Która klinikę wybrać do in vitro ?
-
Którą klinikę polecacie do in vitro ? Pierwotnie myśleliśmy o Bocianie w Warszawie albo Invimed w Gdyni. ale to takie sieciówki i boję się że bardziej się liczą dla nich pieniądze niż pacjent…jestem na takim etapie że chyba w każdym mieście jestem w stanie podejść do in vitro.
-
Chyba też dużo zależy po prostu gdzie mieszkasz bo wiadomo raz, drugi można podjechać gdzieś dalej ale ja np mam czasem 2 razy w tygodniu wizytę u mnie u lekarza to czasem dalszy dojazd byłby uciążliwy
I zamiast typowo myśleć o klinice ważniejsze sądze że jest na jakiego lekarza się trafi - jeden w tej samej klinice może być mega profesjonalny drugi już niekonieczneNovaStaraJa lubi tę wiadomość
-
Wszędzie liczą się pieniądze, nie pacjent, nie czarujmy się.
Jednak zadowolony pacjent, dobre wyniki, to polecenie, to dobre opinie, to znowu pieniądze.
My korzystaliśmy z invicta w Bydgoszczy i Gdańsku. Skuteczność 100 proc 😉 za pierwszym razem, ponoć dobrzy embriolodzy, większość badań robią sami, więc krócej się czeka np. na pgta. Kiepska obsługa pacjenta, kontakt.
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Ja sie zgadzam z opiniami, ze najlepiej wybrac lekarza, do ktorego chce sie isc, a nie sama klinike. Wazna jest tez dostepnosc danego lekarza, zeby potem nie byc przerzucanym wiecznie do kogos innego. Jezeli dodatkowo zalezy na czasie to trzeba sprawdzic ktore kliniki maja jeszcze srodki na ten rok.Starania od 2018
01.2022 - I procedura, 3 zarodki: 1 zdrowa ciąża, 1 cb, 1 transfer nieudany
07.2025 - II procedura, 1 zarodek -
Stay wrote:Dzięki dziewczyny za swoje opinie, a reszta coś podpowie ?
-
Duży rozstrzał w odległości między jedną a drugą kliniką. Ja bym brała pod uwagę czas dojazdu, czasem bywałam w klinice 3 razy w tygodniu, plus rano badania krwi w klinice, popołudniu wizyta u lekarza. To była ciągła jazda w te i na powrót. Byłam w Invikcie w Gdańsku/Gdyni i przeniosłam się do Bociana. Ale też dużo myślałam o Invimedzie. Jak na razie z Bociana jestem bardzo zadowolona. Z Invicty mam złe wspomnienia. Niby jest koordynator pacjenta, ale nie jest w stanie odpisać na maila przez kilka miesięcy. Podchodzą szablonowo do pacjenta, o dodatkowych badanich można zapomnieć. Wszystko musiałam ogarniać sama, sama kierowałam się na badania. Plusy to ,ze nie mają problemów z środkami, miłe położne, dobre laboratorium. Ale w Bocianie w końcu czuję się traktowana indywidualnie, pani doktor kieruje na badania, wizyty trwają dużo dłużej, są bardziej dokładne.Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX
On 40 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
25.03. 25' start 2 stymulacji-Gonapeptyl Daily i Rekovelle
02.04. Punkcja 6🥚 ❄️3.2.2
22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
06.07-diagnostyka I suplementacja
biopsja endometrium 24.07-Cd138✅️CD56 >200⛔️
Sierpień-start w nowej klinice -
Mi sie wydaje, ze w Warszawie wszędzie jest ten sam słaby standard
w invimedzie przy Konesera lekarz w ogóle nie szukał przyczyn i zbagatelizował moja prośbę o badanie w kierunku endometriozy i od razu chciał kierować na in vitro. Okazało sie, ze mam endometrioze, a jakże. W mojej obecnej klinice recepcja w ogóle nie działa i oglednie rzecz ujmując jest chaos. W Salve Medica, gdzie chciałam sie dostac do doc. Pasnika, kazano mi umówić sie na wizytę wstepna, po której lekarz miał mnie wpisać na listę oczekujących. Dwa tygodnie im to zajęło, bo podobno byl błąd techniczny w systemie. Teraz sie okazuje, ze prawdopodobnie pokpili sprawe, bo w trakcie brania metypredu chyba nie powinnam wykonywać badan immuno, o czym mi nikt nie powiedzial, a wywiad byl przeciez przeprowadzony...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 19:53
33 lata
Ponad 2 lata staran
Endometrioza, adenomioza, niedoczynność tarczycy
Obniżone AMH
Kariotyp ok
2 IUI - nieudane
W trakcie drugiego transferu - pozostały 2 zarodki.
Diagnoza immunologiczna w trakcie (raczej kolorowo nie będzie)
-
Stay wrote:Którą klinikę polecacie do in vitro ? Pierwotnie myśleliśmy o Bocianie w Warszawie albo Invimed w Gdyni. ale to takie sieciówki i boję się że bardziej się liczą dla nich pieniądze niż pacjent…jestem na takim etapie że chyba w każdym mieście jestem w stanie podejść do in vitro.
Nie wiem jak wyglądają czasowo procedury w innych klinikach ale mam wrażenie, ze u nas to wszystko jak szybko poszło. Co do skuteczności trudno mi powiedzieć, bo dopiero dziś mialam transfer. Ogólnie czuje sie zaopiekowana.👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 & 👼06.2016
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - w oczekiwaniu na II transfer
4 ❄️❄️❄️❄️ -
Odległość to naprawdę ważna kwestią, szczególnie jak początkowo są częste wizyty.
My we Wro korzystaliśmy z Invicta a potem po naprawdę przykrych doświadczeniach ad traktowania człowieka przenieśliśmy się do Gamety i tu już jest naprawdę ok 🤗Od 10 lat walka z endometriozą 💪
Laparotomia, laparoskopia
Od 2 lat dieta przeciwzapalna 🤍
3 nieudane procedury
2 poronienia
Walka o kolejną ciążę ❤️ -