Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka21 wrote:Jak tam Joanna to dzisiaj wizyta?
Hej, hej Wizytę mam jutro, ale bardzo mi miło, że pamiętałaś Mam delikatny stresik, ale jestem dobrej myśli. Mój partner nie widzi innej opcji jak taka, że będzie dobrze, więc pozostaje mi wierzyć na słowo
Jak u Ciebie samopoczucie?
Paula a Ty jak się czujesz? -
wombi wrote:U TB, mam koncowke cyklu przed stymulacja, biore testosteron i estrofem. Ruszamy zaraz 1dc, troche inaczej mi ustawil leki, mam sporo lekow od Pasnika, zauwazylam tez w czym byl problem w poprzednich stymulacjach.
Duzo by mowic, ogolnie to mialam na 1 monitoringu po 2-3 afc na kazdym jajniku wiec lipa, mialam przyjsc zaraz po ovu ale jakos zle policzylam i przyszlam przed. Okazalo sie ze zmiast jednego pecherzyka dominujacego rosly mi tak do polowy dwa inne i one tak jakby 'zostawaly' na kolejny cykl, wiec miedzy innymi dlatego tak strasznie nierownomiernie mi wszystko roslo wczesniej - jedne za szybko, drugie za wolno, wiec dowalali lekow i finalne komorki byly do doooopy.
Takze teraz testosteron i priming estrogenowy (14dni rowno) no i afc mam po 5 i 6 wiec jesj jakis proges, zobaczymy co z tego wyjdzie
Pewnie zaczne wprzyszlym tyg ale na razie staram sie o tym nie myslec
Wombi, trzymam kciuki, żeby ta procedura była tą pomyślną -
Joana23 wrote:Hej, hej Wizytę mam jutro, ale bardzo mi miło, że pamiętałaś Mam delikatny stresik, ale jestem dobrej myśli. Mój partner nie widzi innej opcji jak taka, że będzie dobrze, więc pozostaje mi wierzyć na słowo
Paula a Ty jak się czujesz? -
Joana23 wrote:Hej, hej Wizytę mam jutro, ale bardzo mi miło, że pamiętałaś Mam delikatny stresik, ale jestem dobrej myśli. Mój partner nie widzi innej opcji jak taka, że będzie dobrze, więc pozostaje mi wierzyć na słowo
Paula a Ty jak się czujesz?
Również trzymam kciuki za jutro! 😉 będzie dobrze, zobaczysz 😊 Ja też się stresowałam przed wizytą. Mega emocje. Nawet po USG, jak doktorek mierzył mi ciśnienie to miałam puls ponad 100 🙈
U mnie różnie to bywa. Mdłości mnie ciągle męczą i strasznie dużo śpię 😅 -
nick nieaktualny
-
Wombi to trzymam kciuki. Może nowy pomysł na Ciebie zakończy wreszcie Wasza walkę!
Swoją drogą ciekawe. Trzeba było każda z nas podpinać pod usg 🙈
Gratuluje serduszek! Cudnie idą transfery bety i usg😍
A co do prolutex, ja posiadam kilka pełnych op. jakby ktoś był zainteresowany. -
Ten Bocian zdecydowanie przynosi szczęście - tyle tu szczęśliwych ciężarnych 😀 I ja nieśmiało się cieszę z pozytywnej bety, choć wcześnie, na usg widać dopiero sam pęcherzyk.
Ale mam do Was pytanie dziewczynki, Wy może się orientujecie, przy jakich wartościach bety - przyrosty mają prawo zwalniać? Gdzieś czytałam że przy większych liczbach to normalne. Tylko jakie są te większe? Moje w ostatnich dniach dość wyhamowały, wciąż jeszcze mieszczą się w granicach normy ale martwię się...
Moje pomiary od początku są takie:
Pon. 20,42
Śr. 56,02
Pt. 123
==weekend czyli 3 dni przerwy==
Pon. 493
Śr. 1049
Pt. 1861 (tu przyrost 77%)
Pon. 3799 (to przyrost 104% ale dla 3 dni, dla 2 wychodziloby 61%).
Czy któraś z Was spotkała się z takimi malejącymi przyrostami i było dobrze? Lękam się...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 14:24
-
Gosia Rumi wrote:Ten Bocian zdecydowanie przynosi szczęście - tyle tu szczęśliwych ciężarnych 😀 I ja nieśmiało się cieszę z pozytywnej bety, choć wcześnie, na usg widać dopiero sam pęcherzyk.
Ale mam do Was pytanie dziewczynki, Wy może się orientujecie, przy jakich wartościach bety - przyrosty mają prawo zwalniać? Gdzieś czytałam że przy większych liczbach to normalne. Tylko jakie są te większe? Moje w ostatnich dniach dość wyhamowały, wciąż jeszcze mieszczą się w granicach normy ale martwię się...
Pon. 20,42
Śr. 56,02
Pt. 123
Pon. 493
Śr. 1049
Czy któraś z Was spotkała się z takimi malejącymi przyrostami i było dobrze? Lękam się...
Ej Gosia, super wiadomość! co tak cicho siedziałś i nic się nie chwaliłaś! No wiesz!
Ja betę badałam 3 razy i za każdym razem moja beta rosła dwukrotnie, ale zawsze była poniżej tabelek mówiących jakie powinno być minumum w danym dniu po transferze i stwierdziłam, ze przynosi to tylko stres - zwłaszcza samo oczekiwanie na wynik i rzuciłam to w pierony i w ogole się nie przejmowałam. Każdy organizm jest inny, ciąża to nie matematyka. Na spokojnie poczekaj do następnej już serduszkowej wizyty i ciesz się swoim stanemWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 15:11
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:Ten Bocian zdecydowanie przynosi szczęście - tyle tu szczęśliwych ciężarnych 😀 I ja nieśmiało się cieszę z pozytywnej bety, choć wcześnie, na usg widać dopiero sam pęcherzyk.
Pon. 20,42
Śr. 56,02
Pt. 123
Pon. 493
Śr. 1049
Teraz kolejne usg z serduszkiem. -
Pon. 20,42
Śr. 56,02
Pt. 123
Pon. 493
Śr. 1049
Super! Gratuluję! 😊
Gdzieś czytałam, że powyżej tysiąca przyrost bety spowalnia. Ważne, że wartości mieszczą się w normach. Bądź dobrej myśli, stres w tej sytuacji nie sprzyja. Teraz najważniejsze jest USG 😉 Będzie dobrze🤞🍀Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Lońka wrote:Dziewczyny które robiły badania te na początku ciąży za raz po becie zalecone przez TB ile one Was wyniosły w Bocianie? I jakie w ogóle miałyście do zrobienia? ☺
Lońka lubi tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
karolkowa wrote:Lońka wpadłam na chwilę zobaczyć co słychać a tu widzę że w ciąży jesteś!! Gratulacje!!! 😁
A no taki psikus po takim czasie! Hehe.. Jestem ale nie wierzę... 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 13:16
karolkowa, wombi, Gosia Rumi, Joana23 lubią tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:... przy jakich wartościach bety - przyrosty mają prawo zwalniać? Gdzieś czytałam że przy większych liczbach to normalne. Tylko jakie są te większe?
W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje już USG. 😊 -
Hejo Dziewczyny, widze stare twarze, planuję wrócić po swoje zarodki do vitro i starać się o rodzeństwo, czy możecie coś powiedzieć o bocianie? Do kogo się zapisać? Ile kosztuje przeniesienie mrozaczkow i czy nie robią z tym problemów? Pozdrawiam ciepło ❤️
-
nick nieaktualny