Luteina przy dobrym poziomie progesteronu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMale wyjasnienie:)
Mamy dwie jednostki w roznych laboratoriach:
nmol/l
ng/ml
Przelicznik jest taki:
1 ng/ml = 3,18 nmol/l
I teraz normy w nmol/l:
faza folikularna 0,9-2,3
owulacja 2,1 - 5,2
faza lutealna 15,0- 57,0
menopauza 0,1 - 4,0
I trymestr ciąży 50-130
II trymestr ciąży 65-250
III trymestr ciąży 180-490 -
Ag... wrote:Iwka w jakich dniach masz brać ?
Mi jedna gin powiedziała, że od 16 do 23dc ale po zmianie lekarza druga babka ze od 16dc cały zcas do momentu pojawienia się @ ( tylko czy okres może się pojawić w trakcie jej stosowania to nie wiem:/
coś wiecie na ten temat? -
Witam, mam pytanie..monitoring cyklu wskazał ovu na dzień wczorajszy od dziś przez 8 dni mam brać luteine..później mam ją odstawić i jeśli @ nie pojawi się w ciągu tygodnia zrobić test..,zastanawiam się czy jeśli udałoby się zajść w ciąże odstawienie leku nie zaszkodzi...lekarz zapewnia że nie..albo mam wątpliwości...czy któraś z Was miała podobną sytuację?Niania ..
-
nick nieaktualnyKurde w zyciu bym Niania tak nie zrobila!!!!
Ja poronilam w lipcu, zaszlam w ciaze w cyklu gdzie lekarz stwierdzil ze nie ma szans na owulacje w ogole!
Bralam duphaston, odstawilam i czekalam sobie......5dni, 7dni, 10 dnia zrobilam test- byla ciaza. Poszlam na bete, potwierdzila.
Telefon do lekarza a ten wystraszony ze bierz podwojna dawke duphastonu.
Zaczelam brac, lecz zaczley sie plamienia i ciaza sie stracila.
Bierz luteine 10dni, a 11 dnia rano zrob najczulszy test lub idz na bete.
Kilka dni bez wspomagaczy progesteronowych moze pozamiatac ciaze. -
Niania mi też lekarka powiedziała, że luteina podtrzymuje ciąże i żeby brać aż do planowanego terminu @ żeby była pewność ewentualnej ciąży.
Anko kurcze nie wiedziałam, że odstawienie może mieć aż takie skutki:/ w takim razie ja biorę aż do wtorku ( termin @) i wtedy robie badania.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,
nie wiem gdzie szukać pomocy, jeśli to zły wątek, podajcie mi proszę link do odpowiedniego. Staramy się już 4 miesiąc, póki co nic. Mam syndrom LUF, pęcherzyk nie pęka Wczoraj byłam na wizycie, lekarz stwierdził płyn w zatoce Douglasa (co świadczy że ovu była) i ciałko żółte (27mm) w jajniku. Pytałam czy nie powinnam brać czegoś na pęknięcie pęcherzyka, ale powiedział że to dopiero początek starań i żeby poczekać do 1-1,5 roku i wtedy "pomyślimy"... Chyba oszalał. Dodam, że LUFy pojawiają się u mnie już dłuższy czas. Jak można to leczyć, aby doszło do normalnej ovu? Testy ovu wskazują mi zawsze I kreskę - 2 cykle z rzędu robiłam dzień w dzień... Proszę o pomoc bądź przekierowanie.
Dzięki,
FimkaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 17:42
-
nick nieaktualnyNo Moja Droga....ja bym zwyczajnie zmienila ginekologa, bo moze byc tak ze stracisz rok czasu...
Ja staram sie tak na prawde 2 cykl,wczesniej w 1 m staran poronilam, po czym robilam 3m przerwy i obserwacji, teraz zaczelam sie starac i no niestety....z lekami.
Sama lekarzowi powiedzialam ze nie chce czekac...Fimka lubi tę wiadomość
-
Ja duphastonu nie przerwe do @, martwia mnie tylko te plamienia:/czy myslicie, ze powodem moga byc 2 miesniaki?w czerwcu poronialam i cykl wygladal podobnie:/plamienie w polowie cyklu i plamienie przed spodziewanym terminem, ale niestety fasolka sie nie utrzymala...boje sie, ze sytuacja sie powtorzy:((Alejandra
-
Anko, dzięki za odp.
Przepraszam, że nie odpowiadam na pytania, póki co, jestem początkująca...
Proszę podpowiedzcie mi, czy jeśli w lewym jajniku mam w tym m-cu LUF, czy jak będzie ovu z prawego, to może być ok? Czy LUF jest chorobą od razu obu jajników? Pytam, bo 3 razy z rzędu miałam LUF w lewym (pod koniec cyklu się wchłania), podczas pierwszego cyklu starań nie monitorowałam. Ech, pomóżcie... -
Hej wiesz co zmień lekarza bo slabo do tego podchodzi i w 1 miesiącu na lekach ( clo) same pękły w drugim były małe i nie skreślił cyklu brałam zastrzyki z menopur i po kontroli odrazu były dwa duże pęcherzyki i nie czekał czy pękną tylko odrazu kazał zastrzyk na pęknięcie i się udało:) nie ma co czekać z twoim tekarzem bo to strata czasu . ja jak wcześniej chodziłam do innych to mnie zlewali a straciłam już dwie ciąże dopiero tek okazał się konkretnie podejść do problemu Pozdrawiam[/url]
[/url] -
cześć dziewczyny czy mogła by któraś z was powiedzieć mi czy wynik progesteronu 22,30 ng/ml w dwudziestym dniu cyklu osiem dni po owulacji według ovu to dobry wynik z góry dziękuje
-
Witajcie.
Ja jestem po poronieniu pół roku,zaczęliśmy nowe starania.2cykle nieudane.Progesteron w normie ale i tak gin mówiła żeby wspomóc 2gą fazę luteiną.Biorę luteinę100 dopochwowo rano i wieczorem.Objawy po zastosowaniu: śpiąca i bóle leciutkie jak na @ w podbrzuszu.Owulacja monitorowana,pęcherzyk był,pękł no i teraz po 10dniach stosowania luteiny mam zrobić test .Jeśli dodatni to dalej brać luteinę a jeśli ujemny to odstawić i czekać na @.Dodam,że 10lat temu urodziłam zdrowe dzieciątko no a teraz zachciało się drugiego.To nie koniec,jestm po 30stcekoza -