Kliniki Wrocław
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No tak, święta rada
Moje zdanie jest takie, że udając się do kliniki nie musisz od razu być zdecydowana na ivf i inne procedury - możesz po prostu oczekiwać rozmowy lekarzem, zlecenia badań, monitoringu cyklu itp.
Nie uważam, by był z tym problem.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
nick nieaktualnydzieki za odpowiedz
A jak nie myslisz jeszcze o ivf i innych, to warto takie leczenie oparte na jakis stymulacjach i badaniach tez tam robic, czy zostawic to sobie u zwyklych lekarzy?
Ja bym raczej potrzebowala kogos takiego kto zdiagnozuje problem na poczatek.. a cala reszta jak sie okaze jest potrzebna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 13:20
-
Myślę, że ile kobiet i ile przypadłości, tyle opinii.
Ja byłam początkowo u "zwykłego" gina, który mimo wszystko ma doświadczenie w leczeniu niepłodności, przeprowadza inseminacje, współpracuje właśnie z wrocławskim Invimedem. Byłam u niego na monitoringach, stymulował mnie, próbował różnych rozwiązań, przeprowadził trzy IUI i polecił ostatecznie lekarza w klinice, gdy już byliśmy zdecydowani na ivf. Wtedy okazało się, że mam trombofilię. Wiem, że posiadanie wiedzy o tej chorobie zmieniłoby nieco postępowanie w przypadku IUI.
Moje zdanie jest takie, że lekarze w klinice mają więcej narzędzi i czasami nie warto odkładać wizyty.
Z drugiej strony, może się okazać, że Wam nic nie dolega, że po prostu potrzeba Wam jeszcze trochę czasu i wszystko jest w porządku.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
nick nieaktualny
-
Zależy do którego lekarza chcesz się dostać. Ja na pierwszą wizytę u dra Gizlera czekałam około trzech miesięcy.
Nie musisz robić u nich wszystkich badań, przykładowo, kariotypy robiliśmy w diagnostyce, wymazy u mojego "zwykłego" gina, a na trombofilię w klinice.
Trzeba porównać ceny i upewnić się, czy nie ma wymogu, jak przy badaniu nasienia, by materiał do badań oddać u nich.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Hej dziewczyny,
jesteście w stanie polecić, którąś z klinik leczenia niepłodności we Wrocławiu, najlepiej konkretnego lekarza w tej klinice?
Zdecydowaliśmy się na ten krok po rozmowach z ginekologiem i andrologiem. Mamy pewne nieprawidłowości, które mogą utrudniać staranie, ale póki co nic co by uniemożliwiało a jednak 2 lata bez rezultatu.
U mnie na chwilę obecną jest wykryta tylko hiperprolaktynemia czynnościowa, czyli nic strasznego oraz nie wiadomo dlaczego, ale dość rzadko występuje u mnie owulacja. U męża natomiast aglutynacja na poziomie 7% (IgA 20%, IgG 16%). Pozostałych badań mamy od groma i nic nie wnoszą, a ponieważ problemy mogą leżeć po obu stronach sugerowano nam żeby kierować się od razu do kliniki.
Pozdrawiam i miłego, gorącego weekenduStarania od maja 2017.
Hiperprolaktynemia czynnościowa.
Mąż - aglutynacja 7%, IgA 20%, IgG 16%
MTHFR A1298C – heterozygotyczny
PAI I 4G/5G – homozygotyczny
09.2019 poronienie samoistne (6tc)
11.2019 poronienie samoistne (5tc)
12.2019
29dc beta 147, progesteron 33
31dc beta 314
33 dc beta 714, progesteron 32,4
43 dc ❤ -
mig00ttka wrote:Hej dziewczyny,
jesteście w stanie polecić, którąś z klinik leczenia niepłodności we Wrocławiu, najlepiej konkretnego lekarza w tej klinice?
Zdecydowaliśmy się na ten krok po rozmowach z ginekologiem i andrologiem. Mamy pewne nieprawidłowości, które mogą utrudniać staranie, ale póki co nic co by uniemożliwiało a jednak 2 lata bez rezultatu.
U mnie na chwilę obecną jest wykryta tylko hiperprolaktynemia czynnościowa, czyli nic strasznego oraz nie wiadomo dlaczego, ale dość rzadko występuje u mnie owulacja. U męża natomiast aglutynacja na poziomie 7% (IgA 20%, IgG 16%). Pozostałych badań mamy od groma i nic nie wnoszą, a ponieważ problemy mogą leżeć po obu stronach sugerowano nam żeby kierować się od razu do kliniki.
Pozdrawiam i miłego, gorącego weekendu
2004 urodziła się moja córka
2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
12.2016 ciąża biochemiczna
2017 naturalne starania
2018 badanie amh 0.01
2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
2019 amh 0,02
11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
Zostały 2 śnieżynki
Wysoka homocysteina
01.06.2020 transfer -
Ja prawdopodobnie pojde do invimed. Na razie byłam u Żórawskiego ,ale w innej przychodni, zorientowac sie ,zrobic parę badań. Wiadomo, ze cala procedura to kupe kasy, a wstępnie mogę pobadać się w "zwykłej" przychodni , gdzie ceny na poszczególnych badaniach o ok 20% niższe. Zrobie jeszcze z 1-2 wizyty i pogadam z nim ,co dalej (wtedy pewno przekieruje mnie do kliniki już)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2021, 02:09
AMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8 -