LUF przyczyny leczenie
-
WIADOMOŚĆ
-
mar wrote:dziewwczyny czy przy niepękających pęcherzykach Wasze wykresy wyglądaja jakos specyficznie? coś zauważyłyście?[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
[*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
[*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip -
u mnie jak się dowiedziałam, że nie pękają pęcherzyki to można było wywnioskować, że coś jest nie tak z wykresu. Skok był ledwo co i tempka w II fazie rosła, ale nie była jakaś imponująca. U innych osób było wyraźniej widać wzrost tempki, taki wolny wzrost może też oznaczać niski progesteron, ale dopiero po USG jak się okazuje, że coś nie tak to widać
-
u mnie na szczęście też się wchłaniają nie pęknięte jajeczka, u mnie wyszło to podczas badań czemu nie możemy mieć maluszka, 3 miesiące monitoringu usg, i wyszło że nie pękają, źle pękają, i raz wyszło że pęknięcie nastąpiło prawidłowo.
PERELKA175 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
mar wrote:dziewwczyny czy przy niepękających pęcherzykach Wasze wykresy wyglądaja jakos specyficznie? coś zauważyłyście?
-
a co jesli LUF utrzymuje sie dluzej niz jeden cykl? jest szansa ze na lutenylu sie wchlonie? juz trace nadzieje a boje sie zabiegu(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
Ja też mam LUF, lekarz nie powiedział mi tego wprost ale już kolejny miesiąc pod rząd nie pękają mi pęcherzyki w prawym jajniku, nawet po pregnylu. W sierpniu będę mieć kolejną stymulację CLO i zastrzyk, może zdecyduję się na ten droższy..
-
nick nieaktualny
-
Ja bylam stymulowana clo i femara, pecherzyki rosly potem pregnyl 10 000j. , lub ovitrelle, niestety u mnie pecherzyki nie pekaly. Jestem w trakcie in vitro, zycze aby Wam pekaly bo jak moj lekarz mowi nic innego oprocz wyzej wymienionych lekow na pekanie nie ma.
-
MedA wrote:Sunny ja miałam Ovitrelle przy inseminacji ale niestety nie pękły 3 pęcherzyki, które miałam i aż do okresu czułam się napompowana i ogólnie koszmarnie ale dziewczynom pomaga więc powodzenia
Pytałam lekarza, powiedział, że szanse na pęknięcie po Ovitrelle są takie same jak po Pregnylu, więc szkoda pieniędzy..
Brałam CLO, zastrzyk pregnylu, dwa pęcherzyki pękły, a dwa urosły, po jednym w każdym jajniku. Mam więc po jednej torbieli w każdym jajniku. Znowu dostanę anty na wchłonięcie. -