X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Raczej nie powinien.
    Dr na ostatniej wizycie mnie zapewniał, że to wszystko jest bezpieczne..

Ja już jestem spękana. Mam zaczynać na poczatka miesiąca. Ogólnie to jestem też bardzo wrażliwa, zawsze źle się czułam, przy małych dawkach zastrzyków.. :/
    Niuni nie bój się, zobacz ile dziewczyn brało hormony i tylko ja mam wodobrzusze :-( EB się tak nie przejęła bo nie miałam przecież tak dużo pęcherzyków i estradiol też nie jakiś ogromny. No tak się zdarzyło ale nie ma co się bać!! Będzie dobrze, najwyżej wyklucza mnie z badania tylko że lek został już mi podany. Ważne żeby woda zeszła - za 2 tyg wychodzę za mąż!!!! A brzuch jak w 5 miesiącu ciąży

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa Asik. To wszystko na gorąco.. to gratuluję! To już będzie wiadomo jak sytuacja wygląda, życzę Ci z całego serducha, aby można było świętować dwie okazję ! ;)
    Obyś się w kiecę zmieściła :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 16:52

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    O jaaa Asik. To wszystko na gorąco.. to gratuluję! To już będzie wiadomo jak sytuacja wygląda, życzę Ci z całego serducha, aby można było świętować dwie okazję ! ;)
    Obyś się w kiecę zmieściła :p
    Z tym właśnie jest teraz problem! Odwolalam przymiarke z dziś na środę, oby było lepiej bo... Nie zmieszcze się!!!
    Tak, wszystko szybko i dużo na głowie, ale trudno. Dziękuję!

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Anika133 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Pierwsze :-) Dziękuję! W końcu wszystko się ułoży!
    oczywiście ze będzie dobrze, nie moze byc inaczej :) jaki leki dostalas na stymulacje?

Anika
  • Anika133 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Niuni nie bój się, zobacz ile dziewczyn brało hormony i tylko ja mam wodobrzusze :-( EB się tak nie przejęła bo nie miałam przecież tak dużo pęcherzyków i estradiol też nie jakiś ogromny. No tak się zdarzyło ale nie ma co się bać!! Będzie dobrze, najwyżej wyklucza mnie z badania tylko że lek został już mi podany. Ważne żeby woda zeszła - za 2 tyg wychodzę za mąż!!!! A brzuch jak w 5 miesiącu ciąży
    Asik , właśnie tez sie dziwie jak to sie stalo i dlaczego bo nie mialas tak duzo pecherzykow, niektóre maja po 20 i wtedy zazwyczaj tak sie dzieje. Ryzyko hiperki jest przy duzym AMH i niskiej wadze.

Anika
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amh ponad 5, waga 52. Brałam menopur 150.
    Zadzwonił PC i szczerze ze mną porozmawial, wytłumaczył co się dzieje i uspokoił. Zostaje pić dużooo wody i jeść białka, w pon mam się stawić na wizycie, już to widzę Bez umawiania się... No pójdę rano i mu się pokaże.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Anika133 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Amh ponad 5, waga 52. Brałam menopur 150.
    Zadzwonił PC i szczerze ze mną porozmawial, wytłumaczył co się dzieje i uspokoił. Zostaje pić dużooo wody i jeść białka, w pon mam się stawić na wizycie, już to widzę Bez umawiania się... No pójdę rano i mu się pokaże.

No to całe szczęście, że Cie uspokoił :) co konkretnie Ci powiedział? Jak to wyjaśnił?

Anika
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że tak się zdarza po punkcji i będziemy obserwować.odniosl się do wszystkich moich parametrów. Kazał Pić dużo wody o jeść białko.

Niuni lubi tę wiadomość

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Anika133 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze Asik, trzymamy kciuki :)

Asik86 lubi tę wiadomość

Anika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie może rozpiskę który lekarz kiedy ma dyżur w vitro na wojska Polskiego i na Kasprzaka?

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batmanka wrote:
    A macie może rozpiskę który lekarz kiedy ma dyżur w vitro na wojska Polskiego i na Kasprzaka?
    Chyba trzeba dzwonić i pytać, bo PC pon, wt, środa, we wtorki i czwartki chyba RS, RK w środę-to na Wojska, a na Kasprzaka to z tego, na kogo ja trafiałam: wtorek PC, środa EB, czw RS, pt PB, a w sobotę trafiłam na WG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 09:09

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.
    Asiu jak tam??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 10:25

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Hej kobietki.
    Asiu jak tam??
    waga nieco w dół i odwód minus 2 cm, więc coś tam schodzi, ale spodni dalej nie dopinam i brzuch spuchniety. PC kazał czekać, to czekam. Poza tym nic się nie dzieje, nic nie czuje, w środę chyba PC chce już robić HCG.
    dziękuję za troskę:-*

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobre wiadomości w końcu! Ooo już tak szybko?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 10:52

Asik86 lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tydzień po owu. Od trzech dni boli mnie jajnik z którego była owu :/
    Niby wszystko wygląda na to, że powinno być ok-jak co miesiąc..:/ mam nadzieję, że ivf w końcu pokaże co jest nie tak?!
    Teraz stres, kiedy przyjdzie @.
    Dr mnie pytał, kiedy się spodziewam @ , a ja nie wiem, bo nie potrafię tego przewidzieć, nigdy nie mam jak w zegarku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 10:59

1769e124dc.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn spoza ZS, biorących udział w badaniu - czy korzystacie z refundacji kosztów dojazdu do kliniki???

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik dobrze że powoli zaczyna sie zmniejszać. Kurcze to sie u Was dzieje, ivf, ślub :) oby dwie kreski sie pojawiły, piękny byłby prezent ślubny.

Asik86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tydzien po ovu. Zrobilam wczoraj progesteron i wyszedl 12,80 ng/ml. Norma laboratoryjns dla fazy lutealnej do 15,90 Spodziewalam sie że bedzie wyższy, bo w zeszlym miesiacu wyszlo 27,70, a dwa miesiace temu 26,20.

Asik86 lubi tę wiadomość

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 32 wrote:
    Asik dobrze że powoli zaczyna sie zmniejszać. Kurcze to sie u Was dzieje, ivf, ślub :) oby dwie kreski sie pojawiły, piękny byłby prezent ślubny.
    Boję się bo właśnie zaczęło boleć podbrzusze :-(

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze. Zadomawia się na stałe ;)

1769e124dc.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ