X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey aga to teraz jeszcze mocniej trzymamy kciukasy!!!

Agnieszka GreenApple lubi tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w szpitalu krwawienie jakby ustalo ale brzuch pobolewa robil dzis usg ale tylko chilke aby tetno sprawdzic biore nospe na bole brzuch mi twardniej z prawej strony od wczoraj mowie im a oni troche to xlewaja wrrrr pytam go dzis czy mam wszystkie badania wykonane bo pamietam ze jak w pierwszej ciazy bylam to toksoplazmoze robilam i inne dodatkowe a on mi ze jak mnie wypisza to mi skierowanie da lekarz prowadzacy !!! Zla jestem bym sie wypisala ale sie boje 17 mam wizyte u Celewicza jak dotrwamy

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Ja nadal w szpitalu krwawienie jakby ustalo ale brzuch pobolewa robil dzis usg ale tylko chilke aby tetno sprawdzic biore nospe na bole brzuch mi twardniej z prawej strony od wczoraj mowie im a oni troche to xlewaja wrrrr pytam go dzis czy mam wszystkie badania wykonane bo pamietam ze jak w pierwszej ciazy bylam to toksoplazmoze robilam i inne dodatkowe a on mi ze jak mnie wypisza to mi skierowanie da lekarz prowadzacy !!! Zla jestem bym sie wypisala ale sie boje 17 mam wizyte u Celewicza jak dotrwamy
    Mikuska dotrwacie! Musi byc dobrze !

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    chyba ok, choć nie wiem czy w okolicy 8 nie powinno być. Ja miałam 8,09, ale PC powiedział, że jest ok.
    4 września do RS ide to mu pokarze. A prolaktyna wyszła 10,15. Chyba mogłaby być niższa :/

• Niuni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka co to za cholerny szpital!
    Kuźwa mać!
    Oni łaskę tam robią że Cię leczą czy co..

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, podglądam co jakiś czas wątek.

Chciałam zapytać, czy któraś z Was lecząc się w klinice, miała problem z mutacjami? Zrobiłam na razie podstawowe wyniki i czekam teraz na przesyłkę z testami z TEST DNA.

Czy jeśli wyjdą mi jakieś mutacje, to znajdę w klinice kompetentnego lekarza do leczenia się?

W Szczecinie przebrnęłam już przez 2 ginów i niestety od pierwszej uciekłam po 2cs. Druga co prawda wydawała się lepsza, ale pomyliła torbiel krwotoczną z dermoidalną i wysyłała mnie na laparoskopię...
    Nie chcę już kolejny raz błądzić i szukać, dlatego pytam, czy warto umówić się na wizytę? I do którego lekarza? Który będzie miał jakąkolwiek wiedzę odnośnie mutacji?

• Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Tzn, ja nie miałam teraz na myśli Ciebie :)
    Tylko wiem, że On nie chce przepisywać leków które mają pomóc. Tak jak napisałam wyżej, twierdzi, że jak ma się udać, to uda się i bez wspomagaczy :)

masz rację, przy inseminacjach 3 podejścia mieliśmy w naturalnym cyklu, bez żadnej stymulacji przed czy po.

Niuni lubi tę wiadomość

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, ze mam taki wewnętrzny niepokój, że te maluszki są już, czekają na mnie..

czekają cierpliwie - dobrze, że je macie. można podarować sobie całą tą stymulacje i zastrzyki.
    będziecie transferować od razu dwa?

09.17 IVF 9tc [*]

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:

Mikuśka dasz radę!

09.17 IVF 9tc [*]
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka GreenApple wrote:
    czekają cierpliwie - dobrze, że je macie. można podarować sobie całą tą stymulacje i zastrzyki.
    będziecie transferować od razu dwa?
    Ale tak jakoś mi smutno strasznie, że nie mogłam przygarnąć jednego od razu.. ;(
    W tym cyklu też nie mogę, bo mam sajgon w pracy, a to nie są sprzyjające warunki. Muszę czekać do września.
    Bałam się wziąć dwa, zdecydowaliśmy już na wizycie, że weźmiemy jeden..

1769e124dc.png

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Ale tak jakoś mi smutno strasznie, że nie mogłam przygarnąć jednego od razu.. ;(
    W tym cyklu też nie mogę, bo mam sajgon w pracy, a to nie są sprzyjające warunki. Muszę czekać do września.
    Bałam się wziąć dwa, zdecydowaliśmy już na wizycie, że weźmiemy jeden..

wrzesień do super miesiąc, urodzisz w czerwcu :)

09.17 IVF 9tc [*]
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka GreenApple wrote:
    wrzesień do super miesiąc, urodzisz w czerwcu :)
    Ja jestem z czerwca ;)

Agnieszka GreenApple lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem z czerwca ;) i zobacz jakie fajne dziewczyny ;) tez chce we wrześniu ;p

Agnieszka GreenApple, Niuni lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z kwietnia i cała linia żeńska w mojej rodzinie jest kwietniowa - ja moja mama, babcia i św pamięci prababcia

Asik86, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

09.17 IVF 9tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem z września :) - waga. Mój mąż z października i też waga. I w dodatku mamy tą samą grupę krwi ABrh+. Podobno krąży teoria że oboje partnerów z tą samą grupą krwi może mieć trudności z uzyskaniem ciazy. Hmm u nas bys się to zgadzało.

• Niuni Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja tez jestem z czerwca ;) i zobacz jakie fajne dziewczyny ;) tez chce we wrześniu ;p
    Andziula a Ty we wrześniu IUI?? Bo już się pogubiłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 07:54

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 32 wrote:
    A ja jestem z września :) - waga. Mój mąż z października i też waga. I w dodatku mamy tą samą grupę krwi ABrh+. Podobno krąży teoria że oboje partnerów z tą samą grupą krwi może mieć trudności z uzyskaniem ciazy. Hmm u nas bys się to zgadzało.

Może i jakaś prawda w tym jest. My też z mężem mamy tą samą grupę krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 07:57

• Niuni Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy BRH+ i ARH+ i też nie możemy :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 08:47

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my konflikt i też kicha :-)

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taka samą, więc chyba rzeczywiście reguły nie ma;p

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ