Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Asik86 wrote:Ku poprawie humoru: jak rozmawiam z Wami to chcąc nie chcąc wizualizuję sobie Was i tak np:
Niuni to dla mnie malutka filigranowa blondyneczka
Wombi -rokowa babeczka, "inna" niż wszyscy, wyróżniająca się wyglądem, charakterna;p
Misia- dziewczyna z sąsiedztwa, dzinsy, koszulka
Andziula - jak Misia:)
Mikuska - nie wiem czemu, ale w mojej wyobraźni masz kręcone, rude włosy;p, opalonaAsik86 lubi tę wiadomość
-
Mi na początku PC zlecił część badań, potem na nim wymusiłam laparoskopię
Więcej badań zleciła mi moja endokrynolog, po 2 nieudanym ivf sama poszłam do immunologa i genetyka i wtedy dopiero dostałam kupę badań. Po konsultacji u Lewandowskiego - kolejne badania dla mnie i dla męża, więc tak na prawdę teraz mamy pełen obraz sytuacji.
Uważam że powinno się konsultować z innymi lekarzami, jeżeli ma się przeczucie, że to jednak za mało...Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
ale zobaczcie jak u mnie było za 2 razem były idealne warunki 3 jajka wszystko pieknie wyniki meża wtedy najlepsze i co i nic !!!a tu gdzie byłam przekonana ze nici z tego ze tak szybko owulacja ze 2 tylko PC mówi i co podchodzimy czy nie ??? no i podeszlismy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHahaha zacznę od początku
Moja szefowa od mojego ślubu bała się, że zajdę w ciążę a jest ze mnie bardzo zadowolona i że chciałaby zebym jak najdłużej pracowała. Ja w sumie też jestem bardzo zadowolona z mojej pracy. Jak się dowiedziała, że kupujemy mieszkanie to się uspokoiła, bo na pewno teraz nie będzie dziecka. I wtedy zaczęła opowiadać, że jej koleżanka ma pracownicę Asię, która też kupiła mieszkanie i ma problemy z ekipami remontowymi. Ale jej mąż marynarz, więc szanse na ciążę mniejsze I że też jest bardzo zadowolona z pracy Asi i też się boi, że zajdzie w ciążę
I teraz zaczęła coś wspominać o kontroli z jpk, i mówi, że Asia też była na zwolnieniu hahaha
Tak podejrzewałam, że to możesz być Ty, jak napisałaś, że jesteś księgową a Twój mąż to marynarz
Tylko Ciiiii, nie wydaj mnie, że się staramMika10 lubi tę wiadomość
-
hehehe dobre jesteście dziewczyny
Asik86, MisiaZ88 lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
MisiaZ88 wrote:Hahaha zacznę od początku
Moja szefowa od mojego ślubu bała się, że zajdę w ciążę a jest ze mnie bardzo zadowolona i że chciałaby zebym jak najdłużej pracowała. Ja w sumie też jestem bardzo zadowolona z mojej pracy. Jak się dowiedziała, że kupujemy mieszkanie to się uspokoiła, bo na pewno teraz nie będzie dziecka. I wtedy zaczęła opowiadać, że jej koleżanka ma pracownicę Asię, która też kupiła mieszkanie i ma problemy z ekipami remontowymi. Ale jej mąż marynarz, więc szanse na ciążę mniejsze I że też jest bardzo zadowolona z pracy Asi i też się boi, że zajdzie w ciążę
I teraz zaczęła coś wspominać o kontroli z jpk, i mówi, że Asia też była na zwolnieniu hahaha
Tak podejrzewałam, że to możesz być Ty, jak napisałaś, że jesteś księgową a Twój mąż to marynarz
Tylko Ciiiii, nie wydaj mnie, że się staramNiuni, Mika10 lubią tę wiadomość
27.07 bliźniaki!!
-
nick nieaktualnyAsik86 wrote:hehehe Misia jak Ty do tego doszłaś ale jaja!!!! Milczę! Czyli znamy się jedynie z opowiadań, zastanawiałam się skąd, bo naprawdę niewiele osób wiedziało o moich przebojach z wykańczaniem mieszkania;p świat jest mały:)
No właśnie zapomniałam dodać, że znamy się tylko z opowiadania
Ahh te Nasze szefowe plotkary ALe wiem gdzie mieszkasz znaczy się osiedle które hahaha -
Powiem Was od nosnie szefostwa. To moja też się strasznie bała o ciążę, bo wiadomo młoda i w ogóle.. dostałam umowę rok temu w marcu, szefowa błagała mnie żebym nie zaszła w ciążę, a w maju już zaciazylam
Teraz to moich przygodach sytuacja się odwróciła o 180 stopni i życzy mi dobrze, abym jak najszybciej zaszłaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 14:38
Asik86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja też z laparo ściemniałam, ze to tak diagnostycznie itp. A ona, że wie że pewnie zaraz będę w ciąży itp.
Ja po prostu nie chciałam tematu starań wyciągać w pracy. Chciałam to zostawić dla siebie. Lubię swoją pracę bardzo, mam super szefową, warunki. Ale czasami bym chciała żeby w pracy rozmawiać tylko o pracy -
MisiaZ88 wrote:No ja też z laparo ściemniałam, ze to tak diagnostycznie itp. A ona, że wie że pewnie zaraz będę w ciąży itp.
Ja po prostu nie chciałam tematu starań wyciągać w pracy. Chciałam to zostawić dla siebie. Lubię swoją pracę bardzo, mam super szefową, warunki. Ale czasami bym chciała żeby w pracy rozmawiać tylko o pracy27.07 bliźniaki!!
-
nick nieaktualny
-
Proszę dziewczęta teraz ładnie zachodzić w ciążę, pomożecie mi w doktoracie;-) mam temat o ocenie satysfakcji seksualnej po porodzie SN i CC sliski temat
A byłam dzisiaj u ordynatora na Pomorzanach i powiedział mi, że kariotyp bez sensu robić, jeśli się w ogole nie zachodzi. I ze sens jest robić wtedy, kiedy się roni... i badz tu człowieku madry!
Niuni lubi tę wiadomość
- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴 -
Kulta wrote:Proszę dziewczęta teraz ładnie zachodzić w ciążę, pomożecie mi w doktoracie;-) mam temat o ocenie satysfakcji seksualnej po porodzie SN i CC sliski temat
A byłam dzisiaj u ordynatora na Pomorzanach i powiedział mi, że kariotyp bez sensu robić, jeśli się w ogole nie zachodzi. I ze sens jest robić wtedy, kiedy się roni... i badz tu człowieku madry!
-
Asik zgadzam sie calkowicie z Wombi! Współczuje Ci takiej rozmowy. Ja czytajac sie wq! Po oczach można diagnoze niepłodności juz stawiac?
Jeśli moge Ci cos powiedziec. Jak uslyszalam pierwszy raz, ze teraz juz tylko ivf to tez mi łzy w oczach stanęły. W samochodzie sie poryczalam. Chociaz teraz sama nie wiem czemu. Zwyczajnie trzeba ti wszystko przestawić!
Bedzie dobrze.
Co.do immu wiem po sobie, ze jest sporo grzebania w tym. Masa badań. Ale leczenie jest. Od wlewów po zastrzyki i zwykłe tabletki. Niestety nie wszedzie to robią.
A jesli o.ivf chodzi. Na oko nikt Ci nie moze powiedzieć czy sie uda czy nie i.kiedy. my tez byliśmy "pewniakami". I co? Droga dluga i kręta.
Tak na dobra sprawę pierwsze podejście ro z reguly taka próba. Trzymam kciuki za Was!