🌤🌱🌷Marzec 2026 IVF🌷🌱🌤
-
WIADOMOŚĆ
-
Mati01 wrote:A jeśli chodzi o l4, to podczas transferu zgłaszalyście?
Ja byłam tak przejęta samym transferem, że zapomniałam powiedzieć o L4 i dopiero jak wracałam do domu, to mi się przypomniało. Zadzwoniłam na infolinię i mi wypisali 😅
Mati01 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak nastawiać się psychicznie do procedury? Jak nie zwariować?
Jestem dopiero po wizycie kwalifikacyjnej, a już odczuwam dziwny lęk. Przeraziła mnie ilość par w klinice, boję się niepowodzenia, boję się, że jestem zbyt słaba. Mam za sobą CP, co było traumą.👩🏻95 👨🏻🦱91
🦋 Hashimoto, niedoczynność
‼️ TSH ⬆️
01.25 początek starań
11.25 HSG prawy niedrożny, lewy drożny
12.25 CP w lewym, jajowód zachowany
03.26 zakwalifikowani do IVF ✅ -
Świeże informacje po wczorajszej wizycie 🍀
Mamy pęcherzyk ciążowy 8,2 i 1,1 ciałko żółte
Kolejna kontrola za 2 tygodnie! Nie wiem jak wytrzymam
Alina Malina, Szopka, Muczylando, LeniwaFokaa, just_a_girl, kasia, Ewelcia1605, Linka89, Kropelka92, Oczekujaca, Bambik, Sylaada, Mokka95, Ogoorkowa, Anka84, Biała_Konwalia lubią tę wiadomość
35 lat | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
IVF I - 13.11.20 punkcja
5 ❄️✅✅✅❌❌
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.21 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 3❄️ pgt-A ✅✅❌
4 FET • 27.03.24 ❌ 5 FET • 13.07.24 ❌
✅Kariotypy,Czynnik V (Leiden),Czynnik V (R2),Czynnik II,CD 138,EndomeTrio
❌MTHFR,PAI-1,Trombofilia,Cross Match 23,4 %
✅Allo MRL 25 %
IVF III start sierpień
2❄️PGT-A ✅✅
6 FET • 08.01.25 ❌
7FET 6.1.1 • 09.03.25 | 6dpt ⏸️
7dpt 89,50 uml/ml - 9 dpt 316 uml/ml - 11 dpt 968 uml/ml
💔 6+4 dni
IVF VI 2❄️ PGT-A ✅✅
02.12.25 4.1.1 <0,2 uml
02.03.26 3.1.1 🍀🥹 7 dpt ⏸️ beta 53,8 mlU/ml, 9 dpt 142 mlU/ml, 11 dpt 435 mlU/ml, 14 dpt 2044 mlU/ml
Mamy pęcherzyk i ciałko żółte 🤞🏻💝

-
Tu się chyba psychicznie nie da nastawić.aaKarlaa wrote:Dziewczyny jak nastawiać się psychicznie do procedury? Jak nie zwariować?
Jestem dopiero po wizycie kwalifikacyjnej, a już odczuwam dziwny lęk. Przeraziła mnie ilość par w klinice, boję się niepowodzenia, boję się, że jestem zbyt słaba. Mam za sobą CP, co było traumą.
Ja płakałam jak się zakwalifikowaliśmy, płakałam bo to było związane ze złymi wynikami męża i to było oficjalne pożegnanie się z innym rodzajem staran. Płakałam że to muszę być ja. Myślę że tydzień przepłakałam.
Potem się uspokoiłam, jak już weszłam w procedurę i byłam w trybie zadaniowym - stymulacja itp, badania, to jakoś miałam poczucie że coś robię.
Potem płakałam jak dostałam wyniki hodowli bo nie na to się nastawiałam. Też tydzień przepłakałam. Pogodziłam się też z tym że będzie pewnie kolejna punkcja.
Ale potem już musiałam wziąć się w garść żeby na transfer być w kupie. I po prostu zmusiłam się żeby się ogarnąć bo bym sama zawaliła ten transfer gdybym płakała i nie jadła.
Teraz już jestem z tym pogodzona. Wiem że raczej się nie uda bo to musiałoby być duże szczęście a ja mam w życiu tylko pecha. Już się pogodziłam z tym co jest i swoje wypłakałam.
Nie wiem jak ci pomóc. Każdy przeżywa po swojemu. Jedni mają poczucie że coś robią, inni mają tydzień płaczu i tydzień działania. Ale ja też przy kwalifikacji byłam w bardzo złej kondycji psychicznej bo to było takie oficjalne pożegnanie się z etapem starań wspomaganych. Potem już mi przeszło jak zaczęło się działanie.
👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić
🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, AZF 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę męskiego leczenia nie wdrożono, wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻
Stymulowane cykle: 👎🏻 nie wyszło
IUI: 👎🏻 nie wyszło
Dzieci: 0️⃣
Ciążę na koncie: 0️⃣
🚀 IVF styczeń 26 start
Luty - 1 ❄️ 4.1.1
Marzec - transfer 💉 -
Nie wiem czy da się przygotować psychicznie na to. Wiem, że ważne jest żeby się nastawiać pozytywnie, nie stresować, ale nie jest łatwo przestawić swoje myśli, gdy nam tak bardzo zależy i mamy za sobą już tyle.. Czytałam że frytki 🍟 z maca przynoszą szczęście i choć nie wierzę w takie rzeczy, to trochę dzięki temu zajęłam myśli i zajechałam po te frytki 😅aaKarlaa wrote:Dziewczyny jak nastawiać się psychicznie do procedury? Jak nie zwariować?
Jestem dopiero po wizycie kwalifikacyjnej, a już odczuwam dziwny lęk. Przeraziła mnie ilość par w klinice, boję się niepowodzenia, boję się, że jestem zbyt słaba. Mam za sobą CP, co było traumą. -
aaKarlaa wrote:Dziewczyny jak nastawiać się psychicznie do procedury? Jak nie zwariować?
Jestem dopiero po wizycie kwalifikacyjnej, a już odczuwam dziwny lęk. Przeraziła mnie ilość par w klinice, boję się niepowodzenia, boję się, że jestem zbyt słaba. Mam za sobą CP, co było traumą.
Ja myślę, że też dobrze pomyśleć o wizycie/wizytach u psychologa, dobry psycholog pomoże sobie poukładać w głowie pewne rzeczy.
Sylaada lubi tę wiadomość
AMH 0,4; adenomioza TBC, czekamy na opis MRI
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC -
Awokado30 wrote:Świeże informacje po wczorajszej wizycie 🍀
To cudowne wieści 🌸
Awokado30 lubi tę wiadomość
👩🏻95 👨🏻🦱91
‼️ TSH ⬆️
01.25 początek starań
Alina Malina wrote:Tu się chyba psychicznie nie da nastawić.
Ja płakałam jak się zakwalifikowaliśmy, płakałam bo to było związane ze złymi wynikami męża i to było oficjalne pożegnanie się z innym rodzajem staran. Płakałam że to muszę być ja. Myślę że tydzień przepłakałam.
Potem się uspokoiłam, jak już weszłam w procedurę i byłam w trybie zadaniowym - stymulacja itp, badania, to jakoś miałam poczucie że coś robię.
Potem płakałam jak dostałam wyniki hodowli bo nie na to się nastawiałam. Też tydzień przepłakałam. Pogodziłam się też z tym że będzie pewnie kolejna punkcja.
Ale potem już musiałam wziąć się w garść żeby na transfer być w kupie. I po prostu zmusiłam się żeby się ogarnąć bo bym sama zawaliła ten transfer gdybym płakała i nie jadła.
Teraz już jestem z tym pogodzona. Wiem że raczej się nie uda bo to musiałoby być duże szczęście a ja mam w życiu tylko pecha. Już się pogodziłam z tym co jest i swoje wypłakałam.
Nie wiem jak ci pomóc. Każdy przeżywa po swojemu. Jedni mają poczucie że coś robią, inni mają tydzień płaczu i tydzień działania. Ale ja też przy kwalifikacji byłam w bardzo złej kondycji psychicznej bo to było takie oficjalne pożegnanie się z etapem starań wspomaganych. Potem już mi przeszło jak zaczęło się działanie.
To bardzo pomocne co napisałaś bo mnie właśnie po kwalifikacji dopadło. Myślałam, że jestem dziwakiem, ale to chyba jednak normalne. Mam ochotę płakać. Jest mi przykro, że mnie to spotkało, boję się procedury, a jednocześnie odbieram to jako formę szansy.
Dziękuję za podzielenie się swoimi doświadczeniami
Sylaada lubi tę wiadomość
👩🏻95 👨🏻🦱91
‼️ TSH ⬆️
01.25 początek starań
Awokado30 wrote:Świeże informacje po wczorajszej wizycie 🍀
Super informacje!!
Awokado30 lubi tę wiadomość
AMH 0,4; adenomioza TBC, czekamy na opis MRI
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
LeniwaFokaa wrote:Nie wiem czy da się przygotować psychicznie na to. Wiem, że ważne jest żeby się nastawiać pozytywnie, nie stresować, ale nie jest łatwo przestawić swoje myśli, gdy nam tak bardzo zależy i mamy za sobą już tyle.. Czytałam że frytki 🍟 z maca przynoszą szczęście i choć nie wierzę w takie rzeczy, to trochę dzięki temu zajęłam myśli i zajechałam po te frytki 😅
Hahahaha to bardzo super wieści! Nie wiedziałam, a wczoraj z narzeczonym po wizycie byliśmy w Mc i wyjątkowo jarałam się frytkami. Niech to będzie dobry znak 🌸
Szopka, Alina Malina, LeniwaFokaa lubią tę wiadomość
👩🏻95 👨🏻🦱91
‼️ TSH ⬆️
01.25 początek starań
Szopka wrote:Ja myślę, że też dobrze pomyśleć o wizycie/wizytach u psychologa, dobry psycholog pomoże sobie poukładać w głowie pewne rzeczy.
Korzystam z terapii i kurcze wydawało mi się, że fajnie się do tego nastawiam. A tu zonk…. Z pewnością przegadam to na sesji. Dzięki
Szopka lubi tę wiadomość
👩🏻95 👨🏻🦱91
‼️ TSH ⬆️
01.25 początek starań
Nie, to normalne. Chodzę na terapię od miesięcy i wiem że dużo kobiet przeżywa żałobę w okresie kwalifikacji. Bo to takie symboliczne przejście do kolejnego etapu do którego nigdy nie chciałyśmy trafić. I te rozterki są normalne, cieszysz się że masz szansę ale boli cię że w ogóle musisz po te szanse sięgać prawda. Rozumiem cię doskonale. To jest ciężki etap kiedy trzeba się zmierzyć z tym że przechodzi się dalej, dużo stresu, dużo informacji. Na pewno będą etapy gdzie będzie ci lżej jak już wejdziesz w działanie i będziesz coś robić.aaKarlaa wrote:To bardzo pomocne co napisałaś bo mnie właśnie po kwalifikacji dopadło. Myślałam, że jestem dziwakiem, ale to chyba jednak normalne. Mam ochotę płakać. Jest mi przykro, że mnie to spotkało, boję się procedury, a jednocześnie odbieram to jako formę szansy.
Dziękuję za podzielenie się swoimi doświadczeniami👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić
🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, AZF 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę męskiego leczenia nie wdrożono, wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻
🚀 IVF styczeń 26 start
Luty - 1 ❄️ 4.1.1
Marzec - transfer 💉 -
LeniwaFoka oczywiście że ja też zajechałam po frytki 🫣😂 ja już wierzę we wszystko co mi może pomóc
LeniwaFokaa, aaKarlaa lubią tę wiadomość
👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić
🚀 IVF styczeń 26 start
Luty - 1 ❄️ 4.1.1
Marzec - transfer 💉 -
Alina Malina wrote:Nie, to normalne. Chodzę na terapię od miesięcy i wiem że dużo kobiet przeżywa żałobę w okresie kwalifikacji. Bo to takie symboliczne przejście do kolejnego etapu do którego nigdy nie chciałyśmy trafić. I te rozterki są normalne, cieszysz się że masz szansę ale boli cię że w ogóle musisz po te szanse sięgać prawda. Rozumiem cię doskonale. To jest ciężki etap kiedy trzeba się zmierzyć z tym że przechodzi się dalej, dużo stresu, dużo informacji. Na pewno będą etapy gdzie będzie ci lżej jak już wejdziesz w działanie i będziesz coś robić.
Dokładnie, ja pamiętam, że prawie się popłakałam na wizycie, jak lekarka powiedziała, że największe szanse dla nas to będzie in vitro. A jak się zaczęła procedura to oczywiście też dużo stresu, ale człowiek już wchodzi też w tryb zadaniowy po części.AMH 0,4; adenomioza TBC, czekamy na opis MRI
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
Szopka wrote:Dokładnie, ja pamiętam, że prawie się popłakałam na wizycie, jak lekarka powiedziała, że największe szanse dla nas to będzie in vitro. A jak się zaczęła procedura to oczywiście też dużo stresu, ale człowiek już wchodzi też w tryb zadaniowy po części.
Też to tak przeżywałam jak piszecie
kompletnie nie bylo w mojej głowie zgody na to ze te in vitro o którym cos słyszałam, ale nie bardzo rozumiałam- ze to teraz dotyczy mnie. Bardzo cierpiałam, odbierałam to jako absolutna porażkę, jakieś takie niespełnienie się w roli kobiety. Potem przeszłam na tryb zadaniowy i skupiłam się na celu, na tym ze to moze nas przybliżyć do tego upragnionego maleństwa. Jak bylam w pierwszej ciąży to juz zeszło te myslenie na zupełnie inny plan ale przyznaje ze stres towarzyszył mi całą ciążę. Spokojna bylam dopiero trzymając w ramionach tego malucha 
Teraz niedawno tez przyjaciółka poinformowała nas o drugiej ciazy - udalo się przy 1 próbie starań. Gryzie mnie to, że my starania kojarzymy juz tylko z wizytami w klinice, ale juz nie podchodzę do tego tak emocjonalnie. Skupiam się zadaniowo na celu, zeby nie zwariować. Ale jak byliśmy przed 1 transferem, po nieudanych inseminacjach to unikałam znajomych z dziećmi jak ognia. Płakałam kiedy kolejna zachodziła w ciążę. Potem byly roczki, następne ciążę- a ja dalej nic. Bardzo to bolące i trudne.👩 34 -PCOS (AMH 10.2), niedoczynność tarczycy, hashimoto
🧔 35 - wyniki nasienia w normie
Genotyp kir bx
12.05 rozpoczęcie💉
20.05 kontrola - po 15 🥚 na jajnik, rozmiary między 11 a 15mm
24.05 - punkcja
29.05 4AA❄️4AA❄️4BB❄️
17.06 transfer 🙏❤️ estradiol: 394,66 ; progesteron: 74,68 ng/ml
19.06 progesteron: 120 ng/ml
22.06 progesteron: 219 ng/ml
7dpt progesteron 154 ng/ml, beta hcg 97.5 🥹
9dpt progesteron: 61,29 ng/ml, beta 177,850 mIU/ml
11dpt progesteron: 80 ng/ml, beta hcg 395 ng/ml
13dpt progesteron 82ng/ml, beta 1093,350
15dpt progesteron 80ng/ml, beta 2537
17dpt progesteron 54ng/ml, beta hcg 5321,780 ❤️
20
21dpt progesteron 48,88 ng/ml, beta hcg 13334 ❤️
24dpt mamy serduszko ❤️
09.02 nieudany transfer 4AA
12.03 transfer 4BB
Progesteron 32,15 ng/ml
14.03 progesteron 118 ng/ml
16.03 progesteron 130 ng/ml
18.03 progesteron 98 ng/ml
Beta hcg 16,6 🥹
20.03 progesteron 179 ng/ml
Beta hcg 40
23.03 beta hcg 19 💔 CB -
Przypomniałyście mi dziewczyny jak płakałam wracając od lekarza, który stwierdził, że pomoże nam juz tylko in vitro.
Ryczałam całą drogę..potem wszedł tryb zadaniowy, każdy zastrzyk dawał mi dużą nadzieję i satysfajcję że robię coś by być bliżej celu.
Szopka lubi tę wiadomość

1 IVF:
Start: 4.11.2021 - antyki
26.11 - 1DS, menopur 225
10.12 - punkcja, 10 pęcherzyków, 8 zdegenerowanych🥚, 0 zarodków
Grudzień: wchodzą suple
2IVF - lipiec 2022🙏✊
3.07 - mensinorm 300 -> 450
14.07 - punkcja, 7 komórek, 6 prawidłowo zapłodnionych
Mamy: ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
2x 4AA, 4x 4AB
8.08.2022 - transfer 4AA
14.08 - ⏸️
15.08 - wciąż są ⏸️ to nie sen ✊️
16.08 - 8dpt beta 99 10dpt beta 295, 12dpt beta 585, 14dpt beta 1208, 21dpt beta 14015
3.09 - 26dpt jest ❤, CRL 3,66mm, FHR 140
21.09 - 8+6, CRL 2,13cm, FHR 179
3.10 - 10+3, CRL 3.8cm, FHR 170
12.10 - prenatalne - 5.38cm, jest ok
28.11 - będzie SYNuś ♥️
7.02 - 28+6 - 1400 gram
28.02 - 31+6 - 2100 gram
24.03.2026 - transfer 4AB -
kasia wrote:Też to tak przeżywałam jak piszecie
kompletnie nie bylo w mojej głowie zgody na to ze te in vitro o którym cos słyszałam, ale nie bardzo rozumiałam- ze to teraz dotyczy mnie. Bardzo cierpiałam, odbierałam to jako absolutna porażkę, jakieś takie niespełnienie się w roli kobiety. Potem przeszłam na tryb zadaniowy i skupiłam się na celu, na tym ze to moze nas przybliżyć do tego upragnionego maleństwa. Jak bylam w pierwszej ciąży to juz zeszło te myslenie na zupełnie inny plan ale przyznaje ze stres towarzyszył mi całą ciążę. Spokojna bylam dopiero trzymając w ramionach tego malucha 
Teraz niedawno tez przyjaciółka poinformowała nas o drugiej ciazy - udalo się przy 1 próbie starań. Gryzie mnie to, że my starania kojarzymy juz tylko z wizytami w klinice, ale juz nie podchodzę do tego tak emocjonalnie. Skupiam się zadaniowo na celu, zeby nie zwariować. Ale jak byliśmy przed 1 transferem, po nieudanych inseminacjach to unikałam znajomych z dziećmi jak ognia. Płakałam kiedy kolejna zachodziła w ciążę. Potem byly roczki, następne ciążę- a ja dalej nic. Bardzo to bolące i trudne.
Ech, ja mam wrażenie że jedyne co mnie „uleczy” to urodzenie dziecka. Dobija mnie rzeczywistość, w pracy często widzę maluchy, nawet wyjście do sklepu, spacer cokolwiek.. nie umiem sobie tego poukładać ani jakkolwiek przetłumaczyć 😨 najgorsze jest to, że ludzie zachodzą w ciąże nazywając je „wpadkami” po imprezach, nie dbają o diete, rodzą dziecko za dzieckiem.
Alina Malina lubi tę wiadomość
-
kasia wrote:Też to tak przeżywałam jak piszecie
Teraz niedawno tez przyjaciółka poinformowała nas o drugiej ciazy - udalo się przy 1 próbie starań. Gryzie mnie to, że my starania kojarzymy juz tylko z wizytami w klinice, ale juz nie podchodzę do tego tak emocjonalnie. Skupiam się zadaniowo na celu, zeby nie zwariować. Ale jak byliśmy przed 1 transferem, po nieudanych inseminacjach to unikałam znajomych z dziećmi jak ognia. Płakałam kiedy kolejna zachodziła w ciążę. Potem byly roczki, następne ciążę- a ja dalej nic. Bardzo to bolące i trudne.
Ja nie mam dzieci i nie wiem czy i kiedy będę miała ale mi ten żal nie minie. Ten ból, te koszty, ten emocjonalny ciężar to jest coś na co nie byłam gotowa. Mnie to dosłownie zmiotło z planszy i zmieniło mnie jako człowieka bezpowrotnie. Do końca życia nie przełknę tego że muszę przez to przechodzić i każdą naturalną cisza zwłaszcza taka „od ręki” boli mnie bardzo. Nie wiem czy kiedyś jeszcze „będę normalna”. Unikam wszystkich co mają dzieci i są w ciąży, to jest dla mnie ból nie do udźwignięcia i coś na co nigdy w życiu nie byłam gotowa.
LeniwaFokaa lubi tę wiadomość
🚀 IVF styczeń 26 start
Luty - 1 ❄️ 4.1.1
Marzec - transfer 💉