Luteina
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny to znowu ja i mam pytanie. Ostatnio moja Pani ginekolog przepisała mi luteinę podjęzykowo 1 tabletka dziennie. Mam ją brać od 10 dnia cyklu, aż do miesiączki. Dzisiaj mija 8 dzień jej brania, a od wczoraj mam brązowe plamienia. Nie wiecie czy to jest normalne??Justyna22
-
bo luteina ma za zadanie albo podtrzymac ciaże albo po jej odstawieniu jesli nie doszło do zapłodnienia wywołac @ tak wiec ja bymja brała do końca cyklu nie zwazając na plamienia bo moze to byc plamienie około owulacyjne lub implantacyjne
alka89, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja dziś pytałam lekarza czy powinnam coś brać na podtrzymanie (już raz poroniłam), a on powiedział, że na razie czas wytchnienia i odpocząć od starań psychicznie i spróbować za 3-4 miesiące, a wtedy na pewno się uda bez żadnych wspomagaczy Ale mam jedno opakowanie Luteiny dopochwowej i zastanawiam się czy nie brać jej na własną rękę, bo mam bardzo niski progesteron Może to powód, że nie mogę zajść? Jak myślicie? Lekarza i tak zmieniam, dlatego następnemu mogę powiedzieć, że biorę, to będzie dalej przepisywał.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczyny, mam pytanie. 5 dni temu miałam inseminacje (idealnie wstrzeloną) a od 3 dni biorę dopochwowo luteinę. Dzisiaj zauważyłam na bieliźnie parę małych różowych plamek. Nic poza tym. Gdyby nie były na bieliźnie to nawet bym ich nie zauważyła. Czy to normalne po luteinie? Pozdrawiam serdecznie!
-
nick nieaktualny
-
Mount....mysle ze to moze nyc plamienie implantacyjne
Luteina nie ma nic do plamien raczej. Jest zo progesteron ktory wlasnie ma za zadanie utrzymac ciaze. Podaje sie go tez przy plamieniach w trakcie ciazy aby ich nie bylo.
Oszczedzaj sie poprostu i mysl pozytywnie
Trzymam kciuki!Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
nie bierzcie luteiny na własną rękę, ona nie pomaga zajść w ciążę tylko ją utrzymuje jeśli do zapłodnienia doszło, jeśli ktoś nie potrafi sobie określić 100% owulacji to przez takie w ciemno można sobie ją przez luteinę zatrzymać. to jest hormon i nie bez powodu jest wydawany na recepte i branie powinno być konsultowane z lekarzem i przyjmowane zgodnie z zaleceniami, nie lepiej najpierw spróbować jakiś ziół?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 11:25
02.2010 - synuś
09.2013 - Aniołek 8 tc
06.2014 - Aniołek 14 tc -
nick nieaktualny