Luteina
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś drugi dzień po odstawieniu luteiny .
Ile czekac na okres zanim zrobie test ??Początek : kwiecień 2017
Październik 2017 : PCOS
Październik 2017: Rozpoczęcie Leczenia
Listopad 2018 HSG : Oba jajowody niedrożne w 100 %
Sierpień : 27.08 IMSI transfer 3-dniowca
On : OK -
Czesc.
Na polecenie mojego ginekologa biore luteine podjezykowa 2x1 50mg. Dzis jest drugi dzien kiedy biore luteine, a mam wrazenie, ze moje jajniki pracuja na pelnych obrotach (podobnie jak przy owulacji) a na bieliznie mam duzo mlecznego i gestego sluzu. Czy u was tez ten sluz sie pojawia i w takiej ilosci? Czy wszystko jest ok?Alexandra88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jako że mam bardzo długie cykle ( po monitoringu owulacje mam około 32 dc) lekarz przepisał mi luteinę od następnego cyklu, po jednej tabletce dziennie od 15 dc przez 10 dni, czy taka ilość nie zablokuje mi owulacji?? Lekarz wie że staramy się o dziecko.
-
domii.s wrote:Dziewczyny jako że mam bardzo długie cykle ( po monitoringu owulacje mam około 32 dc) lekarz przepisał mi luteinę od następnego cyklu, po jednej tabletce dziennie od 15 dc przez 10 dni, czy taka ilość nie zablokuje mi owulacji?? Lekarz wie że staramy się o dziecko.
Domii.s postaraj sie robic testy owulacyjne wtedy bedziesz wiedziala czy jestes juz po owulacji. Mi np lekarz kazal robic testy i 4 dni od dodatniego testu owu zaczynam Luteine -
Prawdopodobnie lekarz chce Ci w jakis sposob wyrownac te owulacje bo w 32 dniu to tez nie jest ok... a co po Luteinie? Masz juz jakies zalecenia badz wizyte do 3 dc?
-
Vigosik wrote:Prawdopodobnie lekarz chce Ci w jakis sposob wyrownac te owulacje bo w 32 dniu to tez nie jest ok... a co po Luteinie? Masz juz jakies zalecenia badz wizyte do 3 dc?
Lekarz wie ze się staramy, zastanowiłam mnie ta jedna tabletka, jak kiedyś brałam luteine na wyregulowanie okresu brałam 3x1 tabletkę przez 10 dni, a teraz tylko 1x1.
Wizyta kontrolna za 2 miesiące... sama już nie wiem co myśleć..... -
Kurcze no to trochę dziwnie...bo Luteine bierze sie zazwyczaj po owulacji...slyszalam ze moze zatrzymac owulacje...no ale lekarz wie najlepiej wiec moze lepiej sie jego sluchac a na wizycie dokladnie dopytac..
-
Meli92 wrote:kupie luteine jezeli ktoras z was ma, czekam na zaproszenie
-
Czytałam, że luteina wydłuża owulację, ale czy może w niektórych przypadkach skrócić cykl?Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Odświeżam wątek!
Pierwszy raz w życiu biorę luteinę (wcześniej tylko duphaston) i jestem kompletnie zdezorientowana jeśli chodzi o ten cykl.
Czy to normalne że na luteinie czuję zapowiedzi okresu? Jestem 10-11dpo i od dwóch dni czuję naprzemiennie bóle (nie skurcze) jajników oraz kłucie po środku w dole brzucha, ale to jedynie przed snem (są delikatne).
Żyłam w przekonaniu że dopiero po ostawieniu będą ewentualne objawy @ i sama @. Czy coś ze mną nie tak?
Lekarz zalecił testowanie dopiero w piątek. Staramy się o dzidziusia juz 2 lata.27 l, starania od 8.2017
4-5.2019 clo, 7- 11.2019 lametta, mąż wyniki ok, HSG ok
11.2019 - 12.2019 puregon + ovitrelle
IVF Bocian Białystok, hiperka, mamy ❄️❄️❄️❄️
05.2020 FET blastka 2BB 💔
Kriobank - przenosimy pozostałe ❄️❄️❄️
06.2020 FET blastka 1BB 💔
Histeroskopia ok
08.2020 FET blastka 1BB nie rozmrozila 💔kolejna blastka 1BB 💔,
8.2020 - protokół długi czas start!
10.2020 PickUp! Transfer świeżaka 3AB, mamy 3BC❄️2DC❄️
8 dpt beta 71,2; 10 dpt beta 118,5, prog >40; 12 dpt 171,4; 15 dpt 518, 18 dpt 1455,8, 25 dpt 11 492,1
29dpt puste jajo 💔 -
Dziewczyny bardzo proszę o poradę. Jak myślicie. Miałam zacząć brać luteinę od 17 dnia cyklu. Tak też zrobiłam i wzięłam rano jedna tabletke 50 dopochwowa. Kochaliśmy się z mężem co drugi dzień przez ostatnie 6 dni. Ostatnio wczoraj... Ale koło południa coś mnie tchnelo(ból w jajniku) i zrobiłam koło test ovu i wyszedł dodatni. Teraz się zastanawiam czy nie zawaliłam ta jedna tabletką i czy ta owulacja co się przesunęła jednak wystąpi i czy by nie zgwałcić starego znowu 🙈 czy jedna ta są mogła zablokować tą ovulacje?
-
Dzień dobry,
pracuję nad pracą badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.
https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6 -
Proszę was o radę, mam taki mętlik w głowie że wysiadam. W zeszłym cyklu byłam u gina z powodów bólu owulacyjnego (który nie pozwalał mi funkcjonować), dostałam luteine 50tke od tamtego momentu na 10 dni. Drugie opakowanie biorę w tym cyklu od 10 dnia cyklu, to mój 14 dc.
Przechodząc do rzeczy, byłam wczoraj w klinice niepłodności u znanego profesora. Profesor zapytał mnie jedynie o to kiedy była ostatnia miesiączka, czy miesiączkuje regularnie. Zbadał mnie w czasie usg, stwierdził że wszystko u mnie ok. Sama powiedziałam mu o plamieniach i zażywanej luteinie, powiedział że ona działa wręcz antykoncepcyjnie i że ten cykl jest stracony. Czy to prawda? Badałam w poprzednich cyklach proga i był w granicach 10 i 11 badany przepisową liczbę dni po owulce.🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -