiała to sama podpytam. Zauważyłam, że do tej pory raczej dostawałyśmy takie same zalecenia i leki 😉 Ja niestety mam problemy z tarczycą, więc przyjmuję cały czas leki.
Paula, dzisiaj światowy dzień tarczycy - niech Twoja działa super sprawnie!
Lilii dziękuję bardzo za miłe słowa -
Kurde, wiecie co - no mam stres i lęk i niepokój Mam w domu test ciążowy (jakiś z daaaawnych czasów kiedy to jeszcze nie wiedziałam jaka nas droga czeka), ale sama nie wiem czy go wykorzystać przed jutrzejszą betą czy nie. Cierpliwie czekałam na ten jutrzejsz dzień, ale jak ma już przyjść, to załącza mi się martwienie. Tak trochę głośno myślę
Jak się dziewczyny czujecie?