X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Ja nie używałam.. Jedyne co mi zostało po stymulacji to strzykawki :D i jakaś resztka ovaleap.
    Jak tam Joanna to dzisiaj wizyta?

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Jak tam Joanna to dzisiaj wizyta?

Hej, hej :) Wizytę mam jutro, ale bardzo mi miło, że pamiętałaś :) Mam delikatny stresik, ale jestem dobrej myśli. Mój partner nie widzi innej opcji jak taka, że będzie dobrze, więc pozostaje mi wierzyć na słowo :D

Jak u Ciebie samopoczucie?
    Paula a Ty jak się czujesz?

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    U TB, mam koncowke cyklu przed stymulacja, biore testosteron i estrofem. Ruszamy zaraz 1dc, troche inaczej mi ustawil leki, mam sporo lekow od Pasnika, zauwazylam tez w czym byl problem w poprzednich stymulacjach.
    Duzo by mowic, ogolnie to mialam na 1 monitoringu po 2-3 afc na kazdym jajniku wiec lipa, mialam przyjsc zaraz po ovu ale jakos zle policzylam i przyszlam przed. Okazalo sie ze zmiast jednego pecherzyka dominujacego rosly mi tak do polowy dwa inne i one tak jakby 'zostawaly' na kolejny cykl, wiec miedzy innymi dlatego tak strasznie nierownomiernie mi wszystko roslo wczesniej - jedne za szybko, drugie za wolno, wiec dowalali lekow i finalne komorki byly do doooopy.
    Takze teraz testosteron i priming estrogenowy (14dni rowno) no i afc mam po 5 i 6 wiec jesj jakis proges, zobaczymy co z tego wyjdzie
    Pewnie zaczne wprzyszlym tyg ale na razie staram sie o tym nie myslec

Wombi, trzymam kciuki, żeby ta procedura była tą pomyślną :)

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Hej, hej :) Wizytę mam jutro, ale bardzo mi miło, że pamiętałaś :) Mam delikatny stresik, ale jestem dobrej myśli. Mój partner nie widzi innej opcji jak taka, że będzie dobrze, więc pozostaje mi wierzyć na słowo :D

To trzymam kciuki za jutro! U mnie samopoczucie ok śmieje się że przechodzę ciążę bezobjawowo 🙂 jedynie codziennie muszę sobie po pracy po południu uciąć lekka drzemke 🙂

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:

Również trzymam kciuki za jutro! 😉 będzie dobrze, zobaczysz 😊 Ja też się stresowałam przed wizytą. Mega emocje. Nawet po USG, jak doktorek mierzył mi ciśnienie to miałam puls ponad 100 🙈
    U mnie różnie to bywa. Mdłości mnie ciągle męczą i strasznie dużo śpię 😅

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - mamy serduszko 😍

Pola1, PAULA89, Lońka, wombi, Gosia Rumi, kamisia lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Dziewczyny - mamy serduszko 😍
    Super!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,może ktoś potrzebuje prolutex? Mam 3 ampułki ważne do 10.2021 mnie się napewno nie przydadzą.Oddam za jakaś symboliczna kwotę :)

• Macia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi to trzymam kciuki. Może nowy pomysł na Ciebie zakończy wreszcie Wasza walkę!
    Swoją drogą ciekawe. Trzeba było każda z nas podpinać pod usg 🙈

Gratuluje serduszek! Cudnie idą transfery bety i usg😍

A co do prolutex, ja posiadam kilka pełnych op. jakby ktoś był zainteresowany.

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Bocian zdecydowanie przynosi szczęście - tyle tu szczęśliwych ciężarnych 😀 I ja nieśmiało się cieszę z pozytywnej bety, choć wcześnie, na usg widać dopiero sam pęcherzyk.

Ale mam do Was pytanie dziewczynki, Wy może się orientujecie, przy jakich wartościach bety - przyrosty mają prawo zwalniać? Gdzieś czytałam że przy większych liczbach to normalne. Tylko jakie są te większe? Moje w ostatnich dniach dość wyhamowały, wciąż jeszcze mieszczą się w granicach normy ale martwię się...
    Moje pomiary od początku są takie:
    Pon. 20,42
    Śr. 56,02
    Pt. 123
    ==weekend czyli 3 dni przerwy==
    Pon. 493
    Śr. 1049
    Pt. 1861 (tu przyrost 77%)
    Pon. 3799 (to przyrost 104% ale dla 3 dni, dla 2 wychodziloby 61%).
    Czy któraś z Was spotkała się z takimi malejącymi przyrostami i było dobrze? Lękam się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 14:24

6sutvkcboyyy654c.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Ten Bocian zdecydowanie przynosi szczęście - tyle tu szczęśliwych ciężarnych 😀 I ja nieśmiało się cieszę z pozytywnej bety, choć wcześnie, na usg widać dopiero sam pęcherzyk.

Ale mam do Was pytanie dziewczynki, Wy może się orientujecie, przy jakich wartościach bety - przyrosty mają prawo zwalniać? Gdzieś czytałam że przy większych liczbach to normalne. Tylko jakie są te większe? Moje w ostatnich dniach dość wyhamowały, wciąż jeszcze mieszczą się w granicach normy ale martwię się...
    Pon. 20,42
    Śr. 56,02
    Pt. 123
    Pon. 493
    Śr. 1049
    Czy któraś z Was spotkała się z takimi malejącymi przyrostami i było dobrze? Lękam się...

Ej Gosia, super wiadomość! co tak cicho siedziałś i nic się nie chwaliłaś! No wiesz! :)
    Ja betę badałam 3 razy i za każdym razem moja beta rosła dwukrotnie, ale zawsze była poniżej tabelek mówiących jakie powinno być minumum w danym dniu po transferze i stwierdziłam, ze przynosi to tylko stres - zwłaszcza samo oczekiwanie na wynik i rzuciłam to w pierony :) i w ogole się nie przejmowałam. Każdy organizm jest inny, ciąża to nie matematyka. Na spokojnie poczekaj do następnej już serduszkowej wizyty i ciesz się swoim stanem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 15:11

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 🤗 Spróbuję.... ❤💚💛

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Ciąża to nie matematyka" - aaaale pięknie powiedziane 😊

6sutvkcboyyy654c.png
  • Macia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:

Pon. 20,42
    Śr. 56,02
    Pt. 123
    Pon. 493
    Śr. 1049
    Jeśli miałaś juz usg i jest potwierdzona ciąża, to robienie bety nie ma już sensu. 😉
    Teraz kolejne usg z serduszkiem.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:

Pon. 20,42
    Śr. 56,02
    Pt. 123
    Pon. 493
    Śr. 1049

Super! Gratuluję! 😊
    Gdzieś czytałam, że powyżej tysiąca przyrost bety spowalnia. Ważne, że wartości mieszczą się w normach. Bądź dobrej myśli, stres w tej sytuacji nie sprzyja. Teraz najważniejsze jest USG 😉 Będzie dobrze🤞🍀

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• karolkowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lońka wrote:
    Dziewczyny które robiły badania te na początku ciąży za raz po becie zalecone przez TB ile one Was wyniosły w Bocianie? I jakie w ogóle miałyście do zrobienia? ☺
    Lońka wpadłam na chwilę zobaczyć co słychać a tu widzę że w ciąży jesteś!! Gratulacje!!! 😁

Lońka lubi tę wiadomość

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • Lońka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Lońka wpadłam na chwilę zobaczyć co słychać a tu widzę że w ciąży jesteś!! Gratulacje!!! 😁
    Dziękuję 😻
    A no taki psikus po takim czasie! Hehe.. Jestem ale nie wierzę... 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 13:16

karolkowa, wombi, Gosia Rumi, Joana23 lubią tę wiadomość

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    ... przy jakich wartościach bety - przyrosty mają prawo zwalniać? Gdzieś czytałam że przy większych liczbach to normalne. Tylko jakie są te większe?
    Gdyby w przyszłości ktoś jeszcze się nad tym zastanawiał - to załączam co znalazłam:
    W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje już USG. 😊

6sutvkcboyyy654c.png
  • Tropka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Dziewczyny, widze stare twarze, planuję wrócić po swoje zarodki do vitro i starać się o rodzeństwo, czy możecie coś powiedzieć o bocianie? Do kogo się zapisać? Ile kosztuje przeniesienie mrozaczkow i czy nie robią z tym problemów? Pozdrawiam ciepło ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam też pytanie o L4 podczas procedury in vitro. Kiedy zazwyczaj lekarze je dają? Po transferze? Czy można już prosić o nie po punkcji?

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ