Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Dziewczyny, czy mogłybyście napisać ile Was wyniosło in vitro? Ja wiem, że wszystko zależy od procedury, od leków itp, itd, ale chciałabym mniej więcej wiedzieć jakie to są koszty. Chyba będę musiała zacząć zbierać... 😞
To moja pierwsza procedura. Jestem po pierwszym transferze, ale na tą chwilę wszystkie badania, leki, wizyty wyniosły nas nieco ponad 13 tysięcy.Butterfly23, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
PAULA89 wrote:Oby tak było 🤞😉
W sobotę lecisz nasz betę?
Ja dopiero w poniedziałek mogę. Oby mnie nie pokusiło zrobić wcześniej sikańca 🙈 -
nick nieaktualnyButterfly23 wrote:Dziewczyny, czy mogłybyście napisać ile Was wyniosło in vitro? Ja wiem, że wszystko zależy od procedury, od leków itp, itd, ale chciałabym mniej więcej wiedzieć jakie to są koszty. Chyba będę musiała zacząć zbierać... 😞
U mnie wyszło gdzieś ok.15tys. Z badaniami,lekami, wizytami, punkcja, transferem, mrożeniem lekami po transferze 🤯Butterfly23, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Staraczka21 wrote:Tak w sobotę zrobię betę. I też ciągle się bronię przed zrobieniem sikanca. Specjalnie rano szybko lecę do WC żeby mi nie przeszło przez mysl robić test a potem już sobie tłumacze że z drugiego moczu będzie przekłamany 😁
Hehe, sprytnie! 😃
Ja tak czuję, że i Ty i Paula zasypiecie nas pięknymi wynikami 👌🏻PAULA89 lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Dziewczyny, czy mogłybyście napisać ile Was wyniosło in vitro? Ja wiem, że wszystko zależy od procedury, od leków itp, itd, ale chciałabym mniej więcej wiedzieć jakie to są koszty. Chyba będę musiała zacząć zbierać... 😞
U nas na liczniku około 16,5tys. Z tym, że w tej kwocie są też badania genetyczne, mrożenie niesienia i jeszcze hormony przed całą procedurą.Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Trzymam za Was kciuki dziewczyny! ✊🍀✊🍀✊ Pewnie nie tylko ja 😊 Dużo osób czyta choć nie pisze, czeka z Wami i kibicuje 😊
Ja podczytuję i myślę też o IFV, tylko jeszcze nie teraz, przeszkodą są niestety koszty. Bardzo Wam dziekuje za ten orientacyjny przekroj kosztów. Dobrze wiedzieć ile mniej więcej trzeba mieć przygotowane na początek. -
Witam was 😊 jestem u doktora T.B. I jest to mój pierwszy stymulowany cykl. Na poprzedniej wizycie byłam obejrzeć pęcherzyki i zapisując się na kolejną wizytę pani na recepcji zapytała czy to będzie wizyta na monitoring. Jak jest różnica cenowa w takich wizytach?
-
Gosia Rumi wrote:Trzymam za Was kciuki dziewczyny! ✊🍀✊🍀✊ Pewnie nie tylko ja 😊 Dużo osób czyta choć nie pisze, czeka z Wami i kibicuje 😊
Ja podczytuję i myślę też o IFV, tylko jeszcze nie teraz, przeszkodą są niestety koszty. Bardzo Wam dziekuje za ten orientacyjny przekroj kosztów. Dobrze wiedzieć ile mniej więcej trzeba mieć przygotowane na początek.
Hej Gosiu! Bardzo dziękuje(my) za kciuki! Każdy jeden sie przyda Koszta są spore, nie ma co ukrywać, ale jeśli to ma przybliżyć do zostania rodzicami, to wtedy nie ma to już takiego znaczenia. Może dobrze, że minie trochę czasu zanim przystąpicie do procedury - może akurat po drodze cos dobrego sie wydarzy, nabierzesz trochę dystansu, uspokoisz głowę. My na przykłąd czekaliśmy 2 miesiace (sic!) na wyniki badań genetycznych. Jaka ja byłam zła, zrezygnowana i poddenerwowana na początku - chciałam wszystko na już, na teraz. Ten czas pozwolił mi na wyciszenie się, na maksymalnie możliwe przygotowanie organizmu do całej procedury. Także to co mozesz zrobić już teraz, dzisiaj to zacząć suplementację, zadbać o balans, wysypiać się, chodzić do lasu i tak dalej i tak dalej (oczywiście jeśli jeszcze tego u Ciebie nie ma w harmonogramie dnia;)). To są bardzo ważne aspekty. Ściskam mocno! :*Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Malina25 wrote:Witam was 😊 jestem u doktora T.B. I jest to mój pierwszy stymulowany cykl. Na poprzedniej wizycie byłam obejrzeć pęcherzyki i zapisując się na kolejną wizytę pani na recepcji zapytała czy to będzie wizyta na monitoring. Jak jest różnica cenowa w takich wizytach?
Wizyta kontrolna podczas stymulacji kosztuje 100zł. Do tego zawsze miałam robione 3hormony (każdy po 45zł). -
Joana23 wrote:Wizyta kontrolna podczas stymulacji kosztuje 100zł. Do tego zawsze miałam robione 3hormony (każdy po 45zł).
-
Staraczka21 wrote:Też kiedyś próbowalam zdrazyc ten temat i uzyskałam informacje ze jeśli jest to monitoring do inseminacji to niestety płaci się jak za normalna wizytę czyli około 350zl jeśli zas jest to monitoring do in vitro to wtedy 100zl
Staraczka brawo za czujność Mogłam nieumyślnie wprowadzić w błąd, bo od razu założyłam, że chodzi o monitoring do IFV
Swoją drogą ciekawe skad taka rozbieżność? Sama wizyta chyba polega na tym samym w obu przypadkach? -
Joana23 wrote:Staraczka brawo za czujność Mogłam nieumyślnie wprowadzić w błąd, bo od razu założyłam, że chodzi o monitoring do IFV
Swoją drogą ciekawe skad taka rozbieżność? Sama wizyta chyba polega na tym samym w obu przypadkach? -
Staraczka21 wrote:Też kiedyś próbowalam zdrazyc ten temat i uzyskałam informacje ze jeśli jest to monitoring do inseminacji to niestety płaci się jak za normalna wizytę czyli około 350zl jeśli zas jest to monitoring do in vitro to wtedy 100zlStarania od 01.2020
Nigdy nie byłam w ciąży
👱♀️27 👨🦱28
❌ IO (homa 2.1)
❌ Niedoczynność tarczycy (euthyrox 25)
❌Czynnik męski
2xIUI 👎
09.2021 start IVF
10.2021 transfer 4AA cb 💔
11.2021 transfer 4AA ❌
03.2022 transfer 4BA ❤️ -
Gosia Rumi wrote:Trzymam za Was kciuki dziewczyny! ✊🍀✊🍀✊ Pewnie nie tylko ja 😊 Dużo osób czyta choć nie pisze, czeka z Wami i kibicuje 😊
Ja podczytuję i myślę też o IFV, tylko jeszcze nie teraz, przeszkodą są niestety koszty. Bardzo Wam dziekuje za ten orientacyjny przekroj kosztów. Dobrze wiedzieć ile mniej więcej trzeba mieć przygotowane na początek.
Dziękujemy bardzo 😊 na pewno się przydadzą dodatkowe kciukasy 😉
Tak jak Asia napisała, są to spore koszta, ale chyba warto, jeśli ma to pomóc, aby zostać rodzicami.
W każdym bądź razie trzymam kciuki, aby udało się naturalnie✊🍀 -
PAULA89 wrote:Dziękujemy bardzo 😊 na pewno się przydadzą dodatkowe kciukasy 😉
Tak jak Asia napisała, są to spore koszta, ale chyba warto, jeśli ma to pomóc, aby zostać rodzicami.
W każdym bądź razie trzymam kciuki, aby udało się naturalnie✊🍀