Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Inka, ja przed criotransferem brałam estroferm, encorton i acard - od 1dc, potem, od 13dc dodatkowo, duphaston, luteina i prolutex, estroferm już nie raz, a trzy razy dziennie. Pudełko na tabsy wypełnione po brzegi
wcześniej unikałam wszelkiego rodzaju tabletek, teraz szuflada wypelniona po brzegi. Cel konkretny, więc trzeba połykać niczym żelki
inka2707 lubi tę wiadomość
-AMH: 0,68 ng/ml; mięśniaki macicy, subkliniczna niedoczynność tarczycy
-pierwsze IVF - VIII.2017 - uzyskano 5 oocytów, 2 zarodki
zamrożone w 3 dobie (7B1 i 8B2);
-22.09.2017 I CRIO
01.02.2018 II transfer - zarodek się nie rozmroził.
19.05.2018 II IVF - transfer w 3d
22.06.2018 crio -
ewelesza wrote:Inka, ja przed criotransferem brałam estroferm, encorton i acard - od 1dc, potem, od 13dc dodatkowo, duphaston, luteina i prolutex, estroferm już nie raz, a trzy razy dziennie. Pudełko na tabsy wypełnione po brzegi
wcześniej unikałam wszelkiego rodzaju tabletek, teraz szuflada wypelniona po brzegi. Cel konkretny, więc trzeba połykać niczym żelki 
Spoko, lubię żelki
A acard to też lekarz przepisywał? Bo mi to się z jakimiś sercowymi problemami kojarzy
ewelesza lubi tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki

-
Nie wiedziałam, czy pisać, czy nie pisać, bo tak w sumie mało się udzielam, jak i moja ciąża nie była zasługą VL.
2 tygodnie temu urodziłam zdrowego synka.
Z całego serca każdej z Was życzę takiego małego cudu. Trzymam za Was mocno kciuki. Wam też musi się udać.
inka2707, MisiaZ88, Mika10, Andziula_1988, sylwia211987, ewelesza, Stereo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny... super że tak się wszystko rozkręca...Laka ale my tu potrzebujemy właśnie takich pozytywnych wiadomości;) nie ważne czy ciąża przy pomocy VL czy nie;). Niuni spokojnie
stres jest ci teraz chyba najmniej potrzebny, wszystko musi być dobrze. A Ja czekam .. okres mi się spóźnia wkurzam się bo były jakieś plamienia a teraz 32 dc w poniedziałek mam wizytę u doktorka obliczaliśmy ze to będzie wizyta podglądowa bo miał być 5-8 dc ale teraz to nic nie wiem, ... plamiłam może ze 2 dni i spokuj, mógłby już przyjść bo chciałabym zacząć brać zastrzyki, a tak czekam ,,, rety jak ja nie lubię czekać. Ciekawe co u Asik, jak ona tam ogarnia to wszystko , podziwiam kobiety które mają bliźnięta i dają rade zapanować nad tymi wszystkimi obowiazkami i to jeszcze razy dwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 11:55
Sylwia211987 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Orientujecie się może czy w VL robią badanie na wrogość śluzu ?
Nie wiem gdzie szukać punktu zaczepienia. Co mam teraz badać. Staramy się o drugie dziecko już półtora roku ponad. Miałam laparoskopie, później laparotomie bo był ubytek w ścianie macicy po cesarce. Zostało naprawione i dalej nic. Mąż przebadany. Wg PC ma super wyniki. Gin z nfz zasugerował IUI bo mam tyłozgięcie macicy, ale kurcze jedno dziecko mamy a macica była taka sama
owu mam, progesteron tez okej. Ciężko się pogodzić i odpuścić. Chciałabym żeby syn miał rodzeństwo. Może Wy coś doradzicie co jeszcze może utrudniać? Co zbadać ?
-
Hugolina jesli wszystko jest faktycznie tak super , mialas praktycznie wszystkie badania to mysle ze indeminacja jest bardzo dobrym rozwiazaniem bo jednak dlugo sie staracie, przy inseminacji ominiesz w ogole problem wrogiego sluzu wiec w sumie czy jest sens badac , sprobowac warto inseminacji i moze ewentualnie podstymulowanie

przy tylozgieciu tez trzeba w odpowiednich pozycjach to robic
bo jest to utrudnienie ale to pewno wiesz 
sylwia trzymam kciuki za okres w zcas , bo ciaza to nie moze byc?
Laka gratulacje:)
kurcze starszne te terminy do BWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:13

-
Hej.
Ledwo żyję.
Ale mnie wymeczyl. Słabo bardzo było widać, do tego maluszek źle się układal. Musiał zrobic USD przezpochwowe. Bylo strasznie bolesne
Całe szczęście wszystko ok. Wiek z @ zgadza się z wiekiem na USG.
Długo rozmawialiśmy o pierwszej ciąży, wszystko tłumaczył.. będę bardziej pod kontrolą. Teraz mam się u Niego pojawić w 17 tc.
Tak długo te badanie trwało, ja myślałam że zejdę tam.. uf, już po wszystkim:-D
Mikuśka, nawet nie myślałam, że tyle będzie mnie to zdrowia kosztowało..
Andziula_1988, ewelesza lubią tę wiadomość