X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Boję się bo właśnie zaczęło boleć podbrzusze :-(
    Asiu pisalaś że ta woda znajduje sie w macicy, po takiej ilosci wody ona znacznie sie pewnie nsprezyla i jak woda powoli zaczyna schodzic to może jest wlasnie tskie uczucie bólu w podbrzuszu. A poza tym to może sprawka zarodka, dobrze sie zagnieździl i zaczyna powiększac sie przestrzen wokol niego. Bądź dobrej myśli.

Asik86 lubi tę wiadomość

• Niuni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik, a powiedz jak to jest z lekami po punkcie i transferze, kupujemy już je normalnie, za swoje pieniądze??

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Asik, a powiedz jak to jest z lekami po punkcie i transferze, kupujemy już je normalnie, za swoje pieniądze??
    Nie, ja dostałam od VL lutinus. Nic poza tym mam nie brać.lutinus kazali brać dzień po punkcji aż do bety pewnie póki co.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha.
    A Encorton albo Apap nie kazal Ci dr brać??
    A orientujesz się kiedy robią ten zwrot? Bo wszyscy mówią o refundacji, ale kiedy to ma nastąpić to w sumie nie wiem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 17:20

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Aha.
    A Encorton albo Apap nie kazal Ci dr brać??
    A orientujesz się kiedy robią ten zwrot? Bo wszyscy mówią o refundacji, ale kiedy to ma nastąpić to w sumie nie wiem..
    Encortonu nie dostałam, nie wiem czy można go brać. Apap, no spe mówili że można brać. Refundacja chyba od razu jak wykluczenie z badania bo np. Nie dojdzie do transferu świeżego zarodka, a ja muszę czekać na betę i wtedy przyjdzie na maila rozliczenie. Nr rachunku podałam przy punkcji.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Rozumiem. No tak, zapomnialam że przy tym badaniu nie można nic brać :/
    Kurcze zamiast Apap miał być ACARD :)
    A jak Twoje endo było ok??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 17:51

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Ok. Rozumiem. No tak, zapomnialam że przy tym badaniu nie można nic brać :/
    Kurcze zamiast Apap miał być ACARD :)
    A jak Twoje endo było ok??
    Tak, było grube :-) PC był bardzo zadowolony, nie pamiętam już ile ale na pewno ponad 10mm

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pięknie!
    Dziękuję za wszelkie info ;)
    Buziaczki, miłego weekendu

Asik86 lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Pytanie do dziewczyn spoza ZS, biorących udział w badaniu - czy korzystacie z refundacji kosztów dojazdu do kliniki???
    Właśnie też się zastanawiam bo jestem z poza szczecina już mam parę wizyt nie wiem czy każda będzie można rozpisać?a jak np rano jadę na badania krwi a popołudniu wizyta więc dwa razy jadę..

• Niuni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie.. hmm, cholera to będzie trzeba brać cały dzień wolny w pracy!??
    Dr pewnie się nie orientuje w tym wszystkim
    Trzeba było by się skontaktować z Panią Anią.
    Max 100 zł zwracają za dojazd. Ale ciekawe jak to obliczają, pewnie mają jakiś przelicznik za km

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 20:35

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak jest z dojazdami, trzeba rzeczywiście spytać tą P. Anię, ale za jedzenie zwracają 50 zł. Chodzi o to,że po wypiciu tego leku w dniu transferu trzeba tam tyle spędzić czasu i P. Ania wcześniej zadzwoniła do mnie i mnie o tym informowała, że mam wziąć swoje kanapki, ale oni później zwrócą mi i tak 50 zł (niezależnie od tego czy wezmę swoje kanapki czy sobie zamówię wypas śniadanie).
    PS. Brzuch się zmniejsza!!! Oby z dnia na dzień było coraz lepiej, do stanu pierwotnego jeszcze troszkę brakuje, ale musi być coraz lepiej!

Niuni lubi tę wiadomość

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Nie wiem jak jest z dojazdami, trzeba rzeczywiście spytać tą P. Anię, ale za jedzenie zwracają 50 zł. Chodzi o to,że po wypiciu tego leku w dniu transferu trzeba tam tyle spędzić czasu i P. Ania wcześniej zadzwoniła do mnie i mnie o tym informowała, że mam wziąć swoje kanapki, ale oni później zwrócą mi i tak 50 zł (niezależnie od tego czy wezmę swoje kanapki czy sobie zamówię wypas śniadanie).
    PS. Brzuch się zmniejsza!!! Oby z dnia na dzień było coraz lepiej, do stanu pierwotnego jeszcze troszkę brakuje, ale musi być coraz lepiej!
    Asik super!! Do przymiarki napewno bedzie ok :)

Asik86 lubi tę wiadomość

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ile tu się dzieje :o byłam na wakacjach i odpuściłam czytanie licząc, że jak wrócę to będą dobre wieści. A tu takie buty. Asik kochana Ty jesteś mega dzielna! Podziwiam. Ja jestem panikarą. I pewnie bym zgodziła się na leczenie. Ale wierzę, że ten stres się opłaci i już niedługo przekażesz nam dobre wiadomości ;)
    Ja podjęłam decyzję, że to było ostatnie podejście do IUI i koniec leczenia w VL. Za dużo jestem tam niedopatrzeń. Wydajemy pieniądze i co najgorsze narażamy się na dodatkowy stres co nie pomaga. Dziś dzwonię do nich z prośbą o kopie historii.
    Co do mojej IUI to niestety nie wydaje mi się, żeby się udało ;( muszę szukać innego lekarza.
    Niuni nie martw się na zapas. Może akurat u Ciebie nie będzie żadnych komplikacji ;)
    Trzymam kciuki za nas wszystkie! Mua Mua

dqpri09kh0x52aib.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki. I znowu poniedziałek :/ Andziula kiedy testujesz??
    Musisz wypełnić wniosek, żeby wydała Ci kopię. Może z ich strony ściągnąć. Jak masz tam jakieś wyniki partnera/męża to muszą być podpisy i Twoje i Jego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 08:26

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuje że u mnie też bedzie znowu lipa. Dzisisj 10dpo. Do wczoraj jeszcze mnie cycki bolaly a dzisiaj już zdecydowsnie mniej. W weekend pewnie @ przyjdzie. Tak sobie myślę czy jest możliwość że moje komorki jajowe mają tak grubą osłonkę że chłopaki nie mogą sie przez nią przebić? Czytałam gdzieś na necie że czasami tak się dzieje.

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula jaki dalszy plan?
    U mnie brzuch mniejszy, jest poprawa,dzwonił PC i pytał.
    Niestety zaczęło mocniej boleć podbrzusze, jak na @. W środę beta

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 32 wrote:
    Ja coś czuje że u mnie też bedzie znowu lipa. Dzisisj 10dpo. Do wczoraj jeszcze mnie cycki bolaly a dzisiaj już zdecydowsnie mniej. W weekend pewnie @ przyjdzie. Tak sobie myślę czy jest możliwość że moje komorki jajowe mają tak grubą osłonkę że chłopaki nie mogą sie przez nią przebić? Czytałam gdzieś na necie że czasami tak się dzieje.

Może być taka możliwość, PC mi kiedyś mówił, że może u mnie tak być..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 09:54

Kasia 32 lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Asik, to jednak nie jechałaś do VL?? Ale super że Ci lepiej :D
    Wierzę, że to dobre objawy!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 09:55

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Hej Asik, to jednak nie jechałaś do VL?? Ale super że Ci lepiej :D
    Wierzę, że to dobre objawy!!
    Nie,nie pojechałam. Wstałam i chciałam już dzwonić jak zadzwonił PC. Sama spytałam czy muszę przychodzić jak powoli brzuch maleje a czuje się też ok. Stanęło że przyjdę w środę. Bardzo, bardzo się boję. Takie bóle miałam też po IUI i niestety. Staram się myśleć pozytywnie ale na wszystko muszę swoją głowę przygotować.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, mega stres. Ale będzie dobrze, musi być-Ty nasza WOJOWNICZKO! ;)
    A jak nie teraz to napewno następny razem! Ale póki co na razie myślimy pozytywnie i nie zakładamy złego scenariusza.
    Ja też mam wizytę w środę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 10:29

Asik86 lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ