Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie 1 dzień ciąży. Od jutra zastrzyki, chyba dalej do mnie nie dociera, że to robi... Chyba jutro ten menopur z godzinę wcześniej rozrobię
Trzymać go po rozrobieniu poza lodówką?
W poniedziałek 1 podgląd, będzie ICSI lub IMSIAsik86 lubi tę wiadomość
-
Misia ale się zapędziłaś 1 dzień ciąży
oby oby tego Ci życzę
Tak po rozrobieniu nie trzeba trzymać już go w lodówce.
Powiem Ci że ja czytałam te ulotki tyle razy a i tak pierwsze rozrobienie szło mi jak krew z nosa... Miałam pół godzinne opóźnienie więc ten pomysł z rozpoczęciem godzinę przed to dobry pomysł
A czemu od jutra dopiero zastrzyki? Rozumiem że @ już przyszedł? To nie powinnaś robić dziś wieczorem?IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
nick nieaktualnyTo taki żarcik z tym 1 dniem ciąży
próbuję się pozytywnie nastawić.
Nam w laboratorium pokazali co i jak, ale i tak zacznę wcześniej. Najgorzej,że jak dojdzie cetroide to będę musiała sama robić, bo mąż już będzie w pracy ;/
Ja mam stymulację od 2 dc rozpisaną
A Ty jak tam? Nie korci Cię na test? -
Dziewczyny napiszcie prosze jak wyglada punkcja na Kasprzaka oraz jak wyglada dalsza procedura bo to sa moje poczatki i jestem zielona a EB malo co mowi.
14 dostalam @ ponizej moj protokół
15.03 - mensinorm 150 j.m godz. 21.30
16.03 - mensinorm 150 j.m godz. 21.30
17.03 - -//-
18.03 - -//-
19.03 - mensinorm 150 j.m godz. 21.30 oraz cetrotide 0,25 mg rano o 6.30
20.03 - mensinorm 225 j.m godz. 21.30 oraz cetrotide 0,25 mg rano o 6.30
21.03 - -//-
22.03 - -//-
23.03 - -//-
20.03 byla wizyta kontrolna na lewym jajniku kilka pecherzykow najwiekszy 12-13 na prawym drobnica dlatego zwiekszyla mi dawke mensinorm ze 150 j.m na 225 jm
23.03 mam kolejna wizyte i mam.zrobic estradiol oraz progesteron. Czy wiecie koedy moge spodziewac sie punkcji i transferu?? -
Misia875, ja w dniu kiedy przyszlam z wynikami progesteronu i estradiolu doktor mi wyznaczyl punkcje za dwa dni od razu ze wzgledu na zly wynik progesteronu.
Przyjelam w ten dzien ostatni zastrzyk.
Sama pynkcja nie byla taka straszna...( bardziej balam sie narkozy bo to moja pierwsza) uspali mnie o 9:50 a o 10:15 juz po w luzku na sali. Stan dobry czasme @ mniewam gorszy.
Od lekarza dostaniesz wypis i dalsze informacje co i jak...
Powodzenia będzie/ musi byc dobrze!Definicja cudu:
Dokładnie to, co trzeba
Dokładnie tak, jak trzeba
Dokładnie wtedy, kiedy trzeba -
Pizame, kapcie mozesz nawet byc w skarpetkach ja tak bylam bo mi zimno bylo. Po 12:00 jakos mnie wypuscili po 2 h.
Niestety nam sie nie udalo... I zaczynamy drugie podejscie w kwietniu jak uzyskamy z drugiej biopsji plemniki
Definicja cudu:
Dokładnie to, co trzeba
Dokładnie tak, jak trzeba
Dokładnie wtedy, kiedy trzeba -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNam Dr wpisał niepłodność męska, bo u męża 1% morfologia, a na koniec dopisał do karty endometrioza 1st bo podczas laparo wypalili mi dwa niewielkie ogniska. Ale niby nie ma to znaczenia. Dzisiaj biorę 1 zastrzyk, czyli za 1,5 tygodnia punkcja. Mam wrażenie, że czas stanął w miejscu
-
Pamiętacie mnie jeszcze?
Jestem po pierwszej wizycie po nieudanym ICSI. Podnoszę się i walczę dalej!
Wygląda to następująco: następne podejscie po 3 cyklach żeby jajniki odpoczęły. Lekarz przeanalizował nasze 4 zarodki (miał wgląd do tego jakiej były klasy itd), i stwierdził że te 3 które nie dotrwały 5 doby źle się rozwijały, jeden za szybko, inny za wolno, a ten który przetrwał do 5 doby i tak za słabo się rozwijał bo był wczesną blastocystą i miał kiepską klase, ale nie wiem jaką. Mąż przebadany od góry do dołu więc on nie ma zaleconych żadnych badań, a ja mam teraz zrobić: HBA 1c, SHBG, DHEA-S, testosteron, androstendion. Co może oznaczać że dr podejrzewa że mam słabe komórki jajowe...?
Jak wyniki będą ok to poprostu zaczynamy kolejną procedurę w czerwcu, a jk cos będzie nie tak to będą dalsze zalecenia, leki itd.
Następną procedurę będę miała w inny sposób stymulowaną ale nie wiem jeszze jak.
Aaa i co wkoncu się dopytałam to o moje torbiele endo! Jedną mam w jajniku 11mm (nie da się jej usunąć) a drugą po za jajnikiem około 9mm (podczas punkcji chyba została ukłuta bo było widać ciągnącą się maź). Tych torbieli mi nie usuną bo są za małe.
Zapytałam dr czy przyczyna niepowodzeń może leżeć w immuno - powiedział że może ale wątpi bo nic na to nie wskazuje, a raczej przyczyna leży w komórkach... mimo że amh mam dobre bo okolo 2,5. Mimo to i tak idę na wizytę do immunologa ale dopiero w połowie kwietnia.
Jak u Was wyglądały działania po nieudanym IVF?Niuni lubi tę wiadomość
4 lata starań
2017 - 3x IUI
I ICSI styczen '18 --->
Brak mrożaków
II ICSI lipiec' 18
Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg
28dpt❤️ dzidzia 4mm
❄️❄️ czekają
23.12.2022 Transfer blastki 4.1.2. —> 8dpt beta 60 --> 11dpt beta 248 —> 20dpt beta 3870
18.01 USG…? -
nick nieaktualny