X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌸🐣KWIECIEŃ 2026🐣🌸
Odpowiedz

🌸🐣KWIECIEŃ 2026🐣🌸

Oceń ten wątek:
  • Pateczka Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 9dpt, więc za waszą radą odstawiam leki, bo bez sensu czekać do wtorku.
    Plan jest taki, żeby podchodzić do kolejnego transferu, chyba że lekarz coś innego powie. Mamy jeszcze jeden przebadany zarodek 5AB ❄️
    Sama nie wiem, szczerze to mnie to rozłożyło na łopatki.

Gruszka1 lubi tę wiadomość

👩🏻 85’
    AMH 1,63
    Kariotyp ✔️
    Usg piersi, cytologia, tarczyca ✔️

01/2026 -punkcja - 7🥚 => 5❄️ => po badaniach genetycznych ❄️❄️ 5AA i 5AB
    26/03/2026 - transfer ❄️ 5AA (estrofem, prolutex, cyclogest, encorton)
    beta 🩸 9dpt - 2,3 💔

👱🏻‍♂️ 85’
    Kariotyp ✔️
    Nasienie - średnie
    Podejrzenie nowotworu prostaty
  • Gruszka1 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pateczka wrote:
    Plan jest taki, żeby podchodzić do kolejnego transferu, chyba że lekarz coś innego powie. Mamy jeszcze jeden przebadany zarodek 5AB ❄️

Lekarka sama zaproponowała przebadanie zarodka?
    Ja nawet nie wiedziałam że jest taka możliwość... Dowiedziałam się tego od was z forum.. został mi tylko jeden zarodek 4AA a nawet nie wiem czy jest ok ...

04.2022 👶 nat., cesarka
    08.2023 💔 nat. biochem
    2023-2026 starania bezskuteczne, owulacje są, 2xindukcja owulacji Letrozol bezskutecznie

02.2026 punkcja- 14🥚
    ___6 do zapłodnienia-> 2❄️
    ___2 sety po 3 oocyty ❄️🌬️prywatnie
    25.03.2026 I transfer 5AA (AH+EMBRYOGLUE) [3x1 duphaston, 1x encorton, 2x prolutex, 4x estrofem, 1x fraxiparine, 2x cyclogest] ❌ beta 2,3

został 1 🥚❄️ 4AA

👩 '93
    letrox 50
    AMH 7,19
    ▪︎10.25 HSG zwykłe- subdrożne
    ▪︎10.25 HSG selektywne z lipiodolem- drożne
    ▪︎SHGB 26,7nmol/l
    ▪︎Test Post Coitum- 1-0-0-1-0-0-2-0-0-1 ruch A.-0%, ruch B- 2%, ruch C- 5%, Liczne leukocyty

🧑 '93
    ▪︎fragmentacja DNA 35%
    ▪︎11.24 18mln/ml i 54ml/ejakulat 15 prawidłowych 2mln leukocytów
    ▪︎plemniki prawidłowe 1%, patologiczne 99% (patologia główki 98%, p.wstawki 32%, p.witki 29%)
    ▪︎panel urogenitalny 10.2025 ujemny
    ▪︎chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, hpv- nie wykryto
    ▪︎usg prostaty OK
  • KiMi Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pateczka wrote:
    To piękny zarodek na Was czeka ❤️ A co do dalszego planu to daj sobie chwilę, żeby uspokoić myśli. Jeżeli będziesz rozważała jakąś poszerzoną diagnostykę, to możesz tutaj na forum podpytać od czego zacząć, chyba że akurat lekarz coś sam podpowie. Jak macie przebadany zarodek to może warto chwilę zaczekać i najpierw porobić kilka badań. Nie wiem czy opisywałaś gdzieś Waszą historię, ale najlepiej wpisać co macie przebadane w stopce, to wtedy łatwiej podpowiadać czy coś warto na tym etapie jeszcze zbadać 😊

Pateczka lubi tę wiadomość

Starania od końcówki 2021
    Klinika Bocian od 02.2024 - próby poprawy parametrów nasienia, monitoring owulacji, cykle stymulowane

05.2025 CB 💔
    07.2025 I IVF
    07.2025 I transfer, 4.2.1., beta ❌
    08.2025 II transfer 3.2.2., beta ❌
    09.2025 III transfer 3.2.2, beta ❌
    11.2025 rozszerzona diagnostyka
    01.2026 antybiotkoterapia (stan zapalny endometrium)
    27.03.2026 II IVF - początek stymulacji
    Anty-TPO 🔝
    KIR Bx (brak 4/5 DS)
    Subpopulacja limfocytów: NK26%
    Stan zapalny endometrium - leczenie tarivid + metronidazol, po leczeniu poprawa
    Cytokiny Th1/Th2 - rozjechane, po leczeniu poprawa

🧑🏻'92
    Morfologia 0%➡2%➡ 0%➡2%, ruch ✔, fragmentacja 17%
    USG ✔
    Kariotyp ✔
    HLA-C: C1C2
  • Pateczka Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka1 wrote:
    Ja nawet nie wiedziałam że jest taka możliwość... Dowiedziałam się tego od was z forum.. został mi tylko jeden zarodek 4AA a nawet nie wiem czy jest ok ...
    U mnie lekarz zaproponował, bo my jesteśmy 40latkami i z 7 pobranych 🥚 mieliśmy 5 zarodków, a z tego po badaniu zostały 2 ❄️❄️. Badanie zarodków było oczywiście płatne. Mieliśmy przed badaniami konsultacje genetyczną i to pani genetyk po zapoznaniu się z naszymi ankietami proponowała jakie badania wykonać, jak wygląda badanie, itd

👩🏻 85’
    AMH 1,63
    Kariotyp ✔️

beta 🩸 9dpt - 2,3 💔

👱🏻‍♂️ 85’
    Kariotyp ✔️
    Nasienie - średnie
  • KiMi Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka1 wrote:
    Badania są dosyć kosztowne i zazwyczaj jak nie ma wskazań takich jak wiek, wynik kariotypów czy historia chorób genetycznych w rodzinie, to tak z urzędu nie zalecają badania w każdym przypadku 😊 Wiadomo, jak ktoś sam o tym decyduje, to inna kwestia, ale przy takich kosztach jednak widzę, że badania robią najczęściej pary ze wskazaniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 13:58

Klinika Bocian od 02.2024 - próby poprawy parametrów nasienia, monitoring owulacji, cykle stymulowane

05.2025 CB 💔
    07.2025 I IVF
    Anty-TPO 🔝
    KIR Bx (brak 4/5 DS)

🧑🏻'92
    USG ✔
    Kariotyp ✔
  • Pateczka Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiMi wrote:
    To piękny zarodek na Was czeka ❤️ A co do dalszego planu to daj sobie chwilę, żeby uspokoić myśli. Jeżeli będziesz rozważała jakąś poszerzoną diagnostykę, to możesz tutaj na forum podpytać od czego zacząć, chyba że akurat lekarz coś sam podpowie. Jak macie przebadany zarodek to może warto chwilę zaczekać i najpierw porobić kilka badań. Nie wiem czy opisywałaś gdzieś Waszą historię, ale najlepiej wpisać co macie przebadane w stopce, to wtedy łatwiej podpowiadać czy coś warto na tym etapie jeszcze zbadać 😊

Dziękuję KiMi za podpowiedź. Tak zrobię, opiszę, tylko najpierw się uspokoję i trochę odetchnę.
    Może faktycznie ta poszerzona diagnostyka to jakiś pomysł, bo do tej pory jedyne co to mieliśmy zrobić kariotypy, a te były ok.

👩🏻 85’
    AMH 1,63
    Kariotyp ✔️

beta 🩸 9dpt - 2,3 💔

👱🏻‍♂️ 85’
    Kariotyp ✔️
    Nasienie - średnie
  • Paula24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt 🐣🥚

Niezabudka86, Biała_Konwalia, Bambik, Adirella lubią tę wiadomość

age.png
    I IVF ❄️❄️❌
    II IVF ❄️❌
    III IVF ❄️✔️❄️❌
    IV IVF 20🟠/7🥚/5♥️🙏
    28.06.2022 FET 4BA
    👶4dpt ⏸️ 11.50mlU
    p. 28.39ng
    👶6dpt 45.19mlU p.30.61ng
    👶7dpt 80.08 mlU
    👶8dpt 128.67mlU
    👶10dpt 424.01mlU p. 24.42 ng
    👶13dpt 2550mlU p.31.41ng
    👶15dpt 7519mlU p.43.67ng
    👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
    👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
    👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
    Mamy ❤️
    👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
    30.01.2026 FET4BB 😓 biochem

Syn 11.09.2012 ❤️
    Syn 10.03.2023 ❤️
  • Gruszka1 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiMi wrote:
    Badania są dosyć kosztowne i zazwyczaj jak nie ma wskazań takich jak wiek, wynik kariotypów czy historia chorób gwnetycznych w rodzinie, to tak z urzędu nie zalecają badania w każdym przypadku 😊 Wiadomo, jak ktoś sam o tym decyduje, to inna kwestia, ale przy takich kosztach jednak widzę, że badania robią najczęściej pary ze wskazaniami.

Leki też są kosztowne. . Na sam prolutex wydałam teraz 1000zl a mimo to się nie udało...
    Ja więcej się od was dowiedziałam w ciągu tylko kilku dni niż od mojego lekarza który za wizytę bierze 250 i jak sama czegoś nie zaproponuję z badań to nie zleci. Mimo że niby najlepsza doktor w okolicy.
    Jestem teraz bardzo zła, ponieważ nie mam żadnego punktu zaczepiania co moze prowadzić do tego że tyle lat się nie udaje. Kompletnie nic. A od lekarza tylko słyszę co któryś raz że trzeba odrobinę szczęścia...
    Byłam po prostu pewna że teraz się uda 😔😔😔😔

04.2022 👶 nat., cesarka
    08.2023 💔 nat. biochem
    2023-2026 starania bezskuteczne, owulacje są, 2xindukcja owulacji Letrozol bezskutecznie

02.2026 punkcja- 14🥚
    25.03.2026 I transfer 5AA (AH+EMBRYOGLUE) [3x1 duphaston, 1x encorton, 2x prolutex, 4x estrofem, 1x fraxiparine, 2x cyclogest] ❌ beta 2,3

został 1 🥚❄️ 4AA

👩 '93
    letrox 50
    AMH 7,19
    ▪︎SHGB 26,7nmol/l
    ▪︎Test Post Coitum- 1-0-0-1-0-0-2-0-0-1 ruch A.-0%, ruch B- 2%, ruch C- 5%, Liczne leukocyty

🧑 '93
    ▪︎fragmentacja DNA 35%
    ▪︎plemniki prawidłowe 1%, patologiczne 99% (patologia główki 98%, p.wstawki 32%, p.witki 29%)
    ▪︎usg prostaty OK
  • Niezabudka86 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pateczka przykro mi.
    @Gruszka1 szczerze to nie sądziłam, że aż tak słabo będę sobie z tym radzić.

Wczoraj o 10.45 miałam swój czwarty transfer, ostatnia blastka 4AB, do tego przeziębienie i pół dnia przespałam. Bętę zrobię pewnie 10.04 i ewentualnie 13.04, gdyby klinika chciała.
    Nie piszę tu zbyt często, ale zaglądam od czasu do czasu i śledzę Wasze losy, trzymam kciuki, cieszę się z dobrych nowin i współczuję niepowodzeń.
    Ostatnio w moim otoczeniu pojawiły się dwie ciąże, koleżanka z pracy - wpadka, mimo zabezpieczeń - trzecie dziecko. Druga lat 42, dwie dorosłe córki, później poronienia, lekarze zdania, że dzieci już nie będzie. Myślała że zaczyna się klimakterium, jak poszła w końcu do gina to się okazało, że początek drugiego trymestru, a nie menopauza :D
    Cieszą mnie takie rzeczy, łatwiej mi wtedy pomyśleć, że i na mnie przyjdzie czas :)

Pateczka, Ishildur, Szopka lubią tę wiadomość

Ja '86, on '81
    AMH- 0.839-'25r, 0.6-'26r
    Kariotyp ✅
    Jajowody drożne
    IUI -❌
    2025:
    I IVF 05.2024 - cztery zarodki 5 dn.
    12.08 FET - ❌
    09.10 FET - ❌
    cd138 - ok
    KIR bx, ale brak kirów implantacyjnych
    04.03.2026 FET - accofil, prograf - ❌
    został jeden...
  • Pateczka Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka1 wrote:
    Leki też są kosztowne. . Na sam prolutex wydałam teraz 1000zl a mimo to się nie udało...
    Ja więcej się od was dowiedziałam w ciągu tylko kilku dni niż od mojego lekarza który za wizytę bierze 250 i jak sama czegoś nie zaproponuję z badań to nie zleci. Mimo że niby najlepsza doktor w okolicy.
    Jestem teraz bardzo zła, ponieważ nie mam żadnego punktu zaczepiania co moze prowadzić do tego że tyle lat się nie udaje. Kompletnie nic. A od lekarza tylko słyszę co któryś raz że trzeba odrobinę szczęścia...
    Byłam po prostu pewna że teraz się uda 😔😔😔😔
    Ja też o konsultacjach z immunologiem i o wszystkich badaniach tutaj czytałam. Nie miałam pojęcia o tym wszystkim. Lekarz też proponuje tylko minimum i też się nie udaje. Takie rozczarowanie i bezsilność…

👩🏻 85’
    AMH 1,63
    Kariotyp ✔️

beta 🩸 9dpt - 2,3 💔

👱🏻‍♂️ 85’
    Kariotyp ✔️
    Nasienie - średnie
  • KiMi Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula24 wrote:
    Wesołych Świąt 🐣🥚
    Wesołych 😊 Mysłałam o Tobie i o Twojej punkcji, bo gdzieś mi umknął Twój post o tym ile udało się pobrać. Trzymam kciuki za Twoje zarodki, oby pięknie rosły do wtorku 🤞🤞🤞

05.2025 CB 💔
    07.2025 I IVF
    Anty-TPO 🔝
    KIR Bx (brak 4/5 DS)

🧑🏻'92
    USG ✔
    Kariotyp ✔
  • KiMi Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pateczka, Gruszka1 rozumiem Was bardzo dobrze, bo sama przeszłam przez 3 kolejne transfery w zeszłym roku jak przez maraton, a po drugim nieudanym usłyszłam, że no może być to niepłodność idiopatyczna, czyli taka bez stwierdzonej przyczyny. A jednocześnie tej przyczyny lekarz ze mną nie szukał, mimo że dopytywałam o badania. Zakwalifikowaliśmy się z czynnikiem męskim, a u mnie było niby wszystko ok poza lekko policystycznymi jajnikami. Ale na cyklach stymulowanych owulacje były... Po tym, jak 3 transfery się nie powiodły przycisnęłam lekarza i przyszłam do niego z listą badań spisaną tutaj z postów na forum. Bardzo to jest frustrujące jak musimy o siebie walczyć, a lekarze traktują procedurę jak granie w totka, na chybił trafił... Po diagnostyce u mnie wyszły problemy immunologiczne i mam do tranferu zestaw leków od immunologa. Zobaczymy czy teraz się uda, ale zawsze to już większe szanse niż przedtem, bez diagnostyki 🥺
    W ogóle moim zdaniem program ministerialny o ile sam w sobie jest super, to brak diagnostyki przyczynia się tylko do licznych procedur w przypadkach, które może dałyby szybciej ciążę, gdyby tak jednak poświęcić trochę kasy też na badania...
    Niestety, te badania im dalej wlazł, tym też więcej kosztują, ale czy nie warto czasami zapłacić, żeby mieć spokojniejszą głowę... 🙄

Pateczka, merci lubią tę wiadomość

05.2025 CB 💔
    07.2025 I IVF
    Anty-TPO 🔝
    KIR Bx (brak 4/5 DS)

🧑🏻'92
    USG ✔
    Kariotyp ✔
  • Pateczka Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiMi wrote:
    Pateczka, Gruszka1 rozumiem Was bardzo dobrze, bo sama przeszłam przez 3 kolejne transfery w zeszłym roku jak przez maraton, a po drugim nieudanym usłyszłam, że no może być to niepłodność idiopatyczna, czyli taka bez stwierdzonej przyczyny. A jednocześnie tej przyczyny lekarz ze mną nie szukał, mimo że dopytywałam o badania. Zakwalifikowaliśmy się z czynnikiem męskim, a u mnie było niby wszystko ok poza lekko policystycznymi jajnikami. Ale na cyklach stymulowanych owulacje były... Po tym, jak 3 transfery się nie powiodły przycisnęłam lekarza i przyszłam do niego z listą badań spisaną tutaj z postów na forum. Bardzo to jest frustrujące jak musimy o siebie walczyć, a lekarze traktują procedurę jak granie w totka, na chybił trafił... Po diagnostyce u mnie wyszły problemy immunologiczne i mam do tranferu zestaw leków od immunologa. Zobaczymy czy teraz się uda, ale zawsze to już większe szanse niż przedtem, bez diagnostyki 🥺
    W ogóle moim zdaniem program ministerialny o ile sam w sobie jest super, to brak diagnostyki przyczynia się tylko do licznych procedur w przypadkach, które może dałyby szybciej ciążę, gdyby tak jednak poświęcić trochę kasy też na badania...
    Niestety, te badania im dalej wlazł, tym też więcej kosztują, ale czy nie warto czasami zapłacić, żeby mieć spokojniejszą głowę... 🙄

Program ministerialny to takie trochę jak się uda to ok, a jak nie to nie ma szukania przyczyn. Zamiast diagnostyki my słyszeliśmy, że wszystko sie uda, bo wyniki są ok. Ale to były tylko podstawowe badania i nic więcej. Przecież przez lata z jakiejś przyczyny się nie udawało. Ja mam wrażenie, że oni podchodzą do tego, że jakiś procent zawsze wychodzi. I lecą z jakimś wypracowanym szablonem, a brak jest indywidualnego podejścia.

👩🏻 85’
    AMH 1,63
    Kariotyp ✔️

beta 🩸 9dpt - 2,3 💔

👱🏻‍♂️ 85’
    Kariotyp ✔️
    Nasienie - średnie
  • KiMi Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pateczka wrote:
    Program ministerialny to takie trochę jak się uda to ok, a jak nie to nie ma szukania przyczyn. Zamiast diagnostyki my słyszeliśmy, że wszystko sie uda, bo wyniki są ok. Ale to były tylko podstawowe badania i nic więcej. Przecież przez lata z jakiejś przyczyny się nie udawało. Ja mam wrażenie, że oni podchodzą do tego, że jakiś procent zawsze wychodzi. I lecą z jakimś wypracowanym szablonem, a brak jest indywidualnego podejścia.
    Też mam takie wrażenie niestety. Podejście jak na linii produkcyjnej i może akurat się uda. Przykre to jest, dlatego tym bardziej doceniam to forum. Boli też to, że wiele dziewczyn porównując komercyjne procedury, a procedury w dofinansowaniu, widzi różnicę w podejściu lekarzy 😔

Pateczka, Adirella lubią tę wiadomość

05.2025 CB 💔
    07.2025 I IVF
    Anty-TPO 🔝
    KIR Bx (brak 4/5 DS)

🧑🏻'92
    USG ✔
    Kariotyp ✔
  • Gruszka1 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pateczka wrote:

Zgadzam się.. ja czuję się jak produkt taśmowy.
    Wiadomo że ma dziesiątki, setki pacjentek i nie zapamięta wszystkich. Ale miałoby bylo jakbym chociaż raz odczuła że zapoznała się z moją kartą pacjenta przed wizytą. Zawsze jest tak że pyta o to samo co wizytę, czy takie i takie badania były, co wyszło itd..dopiero od 2 miesięcy jesteśmy w programie. Wcześniej prywatnie. Wizyty kosztują, a na pacjenta mają 20min przeznaczone.

Mnie np podwójnie boli jak wokoło co chwila ktoś zachodzi w ciążę. I te które dopiero co zaczęły planować, i te które już planują od kilku lat. Nie uskrzydla mnie to w żaden sposób, na zasadzie 'mi na penwo też się kiedyś uda'.
    Bardzo żałuję że są teraz święta. Chciałabym już być na diagnostyce, już działać.

04.2022 👶 nat., cesarka
    08.2023 💔 nat. biochem

02.2026 punkcja- 14🥚

został 1 🥚❄️ 4AA

👩 '93
    letrox 50
    AMH 7,19
    ▪︎SHGB 26,7nmol/l

🧑 '93
    ▪︎fragmentacja DNA 35%
    ▪︎usg prostaty OK
  • Malutka_111 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiMi z tym accofilem mialam ten sam problem w poprzednim cyklu. Ostatecznie wzielam. Jak potem sie okazało transfer odwołany. Zatem jedna stracona dawka. To była moja pierwsza w życiu dawka tego leku i trochę się obawiałam samopoczucia ale o dziwo nic mi nie było.
    Za to o dziwo po wlewie ze smoflipidu czułam się fatalnie.

amh 0,26
    Kwalifikacja 02/2025
    04/2025 Diphereline
    23.06.2025 🪴transfer ❄️4.1.2
    ⏸️ pozytywny 6dpt,7dpt beta 70,3,9dpt beta 164,Progesteron 39,6;TSH 1,75,11dpt beta 413
    25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
    31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔 7 tc,28.07.25 hcg 7561;05.08.25 hcg 438
    🪴31.10.25 transfer ❄️4.1.1., progesteron 33,6
    10 dpt beta 0.2 ❌
    🪴15.12.25 transfer 4.1.1. prog 19,7
    2 dpt progesteron 29,3;4 dpt ⏸️cień cienia;5 dpt ⏸️cień;6 dpt ⏸️wyraźniejsza kreseczka;7 dpt beta 27,TSH 2,41, ferrytyna 53;9 dpt beta 90,7;11 dpt beta 347 prog 20
    14 dpt beta 1253 prog 37.10
    18 dpt 💔 nagle poronienie
    01-03/2026 diagnostyka biopsja immunologia
    ❌mthfr c.1286A> c układ heterozygotyczny nieprawidłowy ✅reszta mutacji trombofilii ok
    ✅ANA/ENA✅tarczyca✅homecysteina 8,65✅d3✅ferrytyna 61✅białko c,s, antytrombina
    Cross 22,2 %
    Nk w endometrium 350/1 mm podwyższone
    CD 138 ✅
    Kir bx
  • KiMi Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka1 wrote:
    Zgadzam się.. ja czuję się jak produkt taśmowy.
    Wiadomo że ma dziesiątki, setki pacjentek i nie zapamięta wszystkich. Ale miałoby bylo jakbym chociaż raz odczuła że zapoznała się z moją kartą pacjenta przed wizytą. Zawsze jest tak że pyta o to samo co wizytę, czy takie i takie badania były, co wyszło itd..dopiero od 2 miesięcy jesteśmy w programie. Wcześniej prywatnie. Wizyty kosztują, a na pacjenta mają 20min przeznaczone.

Mnie np podwójnie boli jak wokoło co chwila ktoś zachodzi w ciążę. I te które dopiero co zaczęły planować, i te które już planują od kilku lat. Nie uskrzydla mnie to w żaden sposób, na zasadzie 'mi na penwo też się kiedyś uda'.
    Bardzo żałuję że są teraz święta. Chciałabym już być na diagnostyce, już działać.
    Baaaardzo Ciebie rozumiem. Też mam obecnie podejście, że kolejne ciąże w pobliżu, wśród znajomych wcale nie napwają mnie optymizmem, a raczej podcinają skrzydła. Tym bardziej, że z bliższych znajomych jesteśmy już ostatni z tych starających się, nawet z par, którym udało się dzięki in vitro. Innym na zewnątrz też trudno zrozumieć naszą sytuację, dlatego ja chętnie wracam na forum, bo właśnie tu łatwiej dzielić się takimi frustracjami jak chociażby to, że przychodzi się na wizytę, a lekarz pyta z czym się do niego przychodzi... serio tylko z grzeczności gryzę się w język, żeby nie odpowiedzieć, że to chyba ja powinnam pytać lekarza co robimy, a nie odwrotnie. To tylko 2 minuty, żeby otworzyć sobie kartę pacjenta przed wizytą, które przecież i tak poszłyby na poczet wizyty, a ile mniej rozgoryczenia byłoby po naszej stronie.
    I ja nie oczekuję, że będzie z głowy pamiętał moją historię czy przypisywał twarz do imienia, ale chodzę do kliniki na tyle długo, że dziewczyny na rejestracji pamiętają moje imię, a lekarz nadal pyta z czym przychodzę jakby to była pierwsza wizyta 😬 No poza stymulacją kiedy jestem w gabinecie co 3 dni, to tu akurat ogarnia, wyjątkowo... 😆

05.2025 CB 💔
    07.2025 I IVF
    Anty-TPO 🔝
    KIR Bx (brak 4/5 DS)

🧑🏻'92
    USG ✔
    Kariotyp ✔
  • Malutka_111 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pateczka wrote:
    Odstaw kochana po co ładować się lekami.

amh 0,26
    Kwalifikacja 02/2025
    04/2025 Diphereline
    ⏸️ pozytywny 6dpt,7dpt beta 70,3,9dpt beta 164,Progesteron 39,6;TSH 1,75,11dpt beta 413
    10 dpt beta 0.2 ❌
    2 dpt progesteron 29,3;4 dpt ⏸️cień cienia;5 dpt ⏸️cień;6 dpt ⏸️wyraźniejsza kreseczka;7 dpt beta 27,TSH 2,41, ferrytyna 53;9 dpt beta 90,7;11 dpt beta 347 prog 20
    ❌mthfr c.1286A> c układ heterozygotyczny nieprawidłowy ✅reszta mutacji trombofilii ok
    Cross 22,2 %
    CD 138 ✅
    Kir bx
  • Malutka_111 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambik proszę o wpis 📆18.04. Podgląd endometrium.
    Wpisz mi też 📆27.04 transfer. Teraz to już musi się odbyć 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 15:22

KiMi, Pateczka, merci, Ishildur, krakowiankq, Bambik, Adirella, Anka84, Marz91 lubią tę wiadomość

amh 0,26
    Kwalifikacja 02/2025
    04/2025 Diphereline
    10 dpt beta 0.2 ❌
    Cross 22,2 %
    CD 138 ✅
    Kir bx
  • KiMi Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_111 wrote:
    KiMi z tym accofilem mialam ten sam problem w poprzednim cyklu. Ostatecznie wzielam. Jak potem sie okazało transfer odwołany. Zatem jedna stracona dawka. To była moja pierwsza w życiu dawka tego leku i trochę się obawiałam samopoczucia ale o dziwo nic mi nie było.
    Za to o dziwo po wlewie ze smoflipidu czułam się fatalnie.
    O, dzięki piękne. A powiedz kiedy miałaś wlew? Bo tutaj mam duży rozdźwięk między zaleceniem immunolog, a tym co mówi ginekolog 🫣 Z zaleceń miałam 10-14 dni przed transferem i w dniu transferu. No te 10-14 to pociąg już odjechał, że tak powiem, ale pytałam dziś czy teraz jakoś podawać, to powiedział, że on się tym zaleceniom na 10-14 dni przed dziwi, bo ten podany wlew dawno się już rozejdzie i nie da efektu i że nie wszyscy immunolodzy tak zalecają🤦🏻‍♀️ i bądź tu panie mądry i pisz wiersze... i w obecnym układzie miałabym tylko dawkę przed transferem.

05.2025 CB 💔
    07.2025 I IVF
    Anty-TPO 🔝
    KIR Bx (brak 4/5 DS)

🧑🏻'92
    USG ✔
    Kariotyp ✔
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ