Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kiedyś czytałam że można robić za każdym razem nacięcie. Pytanie tylko czy mogą tyle razy zlecać na NFZ do szpitala czy trzeba by było już robić prywatnie.09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
nick nieaktualny
-
Lońka wrote:Kurcze i co znowu na nacięcie endo??
Jak druga próba...ech tyle pytań żadnej odpowiedzi...
Ale znalazłam kartę....w domu...Na biurku...cała ja...
Sylwia to to nacinanie można robić więcej razy niż jeden?[/QUOTE]
Podobno tak...tylko nie wyobrażam sobie tego na żywca😂Sylwia211987 -
Misia88z wrote:Kulta a ile macie tego hba? jest wynik w %?
Sylwia ja bym brała leki póki co, na tym etapie bardziej wiarygodne usg, może poczekaj do poniedziałku i idź gdzieś, albo podjedź na ip i zobacz czy jest zarodek
Tak, w procentach. Norma powyżej 80%,mamy 70%. Niby nieduża różnica, ale..
Podczas badania przynajmniej 80% plemników powinno wiązać się z kwasem hialuronowym. Jeżeli to wiązanie jest bardzo słabe, istnieje niewielka szansa, że plemniki te zapłodnią komórkę jajową. A więc nasienie z parametrami wiązania z testem hialuronowym poniżej 80% dają dużo mniejsze szanse na uzyskanie ciąży w przypadku naturalnych starań. Nasienia z takimi parametrami nie powinno się stosować do inseminacji. U takich pacjentów wskazane jest zastosowanie wyłącznie zapłodnienia pozaustrojowego z mikromanipulacją.- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki, transfer odroczony. -
Sylwia słuchaj PC bierz leki nigdy nie odstawiaj jeżeli dr nie każe. Dziwnie z tą betą jest ale potem niby zwalnia więc jak by ok. Trzeba czekać nic nie poradzisz. A ile u Ciebie po transferze?
Co do nacięcia to ja miałam na żywca robione Kurde nie powiem bolało a z gabinetu wychodziłam jak kaczka ale myślę że ból po punkcji i narkozie był gorszy.
Kurde myślałam że opuchnięcie stóp mnie ominie skoro do tej spory był spokój ale jednak nie... Buty cisną jak cholera. Poszłam na spacer bo taka ładna pogoda to ledwo wróciłam i do tego 2 odciski. Zaszłam do sklepu bo jakieś zwykle tanie buty. Normalnie noszę 37 a przymierzałam 39 ale i tak cisną na pięcie a 40 za duże. Masakre. Chyba w klapki skoczęIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
Nie nie sama nic nie odstawie...no jakbym zobaczyła zarodek i serduszko to chyba zacznę do kościoła chodzić.....choć jesteśmy tak pogniewani na siebie jak nie wiem. Biorę leki może akurat??widzę że sam pc jest zdziwiony...😊.czekamy może akurat coś dobrego będzie tak sobie teraz pomyślałam a jak nie to trudno...mam jeszcze dwa zarodkiSylwia211987
-
Iwkaaa wrote:Sylwia słuchaj PC bierz leki nigdy nie odstawiaj jeżeli dr nie każe. Dziwnie z tą betą jest ale potem niby zwalnia więc jak by ok. Trzeba czekać nic nie poradzisz. A ile u Ciebie po transferze?
Co do nacięcia to ja miałam na żywca robione Kurde nie powiem bolało a z gabinetu wychodziłam jak kaczka ale myślę że ból po punkcji i narkozie był gorszy.
Kurde myślałam że opuchnięcie stóp mnie ominie skoro do tej spory był spokój ale jednak nie... Buty cisną jak cholera. Poszłam na spacer bo taka ładna pogoda to ledwo wróciłam i do tego 2 odciski. Zaszłam do sklepu bo jakieś zwykle tanie buty. Normalnie noszę 37 a przymierzałam 39 ale i tak cisną na pięcie a 40 za duże. Masakre. Chyba w klapki skoczęSylwia211987 -
Boże dziewuszki ja właśnie doceniam posiadanie auta... Od jakiegoś miesiąca nie mam go bo mąż prace zmienil i mu jest potrzebne. Więc jak mam cos do załatwienia w centrum czy w VL to mi zostaje komunikacja ...masakra ! taki piekny dzien jak dziś a w autobusie sam smród a ja mam chyba z 6 przystankow do vl. I jeszcze musze wrócić. Ola...boga. Najchetniej bym na piechotę wróciła ale chyba mnie trzyma bo szybko sie męczę i mi slabo momentami.
-
Kulta wrote:Tak, w procentach. Norma powyżej 80%,mamy 70%. Niby nieduża różnica, ale..
Podczas badania przynajmniej 80% plemników powinno wiązać się z kwasem hialuronowym. Jeżeli to wiązanie jest bardzo słabe, istnieje niewielka szansa, że plemniki te zapłodnią komórkę jajową. A więc nasienie z parametrami wiązania z testem hialuronowym poniżej 80% dają dużo mniejsze szanse na uzyskanie ciąży w przypadku naturalnych starań. Nasienia z takimi parametrami nie powinno się stosować do inseminacji. U takich pacjentów wskazane jest zastosowanie wyłącznie zapłodnienia pozaustrojowego z mikromanipulacją.Kulta lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
Iwkaaa wrote:Sylwia słuchaj PC bierz leki nigdy nie odstawiaj jeżeli dr nie każe. Dziwnie z tą betą jest ale potem niby zwalnia więc jak by ok. Trzeba czekać nic nie poradzisz. A ile u Ciebie po transferze?
Kurde myślałam że opuchnięcie stóp mnie ominie skoro do tej spory był spokój ale jednak nie... Buty cisną jak cholera. Poszłam na spacer bo taka ładna pogoda to ledwo wróciłam i do tego 2 odciski. Zaszłam do sklepu bo jakieś zwykle tanie buty. Normalnie noszę 37 a przymierzałam 39 ale i tak cisną na pięcie a 40 za duże. Masakre. Chyba w klapki skoczę
Mi mąż przy wyjściu ze szpitala rozrywał moje emu bo stopa nie weszła.
12.03.18 - I punkcja, 6 COC,1 zardodek 8B1, brak ❄❄❄
15.03.18 - transfer, I ICSI-ET nieudane
14.05.18 - II punkcja, 4 COC, 2❄❄ Morula, 8B1
09.06.18 - kriotransfer moruli
07.02.19 - Feliks -
Sylwia dalej trzymam kciuki za twoją kruszynke, to że masz dalej brać leki to znaczy że lekarz też wierzy że wszystko będzie dobrze
sylwia211987, abvonc lubią tę wiadomość
IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
wombi wrote:Robiliście w VL? ile kosztuje to badanie? to chyba ostatnie którego nie mamy zrobionego
Tak, w VL.
Kosztuje 300zł. Wynik tego samego dnia.
Żałuję, ze nie zrobiliśmy szybciej- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki, transfer odroczony. -
Tak się teraz Kulta zastanawiam czemu my nigdy nie robiliśmy tego badania skoro u nas rzekomo powodem jest czynnik męski... Mąż robił badania nasienia takie na PUMie ale tych chyba nie robiliśmy wcalem teraz mam zagadkę że nikt nas nie pokierowal w tym kierunku
Lisek ale że jak to po porodzie nie zeszła opuchlizna ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 21:26
Kulta lubi tę wiadomość
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
My na PUMie tez robiliśmy, tam była też integralnosc chromatyny,ale chyba nie każdy dostawał.
Ja się uparlam na to badanie, PC mówił,ze nie trzeba. Także nie wiem, nie wiem. Żałuję, ze ktoś mądry mi nie powiedział np 2 lata temu,po dwóch latach, ze może zróbcie takie i takie badania... nie miałam pojęcia, ze coś takiego istnieje.
Koleżanka poradziła mi to, jest właśnie analitykiem lab na PUMie, i mówi,żeby zbadać hormony (PC mówi, ze niepotrzebne) i zrobić usg jąder. Wydaje mi się, ze usg jąder to przy zylakach powrozka?
Ech.- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki, transfer odroczony.