X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kriobank Białystok
Odpowiedz

Kriobank Białystok

Oceń ten wątek:
  • Ivanka Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny same tak ciężko walczycie lub jesteście po przejściach, mam nadzieję ze Wam się uda już. Ze wszystkie będziecie mamami i los Wam wynagrodzi to cierpienie. Ja się własnie obawiam poznania diagnozy bo jak będzie niepomyślna to nie wiem co zrobię. Nie jestem gotowa usłyszec że jest zle bo świat mi sie zupełnie zawali, nie wiem czy chcę wiedziec :( Nie mam tyle sily co Wy.
    A co do odchudzania to ciężko wytrwać mi na diecie więc albo nie jem radykalnie nic albo nie daję rady utrzymać diety. Jak nie jem prawie nic to na drugi dzien waga pokazuje około kilo mniej. A jak zaczynam jeść to na drugi dzien kilo więcej. Czytałam że nie da się tracić kg dziennie więc czy jest możliwe ze mam złą wage? Jednak nie jem to pokazuje mniej, jem to więcej.

• Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka wrote:
    Dziękuję dziewczyny same tak ciężko walczycie lub jesteście po przejściach, mam nadzieję ze Wam się uda już. Ze wszystkie będziecie mamami i los Wam wynagrodzi to cierpienie. Ja się własnie obawiam poznania diagnozy bo jak będzie niepomyślna to nie wiem co zrobię. Nie jestem gotowa usłyszec że jest zle bo świat mi sie zupełnie zawali, nie wiem czy chcę wiedziec :( Nie mam tyle sily co Wy.
    A co do odchudzania to ciężko wytrwać mi na diecie więc albo nie jem radykalnie nic albo nie daję rady utrzymać diety. Jak nie jem prawie nic to na drugi dzien waga pokazuje około kilo mniej. A jak zaczynam jeść to na drugi dzien kilo więcej. Czytałam że nie da się tracić kg dziennie więc czy jest możliwe ze mam złą wage? Jednak nie jem to pokazuje mniej, jem to więcej.

Niestety jeali jednego dnia nie jesz za wiele to nadrabiasz pozniek i temu sie waha... lepiej jakos to wyposrodkowac. Sama wczesniej nie mialam problemu aby schudnąć... a po ciazy niestety mniej ruchu, wiadomo same spacery nie daja takiego samego efektu jak np jazda na rowerze...
    Musisz przede wszystkim moze porozmawiqc z psychologiem ktory specjalizuje sie w nieplodnosci . Musisz sobie ulozyc wszystko , bo jednak Twoj strach Ciebie hamuje . Niektorych motywuje to do dzialania... bo jednak choroby, wiek nie ktorych to tykajacy zegar ... i czas tutaj sie liczy. Takze musisz przetrawic swój stan i pogodzic sie z tym abys ruszyla dalej.

Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
    Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
    °1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
    ♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(
    ♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy :( cb
    ♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
    🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
    5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
    ♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
    ♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
    4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min
  • Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi wrote:
    Dzień dobry. Chciałam się przywitać i podpytać o opinie. Chociaż nie widzę tutaj negatywnych opinii o klinice. Mam 43 lata i to jest moja ostatnia szansa na dziecko zaznaczam drugie. Pierwsze z naturalnego poczęcia urodziłam mając 27 lat. Nie było łatwo ale sie udało. Drugie się już nie udało. Niby u mnie wszystko ok. Partner osłabione parametry nasienia. Każdy lekarz ze w tym wieku tylko in vitro. Zdecydowałam sie po pół roku ciężkich przemyśleń. Trafiłam do MedArt w Poznaniu bo jestem z Wielkopolski. Po pierwszej stymulacji w trybie szybkim z 12 pobranych w 6 dniu zostały nam 2 zarodki. 4 niestety odpadły. Z racji na wiek zdecydowałam o badaniach NGS no i niestety okazało sie ze są nieprawidłowe. Nie wiem co z nimi bo lekarz jest na urlopie i tylko SMS dostałam ze są nie ok. Na początku sie załamałam i stwierdziłam ze dla mnie to koniec ale teraz im dłużej myśle to sie zastanawiam ze może jeszcze raz spróbować i może wybrać polecanych specjalistów. Zarejestrowałam sie do dr Lewandowskiego w NOvum na 17.11. Jednak jak dzisiaj poczytałam na grupie opinie dziewczyn to zwątpiłam czy w ogóle jest sens tam jechać. Wyczytałam tam o Kriobanku. I teraz nie wiem może zarejestrowac sie do polecanych przez Was lekarzy. Mam taki metlik ze sama już nic nie wiem 😢 daleko mam ale jak już mam jechać do Warszawy to może pojechać kawałek dalej 🤷🏼‍♀️

Hej ja po 3iui i 2ivf przenioslam sie do Kriobanku. Ja mam to szczescie ze mieszkam na miejscu. I nie dosyc ze mam w Kriobanku ❄ czego w poprzedniej klinice nie mialam mozliwosci to juz mam coreczke dzieki dr Agnieszce. Takze warte przemyslenia i zmiana byla dla mnie... dla naszej rodziny... jedyny plus z pandemii ze wstrzymaną rozpoczecie procedury w starej klinice mialam... i prawie 2 msc przemyslen wyszlo na plus.

♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo :(
    5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
    4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi wrote:
    Dzień dobry. Chciałam się przywitać i podpytać o opinie. Chociaż nie widzę tutaj negatywnych opinii o klinice. Mam 43 lata i to jest moja ostatnia szansa na dziecko zaznaczam drugie. Pierwsze z naturalnego poczęcia urodziłam mając 27 lat. Nie było łatwo ale sie udało. Drugie się już nie udało. Niby u mnie wszystko ok. Partner osłabione parametry nasienia. Każdy lekarz ze w tym wieku tylko in vitro. Zdecydowałam sie po pół roku ciężkich przemyśleń. Trafiłam do MedArt w Poznaniu bo jestem z Wielkopolski. Po pierwszej stymulacji w trybie szybkim z 12 pobranych w 6 dniu zostały nam 2 zarodki. 4 niestety odpadły. Z racji na wiek zdecydowałam o badaniach NGS no i niestety okazało sie ze są nieprawidłowe. Nie wiem co z nimi bo lekarz jest na urlopie i tylko SMS dostałam ze są nie ok. Na początku sie załamałam i stwierdziłam ze dla mnie to koniec ale teraz im dłużej myśle to sie zastanawiam ze może jeszcze raz spróbować i może wybrać polecanych specjalistów. Zarejestrowałam sie do dr Lewandowskiego w NOvum na 17.11. Jednak jak dzisiaj poczytałam na grupie opinie dziewczyn to zwątpiłam czy w ogóle jest sens tam jechać. Wyczytałam tam o Kriobanku. I teraz nie wiem może zarejestrowac sie do polecanych przez Was lekarzy. Mam taki metlik ze sama już nic nie wiem 😢 daleko mam ale jak już mam jechać do Warszawy to może pojechać kawałek dalej 🤷🏼‍♀️
    Myślę, że Wasza decyzja powinna zależeć od tego czy obowiązkowo chcecie badać zarodki, czy jest to opcja z której możecie zrezygnować. W Krio nie badają i raczej odradzają. My zrezygnowaliśmy z badania, bo jak wyżej piszą dziewczyny: wyniki nie dają gwarancji, że wszystko będzie ok przy zdrowym, albo na 100% będzie źle przy chorym. Dla mnie to loteria, więc uznaliśmy, że nie ma sensu. Osobiście polecam Kriobank, u mnie procedura jeszcze w toku.

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka wrote:
    Szczerze Ci powiem, że jak kilka lat temu usłyszałam diagnozę, że nigdy nie będę mieć dzieci, to mój świat się zawalił. Ile łez wylałam, to wiem tylko ja i mój narzeczony. Dla mnie to było odebranie całego sensu życia. Ale z czasem ta rozpacz zmieniła się w siłę do walki. Stwierdziłam, że nie poddam się tak łatwo. Że do końca życia będę robić sobie wyrzuty, że nie spróbowałam zawalczyć. Że później, będzie już za późno. I jakoś wewnątrz siebie wykrzesałam energię, by ruszyć z tematem. To nie jest łatwa droga. Co chwilę pojawiają się jakieś przeciwności. Nie wiem ile już razy rzucałam to w cholerę i mówiłam dość. Ale to jest chwilowe. Za moment znów pojawia się nowa siła i nadzieja. Dlatego jeśli jeszcze nie jesteś gotowa, to może zaczekaj chwilę? Może za miesiąc będzie lepszy czas? Albo pójdźcie na pierwszą wizytę i zobaczycie jak dużo jest do zrobienia. Czasami udaje się bardzo szybko. Czasami leczenie trwa latami. Musicie wziąć to pod uwagę.

A co do wagi, to nie chudnie się i nie tyje w ciągu jednego dnia 😉 Takie wahania wagi są spowodowane zbierającą się wodą w organizmie, treścią w jelitach, to na pewno nie masa tłuszczowa, która pojawia się i znika w ciągu doby 😉 Pamiętaj, że dieta to nie jest głodzenie się. Po głodówce będzie expresowy efekt jojo i będzie jeszcze gorzej. Może trudno w to uwierzyć, ale znam przypadki (sama nim jestem), że człowiek chudnie kiedy zaczyna jeść więcej. Kwestia regularnych posiłków i ich odpowiedniej jakości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 21:02

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

• Abi Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    Miałam te same rozkminki co ty rok temu, też się zapisałam do Lewandowskiego po pierwszym in vitro, ale dziewczyny mi tu doradziły że lepiej nie, bo zdzierają kasę okrutnie, i rotacja po różnych lekarzach, a że Lewandowski to tylko pierwsza wizyta, a potem odsyła po innych , a ci inni to po macoszemu bo nie jest się ich pacjentką... No a w krio jest bardzo kameralnie, owszem zdarzają się jakieś zamiany ale ekstremalnie rzadko i cały czas się jest u jednego lekarza co cię zna i pamięta... A człowiek i tak w stresie przeżywa wszystko więc uważam że taka stabilizacja że się jest u jednego lekarza jest bardzo ważna... Ja polecam kriobank chociaż nie osiągnęłam celu i nie wiadomo jak to będzie bo wiadomo zależy to od wielu różnych czynników... W krio na pewno odradza badanie zarodków, bo one mogą się samonaprawiać jak i degradować na różnym etapie, i to badanie niczego nie przesądza... Zdrowe przebadane zarodki też nie dają ciąży. Ostatnio czytałam dyskusje o dziewczynie, której przez pomyłkę podano zarodek z mozaikami i jak się potem okazało zdrowa ciąża i niedługo poród, zdaje się to gdzieś przemknęło na sierpniowym wątku, albo lipcowym... Ładny miałaś zbiór jajek i to dobrze rokuje, ja jestem co prawda młodsza niewiele ale o takim mogę pomarzyć, sądzę że w krio ekstra ci te jajka podrasują pod względem ich jakości, przynajmniej warto spróbować... Polecam kriobank!
    Tez się doczytałam ze te badania nie dają gwarancji i bywa różnie. Muszę pomyśleć i chyba zrezygnuje z Novum. Nie wiem jakie terminy są w Krio ale może się zapiszę. 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 21:47

• Abi Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Abi ja tez dojeżdżam z Poznania i jest to do zrobienia na luzie 😊 ja mam złe opinie o Medart i Invimed w Poznaniu, za to Kriobank bardzo polecam. Miałam 7IVF i w Kriobanku się udało (drugi transfer). Zupełnie maja inne podejście niż w Poznaniu niebo a ziemia. Tez miałam wizytę w Novum umówiona i po wizycie w Kriobanku byłam tak zachwycona że już nawet nie pojechałam. W Kriobanku nie badają zarodków ale z tego co czytałam to większość klinik od tego odchodzi. Znam przypadki z Medart gdzie podali nieprawidłowy zarodek a jest zdrowa ciąża i odwrotnie że podali przebadany a i tak wyszły inne wady. Ja bardzo polecam Kriobank zarówno Dr Age jak i Profesora
    Niby w MedArt było ok chociaż powiadamianie SMS wydaje mi się trochę nie tak. Doczytałam ze w późnym wieku kobiety stymulację powinno się prowadzić na spokojnie bo mogą właśnie jajeczka złe wzrastać i msm wrażenie ze u mnie to mogło być nie rak bo od pojawienia się na pierwszej wizycie po w następnym cyklu miałam juz punkcję.
    Co do NOvum to właśnie dzisiaj doczytałam ze zdzierają strasznie i jest wszystko tak prowadzone bez zaangażowania i ze lata ich świetności minęły juz.
    A jak dobie radzisz z dojazdami? Przy stymulacji to wizyta co drugi dzień. Ciężko to chyba ogarnąć ?

• Abi Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Hej ja po 3iui i 2ivf przenioslam sie do Kriobanku. Ja mam to szczescie ze mieszkam na miejscu. I nie dosyc ze mam w Kriobanku ❄ czego w poprzedniej klinice nie mialam mozliwosci to juz mam coreczke dzieki dr Agnieszce. Takze warte przemyslenia i zmiana byla dla mnie... dla naszej rodziny... jedyny plus z pandemii ze wstrzymaną rozpoczecie procedury w starej klinice mialam... i prawie 2 msc przemyslen wyszlo na plus.
    Super będę myśleć intensywnie 😁

• Abi Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Myślę, że Wasza decyzja powinna zależeć od tego czy obowiązkowo chcecie badać zarodki, czy jest to opcja z której możecie zrezygnować. W Krio nie badają i raczej odradzają. My zrezygnowaliśmy z badania, bo jak wyżej piszą dziewczyny: wyniki nie dają gwarancji, że wszystko będzie ok przy zdrowym, albo na 100% będzie źle przy chorym. Dla mnie to loteria, więc uznaliśmy, że nie ma sensu. Osobiście polecam Kriobank, u mnie procedura jeszcze w toku.
    Tez o tym czytałam ze nie sama badania żadnej gwarancji. Ja właściwie na dzień dzisiejszy nawet jeszcze nie wiem co z nimi nie tak. Do 5 doby było 6 zarodkow a jak w 6 zadzwoniłam to się okazało ze zostały 2. Nie wiem co się wydarzyło bo nikt ze mną nie rozmawiał. Miałam wrażenie se lekarz jest myślami gdzieś indziej. Jak się później okazało wyjeżdżał na urlop. W pierwszej chwili chciał oś razu podchodzić do transferu dopiero jak zasugerowałam ze mam 43 lata no to stwierdził ze doradza badania. Całkiem możliwe ze te zarodki są nawet w miarę ok. Rozmawiałam z kilkoma osobami i różnie podchodzą jedni radzą robić inni ze nie i bądź tu człowieku mądry 🙄 ale nie wiem czy drugi raz bym robiła.
    Bo wiecie ja sobie nawbijalam do głowy ze jestem stara i na bank będzie cis nie rak z dzieckiem i przez to wybrałam badania ale teraz jak tak czytam i szukam to w moim wieku macierzyństwo nie jest aż tak rzadkie .. ale jak się nie pokona swojej psychiki to się ładuje w problemy 😔

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi wrote:
    Niby w MedArt było ok chociaż powiadamianie SMS wydaje mi się trochę nie tak. Doczytałam ze w późnym wieku kobiety stymulację powinno się prowadzić na spokojnie bo mogą właśnie jajeczka złe wzrastać i msm wrażenie ze u mnie to mogło być nie rak bo od pojawienia się na pierwszej wizycie po w następnym cyklu miałam juz punkcję.
    Co do NOvum to właśnie dzisiaj doczytałam ze zdzierają strasznie i jest wszystko tak prowadzone bez zaangażowania i ze lata ich świetności minęły juz.
    A jak dobie radzisz z dojazdami? Przy stymulacji to wizyta co drugi dzień. Ciężko to chyba ogarnąć ?

Ja byłam 5 razy. 3 wizyty w odstępie około 2-3 tygodni. Potem przyjechałam 4 raz i zostałam na parę dni aż do punkcji (chyba 5-6 dni to było bo wizyty przed punkcją są codziennie) i potem 5 raz na transfer więc jest to do zrobienia :)

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • Abi Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Ja byłam 5 razy. 3 wizyty w odstępie około 2-3 tygodni. Potem przyjechałam 4 raz i zostałam na parę dni aż do punkcji (chyba 5-6 dni to było bo wizyty przed punkcją są codziennie) i potem 5 raz na transfer więc jest to do zrobienia :)
    No to rzeczywiście na spokojnie. Dziękuje 😁

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

• Evie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kalkulator pokazał mi, że jestem w 4 tyg ciąży i 6d. Czy to możliwe, żeby na tym etapie się tak fatalnie czuć? Jest mi niedobrze, średnio mam apetyt, czuję się mega słabo ...

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Dziś kalkulator pokazał mi, że jestem w 4 tyg ciąży i 6d. Czy to możliwe, żeby na tym etapie się tak fatalnie czuć? Jest mi niedobrze, średnio mam apetyt, czuję się mega słabo ...
    Możliwe, jesteś w ciąży 🙂 Może też tak być od dużych ilości proga. Niektórym dziewczynom bardzo pogarsza to samopoczucie i odżywają dopiero po odstawieniu leków.

55c44e79ce.png

• Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:

Tak ! Ja w pierwszej ciąży przed 4tc mialam mdlosci... malo jadlam i wmuszalak w siebie... temu wiedzialam ze cos nie tak jest gdy w 5tc lepiej zaczelam czuc sie... i progesteron poteguje uczucie.
    A w tej ciazy dopiero cycki pod koniec 7tc zaczely bolec i w 8tc mdlosci delikatne mialam ale wtedy musialam cos zjesc - srednio co 3 godziny musialam miec posiłek inaczej niedobrze mi sie robilo... jak organizm przyzwyczaik sie chyba do wzrostu bhcg to mniej odczuwqlam mdlosci... pamietam bo jak w tamtym roku po 25 sierpnia wyjechqlismy z mezem aby siostre i jej corke na dolny Śląsk zawiezc to z 11 bulek z wedlinka i warzywami ja zjadlam 5 bul3k zwyklych ! Hihi reszta 2 szt ... aaa i oni w McDonaldzie w czestochowie - jechqlismy do Karpqcza i Szklarskiej Poręby zbaczajac z drogi- to oni sobie zarcie zamowili a ja nie moglak wachac tego...oczywiscie siostra nie wiedziala ze w ciazy jestem wtedy w 8tc chodzilam troche po gorach ... a jak picie bylo to mowilam ze diete mam bo wczesniej schudlam duzo... i nie pije lub kierowca jestem hihi i dowiedzieli sie w pazdzierniku wszyscy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 14:35

• idigi85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi wrote:
    Tez o tym czytałam ze nie sama badania żadnej gwarancji. Ja właściwie na dzień dzisiejszy nawet jeszcze nie wiem co z nimi nie tak. Do 5 doby było 6 zarodkow a jak w 6 zadzwoniłam to się okazało ze zostały 2. Nie wiem co się wydarzyło bo nikt ze mną nie rozmawiał. Miałam wrażenie se lekarz jest myślami gdzieś indziej. Jak się później okazało wyjeżdżał na urlop. W pierwszej chwili chciał oś razu podchodzić do transferu dopiero jak zasugerowałam ze mam 43 lata no to stwierdził ze doradza badania. Całkiem możliwe ze te zarodki są nawet w miarę ok. Rozmawiałam z kilkoma osobami i różnie podchodzą jedni radzą robić inni ze nie i bądź tu człowieku mądry 🙄 ale nie wiem czy drugi raz bym robiła.
    Bo wiecie ja sobie nawbijalam do głowy ze jestem stara i na bank będzie cis nie rak z dzieckiem i przez to wybrałam badania ale teraz jak tak czytam i szukam to w moim wieku macierzyństwo nie jest aż tak rzadkie .. ale jak się nie pokona swojej psychiki to się ładuje w problemy 😔

Jaka stara!?? Moja kumpela pracuje w klinice w Irlandii i tam kobiety przychodzą jak mają 45 lat i mówią, że No dobra, czas na dziecko.

Evie, Zojka92 lubią tę wiadomość

2nn3jqivc7brsh21.png

Starania od 12.2017.
    Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
    Ja: 36l. AMH 2,71
    On: 34l: morfologia słabo
    1 IUI / 12.2019 /🍷
    2 IUI / 02.2020 /🍷
    1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
    Crio / 04.2020 / 🍷
    2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
    Crio / 08.2020 / 🍷
    Crio / 11.2020 / 🍷

Od 02.2021
    KRIOBANK, Białystok
    3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
    Crio / 05.2021 / 🍷
    Crio / 06.2021 / 🥳
    beta 5dpt 27,27
    29dpt ❤️
  • Mojanadzieja Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idigi85 wrote:
    Jaka stara!?? Moja kumpela pracuje w klinice w Irlandii i tam kobiety przychodzą jak mają 45 lat i mówią, że No dobra, czas na dziecko.

Hehehe dobre ! A ja mowie ze pozno dziecko pierwsze mam 🤔 bo rowno miesiac przed 35 urodzinami pojawila sie na swiecie 😅

• Pilola Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny mam w przyszłym tygodniu w czw wizytę y dr kuczynskiej, okresu miałam dostać we wtorek więc to miał być 3dc a dziś już plamienie, więc w czw będzie 5 dzień albo 6 bo różnie to liczą... Nie mogę się dodzwonić do kriobanku żeby może jakoś przełożyć wizytę... W 5dc to ja w ogóle już nie mam prawie krwawienia. Nie chcę przekladac na za miesiąc... A mam około 400km w jedną stronę. Myślicie ze coś na tym usg będzie widać?

Starania od 2016 r.
    3 laparoskopie+ histeroskopia
    Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
    Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
    Naprotechnologia od 10.2018r.
    In vitro- styczeń 2020
    1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
    2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
    II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
    1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
    brak zarodków...
    III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
    1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
    2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany
    IV In vitro - KD - marzec 2025
    1 transfer - 2AB - nieudany
  • Evie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Możliwe, jesteś w ciąży 🙂 Może też tak być od dużych ilości proga. Niektórym dziewczynom bardzo pogarsza to samopoczucie i odżywają dopiero po odstawieniu leków.

Chyba macie rację z tą ciążą 🥰🥰🥰
    Mój dzisiejszy updated:

6 dpt beta 48,progesteron 38
    8 dpt beta 143, progesteron 51
    10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    12 dpt beta 761, progesteron 60
    16 dpt beta 2360, progesteron 110

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 13:11

Mojanadzieja, ZielonaPaprotka, idigi85, Annulla01, MalPog lubią tę wiadomość

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Pilola Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka92 wrote:
    Ja miałam pierwszą wizytę w 6 dc i odrazu wyciszacze dostalam, a ile twoje cykle mają dni i w którym dniu owulacja wypada? Poza tym pewnie jak przełożą to do profesora, mi przynajmniej tak próbowali..
    Cykle mają 28 dni zawsze, owulacja wczesnie bo koło 10,max 11dc, ale w tym cyklu miałam trochę stresa i podejrzewam że przed to dziś jakieś plamienia już, myślę że jutro to 1dc więc w czw 5dc, nie przekładam w takim razie bo do profesora jednak na pierwszą wizytę nie chce 🙂

Starania od 2016 r.
    3 laparoskopie+ histeroskopia
    Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
    Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
    Naprotechnologia od 10.2018r.
    In vitro- styczeń 2020
    1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
    2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
    II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
    1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
    brak zarodków...
    III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
    1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
    2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany
    IV In vitro - KD - marzec 2025
    1 transfer - 2AB - nieudany
  • Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi wrote:

Abi, witaj. Nie udzielam się zbytnio, ale od czasu do czasu z dużego sentymentu tu zaglądam.
    Leczyłam się w Novum u dra Lewandowskiego. Uwierzyłam, że to najlepsza klinka. Uznałam, że jestem trudnym przypadkiem i Lewandowski to potwierdził. Od razu uznał, dosyć obcesowo, z racji mojego wieku, że powinnam brać kd albo szukać surogatki na Ukrainie. Poza tym sam Lewandowski jako człowiek dość nieprzyjemny.
    Stymulacja koniec końców odbywala sie u różnych lekarzy, bo Lewandowskiego nie bylo. Efekt stymulacji (najdroższymi lekami…) - mizerny.

Potem, dzieki temu forum, zdecydowałam, że próbujemy w Kriobanku. I podpisuję się pod tym, co piszą dziewczyny - zarówno profesor, jak i dr Aga, patrzą na kazdy przypadek indywidualnie i walczą 💪🏻. Cenowo pewnie podobnie jak w innych klinikach, za to zaangażowanie i doświadczenie lekarzy, nieporównywalnie większe. Panie z recepcji moglyby być mniej chaotyczne i bardziej sympatyczne, ale to nieliczny minus. Jeszcze drugi minus to wg mnie nie mają za duzego doświadczenia w kd i az, ale w stymulacjach trudnych przypadków - bardzo duże.

Mialam dwie stymulacje w Kriobanku - jedną długą, z hormonem wzrostu i drugą, lekko stymulowaną lamettą. Efekt - 3-miesięczny synek 🥰.

Mając porównanie tych dwóch klinik, szczerze polecam Kriobank, i to nie tylko dlatego, że tu się udało.

Powodzenia 🤞🏻🤞🏻

arzu, Mojanadzieja, ZielonaPaprotka, MalPog lubią tę wiadomość

Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
    43 lata
    PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
    On: wyniki nasienia w miarę ok

5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
    7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!

82do3e5e1vm21v9s.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ