X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Macierzyństwo- Kraków
Odpowiedz

Macierzyństwo- Kraków

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasi mężowie dostawali skierowanie od dr Bergiera na badania hormonów? Mój mąż idzie do niego w środę i myśleliśmy, żeby już szedł z takimi wynikami. Nie wiem tylko dokładnie jakie powinien zrobić, czy wystarczy testosteron, TSH, lh, FSH, estradiol i androstendion? Jeszcze w innym wątku czytałam, że mężowie robili prolaktynę co nie ukrywam mnie zdziwiło
    Dodam, że mąż robił już 2x seminogram z 3mies.odstepem i 2tyg.temu też w Macierzyństwie usg jąder. Póki co ruchliwość jest słaba, reszta ok
    Będę wdzięczna za rady :)

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mój M robił tylko seminogram z przeciwciałami i nic więcej. Wyszło 19 % i dr Bergier stwierdził że to nie powinien być problem bo bylo dużo plemników i dobrej jakości. Na tym nasza przygoda z dr Bergierem się skonczyla

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina mój M na pierwszą wizytę miał zrobiony seminogram, chromatynę i przeciwciała, potem dr Bergier zlecił jeszcze test Hba i galaktozydazę. Poza p/ciałami, wszystkie inne wyszły ok, więc nie byliśmy więcej u androloga.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :) hmmm to nie wiem czy jest sens by mąż robił te hormony... Miał tylko zwykły seminogram, bez hba ani przeciwciał.
    A czy Wy robiliście sobie badania na p.ciala z krwi?

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na Waszym miejscu nie robiła żadnych badań tylko poczekała na wizytę, bo może się okazać, że lekarz wyda szczegółowe zalecenia przed badaniami ( skrócony czas abstynencji albo jakaś suplementacja)
    Ja nie robiłam, u Nas od początku jest założenie, że to kwestia przeciwciał u M. Ale 4 IUI się nie powiodły więc jakoś nie sądzę, żeby tylko to stanowiło przeszkodę.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również uważam, że nie ma potrzeby robić tych badań teraz. Jeśli będzie trzeba to Wam lekarz takie zleci. Ja miałam robione z krwi, wynik ok.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie. Jest może wśród Was jakas ktora ma przeciwciała różnego rodzaju i dostała encorton? Zastanawiam się jak u nas klinice się zapatruja na ivf na encortonie i lekach przeciwzakrzepowych...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz jednak je zlecił :) myślę że jakby je zrobił wcześniej i mu pokazał, to wiedziały coś więcej. Wizyta u Bergiera to 200zl :/ 15min pogawędka i dziękuję. Ogólnie gość nie wie czemu nam się nie udaje, nienawidzę takich diagnoz. Zlecił rozszerzony seminogram za 1,5mis po miesięcznym braniu FertilMan plus no i te hormony... Zobaczymy

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie zalecił nic...
    Poza tym stwierdził żeby nie słuchać ginekologa jeśli będzie mówił że to przez przeciwciała ...

I być tu mądra ....

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Dziewczyny pytanie. Jest może wśród Was jakas ktora ma przeciwciała różnego rodzaju i dostała encorton? Zastanawiam się jak u nas klinice się zapatruja na ivf na encortonie i lekach przeciwzakrzepowych...

Ja u Wyroby dostalam Encorton, majac Wszystkie ANA +

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    U nas nie zalecił nic...
    Poza tym stwierdził żeby nie słuchać ginekologa jeśli będzie mówił że to przez przeciwciała ...

I być tu mądra ....

Kochana, różnie bywa ja spotkałam osoby mające Dodatnie przeciwciała ANA, Alo mlo 0% i ktore teraz przewijaja maluchy także nnjeśli ma sie udac to mimo to sie uda trzeba wierzyć!

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Ja u Wyroby dostalam Encorton, majac Wszystkie ANA +
    Ja nie jestem u niego ale jak będzie trzeba to zmienię lekarza. Póki co zobaczę co usłyszę 1.06

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcówka mam do Ciebie wielką prośbę:) Wczoraj byliśmy na wizycie i zdecydowaliśmy się na program "skuteczne invitro". Doktor powiedziała, że mamy dużą szansę na powodzenie, bo moje wyniki są ok, a przeciwciała w przypadku invitro nie mają nic do rzeczy. Wiem, że Ty korzystałaś z tego programu, napisz w wolnej chwili jak to wygląda: kiedy płacić za pakiet? czy wpłata jest jednorazowa czy płaci się po kolejnych procedurach? jak wygląda punkcja? za co płaci się dodatkowo poza pakietem? Z góry dziękuję:)

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka trzymam kciuki żeby było tak jak Doktorka mówi :)

Już Ci rozpisuje wszystko, najlepiej za procedurę zapłacić odrazu jak się zdecydujecie, od momentu wpłacenia 9800 wszystkie wizyty są wliczone w pakiet, ja przed podpisaniem umowy miałam usg piersi i konsultację anetstzjologiczną za które płaciłam, zgodnie z rospiską na stronie konsultacja anestezjologiczne jest już wliczona w pakiet. Wpłata jest jednorazowa. Ja miałam odroczony transfer i lekarz zaproponował nam AH czyli nacięcie otoczki zarodka, za to jest dopłata 500 zł.
    Poza lekami do crio które kupowałam w klinice i tym AH nie płacilismy za nic wiecej.

Sama punkcja przebiegła szybko, zglaszasz się rano do kliniki musisz mieć ze sobą skarpetki i koszulę do kolan z krótkim rękawem. Pielęgniarki założą Ci welfon i pobiorą krew do badań, pojedziesz na górę na salę przed i po zabiegową, przebierzesz się w swoją koszulkę i zalizysz dodatkowo jednorazową na wierzch. Na sali zabiegowej położysz się na łóżku, lekarz Ci wszystko wyjaśni i podadzą Ci narkozę, obudzisz się po godzinie już na łóżku w sali po zabiegowej, podadzą Ci kroplówki,herbate. jak dojdziesz do siebie po narkozie to się przebierasz i wracasz na dół do Męża. nie możesz jechać samochodem po narkozie. ja przestałam cały dzień w domu.

Nic się nie bój wszystko będzie dobrze :)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki serdeczne. Wizytę startową mamy już 26 czerwca. A stymulacja jak przebiega? Jak często wizyty? Ja dojeżdżam do kliniki 120km więc muszę sobie to wszystko wcześniej ustalić.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szłam krótkim protokołem, wizyty miałam w 1 dc, później chyba w 7dc, 9dc, 11dc jak to wygląda przy długim protokole to nie wiem, zapytaj lekarza co i jak na samym początku to będziesz miała już jasność . 120 km trochę jest więc wycieczka na cały dzień dla Was. Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz tu albo na priv :)

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcówko bardzo pomogły mi Twoje informacje, nie szłam już całkiem w ciemno:) Jesteśmy już po wizycie startowej. Będę miała krótki protokół i bardzo łagodną stymulację, bo mam dużą rezerwę jajnikową. Poza pakietem płaciłam jeszcze za badania i leki ok. 1400zł. Będę miała odroczony transfer. Jeśli będę miała na tyle komórek to zdecydowałam się za radą pani doktor aby je zamrozić. Punkcja w następnym tygodniu.
    A Ty kiedy masz kolejny transfer??

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka widzę, że się Wam udało! :) super, gratulacje!

Jak tam reszta dziewczyn z Macierzyństwa? My kontynuujemy swoja "przygodę" z tą kliniką. Coś się nie mogłam przekonać, ale dobrze, że Lipcówka mnie podbudowała dobrą opinią o dr Mirockim :) Idę za tydzień i będziemy omawiać IUI, jak nie wyjdą mi źle badania komórek NK i p.ciała Ana, to w październiku startujemy

Dootka_86 lubi tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Lipcówko bardzo pomogły mi Twoje informacje, nie szłam już całkiem w ciemno:) Jesteśmy już po wizycie startowej. Będę miała krótki protokół i bardzo łagodną stymulację, bo mam dużą rezerwę jajnikową. Poza pakietem płaciłam jeszcze za badania i leki ok. 1400zł. Będę miała odroczony transfer. Jeśli będę miała na tyle komórek to zdecydowałam się za radą pani doktor aby je zamrozić. Punkcja w następnym tygodniu.
    A Ty kiedy masz kolejny transfer??

Skórka nie zauważyłam Twojego postu,
    Jak efekty ?? Jestes już po transferze ??

Ja się powoli przygotowuje do transferu ale jeszcze nie mam dokładnej daty.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dootka widzę, że się Wam udało! :) super, gratulacje!

Jak tam reszta dziewczyn z Macierzyństwa? My kontynuujemy swoja "przygodę" z tą kliniką. Coś się nie mogłam przekonać, ale dobrze, że Lipcówka mnie podbudowała dobrą opinią o dr Mirockim :) Idę za tydzień i będziemy omawiać IUI, jak nie wyjdą mi źle badania komórek NK i p.ciała Ana, to w październiku startujemy

No narazie wyglada ze sie udalo, ale odetchnę najpierw 22.09 jak zobaczę serducho a potem po prenatalnych...bo póki co chyba za wczesnie na radość.

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ