Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Sylwia beta ładna także będzie git ;)
    Jak patrzę na swój suwak to u nas było 3900 ale 21 po transferze 3 dniowego zarodka
    iwka wydaje misie ze nie, pc tez raczej optymistyznie tego nie widzi, dziś 28 dpt , i miałam 5 dniową blastke, no może może coś urośnie kurcze zgłupiałam sama już nie wiem, tu nie próbuje się cieszyć bo wiadomo tu niby kipsko przyrasta nawet sam lekarz tak uważa wiec co ja bede sie kłócić że widzę że może nie być ok. Czekamy zobaczym co to bedzie w piątek było 2261 dziś po 3 dobach przyrost 33 procent bodajże, no jak będzie pęcherzyk powiekszony to nie mam pojecia, to dziś byłby 6 tydzien złgupieje dziewczyny a jeśli ta ciąża zakończy się sukcesem to chyba będe przykładem medycznym do kolejnych badań nad in vitro... i bety ze nie możliwe stanie się możliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 11:04

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki! My już wychodzimy , dalej w dwupaku. Kruszyna rośnie, krwawienia brsk , krwisk w calosci sie oproznil z tego co widzę na usg, sobotę mam badanie u swojego prowadzącego.
    Sylwia mocno trzymam kciuki za powodzenie:))))

Dzyzia, sylwia211987, Kulta, karolkowa, Iwkaaa, Kemi, Zocha85, inka2707 lubią tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i super abvonce !!! odpoczywaj !!!

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Sylwia ciekawa jestem co to bedzie mogłoby sie juz wyjasnic bo tak faszerujesz sie tymi lekami

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jakby nie patrzeć cały czas rośnie cholercia i bądź tu mądry jak i lekarz sam nie wie co i jak heheh

7b0f9c1e19.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abvonc wrote:
    Cześć dziewuszki! My już wychodzimy , dalej w dwupaku. Kruszyna rośnie, krwawienia brsk , krwisk w calosci sie oproznil z tego co widzę na usg, sobotę mam badanie u swojego prowadzącego.
    Sylwia mocno trzymam kciuki za powodzenie:))))
    Super że wychodzicie;) wiadomo najlepiej dochodzi się w domu.... ;) teraz już będzie z górki;) dzięki za kciuki no zobaczymy co to u mnie wyjdzie dziś, no jak mi powie ze coś tam widać... ;) zobaczymy beta rośnie mało alw rośnie nawet nie wiem co to moze byc.. może faktycznie taki mój urok, czytałam o takich przypadkach nielicznych

Sylwia211987
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abvonc super że wychodzisz. Odpoczywaj leż będzie git ;)

Sylwia a może i będzie tak jak piszesz i będą pisać o tobie prace naukowe hehe ;) do PC pisałaś czyli czekamy na info od niego
    Kurde znowu czekanie i czekanie ale co poradzić ważne żeby dla dobrych informacji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 11:50

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Lońka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh... Sylwia nawet nie mogę sobie wyobrazić co przeżywasz... Brak spokoju i ciągła niewiadoma. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok :)

U mnie to dzis jest dramat. Dostałam @ po tej histeroskopi ale taki nie wiadomo jaki ni to plamienie ni to okres. Albo raz okres raz plamienie. Tak jak pc kazal zaczęłam brac leki do transferu. Ale samopoczucie jest złe. Tak sie źle czuje ze nie poszłam do pracy. Nie wiem czy z tego wszystkiego grypy zoladkowej nie dostalam. Noc nie przespana. Tabletki na bóle nie pomagają. Glowa napierdziela... Brzuch żyje swoim życiem.. Moj organizm nie wspolpracuje ze mną dziś w ogóle.
    Jak nie urok to....
    Ps. A najlepsze jest to ze pc dal zwolnienie do niedzieli bo więcej nie mogl dac. A ja mu mówię to pojde do rodzinnego na symulke :) a tu dupa wykrakalam sobie chorobę! Ehhh

sylwia211987 lubi tę wiadomość

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie taką zawiecha...albo w tą albo w tą...ja pikole jak mam drugi raz przechodzić przez to samo to ja dziękuję

Sylwia211987
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśle ze bedzie kazał podejść na usg
    kurcze to czekanie jest najgorsze serio wykańcza psychicznie

7b0f9c1e19.png
  • Mała_Mi Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z 13 pobranych, 5 dojrzałych, a udało się zaplodnic 2. Ja nie wiem skąd wy dziewczyny bierzecie siłe.

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg jest pęcherzyk....ładny.....większy wyraźnie od tego w czwartek....za tydzień w poniedziałek kolejne usg...podejrzewa puste jajo...ale zobaczymy...jak puste jajo to łyżeczkowanie transfer

Sylwia211987
  • Lońka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi wrote:
    Z 13 pobranych, 5 dojrzałych, a udało się zaplodnic 2. Ja nie wiem skąd wy dziewczyny bierzecie siłe.

Jak to się mówi co nas nie zabije to nas wzmocni.... :)
    Dla mnie in vitro to jak z grą w lotto :) może w końcu i ja trafie ten szczesliwy "numerek"

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Ja już po usg jest pęcherzyk....ładny.....większy wyraźnie od tego w czwartek....za tydzień w poniedziałek kolejne usg...podejrzewa puste jajo...ale zobaczymy...jak puste jajo to łyżeczkowanie transfer
    Kurcze ale nie jest to przesadzone??

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi wrote:
    Ale zaprosili czy czekaja???

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:

Sylwuś A który Ty dzień po transferze dokładnie? I co bierzesz za leki ?

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być pytanie czy zamrozili??? Ehh ten slownik

7b0f9c1e19.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka , abvonc pc jest ostrożny, może być puste jajo...za tydzień się okaże jeśli za tydzień na usg nic nie zobaczy to łyżeczkowanie.dziś mam 28dpt. Najgorsze ze ta beta tak źle przyrasta a pęcherzyk rośnie więc nie wiadomo o co chodzi.za tydzień się wyjaśni wszystko a jeśli łyżeczkowanie to odrazu nacięcie endo i transfer w tym cyklu tak zrozumiałam go.no nic czekamy ..A biorę wszystko czyli luteina estrofem dupfaston kwas foliowy,acard GLUCOPHAGE neoparin proluteks i accofil

Sylwia211987
  • Mała_Mi Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Miało być pytanie czy zamrozili??? Ehh ten slownik
    Czekamy do 5 doby w środę ma być decyzja czy będzie transfer.

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi wrote:
    oby te dwa były własciwe! będe bardzo trzymac kciuki

Sylwia211987
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ