X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    U mnie było inaczej, PC od razu odradzał IUI a ja się uparłam na chociaż jedną próbą
    Mi PC powiedział, że 2-3 IUI, później IVF. Dalej nic nie odpisał...;/

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U mnie @ za rogiem.. testy pokazują biel vizira...a przyznam się, że trochę się nakręciłam bo ZAWSZE mam plamienia parę dni przed @ nawet do tygodnia...dziś mam 27 d.c. a plamień jak na lekarstwo, ledwo śluz podbarwiony..w sumie to tydzień temu miałam te wymazy do IUI i P.C. mówił, że mogę plamić no i tak tez było..ale to było minimalne. Zawsze 27 d.c. miałąm już te plamienia brunatne i takie na wkładkę a tu teraz prawie nic.. Czy możliwe , że to przez ten NORPROLAC, który biorę od tygodnia? hmmm pojęcia nie mam...ehh trochę miałąm nadzieję, że mój organizm się" wystraszy" IUI :P i zajdę naturalnie a tu znowu klops!
    haha to sobie pomarudziłąm! :P
    Bajdełej od 5 dnia cyklu mam brać Lamettę 2x2. I jak zwykle zapomniałam dopytać czy brać dwie naraz? czy jedną rano, drugą wieczorem?

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kam.ma wrote:
    Hej dziewczyny! U mnie @ za rogiem.. testy pokazują biel vizira...a przyznam się, że trochę się nakręciłam bo ZAWSZE mam plamienia parę dni przed @ nawet do tygodnia...dziś mam 27 d.c. a plamień jak na lekarstwo, ledwo śluz podbarwiony..w sumie to tydzień temu miałam te wymazy do IUI i P.C. mówił, że mogę plamić no i tak tez było..ale to było minimalne. Zawsze 27 d.c. miałąm już te plamienia brunatne i takie na wkładkę a tu teraz prawie nic.. Czy możliwe , że to przez ten NORPROLAC, który biorę od tygodnia? hmmm pojęcia nie mam...ehh trochę miałąm nadzieję, że mój organizm się" wystraszy" IUI :P i zajdę naturalnie a tu znowu klops!
    haha to sobie pomarudziłąm! :P
    Bajdełej od 5 dnia cyklu mam brać Lamettę 2x2. I jak zwykle zapomniałam dopytać czy brać dwie naraz? czy jedną rano, drugą wieczorem?
    kam.ma u mnie też @ za rogiem, ale póki co nic. Może razem zaczniemy kolejny cykl?:) tylko ja wole Gonal, bo ostatnio dobrze na mnie zadziałał. Bedzie pierwsza IUI?

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik u mnie też w styczniu była mowa o Gonalu, mimo kosztów nawet się ucieszyłąm bo moja koleżanka na tej stymulacji zaszła w ciąże za 2 IUI...A tu na ostatniej wizycie dostałam receptę na Lamettę... no nic spróbujemy...tylko własnie nie wiem jak brać...
    Jeżeli wszystko będzie sprzyjające (wyniki badań bez zastrzeżeń, pęcherze dorodne) to w przyszłym cyklu IUI...monit mam już zapisany na 27.03. bo tak wyliczyłam sobie @...mam nadzieję, że nie zrobi mi psikusa...Teoretycznie miałabym 27-dmego jakiś 11-12 d.c. Też mam nadzieję, że nie będzie za późno z monitem i że ta cholerna @ nie przyjdzie wcześniej...obstawiam czwartek/piątek...

• Niuni Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jak brałam 2 tabl. rano

1769e124dc.png
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok. dzięki Niuni. Czyli jednym haustem! ;)

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kam.ma wrote:
    Asik u mnie też w styczniu była mowa o Gonalu, mimo kosztów nawet się ucieszyłąm bo moja koleżanka na tej stymulacji zaszła w ciąże za 2 IUI...A tu na ostatniej wizycie dostałam receptę na Lamettę... no nic spróbujemy...tylko własnie nie wiem jak brać...
    Jeżeli wszystko będzie sprzyjające (wyniki badań bez zastrzeżeń, pęcherze dorodne) to w przyszłym cyklu IUI...monit mam już zapisany na 27.03. bo tak wyliczyłam sobie @...mam nadzieję, że nie zrobi mi psikusa...Teoretycznie miałabym 27-dmego jakiś 11-12 d.c. Też mam nadzieję, że nie będzie za późno z monitem i że ta cholerna @ nie przyjdzie wcześniej...obstawiam czwartek/piątek...
    To trzymam kciuki, żeby było jak należy! Ja przy Gonalu musiałam się zgłosić na monit między 7-9 dniem, żeby sprawdzić co tam się dzieje. Nie brałam nigdy tej lametty, ale wiem, że CLO na mnie bardzo źle działało, a Gonal już sprawdzony. Mam nadzieję, że PC mi własnie go wypisze

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie po czasie zaczęłam się zastanawiać czy aby ten monit nie za póżno? bo np będę miała 12 dzień cyklu wtedy (jak @przyjdzie w ten czwartek) i nagle stwierdzi, że :ojej duże pęcherze! jutro np. IUI? to takie wszystko na wariackich papierach...ale w sumie ja na CLO miałam owu 14 d.c., a brałam je 3-7d.c. (też źle reagowałam.. poty jak w meopauzie , dalej tylko jeden pęcherz raz chyba mi się torbiel zrobiła bo miałąm bóle). Teraz Lamettę mam brać 5-9 to i owu może być póżniej...Najwyżej stracę cykl... tylko terminu wazności badań szkoda...bo ja to chyba planuję porobić tyle IUI ile uda się w przeciągu czasu ważności badań...jeżeli nic to będę się zastanawiać co dalej...Najśmieszniejsze jest to że w 1 ciążę zaszłam za 1 cyklem starań z seksem 1 raz w trakcie owu! w drugą zaszłąm po pół roku od poronienia też naturals...minąl już ponad rok i NIC!

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kam.ma wrote:
    No właśnie po czasie zaczęłam się zastanawiać czy aby ten monit nie za póżno? bo np będę miała 12 dzień cyklu wtedy (jak @przyjdzie w ten czwartek) i nagle stwierdzi, że :ojej duże pęcherze! jutro np. IUI? to takie wszystko na wariackich papierach...ale w sumie ja na CLO miałam owu 14 d.c., a brałam je 3-7d.c. (też źle reagowałam.. poty jak w meopauzie , dalej tylko jeden pęcherz raz chyba mi się torbiel zrobiła bo miałąm bóle). Teraz Lamettę mam brać 5-9 to i owu może być póżniej...Najwyżej stracę cykl... tylko terminu wazności badań szkoda...bo ja to chyba planuję porobić tyle IUI ile uda się w przeciągu czasu ważności badań...jeżeli nic to będę się zastanawiać co dalej...Najśmieszniejsze jest to że w 1 ciążę zaszłam za 1 cyklem starań z seksem 1 raz w trakcie owu! w drugą zaszłąm po pół roku od poronienia też naturals...minąl już ponad rok i NIC!
    Ja miałam IUI w 12dc. Też dowiedziałam się z dnia na dzień, był monit w pon a lekarz stwierdził, że jutro IUI. W pon dostałam też ovitrelle. CLO brałam od 5-9 dc, zawsze był tylko 1 pecherzyk, raz była torbiel i mega cienkie endo.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to nieźle! Obawiam się że u mnie też może się to tak skończyć! :P Najbardziej to się boję o swojego M. żeby się chłopak nie zestresował :P że to takie wszystko na chop siup po presją...Pamiętam jak przeżywał zwykłe badanie...

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kam.ma wrote:
    Ooo to nieźle! Obawiam się że u mnie też może się to tak skończyć! :P Najbardziej to się boję o swojego M. żeby się chłopak nie zestresował :P że to takie wszystko na chop siup po presją...Pamiętam jak przeżywał zwykłe badanie...
    no tak;p u mnie ten problem odpadł, bo nasienie mroziliśmy.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jest to jakieś rozwiązanie :P Choć myślę, że to tylko "pierwszy raz" będzie stresujący :P

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do PC, że przypominam o recepcie, bo następnym razem nie wyjde z gabinetu bez recepty na zapas:P choćby mnie siłą wyrzucał;p

Niuni lubi tę wiadomość

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej, że do lekarzy z VL się dobić to jak do prezydenta! :P

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kam.ma wrote:
    Najgorzej, że do lekarzy z VL się dobić to jak do prezydenta! :P
    niestety:( ale wszędzie tak jest...

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusy wrote:
    hejka :)

Wombi - o rany, takie maleństwo, ale pocieszające jest, że dzieci urodzone w tym tygodniu mają duże szanse na przeżycie, oby tylko nie było większych powikłań później. Trzymam kciuki!
    Jak rodziłam pierwsze dziecko to moja Maja niestety leżała kilka dni na OIOMie (cieżki - przeciągnięty poród) to właśnie były tam takie maluszki, jedna z pielęgniarek mówiła, że udało im się utrzymać wcześniaka z 23 tygodnia i w tej chwili dziecko juz ma kilkanaście lat i właściwie, żadnych konsekwencji wcześniactwa, więc nadzieja jest!

Kasia32 - a który masz dc? mi kilka razy sie zdarzyło, że owu miałam o kilka dni później, a też już myślałam, ze nic z tego nie będzie.

Asik - moze PC się odezwie dzisiaj i powie dokładnie co robić, ale w razie czego umawiaj się jak najszybciej i tyle.
    Dzidisj mam 13 dc. Owu mam zazwyczaj w 12 lub 13 dc. Ale zawsze wcześniej miałam objawy. A teraz totalnie nic. Może się rozkręci.

• jusy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja też tak miałam owu a w jednym cyklu przesunęło mi się aż na 16 dc, więc czekaj pewnie się rozkręci.

Kasia 32 lubi tę wiadomość

Córa Maja Październik 2014 <3
    Hashimoto, reszta ok
    Histeroskopia z resekcją polipa 25.01.17
    IUI 23.02.17 :) 11tc [*] :( córeczka
    3 IUI (VII,IX,X'17) :(
    IUI - 14.05.18 - :(
    To jeszcze nie koniec... zmiana lekarza i działamy....
    Dieta i suplementacja.
    IUI - 3.10.18 :(
    IUI - 29.11.18 :): 12 dpo beta 72, 14 dpo beta - 246
    Córa Pola - Sierpień 2019 <3
  • wombi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale się dzisiaj nawaliłam, będę musiała jutro iść do pracy z buta :P
    miałam mieć doła w moje ur ale była super impreza

Asik86, Niuni, jusy, nika03, Beata.D lubią tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • kam.ma Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi wszystkiego dobrego z okazji urodzin! Grunt to dobry humor i impreza!

wombi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    dziewczyny ale się dzisiaj nawaliłam, będę musiała jutro iść do pracy z buta :P
    miałam mieć doła w moje ur ale była super impreza
    Wombi wszystkiego najlepszego!!!.

wombi lubi tę wiadomość

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ