Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka21 wrote:A podpytywalas T. B. o suplementy? Pewnie to samo Ci powiedział że suplementy dla kobiet w ciąży 🙂
Pytałam 😉 Powiedział, że mogę brać suplementy dla kobiet w ciąży w 1 trymestrze. Wczoraj sprawdziłam te, o których pisałaś 😉Pregna Start ma fajny skład, więc może te kupię. Cyclogest jeszcze mam stosować 2 tygodnie po 2 tabletki, a później 1 tabletka, do czasu wizyty.
Też wizytę masz dopiero na początku lipca? -
PAULA89 wrote:Pytałam 😉 Powiedział, że mogę brać suplementy dla kobiet w ciąży w 1 trymestrze. Wczoraj sprawdziłam te, o których pisałaś 😉Pregna Start ma fajny skład, więc może te kupię. Cyclogest jeszcze mam stosować 2 tygodnie po 2 tabletki, a później 1 tabletka, do czasu wizyty.
Też wizytę masz dopiero na początku lipca? -
PAULA89 wrote:Pytałam 😉 Powiedział, że mogę brać suplementy dla kobiet w ciąży w 1 trymestrze. Wczoraj sprawdziłam te, o których pisałaś 😉Pregna Start ma fajny skład, więc może te kupię. Cyclogest jeszcze mam stosować 2 tygodnie po 2 tabletki, a później 1 tabletka, do czasu wizyty.
Też wizytę masz dopiero na początku lipca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 12:10
-
Staraczka21 wrote:Paula a robiłaś jakoś ostatnio wyniki progesteronu? Ja właśnie cyclogest już mam schodzić na jedną tabletke bo u mnie progesteron ponad 200 ale jakoś się boję schodzić z tego cyclogestu czy to nie zawczesnie. U mnie w czwartek na badaniu wyszedł 6tydzien 5 dzień.
Robiłam w 15 dpt to miałam nieco ponad 30. Generalnie T.B nie kazał badać poziomu progesteronu.
Dziś dzwoniłam do niego, bo rano miałam delikatne plamienie i się wystraszyłam. Pytałam czy może trzeba sprawdzić progesteron, to mówił, że nie ma takiej potrzeby. Przy świeżych transferach nie zaleca się przyjmowania proga, a on mimo wszystko przepisuje. Plamienia w tym czasie się zdarzają. Mówił, że w tym czasie prog wyszedłby na poziomie 50, 60. Ty progesteron masz bardzo wysoki i dlatego pewnie kazał schodzić.
U mnie 6 tydzień i 4 dzień 😉 -
A ja Wam powiem, że już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła odstawić progesteron przyjmę takie zalecenie z ogromną ulgą.
Wiecie może jak wygląda w Bociania sprawa z prowadzeniem ciąży? Można się zapisać do swojego lekarza czy trzeba/powinno się u nich? -
Joana23 wrote:A ja Wam powiem, że już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła odstawić progesteron przyjmę takie zalecenie z ogromną ulgą.
Wiecie może jak wygląda w Bociania sprawa z prowadzeniem ciąży? Można się zapisać do swojego lekarza czy trzeba/powinno się u nich? -
Joana23 wrote:A ja Wam powiem, że już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła odstawić progesteron przyjmę takie zalecenie z ogromną ulgą.
Wiecie może jak wygląda w Bociania sprawa z prowadzeniem ciąży? Można się zapisać do swojego lekarza czy trzeba/powinno się u nich?
Możesz prowadzić, u kogokolwiek chcesz. Ja zostałam w Bocianie. Chodziłam do TB ale ciążę prowadzę u IN. TB sam zaproponował zmianę. Pewnie nie chciał abym zajmowała czas, który mógłby przeznaczyć na inne pary potrzebujące pomocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 17:28
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌ -
Wiecie może jak wygląda w Bociania sprawa z prowadzeniem ciąży? Można się zapisać do swojego lekarza czy trzeba/powinno się u nich?
Ja pytałam wczoraj T.B czy mógłby prowadzić mmoją ciążę i się zgodził.
Nie ma takiej konieczności, aby u nich prowadzić, bo sam mówił, że często odmawia, bo ma dużo pacjentek i musi wydłużać czas swojej pracy. -
Ja gdybym nie miala tak daleko też pewnie prowadziłabym w klinice a tak raczej przeniosę się do jakiegoś lokalnego ginekologa bo jeżdżenie takiej drogi w późniejszym etapie może być uciążliwe a mąż nie zawsze może wziąć wolne. U mnie przewidywany termin porodu wg T. B. 21 styczeń to tym bardziej nastawiam się na lokalnego ginekologa żeby zima nie jeździć tyle km bo różnie z pogodą.
-
Staraczka21 wrote:Ja gdybym nie miala tak daleko też pewnie prowadziłabym w klinice a tak raczej przeniosę się do jakiegoś lokalnego ginekologa bo jeżdżenie takiej drogi w późniejszym etapie może być uciążliwe a mąż nie zawsze może wziąć wolne. U mnie przewidywany termin porodu wg T. B. 21 styczeń to tym bardziej nastawiam się na lokalnego ginekologa żeby zima nie jeździć tyle km bo różnie z pogodą.
Masz rację. Masz kawał drogi i tak jak piszesz zimą, z dużym brzuszkiem może być ciężko. Ja mam bliżej, więc nie ma żadnego problemu. Mąż pracuje na zmiany i zazwyczaj ustalamy wizyty, jak może. Niby tylko jeden dzień różnicy jeśli chodzi o ciążę, a u mnie termin wyznaczony na 31.01. -
Dziewczyny które robiły badania te na początku ciąży za raz po becie zalecone przez TB ile one Was wyniosły w Bocianie? I jakie w ogóle miałyście do zrobienia? ☺
-
Lońka wrote:Dziewczyny które robiły badania te na początku ciąży za raz po becie zalecone przez TB ile one Was wyniosły w Bocianie? I jakie w ogóle miałyście do zrobienia? ☺
Przed wizytą potwierdzającą ciążę, T.B. kazał zrobić morfologię, mocz i glukozę. Ja robiłam dodatkowo TSH, FT3 i FT4, z racji mojego Hashi. Na te badania wzięłam skierowanie od swojej lekarz rodzinnej. Wypisała bez problemu 😉Lońka lubi tę wiadomość
-
Lońka wrote:Dziewczyny które robiły badania te na początku ciąży za raz po becie zalecone przez TB ile one Was wyniosły w Bocianie? I jakie w ogóle miałyście do zrobienia? ☺
Lońka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie został może której gonapeptyl po stymulacji ?Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Macia wrote:Wombi ruzszasz? U kogo? I jak w ogóle sytuacja u Was?
Duzo by mowic, ogolnie to mialam na 1 monitoringu po 2-3 afc na kazdym jajniku wiec lipa, mialam przyjsc zaraz po ovu ale jakos zle policzylam i przyszlam przed. Okazalo sie ze zmiast jednego pecherzyka dominujacego rosly mi tak do polowy dwa inne i one tak jakby 'zostawaly' na kolejny cykl, wiec miedzy innymi dlatego tak strasznie nierownomiernie mi wszystko roslo wczesniej - jedne za szybko, drugie za wolno, wiec dowalali lekow i finalne komorki byly do doooopy.
Takze teraz testosteron i priming estrogenowy (14dni rowno) no i afc mam po 5 i 6 wiec jesj jakis proges, zobaczymy co z tego wyjdzie
Pewnie zaczne wprzyszlym tyg ale na razie staram sie o tym nie myslecHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio