leczenie Mycoplasma i Ureaplasma
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak oczywiście robiłam wymazy ale za granicą zrobili mi na tą główną ureoplasme urealycium na którą jestem negatywna i zawsze na nią byłam … a co do badań to trzeba wybierać laboratorium które się w tym specjalizują , w Krakowie zawsze robiłam na Sławkowskiej 17 , w centrum badań mikrobiologicznych.
-
Karola1994 wrote:Tak oczywiście robiłam wymazy ale za granicą zrobili mi na tą główną ureoplasme urealycium na którą jestem negatywna i zawsze na nią byłam … a co do badań to trzeba wybierać laboratorium które się w tym specjalizują , w Krakowie zawsze robiłam na Sławkowskiej 17 , w centrum badań mikrobiologicznych.
No to faktycznie nie wiadomo co robić. Bo ta ureaplasma wyjdzie Ci ujemna a drugiej nie badano.. -
Witam wszystkich ja pół roku męczę się z ureaplasma urealyticum. Zaraził mnie były partner. Na początku lekarze leczyli mnie na zapalenie pęcherza cipronexem. Następnie multum leków na grzybice, po których byłam aż wypalona. W końcu miałam zrobione posiewy chyba na wszystko co możliwe i wyszła ureaplasma urealyticum 10^6, również metodą pcr. U mnie jest wszystko skomplikowane bo choruje na wrzodziejące zapalenie jelita grubego w dodatku mam celiakie i sibo. Dostałam sumamed na 3 dni. Jelita zniszczone a bakteria wciąż jest. Wylądowałam w szpitalu z powodu bóli brzucha i biegunek po antybiotyku. Teraz czekam na przyjęcie mnie do szpitala w Warszawie i nie wiem co będzie. Brać antybiotyków nie mogę a to jedyne leczenie żeby pozbyć się bakterii. Mam zakażenie w moczu od niej i pieczenie, również przy oddawaniu moczu
-
Dziewczyny jeśli któraś z was ma ureoplasme pavrum i leczy bezskutecznie to lepiej odstawić leczenie , więcej szkód narobią antybiotyki niż to wszystko warte , ueeoplasma pavrum jest nie patogenna więc nie zagraża ciąży , większość kobiet ją ma , nawet za granicą nie robią wymazu na ureoplasme pavrum według lekarzy tylko ureoplasma urealyticum wymaga leczenia .
-