Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Karolcial89 Debiutantka

Wysłany: 28 maja 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 dziękuję bardzo za odpowiedź 😊

11.08.2021 - 1 IUI❌
    10.2021 - 2IUI ❌
    In vitro
    29.03.2022- 1 TRANSFER ❌
    19.05.2022-2 TRANSFER
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Pięknie! 😊🥳🥳🥳 nie mogło być inaczej! 😁 Gratuluję! 😊 ale super wiadomość 🎉🎉🎉
    Paula i jak tam odstawilas już estrofem? Dopytalas T. B. o jakieś suplementy teraz po pozytywnej becie? Bo właśnie kończę opakowanie inofolic combi i myślę co brać następne 🙂

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Paula i jak tam odstawilas już estrofem? Dopytalas T. B. o jakieś suplementy teraz po pozytywnej becie? Bo właśnie kończę opakowanie inofolic combi i myślę co brać następne 🙂

Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę. Też mi się skończył inofolic. Pytałam ostatnio, to mówił żeby brać kwas foliowy i witaminę D. Ja dodatkowo biorę jeszcze magnez 😉
    Myślę, że na wizycie po USG zaleci nam jakiś suplement typowy dla kobiet w ciąży.
    Powtarzałaś jeszcze betę? Ja zrobiłam jeszcze w piątek. Myślę, że do wizyty jeszcze skontroluję z raz, a może dwa, tak dla pewności i spokoju 🙈

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę. Też mi się skończył inofolic. Pytałam ostatnio, to mówił żeby brać kwas foliowy i witaminę D. Ja dodatkowo biorę jeszcze magnez 😉
    Myślę, że na wizycie po USG zaleci nam jakiś suplement typowy dla kobiet w ciąży.
    Powtarzałaś jeszcze betę? Ja zrobiłam jeszcze w piątek. Myślę, że do wizyty jeszcze skontroluję z raz, a może dwa, tak dla pewności i spokoju 🙈
    Ja robiłam wtedy w sobotę potem powtórzyłam w poniedziałek i wczoraj zrobilam bo wczoraj robiłam ta krzywa cukrowa. Na szczęście przekroczyła już 1000.

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja mam taką kontrolną wizytę w tą sobotę. Wiadomo, że jeszcze może nic nie być za bardzo widoczne, ale będziemy wiedzieć chociaż czy idzie to w dobrym kierunku. Moja beta jakoś tak leniwie się rozkręca - przyrosty są prawidłowe, ale z samymi wynikami jestem mocno przy dolnej granicy.

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    O, a ja mam taką kontrolną wizytę w tą sobotę. Wiadomo, że jeszcze może nic nie być za bardzo widoczne, ale będziemy wiedzieć chociaż czy idzie to w dobrym kierunku. Moja beta jakoś tak leniwie się rozkręca - przyrosty są prawidłowe, ale z samymi wynikami jestem mocno przy dolnej granicy.
    Ja wizyta dopiero 10 czerwca i już się niecierpliwie 🙂 jestem ciekawa czy będzie już serduszko.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Asia jak tam po wizycie?

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Asia jak tam po wizycie?

Rokowania są bardzo dobre :) mamy spore szanse :) oczywiście nie za wiele było widać, ale co jest na 100% pewne to to, że nie jest to puste jajo. Następna wizyta za 2 tygodnie :) i uuufff, mogę powoli odstawiać leki!

wombi lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Rokowania są bardzo dobre :) mamy spore szanse :) oczywiście nie za wiele było widać, ale co jest na 100% pewne to to, że nie jest to puste jajo. Następna wizyta za 2 tygodnie :) i uuufff, mogę powoli odstawiać leki!

Super wiadomość! 😊
    Za dwa tygodnie to już na pewno będzie pięknie bijące serduszko 😊

Joana23 lubi tę wiadomość

• Grous87 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakich cenach są wymazy na chlamydie o ureaplasme w Bocianie? Można to zrobić u położnych a nie na wizycie?

początek starań 2015
    październik 2016 - wyśniony aniołek :( w sercu na zawsze
    maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
    ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
    AlloMLR - 0%
    KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
    on: test MAR 100%, HBA 68%
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Dziewczyny w jakich cenach są wymazy na chlamydie o ureaplasme w Bocianie? Można to zrobić u położnych a nie na wizycie?
    Na chlamydie 190zl a nie wiem czy robią na ureaplasme.

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Asiu a przyjmowałas encorton? Masz go też odstawić? Bo ja właśnie ciągle go biorę ale mam dawkę 5mg na dzień i już sama zglupialam czy nie mialam go już też odstawić. Odstawilam już estrofem w tamtym tygodniu więc został mi tylko acard i ten encorton. Jakie suplementy dla kobiet w ciąży bierzecie? Ja w czwartek wizyta to podpytam lekarza co poleca z suplementow a narazie zażywam to co jeszcze mam w domu jakieś pozostałości tzn. Wit d3+k2, magnez, folik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 18:13

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Asiu a przyjmowałas encorton? Masz go też odstawić? Bo ja właśnie ciągle go biorę ale mam dawkę 5mg na dzień i już sama zglupialam czy nie mialam go już też odstawić. Odstawilam już estrofem w tamtym tygodniu więc został mi tylko acard i ten encorton. Jakie suplementy dla kobiet w ciąży bierzecie? Ja w czwartek wizyta to podpytam lekarza co poleca z suplementow a narazie zażywam to co jeszcze mam w domu jakieś pozostałości tzn. Wit d3+k2, magnez, folik.

Biorę encorton, ta sama dawka. Przez 5 dni mam brac całą tabletkę, a przez kolejne 5 - pół i potem odstawić :)
    Supli jeszcze nie biorę, ale zaczynam się rozglądać. Koleżanka polecała omegamed optima forte.

uS2wp2.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do suplementów, to mi koleżanka polecała ,,Mamadha premium +" 😉 ale w piątek na pewno w tej kwestii poradzę się T.B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 08:04

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA89 wrote:
    Co do suplementów, to mi koleżanka polecała ,,Mamadha premium +" 😉 ale w piątek na pewno w tej kwestii poradzę się T.B.
    Ja właśnie kurcze zaczynam mieć wyrzuty że nie biorę za bardzo tych suplementow. Mi koleżanka poleciła duphavit. I koniec końców zamówiłam opakowanie 30 tabletek i zacznę narazie to przyjmować a w czwartek zapytam T. B.

• Alex@ Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do sprzedania leki:

- Neoparin 0,6 opak.10 szt. ważny do 01.2023
    - Neoparin 0,4 opak.10 szt.ważny do 11/2022
    - 4 opak.Clexane 0,4 po 10 szt. ważny do 09/2023
    - Shatavari opak.90 tab.+ 21 ważne do 08.2023

Odbiór odobisty-Szczecin lub wysyłka paczkomatem
    Jak ktoś potrzebuje, proszę o wiadomość prywatną

Pozdrawiam

• izzy_92 Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dziewczyny wiecie może czy partner musi się umawiać na badanie nasienia na konkretny dzień i godzinę czy zrobi je bez umawiania się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 21:19

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy_92 wrote:
    Cześć! Dziewczyny wiecie może czy partner musi się umawiać na badanie nasienia na konkretny dzień i godzinę czy zrobi je bez umawiania się?
    Umówić się

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25

💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 😪
    Lecze się u P.C … transfer miałam 5.05. W 26dpt był na usg pęcherzyk z ciałkiem żółtym ( p.c mówił że to prawidłowo , jeszcze się nie martwić). Dziś w 33dpt dwa pecherzyki żółtkowe obok siebie , brak zarodków, brak serc. Dostałam skierowanie do szpitala…

Jak to możliwe że zarodek podzielił się na tak późnym etapie?! Czy w takim razie jest jeszcze szansa na cud ? Może jest tu ktoś z podobna sytuacja ?

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Dziewczyny 😪
    Lecze się u P.C … transfer miałam 5.05. W 26dpt był na usg pęcherzyk z ciałkiem żółtym ( p.c mówił że to prawidłowo , jeszcze się nie martwić). Dziś w 33dpt dwa pecherzyki żółtkowe obok siebie , brak zarodków, brak serc. Dostałam skierowanie do szpitala…

Jak to możliwe że zarodek podzielił się na tak późnym etapie?! Czy w takim razie jest jeszcze szansa na cud ? Może jest tu ktoś z podobna sytuacja ?
    Kasiu trzymam kciuki żeby jednak się wydarzył cud. Ja czekam na wizytę po pozytywnej becie i już się stresuję. Transfer miałam 13 maja wizyta w najbliższy czwartek. Mam nadzieję że twoja historia będzie miała szczęśliwe zakończenie. Co do podziałów nie wypowiem się bo nie mam pojęcia jak to się odbywa. Trzymaj się kochana! I się nie poddawaj!

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ