X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Ja nie używałam.. Jedyne co mi zostało po stymulacji to strzykawki :D i jakaś resztka ovaleap.
    Jak tam Joanna to dzisiaj wizyta?

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Jak tam Joanna to dzisiaj wizyta?

Hej, hej :) Wizytę mam jutro, ale bardzo mi miło, że pamiętałaś :) Mam delikatny stresik, ale jestem dobrej myśli. Mój partner nie widzi innej opcji jak taka, że będzie dobrze, więc pozostaje mi wierzyć na słowo :D

Jak u Ciebie samopoczucie?
    Paula a Ty jak się czujesz?

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    U TB, mam koncowke cyklu przed stymulacja, biore testosteron i estrofem. Ruszamy zaraz 1dc, troche inaczej mi ustawil leki, mam sporo lekow od Pasnika, zauwazylam tez w czym byl problem w poprzednich stymulacjach.
    Duzo by mowic, ogolnie to mialam na 1 monitoringu po 2-3 afc na kazdym jajniku wiec lipa, mialam przyjsc zaraz po ovu ale jakos zle policzylam i przyszlam przed. Okazalo sie ze zmiast jednego pecherzyka dominujacego rosly mi tak do polowy dwa inne i one tak jakby 'zostawaly' na kolejny cykl, wiec miedzy innymi dlatego tak strasznie nierownomiernie mi wszystko roslo wczesniej - jedne za szybko, drugie za wolno, wiec dowalali lekow i finalne komorki byly do doooopy.
    Takze teraz testosteron i priming estrogenowy (14dni rowno) no i afc mam po 5 i 6 wiec jesj jakis proges, zobaczymy co z tego wyjdzie
    Pewnie zaczne wprzyszlym tyg ale na razie staram sie o tym nie myslec

Wombi, trzymam kciuki, żeby ta procedura była tą pomyślną :)

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Hej, hej :) Wizytę mam jutro, ale bardzo mi miło, że pamiętałaś :) Mam delikatny stresik, ale jestem dobrej myśli. Mój partner nie widzi innej opcji jak taka, że będzie dobrze, więc pozostaje mi wierzyć na słowo :D

To trzymam kciuki za jutro! U mnie samopoczucie ok śmieje się że przechodzę ciążę bezobjawowo 🙂 jedynie codziennie muszę sobie po pracy po południu uciąć lekka drzemke 🙂

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:

Również trzymam kciuki za jutro! 😉 będzie dobrze, zobaczysz 😊 Ja też się stresowałam przed wizytą. Mega emocje. Nawet po USG, jak doktorek mierzył mi ciśnienie to miałam puls ponad 100 🙈
    U mnie różnie to bywa. Mdłości mnie ciągle męczą i strasznie dużo śpię 😅

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - mamy serduszko 😍

Pola1, PAULA89, Lońka, wombi, Gosia Rumi, kamisia lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Dziewczyny - mamy serduszko 😍
    Super!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,może ktoś potrzebuje prolutex? Mam 3 ampułki ważne do 10.2021 mnie się napewno nie przydadzą.Oddam za jakaś symboliczna kwotę :)

• Macia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi to trzymam kciuki. Może nowy pomysł na Ciebie zakończy wreszcie Wasza walkę!
    Swoją drogą ciekawe. Trzeba było każda z nas podpinać pod usg 🙈

Gratuluje serduszek! Cudnie idą transfery bety i usg😍

A co do prolutex, ja posiadam kilka pełnych op. jakby ktoś był zainteresowany.

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Bocian zdecydowanie przynosi szczęście - tyle tu szczęśliwych ciężarnych 😀 I ja nieśmiało się cieszę z pozytywnej bety, choć wcześnie, na usg widać dopiero sam pęcherzyk.

Ale mam do Was pytanie dziewczynki, Wy może się orientujecie, przy jakich wartościach bety - przyrosty mają prawo zwalniać? Gdzieś czytałam że przy większych liczbach to normalne. Tylko jakie są te większe? Moje w ostatnich dniach dość wyhamowały, wciąż jeszcze mieszczą się w granicach normy ale martwię się...
    Moje pomiary od początku są takie:
    Pon. 20,42
    Śr. 56,02
    Pt. 123
    ==weekend czyli 3 dni przerwy==
    Pon. 493
    Śr. 1049
    Pt. 1861 (tu przyrost 77%)
    Pon. 3799 (to przyrost 104% ale dla 3 dni, dla 2 wychodziloby 61%).
    Czy któraś z Was spotkała się z takimi malejącymi przyrostami i było dobrze? Lękam się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 14:24

6sutvkcboyyy654c.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Ten Bocian zdecydowanie przynosi szczęście - tyle tu szczęśliwych ciężarnych 😀 I ja nieśmiało się cieszę z pozytywnej bety, choć wcześnie, na usg widać dopiero sam pęcherzyk.

Ale mam do Was pytanie dziewczynki, Wy może się orientujecie, przy jakich wartościach bety - przyrosty mają prawo zwalniać? Gdzieś czytałam że przy większych liczbach to normalne. Tylko jakie są te większe? Moje w ostatnich dniach dość wyhamowały, wciąż jeszcze mieszczą się w granicach normy ale martwię się...
    Pon. 20,42
    Śr. 56,02
    Pt. 123
    Pon. 493
    Śr. 1049
    Czy któraś z Was spotkała się z takimi malejącymi przyrostami i było dobrze? Lękam się...

Ej Gosia, super wiadomość! co tak cicho siedziałś i nic się nie chwaliłaś! No wiesz! :)
    Ja betę badałam 3 razy i za każdym razem moja beta rosła dwukrotnie, ale zawsze była poniżej tabelek mówiących jakie powinno być minumum w danym dniu po transferze i stwierdziłam, ze przynosi to tylko stres - zwłaszcza samo oczekiwanie na wynik i rzuciłam to w pierony :) i w ogole się nie przejmowałam. Każdy organizm jest inny, ciąża to nie matematyka. Na spokojnie poczekaj do następnej już serduszkowej wizyty i ciesz się swoim stanem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 15:11

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 🤗 Spróbuję.... ❤💚💛

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Ciąża to nie matematyka" - aaaale pięknie powiedziane 😊

6sutvkcboyyy654c.png
  • Macia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:

Pon. 20,42
    Śr. 56,02
    Pt. 123
    Pon. 493
    Śr. 1049
    Jeśli miałaś juz usg i jest potwierdzona ciąża, to robienie bety nie ma już sensu. 😉
    Teraz kolejne usg z serduszkiem.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:

Pon. 20,42
    Śr. 56,02
    Pt. 123
    Pon. 493
    Śr. 1049

Super! Gratuluję! 😊
    Gdzieś czytałam, że powyżej tysiąca przyrost bety spowalnia. Ważne, że wartości mieszczą się w normach. Bądź dobrej myśli, stres w tej sytuacji nie sprzyja. Teraz najważniejsze jest USG 😉 Będzie dobrze🤞🍀

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• karolkowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lońka wrote:
    Dziewczyny które robiły badania te na początku ciąży za raz po becie zalecone przez TB ile one Was wyniosły w Bocianie? I jakie w ogóle miałyście do zrobienia? ☺
    Lońka wpadłam na chwilę zobaczyć co słychać a tu widzę że w ciąży jesteś!! Gratulacje!!! 😁

Lońka lubi tę wiadomość

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • Lońka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Lońka wpadłam na chwilę zobaczyć co słychać a tu widzę że w ciąży jesteś!! Gratulacje!!! 😁
    Dziękuję 😻
    A no taki psikus po takim czasie! Hehe.. Jestem ale nie wierzę... 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 13:16

karolkowa, wombi, Gosia Rumi, Joana23 lubią tę wiadomość

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    ... przy jakich wartościach bety - przyrosty mają prawo zwalniać? Gdzieś czytałam że przy większych liczbach to normalne. Tylko jakie są te większe?
    Gdyby w przyszłości ktoś jeszcze się nad tym zastanawiał - to załączam co znalazłam:
    W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje już USG. 😊

6sutvkcboyyy654c.png
  • Tropka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Dziewczyny, widze stare twarze, planuję wrócić po swoje zarodki do vitro i starać się o rodzeństwo, czy możecie coś powiedzieć o bocianie? Do kogo się zapisać? Ile kosztuje przeniesienie mrozaczkow i czy nie robią z tym problemów? Pozdrawiam ciepło ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam też pytanie o L4 podczas procedury in vitro. Kiedy zazwyczaj lekarze je dają? Po transferze? Czy można już prosić o nie po punkcji?

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ