X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Karolcial89 Debiutantka

Wysłany: 28 maja 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 dziękuję bardzo za odpowiedź 😊

11.08.2021 - 1 IUI❌
    10.2021 - 2IUI ❌
    In vitro
    29.03.2022- 1 TRANSFER ❌
    19.05.2022-2 TRANSFER
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Pięknie! 😊🥳🥳🥳 nie mogło być inaczej! 😁 Gratuluję! 😊 ale super wiadomość 🎉🎉🎉
    Paula i jak tam odstawilas już estrofem? Dopytalas T. B. o jakieś suplementy teraz po pozytywnej becie? Bo właśnie kończę opakowanie inofolic combi i myślę co brać następne 🙂

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Paula i jak tam odstawilas już estrofem? Dopytalas T. B. o jakieś suplementy teraz po pozytywnej becie? Bo właśnie kończę opakowanie inofolic combi i myślę co brać następne 🙂

Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę. Też mi się skończył inofolic. Pytałam ostatnio, to mówił żeby brać kwas foliowy i witaminę D. Ja dodatkowo biorę jeszcze magnez 😉
    Myślę, że na wizycie po USG zaleci nam jakiś suplement typowy dla kobiet w ciąży.
    Powtarzałaś jeszcze betę? Ja zrobiłam jeszcze w piątek. Myślę, że do wizyty jeszcze skontroluję z raz, a może dwa, tak dla pewności i spokoju 🙈

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę. Też mi się skończył inofolic. Pytałam ostatnio, to mówił żeby brać kwas foliowy i witaminę D. Ja dodatkowo biorę jeszcze magnez 😉
    Myślę, że na wizycie po USG zaleci nam jakiś suplement typowy dla kobiet w ciąży.
    Powtarzałaś jeszcze betę? Ja zrobiłam jeszcze w piątek. Myślę, że do wizyty jeszcze skontroluję z raz, a może dwa, tak dla pewności i spokoju 🙈
    Ja robiłam wtedy w sobotę potem powtórzyłam w poniedziałek i wczoraj zrobilam bo wczoraj robiłam ta krzywa cukrowa. Na szczęście przekroczyła już 1000.

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja mam taką kontrolną wizytę w tą sobotę. Wiadomo, że jeszcze może nic nie być za bardzo widoczne, ale będziemy wiedzieć chociaż czy idzie to w dobrym kierunku. Moja beta jakoś tak leniwie się rozkręca - przyrosty są prawidłowe, ale z samymi wynikami jestem mocno przy dolnej granicy.

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    O, a ja mam taką kontrolną wizytę w tą sobotę. Wiadomo, że jeszcze może nic nie być za bardzo widoczne, ale będziemy wiedzieć chociaż czy idzie to w dobrym kierunku. Moja beta jakoś tak leniwie się rozkręca - przyrosty są prawidłowe, ale z samymi wynikami jestem mocno przy dolnej granicy.
    Ja wizyta dopiero 10 czerwca i już się niecierpliwie 🙂 jestem ciekawa czy będzie już serduszko.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Asia jak tam po wizycie?

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Asia jak tam po wizycie?

Rokowania są bardzo dobre :) mamy spore szanse :) oczywiście nie za wiele było widać, ale co jest na 100% pewne to to, że nie jest to puste jajo. Następna wizyta za 2 tygodnie :) i uuufff, mogę powoli odstawiać leki!

wombi lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Rokowania są bardzo dobre :) mamy spore szanse :) oczywiście nie za wiele było widać, ale co jest na 100% pewne to to, że nie jest to puste jajo. Następna wizyta za 2 tygodnie :) i uuufff, mogę powoli odstawiać leki!

Super wiadomość! 😊
    Za dwa tygodnie to już na pewno będzie pięknie bijące serduszko 😊

Joana23 lubi tę wiadomość

• Grous87 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakich cenach są wymazy na chlamydie o ureaplasme w Bocianie? Można to zrobić u położnych a nie na wizycie?

początek starań 2015
    październik 2016 - wyśniony aniołek :( w sercu na zawsze
    maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
    ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
    AlloMLR - 0%
    KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
    on: test MAR 100%, HBA 68%
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Dziewczyny w jakich cenach są wymazy na chlamydie o ureaplasme w Bocianie? Można to zrobić u położnych a nie na wizycie?
    Na chlamydie 190zl a nie wiem czy robią na ureaplasme.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Asiu a przyjmowałas encorton? Masz go też odstawić? Bo ja właśnie ciągle go biorę ale mam dawkę 5mg na dzień i już sama zglupialam czy nie mialam go już też odstawić. Odstawilam już estrofem w tamtym tygodniu więc został mi tylko acard i ten encorton. Jakie suplementy dla kobiet w ciąży bierzecie? Ja w czwartek wizyta to podpytam lekarza co poleca z suplementow a narazie zażywam to co jeszcze mam w domu jakieś pozostałości tzn. Wit d3+k2, magnez, folik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 18:13

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Asiu a przyjmowałas encorton? Masz go też odstawić? Bo ja właśnie ciągle go biorę ale mam dawkę 5mg na dzień i już sama zglupialam czy nie mialam go już też odstawić. Odstawilam już estrofem w tamtym tygodniu więc został mi tylko acard i ten encorton. Jakie suplementy dla kobiet w ciąży bierzecie? Ja w czwartek wizyta to podpytam lekarza co poleca z suplementow a narazie zażywam to co jeszcze mam w domu jakieś pozostałości tzn. Wit d3+k2, magnez, folik.

Biorę encorton, ta sama dawka. Przez 5 dni mam brac całą tabletkę, a przez kolejne 5 - pół i potem odstawić :)
    Supli jeszcze nie biorę, ale zaczynam się rozglądać. Koleżanka polecała omegamed optima forte.

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do suplementów, to mi koleżanka polecała ,,Mamadha premium +" 😉 ale w piątek na pewno w tej kwestii poradzę się T.B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 08:04

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Co do suplementów, to mi koleżanka polecała ,,Mamadha premium +" 😉 ale w piątek na pewno w tej kwestii poradzę się T.B.
    Ja właśnie kurcze zaczynam mieć wyrzuty że nie biorę za bardzo tych suplementow. Mi koleżanka poleciła duphavit. I koniec końców zamówiłam opakowanie 30 tabletek i zacznę narazie to przyjmować a w czwartek zapytam T. B.

• Alex@ Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do sprzedania leki:

- Neoparin 0,6 opak.10 szt. ważny do 01.2023
    - Neoparin 0,4 opak.10 szt.ważny do 11/2022
    - 4 opak.Clexane 0,4 po 10 szt. ważny do 09/2023
    - Shatavari opak.90 tab.+ 21 ważne do 08.2023

Odbiór odobisty-Szczecin lub wysyłka paczkomatem
    Jak ktoś potrzebuje, proszę o wiadomość prywatną

Pozdrawiam

• izzy_92 Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dziewczyny wiecie może czy partner musi się umawiać na badanie nasienia na konkretny dzień i godzinę czy zrobi je bez umawiania się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 21:19

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy_92 wrote:
    Cześć! Dziewczyny wiecie może czy partner musi się umawiać na badanie nasienia na konkretny dzień i godzinę czy zrobi je bez umawiania się?
    Umówić się

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji 💉 ovaleap 1x150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 😪
    Lecze się u P.C … transfer miałam 5.05. W 26dpt był na usg pęcherzyk z ciałkiem żółtym ( p.c mówił że to prawidłowo , jeszcze się nie martwić). Dziś w 33dpt dwa pecherzyki żółtkowe obok siebie , brak zarodków, brak serc. Dostałam skierowanie do szpitala…

Jak to możliwe że zarodek podzielił się na tak późnym etapie?! Czy w takim razie jest jeszcze szansa na cud ? Może jest tu ktoś z podobna sytuacja ?

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Dziewczyny 😪
    Lecze się u P.C … transfer miałam 5.05. W 26dpt był na usg pęcherzyk z ciałkiem żółtym ( p.c mówił że to prawidłowo , jeszcze się nie martwić). Dziś w 33dpt dwa pecherzyki żółtkowe obok siebie , brak zarodków, brak serc. Dostałam skierowanie do szpitala…

Jak to możliwe że zarodek podzielił się na tak późnym etapie?! Czy w takim razie jest jeszcze szansa na cud ? Może jest tu ktoś z podobna sytuacja ?
    Kasiu trzymam kciuki żeby jednak się wydarzył cud. Ja czekam na wizytę po pozytywnej becie i już się stresuję. Transfer miałam 13 maja wizyta w najbliższy czwartek. Mam nadzieję że twoja historia będzie miała szczęśliwe zakończenie. Co do podziałów nie wypowiem się bo nie mam pojęcia jak to się odbywa. Trzymaj się kochana! I się nie poddawaj!

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ