Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć,
potrzebuję Waszej rady - gdzie w Krakowie na HSG, najlepiej niebolesne (dla mnie już wziernik jest koszmarem) bo ceny sa strasznie różne od 350 - 1350 (Ludwin) i nie mam pojęcia co wybrać. Nie ukrywam, że wole zostawić kasę na inseminację i jak się nie uda na in-vitro. Co możecie polecić? -
nick nieaktualnysmerfetka_k wrote:Cześć,
potrzebuję Waszej rady - gdzie w Krakowie na HSG, najlepiej niebolesne (dla mnie już wziernik jest koszmarem) bo ceny sa strasznie różne od 350 - 1350 (Ludwin) i nie mam pojęcia co wybrać. Nie ukrywam, że wole zostawić kasę na inseminację i jak się nie uda na in-vitro. Co możecie polecić?
Ludwina lepiej omijaj szerokim łukiem -
Witajcie po dłuższej przerwie. Po 3 miesiącach odpoczynku (tak poradziła mi doktor) wracam do walki. Wczoraj zadzwoniłam do kliniki, żeby się umówić na wizytę i okazało się, że...moja doktor już tam nie pracuje. Zapisałam się więc na wizytę do dr Mirockiego. Lipcówko znów liczę tutaj na Twoją opinię:)Mam zamrożone 10 komórek jajowych, więc na szczęście nie muszę zaraz podchodzić do kolejnej stymulacji i punkcji. Ale ile przeżyje rozmrożenie, ile się zapłodni, ile będzie się rozwijało to zobaczymy.
-
Wybiera się któraś z Was może na warsztaty do Macierzyństwa? Widziałam na ich stronie, że następne mają być 23.10. Mają tam mówić o in vitro od strony takiej bardziej laboratoryjnej i o ustawie o leczeniu niepłodności. Namawiam męża, ale na razie kręci nosem i nie chce iśćStaramy się od 16 miesięcy, a dzidziusia brak Zaczynam wariować.
-
Lipcówko Twoim lekarzem w Macierzyństwie jest dr Mirocki prawda? Ciekawa jestem Twojej opinii:) Ja byłam bardzo zaskoczona kiedy dzwoniąc żeby się umówić na wizytę, okazało się, że dr Knafel już tam nie przyjmuje. Byłam w czasie poprzedniej procedury na 2 wizytach u dr Przybycienia, planowałam się do niego zapisać, ale pani w recepcji mi powiedziała, że do niego są bardzo długie terminy. Zaproponowała dr Mirockiego lub dr Wyrobe. Zresztą szczerze mówiąc coraz częściej myślę o Artvimedzie, jednak w Macierzyństwie mam zamrożone komórki.
-
Akuku myślę, że warto się tam wybrać. Ja z doświadczenia wiem, że in vitro niczego nie gwarantuje, a informacje o tym jak to wygląda "od strony technicznej" rzeczywiście wiele mogą uświadomić. Ja przy bardzo dobrych komórkach jajowych i właściwych parametrach nasienia, nie uzyskałam zarodka do transferu. Wiele czynników składa się na powodzenie. A wielokrotnie spotkałam się z opinią, że in vitro zawsze równa się dziecko, a to niestety nie zawsze tak jest.
Pozdrawiam:) -
Dziewczyny kto słyszał o dr n. med. Wojciech Pabian? Będę wdzięczna za info ( również na priv)starania od ok 2015
Ja: Usunięta przegroda, PCOS?/ Wysokie androgeny
M: Mała ilość żołnierzyków
1 IUI - 26.09.2017
7.2020 - ❄️❄️
8.09.2020- transfer 💪
30.05.2021- 👶 -
Skórka, ja chodzę do dr Mirockiego i nie mam na razie zastrzeżeń. Na pewno jest bardzo cierpliwy, bo ja czasem w panice, zamiast poczekać na wizytę, wypisywałam do niego i zawsze mi grzecznie odpisywał. Nie wiem jak dr Wyroba, nad którym też się zastanawiasz, bo u niego nie byłam, ale dr Mirocki jest kochanyStaraczka o pierwszego dzidziusia
-
nick nieaktualnyannana88 wrote:Dziewczyny kto słyszał o dr n. med. Wojciech Pabian? Będę wdzięczna za info ( również na priv)
Co do Mirockiego, to od niego na 1szej wizycie usłyszałam, żebym już nic nie badała tylko zrobić posiewy i możemy działać z IUI. Pozytywne wrażenie zrobił na mnie na początku, jednak 2ga wizyta była już w pośpiechu. Przyniosłam na nią jeszcze inne wyniki badań (immunologii), kazał skierować się do immunologa i również powierzył że mam już nic nie badac-dodam, że wyniki wcale super nie wyszły, opis w stopce. Wkurzylam się, bo widać było że on już nic nie chce drążyć czy leczyć tylko robić to IUI. rezygnowałam wtedy z Macierzyństwa i przenoszę się do Katowic, wizyta za 1,5tyg -
Skórka napewno Mirocki jest bardziej "skrupulatny" niż Wyroba. Dostajesz od niego kartę informacyjną z wizyty z rozpisanym dawkowaniem leków i dokładna data wdrożenia. A niestety od wyroby są tylko jakieś świstki pisane w pośpiechu, z których nic nie wiadomo.
-
Dziewczyny, byłam w końcu na warsztatach w Macierzyństwie, prowadził je embriolog. Powiem Wam, że tak jak jakoś nie jestem przekonana do takich „zlotów”, w sensie boję się, że będzie sama reklama i „kupcie ludzie, kupcie, zapiszcie się, zapiszcie się”, tak tutaj było ok, bo prowadziła je osoba, która brzmiała, jakby miała poczucie misji i serio chciała pomóc parom takim jak my. Trochę mi się rozjaśniło w głowie, tak jak mówiłaś Skórka, takie informacje się przydają, jednak człowiek niby nie wierzy we wszystko, co przeczyta w internecie, ale wyszło, że miałam dużo nieprawdziwych wyobrażeń o in vitro. No ale w sumie skąd mamy to wiedzieć większość z nas nie studiuje medycyny, ani biologii i jak nagle spotykają nas takie problemy, to tak trochę działamy po omacku
Spotkanie jak spotkanie, ale największy plus jest taki, że do męża zaczynać docierać, że 16 miesięcy starań z niczym to już sygnał, żeby pomyśleć o tym, dlaczego tak jest...Staramy się od 16 miesięcy, a dzidziusia brak Zaczynam wariować. -
Embriolog jest super...Nawet jak sobie przypomnę telefony z informacja o ilości zarodków na danym etapie to cudowna kobieta. Co najlepsze laboratorium w macierzynstwie jest super skuteczne na 6 komórek zaplodnionych mieliśmy 5 blastocyst w tym jedna mam w brzuchu zowie sie Leon i ma sie urodzić na początku maja
-
Witam, czy Wasi M. wykonywali badanie MAR, HBA, fragmentacja dna - cytometria przepływowa nie halo mikroskopowe cokolwiek to znaczy jeśli tak bardzo proszę o info czy ta klinika wykonuje to ostatnie badanie taka metoda?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Cześć Dziewczyny,
Od stycznia leczę się w Macierzyństwie u dr Mirockiego. Odświeżam temat - może jest nas więcej?
1 IUI - 31.03.2018
1 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil 28.07.2021
7dpt beta <2, 31, 10dpt test negatywny, 12dpt beta <2, 30 😞
2 IVF crio, cykl sztuczny, Eurofertil, 03.09. 2021 🤞🍀🐟
11dpt - beta 216,8, prog 13,5
13dpt - beta 566,9, prog 12,3
15dpt - beta 1402,6, prog 15,2
❄❄❄ A ❄❄❄B czeka