X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Która klinikę wybrać do in vitro ?
Odpowiedz

Która klinikę wybrać do in vitro ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Stay Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Którą klinikę polecacie do in vitro ? Pierwotnie myśleliśmy o Bocianie w Warszawie albo Invimed w Gdyni. ale to takie sieciówki i boję się że bardziej się liczą dla nich pieniądze niż pacjent…jestem na takim etapie że chyba w każdym mieście jestem w stanie podejść do in vitro.

• Meryl_07 Nowa

Wysłany: 19 sierpnia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też dużo zależy po prostu gdzie mieszkasz bo wiadomo raz, drugi można podjechać gdzieś dalej ale ja np mam czasem 2 razy w tygodniu wizytę u mnie u lekarza to czasem dalszy dojazd byłby uciążliwy :)

I zamiast typowo myśleć o klinice ważniejsze sądze że jest na jakiego lekarza się trafi - jeden w tej samej klinice może być mega profesjonalny drugi już niekonieczne ;)

NovaStaraJa lubi tę wiadomość

• Mas Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie liczą się pieniądze, nie pacjent, nie czarujmy się.
    Jednak zadowolony pacjent, dobre wyniki, to polecenie, to dobre opinie, to znowu pieniądze.
    My korzystaliśmy z invicta w Bydgoszczy i Gdańsku. Skuteczność 100 proc 😉 za pierwszym razem, ponoć dobrzy embriolodzy, większość badań robią sami, więc krócej się czeka np. na pgta. Kiepska obsługa pacjenta, kontakt.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Stay Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za swoje opinie, a reszta coś podpowie ?

• NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zgadzam z opiniami, ze najlepiej wybrac lekarza, do ktorego chce sie isc, a nie sama klinike. Wazna jest tez dostepnosc danego lekarza, zeby potem nie byc przerzucanym wiecznie do kogos innego. Jezeli dodatkowo zalezy na czasie to trzeba sprawdzic ktore kliniki maja jeszcze srodki na ten rok.

Starania od 2018
    01.2022 - I procedura, 3 zarodki: 1 zdrowa ciąża, 1 cb, 1 transfer nieudany

07.2025 - II procedura, 1 zarodek
  • Dotipik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay wrote:
    Dzięki dziewczyny za swoje opinie, a reszta coś podpowie ?
    Może pochodz po jakiś swoich typach, czasami opinia jednej osoby nie musi być tożsama z Twoimi odczuciami. Druga sprawa ważne jest doświadczenie, ale bywa i tak że pomoże Ci ktoś mniej doświadczony, ale np. bardziej zaangażowany. W każdej klinice może pójść coś nie tak, jak i w każdej może się udać. Zbyt dużo niewiadomych i zmiennych. Druga sprawa standardy są, ale jak wszystko jest ujednolicone ? Zrob własny resarch na własne możliwości. Niestety nie są to łatwe decyzję, ponieważ wpływają na naszą przyszłość. Ktoś tam z moich znajomych nie był zadowolony z Bociana w Wawie, ale się udalo:) -więc o co chodzi, finalnie chodzi o posiadanie potomstwa a nie ciepłą wodę w kranie. Ile ludzi tyle opinii. Fajnie jak traktują Cię z troską i szacunkiem-ale uznajmy, że to obowiązki nadprogramowe. Wazna jest skuteczność, ale nie wiem czy dla szerokiej publiczności są dostępne takie dane.

• MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży rozstrzał w odległości między jedną a drugą kliniką. Ja bym brała pod uwagę czas dojazdu, czasem bywałam w klinice 3 razy w tygodniu, plus rano badania krwi w klinice, popołudniu wizyta u lekarza. To była ciągła jazda w te i na powrót. Byłam w Invikcie w Gdańsku/Gdyni i przeniosłam się do Bociana. Ale też dużo myślałam o Invimedzie. Jak na razie z Bociana jestem bardzo zadowolona. Z Invicty mam złe wspomnienia. Niby jest koordynator pacjenta, ale nie jest w stanie odpisać na maila przez kilka miesięcy. Podchodzą szablonowo do pacjenta, o dodatkowych badanich można zapomnieć. Wszystko musiałam ogarniać sama, sama kierowałam się na badania. Plusy to ,ze nie mają problemów z środkami, miłe położne, dobre laboratorium. Ale w Bocianie w końcu czuję się traktowana indywidualnie, pani doktor kieruje na badania, wizyty trwają dużo dłużej, są bardziej dokładne.

Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX
    On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
    27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
    05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    25.03. 25' start 2 stymulacji-Gonapeptyl Daily i Rekovelle
    02.04. Punkcja 6🥚 ❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    06.07-diagnostyka I suplementacja
    biopsja endometrium 24.07-Cd138✅️CD56 >200⛔️
    Sierpień-start w nowej klinice
  • Ewadb Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze w Warszawie wszędzie jest ten sam słaby standard ;D w invimedzie przy Konesera lekarz w ogóle nie szukał przyczyn i zbagatelizował moja prośbę o badanie w kierunku endometriozy i od razu chciał kierować na in vitro. Okazało sie, ze mam endometrioze, a jakże. W mojej obecnej klinice recepcja w ogóle nie działa i oglednie rzecz ujmując jest chaos. W Salve Medica, gdzie chciałam sie dostac do doc. Pasnika, kazano mi umówić sie na wizytę wstepna, po której lekarz miał mnie wpisać na listę oczekujących. Dwa tygodnie im to zajęło, bo podobno byl błąd techniczny w systemie. Teraz sie okazuje, ze prawdopodobnie pokpili sprawe, bo w trakcie brania metypredu chyba nie powinnam wykonywać badan immuno, o czym mi nikt nie powiedzial, a wywiad byl przeciez przeprowadzony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 19:53

33 lata
    Ponad 2 lata staran
    Endometrioza, adenomioza, niedoczynność tarczycy
    Obniżone AMH
    Kariotyp ok
    2 IUI - nieudane
    W trakcie drugiego transferu - pozostały 2 zarodki.

Diagnoza immunologiczna w trakcie (raczej kolorowo nie będzie :))
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay wrote:
    Którą klinikę polecacie do in vitro ? Pierwotnie myśleliśmy o Bocianie w Warszawie albo Invimed w Gdyni. ale to takie sieciówki i boję się że bardziej się liczą dla nich pieniądze niż pacjent…jestem na takim etapie że chyba w każdym mieście jestem w stanie podejść do in vitro.
    Ja lecze sie w Gravidzie w Płocku. Wybrałam to miejsce ze względu na lokalizację. Ciągle musiałam sie zwalniać z pracy non stop albo wizyty albo badania. Więc im bliżej tym chyba lepiej.
    Nie wiem jak wyglądają czasowo procedury w innych klinikach ale mam wrażenie, ze u nas to wszystko jak szybko poszło. Co do skuteczności trudno mi powiedzieć, bo dopiero dziś mialam transfer. Ogólnie czuje sie zaopiekowana.

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 & 👼06.2016
    👶💜 33tc - 19.12.2017
    Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
    04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
    08.2025r - stymulacja IVF - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
    28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
    30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
    09.2025 - w oczekiwaniu na II transfer
    4 ❄️❄️❄️❄️
  • Klusek Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odległość to naprawdę ważna kwestią, szczególnie jak początkowo są częste wizyty.

My we Wro korzystaliśmy z Invicta a potem po naprawdę przykrych doświadczeniach ad traktowania człowieka przenieśliśmy się do Gamety i tu już jest naprawdę ok 🤗

Od 10 lat walka z endometriozą 💪
    Laparotomia, laparoskopia

Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍

3 nieudane procedury
    2 poronienia

Walka o kolejną ciążę ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ