X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • fishka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ale piękna najnowsza beta :)
    Kiedy wizyta? Progesteron trochę podskoczył czy nadal musisz się kluć 4 razy dziennie?

O spem miram...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fishka wrote:
    Kinga ale piękna najnowsza beta :)
    Kiedy wizyta? Progesteron trochę podskoczył czy nadal musisz się kluć 4 razy dziennie?
    :) Od dodatniej bety juz mam 3 prolutexy ,w srode mam wizyte i mamy ustalac co dalej .Od wczoraj po wszystkim zaczelam wymiotowac ( Jak to mi doktor nspisal - Ta sa wlasnie uroki ciazy) .A Ty kiedy robisz bete ? :)

• fishka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymam kciuki za wysoki progesteron, zeby brzuszek Ci sie kojarzyl teraz tylko z maluszkiem, a nie z wkluciami :)

ja betuję w czwartek, juz nie mogę wytrzymac... ;)

O spem miram...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fishka wrote:
    to trzymam kciuki za wysoki progesteron, zeby brzuszek Ci sie kojarzyl teraz tylko z maluszkiem, a nie z wkluciami :)

ja betuję w czwartek, juz nie mogę wytrzymac... ;)
    Tez mialam bete oznaczyc nawczesniej 9 /10 dni po transferze ,oznaczylam 6 nie wyrabialam juz tego czekania;) .Anakonda poratowala mnie super sposobem na przetrwanie :) Trzymam kciuki za bete :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 11:54

kinga25, fishka lubią tę wiadomość

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Piszę tutaj po raz pierwszy chociaż śledzę Wasze losy już od dłuższego czasu. Wszystkim mocno kibicuję i trzymam kciuki za pozytywne bety !!!
    Ja mam pierwszą wizytę u dr K w kwietniu. U mnie niby wszystko ok, mąż trochę słabiej ale tragedii nie ma. Zastanawiam się czy nie zacząć brać już jakiś suplementów bo wiem że i tak zalecają więc chciałabym ich trochę uprzedzić . Czy możecie coś polecić ? Pisaliście coś wcześniej o ubichinonie i coś tam jeszcze ale nie pamiętam co...

• Figga Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Witajcie!
    Piszę tutaj po raz pierwszy chociaż śledzę Wasze losy już od dłuższego czasu. Wszystkim mocno kibicuję i trzymam kciuki za pozytywne bety !!!
    Ja mam pierwszą wizytę u dr K w kwietniu. U mnie niby wszystko ok, mąż trochę słabiej ale tragedii nie ma. Zastanawiam się czy nie zacząć brać już jakiś suplementów bo wiem że i tak zalecają więc chciałabym ich trochę uprzedzić . Czy możecie coś polecić ? Pisaliście coś wcześniej o ubichinonie i coś tam jeszcze ale nie pamiętam co...
    Mój mąż brał Ubichinol V100, D3,b-12 co drugi dzień, Glutation zredukowany, Folian ,Selen.
    Ja Prenatal Uno, D3, b-12, Selen i oboje żelazo (niedobór)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Witajcie!
    Ja dodatkowo jeszcze SWANSON KOENZYM Q10

• LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Tez mialam bete oznaczyc nawczesniej 9 /10 dni po transferze ,oznaczylam 6 nie wyrabialam juz tego czekania;) .Anakonda poratowala mnie super sposobem na przetrwanie :) Trzymam kciuki za bete :)

Kinga ta Twoja beta jest oszałamiająca :) zdradzisz jakiej klasy była blastka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    Kinga ta Twoja beta jest oszałamiająca :) zdradzisz jakiej klasy była blastka?
    Ta mielismy 4 .1. 1 .badany genetycznie .Doktor nam mowil ,ze kazda blastka ma takie same szanse ,wazne jak sie zagniezdzi i ukrwienie macicy .:)

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, patrzyłam na tego Swansona, widziałam że są różne dawki i jedne pod nazwą koenzym a inne ubichinol ale to to samo z tego co sie orientuje tyle tylko że ubichinol niby się lepiej wchłania. Poprawcie mnie jak się mylę. Nie wiem tylko jaka dawka będzie odpowiednia, czy oni to jakoś do wieku zalecają czy czym się kierują ?

Wysłany: 26 lutego 2019, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ta mielismy 4 .1. 1 .badany genetycznie .Doktor nam mowil ,ze kazda blastka ma takie same szanse ,wazne jak sie zagniezdzi i ukrwienie macicy .:)

A to dawna 4AA, ja miałam podaną taką samą ale Twoje wyniki biją moje na głowę choć moje wcale nie są niskie :P

Wysłany: 26 lutego 2019, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Dzięki dziewczyny, patrzyłam na tego Swansona, widziałam że są różne dawki i jedne pod nazwą koenzym a inne ubichinol ale to to samo z tego co sie orientuje tyle tylko że ubichinol niby się lepiej wchłania. Poprawcie mnie jak się mylę. Nie wiem tylko jaka dawka będzie odpowiednia, czy oni to jakoś do wieku zalecają czy czym się kierują ?

Ja brałam 600 mg dziennie na własną rękę, dawkę ustaliłam na podstawie artykułów naukowych, badań itp.

• Figga Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Mój mąż 100mg dziennie (37lat), ja tego akurat nie brałam..( 32 lata )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 04:41

Wysłany: 26 lutego 2019, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    A to dawna 4AA, ja miałam podaną taką samą ale Twoje wyniki biją moje na głowę choć moje wcale nie są niskie :P

A skoro były badane zarodki, to znacie już płeć? :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Dr K poleca ubichinol 200mg ja brałam i maz w takiej dawce glutation zredukowany nie pamietam ile ale gdzies tu juz pisałam do tego metylowany kwas i b12

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Ja bralam ten Ubichnol 100mg raz dziennie .Aczkolwiek mi doktor do wieku radzil brac 100 mg raz na dwa dni i potem tak robilam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 07:43

• fishka Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest blada druga kreska :)

mao, Anhydra, Magdabg6, Magnetyczna, Nowa38, Flo85, antonna, anakonda, Tacia, Malina28., baileys, Susula, Emma_, Dalia90 lubią tę wiadomość

O spem miram...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fishka wrote:
    jest blada druga kreska :)
    To jeszcze mocniej zaciskam kciuki :)

fishka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    A skoro były badane zarodki, to znacie już płeć? :)
    Nie , jeszcze nie znamy ,niestety nie podaja jaka plec Edit : Gratulacje pozytywnej bety :) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 08:01

‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ