X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Mama bliźniąt- ponowne starania
Odpowiedz

Mama bliźniąt- ponowne starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Corrin Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy jest tu ktoś, kto ma bliźniaki i stara się o kolejne dziecko ?;) U mnie pierwsza ciąża wspomagana stymulacją- bliźniaki 2k2o, kończą 2 lata a my zaczynamy ponowne starania. Troszkę obawiam się kolejnych bliźniat. Tym razem również stymulacja, bo owulacji naturalnej brak. Odezwijcie się :)

j12msev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corrin wrote:
    Hej, czy jest tu ktoś, kto ma bliźniaki i stara się o kolejne dziecko ?;) U mnie pierwsza ciąża wspomagana stymulacją- bliźniaki 2k2o, kończą 2 lata a my zaczynamy ponowne starania. Troszkę obawiam się kolejnych bliźniat. Tym razem również stymulacja, bo owulacji naturalnej brak. Odezwijcie się :)

Ja już co prawda prawie na finiszu , ale jestem u mnie była ciąża bliźniacza 1k2o.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 18:53

• Corrin Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja już co prawda prawie na finiszu , ale jestem u mnie była ciąża bliźniacza 1k2o.
    Super, gratuluje !! 😃. Miałaś stymulowaną owulacje za pierwszym razem i teraz czy naturalnie ? Szukam informacji, jeśli mam 2 pecherzyki, po jednym w każdym jajniku i zastrzyk ovitrelle to jest większe prawdopodobieństwo ze będą bliźniaki czy jedno dziecko, jeśli oczywiście się uda ;)

j12msev.png
  • Anna Ka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corrin wrote:

Hej. U nas dwuletnie bliźniaczki na pokładzie i trwają starania o braciszka. Jak masz ochotę zapraszam na priv 😉

l22ncwa1pup21wo8.png

przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

Dziewczynki urodzone w 35tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corrin wrote:
    Super, gratuluje !! 😃. Miałaś stymulowaną owulacje za pierwszym razem i teraz czy naturalnie ? Szukam informacji, jeśli mam 2 pecherzyki, po jednym w każdym jajniku i zastrzyk ovitrelle to jest większe prawdopodobieństwo ze będą bliźniaki czy jedno dziecko, jeśli oczywiście się uda ;)

Dziewczynki są z ivf i podziału jednego zarodka, teraz z synkiem zaszłam niespodziewanie w ciążę, przy staraniach naturalnych miałam stymulacje owulacji że względu na niedrozny jeden jajowod a u mnie jajniki działają tak, że przez kilka miesięcy mam owulacje z jednego, potem z drugiego, więc szanse na zajście w ciążę są raz na kilka miesięcy jak będzie owulacja z jajnika po stronie drożnej, jak jest wie ej niż jeden pęcherzyk to jest jakieś "ryzyko" ciąży wieloplodowej.

• Paulla Nowa

Wysłany: 7 maja 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mamą bliźniąt chłopców dzięki ivf niedługo kończą rok a my z mężem zastanawiamy się nad kolejnym dzieckiem z jednej strony chcielibyśmy teraz a z drugiej strony czy damy radę. Pozdrawiam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ