Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Lisek1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Tak się teraz Kulta zastanawiam czemu my nigdy nie robiliśmy tego badania skoro u nas rzekomo powodem jest czynnik męski... Mąż robił badania nasienia takie na PUMie ale tych chyba nie robiliśmy wcalem teraz mam zagadkę że nikt nas nie pokierowal w tym kierunku

Lisek ale że jak to po porodzie nie zeszła opuchlizna ???
    Ja przed porodem miałam spuchnięte stopy, ogólnie tak trochę to cała byłam spuchnięta, dlatego kupiłam buty emu bo tylko te weszły mi na stopy, ale naprawdę spuchłam dopiero kilka dni po porodzie. Miałam strasznie obrzęknięte nogi, choć moja pierwsza współlokatorka tez po cc ta to dopiero miała „banie”, po SN dziewczyna miała nóżki ok. W szpitalu leżałam 5 dób, obrzęk pojawil się w 3 dobie a ustąpił gdzieś ok 10 doby. Piłam ogromne ilości wody, żeby sie go pozbyć. Lekarz na obchodzie mówił, że może utrzymywać się do 6 -8. tygodni to byłam przerażona.

12.03.18 - I punkcja, 6 COC,1 zardodek 8B1, brak ❄❄❄
    15.03.18 - transfer, I ICSI-ET nieudane
    14.05.18 - II punkcja, 4 COC, 2❄❄ Morula, 8B1
    09.06.18 - kriotransfer moruli
    07.02.19 - Feliks
  • Kemi Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed porodem nie miałam spuchniętych stóp a po CC miałam baniaki- zniknęły mi kostki dosłownie - takie były opuchnięte. Ale po kilku dniach zeszło na szczęście

Przęcięty prawy jajowód, IO, hiperinsulinemia

08.2018 - AMH 1,5
    02.2016 - córeczka
    01.2017 - CB
    10.2017 - ciąża pozamaciczna
    02.2019 - CB
    04.2019 - CB
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta wrote:
    My na PUMie tez robiliśmy, tam była też integralnosc chromatyny,ale chyba nie każdy dostawał.
    Ja się uparlam na to badanie, PC mówił,ze nie trzeba. Także nie wiem, nie wiem. Żałuję, ze ktoś mądry mi nie powiedział np 2 lata temu,po dwóch latach, ze może zróbcie takie i takie badania...:-/ nie miałam pojęcia, ze coś takiego istnieje.
    Koleżanka poradziła mi to, jest właśnie analitykiem lab na PUMie, i mówi,żeby zbadać hormony (PC mówi, ze niepotrzebne) i zrobić usg jąder. Wydaje mi się, ze usg jąder to przy zylakach powrozka?
    Ech.
    My na pierwszej wizycie u androloga Kupsia w VL dostaliśmy pakiet badań do zrobienia i tą chromatyna na PUMie A w gabinecie zrobił usg ale tego badania nam nie zlecił po rozmowie w gabinecie i po przeczytaniu chyba całego neta nie znalazłam nic co by mogło pomóc w poprawie morfologii oprócz diety sportu i suplementacji u nas morf poprawiła się jak maz przeżucił sie ze zwykłych papierosów na e - papierosy i wtedy morfologia z 0 skończyła na 2 Hehhe i to tyle moze gdyby sie ogarnął i w ogóle rzucił dbał o siebie bylo by lepiej ale kto to wie

7b0f9c1e19.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo..zapowiada się piękna pogoda, abvonc??jak tam??spokój?? Mikuśka jak samopoczucie?? Ja do laboratorium na 9 umówiona jestem..A głodna jestem że szok🤣 kawy też nie mogę wypić bo to morfologia..ech jak ja dożyje do 9. Nie mam pojęcia, tak się wczoraj na pracowałam że ledwo się ruszam😂

Sylwia211987
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też był u dr Kupsia i wydaje mi się że miał robione usg. Brał suple nie pił nie palił zdrowo się odżywial a morfo jego nasienia cały czas w granicach od 0 do max 2. Także nie wiem od czego to zależy.
    Na forum była kiedyś taka dziewczyna może i dalej jest i u jej męża również słabe morfo nasienia też się starali i starali nie wiem czy ivf robili i nagle im się udało naturalnie!!! Więc uważam że życie to loteria.....

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana :)
    Jak samopoczucie dziewuszki ???

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U naszej kolezanki Niuni tak było:) wlasnie kobitki Niuni Asik reszta byscie sie odezwał co tam U was???

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wczoraj bardzo duzo stresu moj jeden z braci mial straszny atak Padaczki mamy nie było w domu zadzwonił młodszy brat który wpadł na chwilę do domu do mamy ze nie daje radyy musialam pędem jechac ale całe szczęście juz pogotowie bylo ale taka wredna lekarka byla pierwszy raz ktos mnie tak z równowagi wyprowadził zaczela warczec do mnie jaki leki brat bierze jakies wypisy ze szpitala itp mówię jej ze nie wiemy A ona jak nie wiecie tłumaczę ze my tu z młodszym nie mieszkamy ze on z mamą mieszka czlowiek w nerwach stara się odpowiadać normalnie A ta mi tu Warczy na mnie jak sie wpienilam mówię jej ze chyba powiedzialam jasno ze tu nie mieszkam i jak będę miała jakieś informacje to przekaże no to zeszła z tonu Ehhh mówię wam za duzo ostatnio złego u nas

7b0f9c1e19.png
  • Mała_Mi Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka jeśli było dużo złego to teraz już czas tylko na dobre rzeczy!
    Ja jestem już po punkcji trochę się bałam, ale okazało się, że nie jest to straszne :)

Lońka, Kemi lubią tę wiadomość

• Lońka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi wrote:
    Mikuśka jeśli było dużo złego to teraz już czas tylko na dobre rzeczy!
    Ja jestem już po punkcji trochę się bałam, ale okazało się, że nie jest to straszne :)

To teraz trzymamy kciuki za piekne zarodki:)

Mała_Mi lubi tę wiadomość

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi ile udalo sie pobrać???
    Odpoczywaj dzis

7b0f9c1e19.png
  • Mała_Mi Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Mała mi ile udalo sie pobrać???
    Odpoczywaj dzis
    Az 13 😲 prognozy były na 8 więc mile zaskoczenie :)

Lońka, Zocha85, sylwia211987 lubią tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo u mnie też było 13 :)

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Sylwia ja dziś byłam na badaniu , ale sprawdził tylko szyjke czy zamknięta. W pon. Zrobią usg , zmierzą kruszyne i do domu jak będzie wszystko ok. Już prawie 2 tyg tu leżę . Luteina czysta , plamień brak , jest dobrze . Któryś z lekarzy kazał mi jeść wit. C , tzn kiwi najlepiej i inne owoce , witamina uszczelnia naczynia. A co to leków, ordynator rozmawiał z prof. I już od dwóch dni bez prolutexu.
    Poniedziałek ważny dzień dla nas wszystkich .
    A jak u Was ? Mikuśka

sylwia211987 lubi tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu kazal odstawić prolutex???
    A ja nawet nawet nie jest zle chociaz jakis stres ciagle jest

7b0f9c1e19.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abvonc wrote:
    Cześć dziewczyny
    Sylwia ja dziś byłam na badaniu , ale sprawdził tylko szyjke czy zamknięta. W pon. Zrobią usg , zmierzą kruszyne i do domu jak będzie wszystko ok. Już prawie 2 tyg tu leżę . Luteina czysta , plamień brak , jest dobrze . Któryś z lekarzy kazał mi jeść wit. C , tzn kiwi najlepiej i inne owoce , witamina uszczelnia naczynia. A co to leków, ordynator rozmawiał z prof. I już od dwóch dni bez prolutexu.
    Poniedziałek ważny dzień dla nas wszystkich .
    A jak u Was ? Mikuśka
    Świetna wiadomość, nareszcie trochę spokoju..oby tak do końca...😊

abvonc lubi tę wiadomość

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    A czemu kazal odstawić prolutex???
    A ja nawet nawet nie jest zle chociaz jakis stres ciagle jest

W sumie do końca nie wiem , porozmawiam z nim na wizycie , uznał, że jest zbędny. I powiem, że dużo lepiej się czuje teraz.

• Jula86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też kazali brać witaminę C, P. B kazał brać rutioscorbin 3x2 właśnie na uszczelnianie naczyń krwionosnych

9.05.2018 I ICSI
    24.05.2018 transfer:(
    24.07.2018 criotransfer:(
    25.09.2018 criotransfer 10dpt-408,05 13dpt-1872,13 15dpt-5038,65 17dpt-11937,90 Pozostało❄️❄️ 11.06.2019 Franio❤️
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja tez powinnam zmniejszyć ten prolutex bede o tym rozmawiała na wizycie

7b0f9c1e19.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przypomnijcie mi, jakie to były tabletki dopochwowe zamiast luteiny??

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ