Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Inka, ja przed criotransferem brałam estroferm, encorton i acard - od 1dc, potem, od 13dc dodatkowo, duphaston, luteina i prolutex, estroferm już nie raz, a trzy razy dziennie. Pudełko na tabsy wypełnione po brzegi
wcześniej unikałam wszelkiego rodzaju tabletek, teraz szuflada wypelniona po brzegi. Cel konkretny, więc trzeba połykać niczym żelki
inka2707 lubi tę wiadomość
-AMH: 0,68 ng/ml; mięśniaki macicy, subkliniczna niedoczynność tarczycy
-pierwsze IVF - VIII.2017 - uzyskano 5 oocytów, 2 zarodki
zamrożone w 3 dobie (7B1 i 8B2);
-22.09.2017 I CRIO01.02.2018 II transfer - zarodek się nie rozmroził.
19.05.2018 II IVF - transfer w 3d
22.06.2018 crio -
ewelesza wrote:Inka, ja przed criotransferem brałam estroferm, encorton i acard - od 1dc, potem, od 13dc dodatkowo, duphaston, luteina i prolutex, estroferm już nie raz, a trzy razy dziennie. Pudełko na tabsy wypełnione po brzegi
wcześniej unikałam wszelkiego rodzaju tabletek, teraz szuflada wypelniona po brzegi. Cel konkretny, więc trzeba połykać niczym żelki
Spoko, lubię żelkiA acard to też lekarz przepisywał? Bo mi to się z jakimiś sercowymi problemami kojarzy
ewelesza lubi tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Nie wiedziałam, czy pisać, czy nie pisać, bo tak w sumie mało się udzielam, jak i moja ciąża nie była zasługą VL.
2 tygodnie temu urodziłam zdrowego synka.
Z całego serca każdej z Was życzę takiego małego cudu. Trzymam za Was mocno kciuki. Wam też musi się udać.inka2707, MisiaZ88, Mika10, Andziula_1988, sylwia211987, ewelesza, Stereo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny... super że tak się wszystko rozkręca...Laka ale my tu potrzebujemy właśnie takich pozytywnych wiadomości;) nie ważne czy ciąża przy pomocy VL czy nie;). Niuni spokojnie
stres jest ci teraz chyba najmniej potrzebny, wszystko musi być dobrze. A Ja czekam .. okres mi się spóźnia wkurzam się bo były jakieś plamienia a teraz 32 dc w poniedziałek mam wizytę u doktorka obliczaliśmy ze to będzie wizyta podglądowa bo miał być 5-8 dc ale teraz to nic nie wiem, ... plamiłam może ze 2 dni i spokuj, mógłby już przyjść bo chciałabym zacząć brać zastrzyki, a tak czekam ,,, rety jak ja nie lubię czekać. Ciekawe co u Asik, jak ona tam ogarnia to wszystko , podziwiam kobiety które mają bliźnięta i dają rade zapanować nad tymi wszystkimi obowiazkami i to jeszcze razy dwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 11:55
Sylwia211987 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Orientujecie się może czy w VL robią badanie na wrogość śluzu ?
Nie wiem gdzie szukać punktu zaczepienia. Co mam teraz badać. Staramy się o drugie dziecko już półtora roku ponad. Miałam laparoskopie, później laparotomie bo był ubytek w ścianie macicy po cesarce. Zostało naprawione i dalej nic. Mąż przebadany. Wg PC ma super wyniki. Gin z nfz zasugerował IUI bo mam tyłozgięcie macicy, ale kurcze jedno dziecko mamy a macica była taka samaowu mam, progesteron tez okej. Ciężko się pogodzić i odpuścić. Chciałabym żeby syn miał rodzeństwo. Może Wy coś doradzicie co jeszcze może utrudniać? Co zbadać ?
-
Hugolina jesli wszystko jest faktycznie tak super , mialas praktycznie wszystkie badania to mysle ze indeminacja jest bardzo dobrym rozwiazaniem bo jednak dlugo sie staracie, przy inseminacji ominiesz w ogole problem wrogiego sluzu wiec w sumie czy jest sens badac , sprobowac warto inseminacji i moze ewentualnie podstymulowanie
przy tylozgieciu tez trzeba w odpowiednich pozycjach to robicbo jest to utrudnienie ale to pewno wiesz
sylwia trzymam kciuki za okres w zcas , bo ciaza to nie moze byc?
Laka gratulacje:)
kurcze starszne te terminy do BWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:13
-
Hej.
Ledwo żyję.
Ale mnie wymeczyl. Słabo bardzo było widać, do tego maluszek źle się układal. Musiał zrobic USD przezpochwowe. Bylo strasznie bolesne
Całe szczęście wszystko ok. Wiek z @ zgadza się z wiekiem na USG.
Długo rozmawialiśmy o pierwszej ciąży, wszystko tłumaczył.. będę bardziej pod kontrolą. Teraz mam się u Niego pojawić w 17 tc.
Tak długo te badanie trwało, ja myślałam że zejdę tam.. uf, już po wszystkim:-D
Mikuśka, nawet nie myślałam, że tyle będzie mnie to zdrowia kosztowało..Andziula_1988, ewelesza lubią tę wiadomość