X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Leki wspomagające parametry nasienia
Odpowiedz

Leki wspomagające parametry nasienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Joanna_k Nowa

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma słabe wyniki nasienia. Otrzymał od lekarza informacje aby brać preparaty takie jak:
    1 Nucleox
    2 Fertistim
    3 Profertil
    Ma zażywać jeden z nich. Czy ktoś ma jakieś porównanie tych preparatów? Po którychś z nich poprawiły się wyniki? W dodatku Profertil, który jest najdroższy na kartce od lekarza ma wpisane 2x2 czyli 4 tabletki dziennie, a na ulotce są to tylko 2 tabletki dziennie. Korzystamy z programu prokreacyjnego w Krakowie.

• LINAA30 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_k wrote:
    Mój mąż ma słabe wyniki nasienia. Otrzymał od lekarza informacje aby brać preparaty takie jak:
    1 Nucleox
    2 Fertistim
    3 Profertil
    Ma zażywać jeden z nich. Czy ktoś ma jakieś porównanie tych preparatów? Po którychś z nich poprawiły się wyniki? W dodatku Profertil, który jest najdroższy na kartce od lekarza ma wpisane 2x2 czyli 4 tabletki dziennie, a na ulotce są to tylko 2 tabletki dziennie. Korzystamy z programu prokreacyjnego w Krakowie.

Mój mąż ma Profertil. Stosuje go 1x1 zazwyczaj rano. W ciągu trzech miesięcy wyniki się polepszyły. Z 19,2 mln na 29,8mln. Ale same suple nie pomogą. Dużo zależy od diety, jaki tryb życia prowadzi, używki. Teraz stosuje go już 5miesiac ale dieta, rzucił palenie i ma mniej stresu. Za miesiąc kolejne badanie. Zobaczymy co pokażą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 16:04

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ