SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kto po punkcji?
Odpowiedz

Kto po punkcji?

Oceń ten wątek:
  • Mrowka Nowa

Wysłany: 20 listopada 2025, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim.
    Widzę, że dawno nikt tu nie zaglądał. 18.11.25 miałam punkcję, czyli dwa dni temu. Mnie bolą jajniki jak chodzę, śpię na plecach, chodzę zgięta w pół, wzięłam dziś 2 paracetamole. Porozmawiam z lekarzem w dniu transferu 22.11.25. Z tego co mnie informowali to normalne. Co do narkozy- miałam 2 w życiu i nie było problemów, a tu.. Świat się kręcił, wymiotować miałam ochotę wiele razy. Było mi słabo po zabiegu cały dzień.
    Jestem z nas wszystkich dumna. Naprawdę to bardzo inwazyjna procedura. Czuję się dziś wieczorem taka przeziębiona. Uwaga na gazy. Mam nadzieję, że jutro nabiorę sił. Nie ruszam się z łóżka.

Moje AMH 0,27.
    5 kumulusow- 4 dojrzałe komórki.
    Nasienie bez zastrzeżeń.
    Wiek 34.
    Krótka stymulacja.

Marcela0907 wrote:
    Hej dziewczyny, czy po swojej punkcji czułyście tylko zmęczenie czy miałyście jakieś inne dolegliwości? Ja jestem 5 dzień po punkcji, w której pobrano mi 47 komórek (mam zespół policystycznych jajników) i już wtedy lekarz poinformował mnie, że raczej będę czuła większy ból. Takowy ból czułam 1 dzień i później było w miarę okej, ale od kilku dni czuję prawy jajnik, mam zaparcia i nie mogę się załatwić, bo boli mnie jak się spinam. Informowałam o tym lekarzy, ale za bardzo się tym nie przejęli. Dzisiaj dostałam miesiączki więc skontaktował się z kliniką i informowałam o wszystkim, ale tylko umówili mnie na konsultację i przepisali leki przygotowujące do transferu. Trochę się martwię, że to może być torbiel lub może hiperka, ale w klinice mówili, że to nie są te objawy. Byłabym wdzięczna za każdy odpowiedź, bo jestem świeżakiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2025, 18:26

AMH 0,27
    🙋🏻‍♀️34 lata 👦🏻 39 lat
    Nasienie bez zastrzeżeń
    5 kumulusow z czego 4 komórki
    1 zarodek (1.2.2) I Transfer 22.11.25
    1 zarodek (3.2.3) zamrożony ❄️
    (2 nie przetrwały)
    Krew II weryfikacja 29.11.25: progesteron 17 (leki na podwyższenie)
    Krew III weryfikacja: 3.12.25 Beta HCG 0.1 💔

II Transfer (3.2.3) planowany 22.12.25 🙏🏻
  • Mrowka Nowa

Wysłany: 22 listopada 2025, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś był transfer.
    Rozwinęły się 3 zarodki z 4.
    Dziś po czwartej dobie 1 podany w transferze. A 2 pozostałe do obserwacji.
    24.11.25 telefon czy udało się je zamrozić.
    28.11.25 badanie krwi
    03.12.25 II badanie krwi.

Co do przygotowania do transferu, piłam dużo wody jak w zaleceniach. Ale czekając na lekarz już przed salą dostałam takiego bólu brzucha bo był już tak przepełniony, że nie polecam. Transfer w ogóle nie był przyjemnością, a męczarnią, byłam cała pospinana. Pani embriolog starała mi się pokazać na ekranie zarodek, a pielęgniarka już sama skomentowała „pacjentce to już chyba wszystko jedno”. :) Naprawdę byłam gdzieś indziej głową, paznokcie wbijałam w uda z bólu. Wziernik+USG naciskanie na brzuch+ przepełniony pęcherz.. wow!
    Mam nadzieję, że wrócę do Was z dobrą wiescia. Chętnie odpowiem na pytania nowym pacjentkom.

P.S. we wcześniejszym komentarzu wspominałam o bólu jajników. On minął wczoraj tak naprawdę i nabrałam sił. Więc myślę, że to kwestia 3-4 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2025, 18:47

AMH 0,27
    🙋🏻‍♀️34 lata 👦🏻 39 lat
    Nasienie bez zastrzeżeń
    5 kumulusow z czego 4 komórki
    1 zarodek (1.2.2) I Transfer 22.11.25
    1 zarodek (3.2.3) zamrożony ❄️
    (2 nie przetrwały)
    Krew II weryfikacja 29.11.25: progesteron 17 (leki na podwyższenie)
    Krew III weryfikacja: 3.12.25 Beta HCG 0.1 💔

II Transfer (3.2.3) planowany 22.12.25 🙏🏻
  • Ratalka Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2025, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też jestem tu nowa.
    Ja mam PCOS, a mąż słabe wyniki wiązania plemników z kwasem hialuronowym.
    Zostaliśmy zakwalifikowani do IVF, punkcja 11.12.2025.
    Po punkcji czułam się fatalnie, byłam bardzo słaba, w pierwszych dniach delikatne różowe krwawienie (2dni) i ogromny brzuch (zakładam ze zebrała się woda). Natomiast martwi mnie że mam od 15.12 plamienia brązowe i uczucie kłucia w podbrzuszu.
    Rozmawiałam z lekarzem, mam czekać na miesiaczke i przyjść w 10 dniu cyklu na USG. Czy ktoś tak miał ? Nie wiem czy to normalne i martwię się że transfer znów będzie odroczony :(

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ