MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
kinga25 wrote:Mi doktor zalecil na ciaze Mio - Inozytol przy tym PCOS dodatkowo ,d3 biore tylko 1000 dziennie ,to sie jeszcze dopytam
Ja mam brac 2000 iu dziennie, ale łykamy z mężem d3 od dawna w dawce 5000 iu i taka mam w domu, wiec dr mówi, ze moge co drugi dzień żeby bez sensu nie kupować nowych.
Ja Mioinozytolu nie biorę, bo mam włączoną metforminę i dr powiedziała, że nie ma potrzeby.
Stosuję się do wszystkich zaleceń -
nick nieaktualnyPom-pon wrote:Ja mam brac 2000 iu dziennie, ale łykamy z mężem d3 od dawna w dawce 5000 iu i taka mam w domu, wiec dr mówi, ze moge co drugi dzień żeby bez sensu nie kupować nowych.
Ja Mioinozytolu nie biorę, bo mam włączoną metforminę i dr powiedziała, że nie ma potrzeby.
Stosuję się do wszystkich zaleceń -
fishka wrote:nie wytrzymałam i zrobiłam dziś betę na cito wynik 21 w 8 dni po transferze to mało prawda?
Mało, ale wszystko powinno wyjaśnić się jak powtórzysz betę za 2 dni. Niemniej wygląda na ciążę biochemiczną aczkolwiek jeszcze nie ma co o tym przesądzać.fishka lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
fishka wrote:sikacz o czułości 25, który wczoraj ładnie wyszedł, dzisiaj z drugiego moczu negatywny, więc czuję, że spada
Ja trzymam kciuki mocno. Mi Z powiedział ze jak bedzie wynik powyżej 5 to jest ok a poniżej to pudło.
fishka lubi tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Niestety takiego luksusu jeszcze nie ma .Przy nieprawidlowych podaja raport chromosomow .
kinga25 lubi tę wiadomość
9 lat starań
MEDART 2019
1 procedura
Punkcja 23.08.2019
1 - Transfer 28.08.2019 zarodek 1.1.1 💕❤😘
05.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
2 - Transfer 22.09.2019
zarodek 1.1.1 💕❤😘
30.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
Od 01.10.2019 przerwa w staraniach przez jakiś czas 😥😣😪
2 procedura
Punkcja październik 2020
1-transfer 1.2.1 ❤💕😘
25.10.2020 bhcg 9.2mlU/ml🙂
27.10.2020 bhcg 10.4mlU/ml
Odstawienie leków😪😪
Przerwa aż do teraz ...
INVIMED 2021
pełna nadziei
punkcja 16.09.2021
22.09.2021
Mamy❄❄ 3bb I 4bb
18.10.2021 TRANSFER
Dwóch zarodków 😘❤🍀🍀
28.10.2021
Beta bhcg 1.18 mlU/ml😪
punkcja 27.12.2021
02.01.2022 Dwa zarodki 2cc I 2cd odrzucone 😪😪😪 -
Mam pytanie do Kingi 25 mogłabyś mi powiedzieć ile was wyniosło ivf rozumiem że to było wasze pierwsze podejście i się udało.dziękuję za informację. Pozdrawiam9 lat starań
MEDART 2019
1 procedura
Punkcja 23.08.2019
1 - Transfer 28.08.2019 zarodek 1.1.1 💕❤😘
05.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
2 - Transfer 22.09.2019
zarodek 1.1.1 💕❤😘
30.09.2019 bhcg 8dpt 1.2 mlU/ml😥
Od 01.10.2019 przerwa w staraniach przez jakiś czas 😥😣😪
2 procedura
Punkcja październik 2020
1-transfer 1.2.1 ❤💕😘
25.10.2020 bhcg 9.2mlU/ml🙂
27.10.2020 bhcg 10.4mlU/ml
Odstawienie leków😪😪
Przerwa aż do teraz ...
INVIMED 2021
pełna nadziei
punkcja 16.09.2021
22.09.2021
Mamy❄❄ 3bb I 4bb
18.10.2021 TRANSFER
Dwóch zarodków 😘❤🍀🍀
28.10.2021
Beta bhcg 1.18 mlU/ml😪
punkcja 27.12.2021
02.01.2022 Dwa zarodki 2cc I 2cd odrzucone 😪😪😪 -
nick nieaktualnyDziewczyny czy tylko ja jestem nienormalna i tak panikuje czy któraś z Was tez tak miała ? Tydzień po wizycie serduszkowej byłam już tak spanikowana czy serce nadal bije ze poszłam na usg do gina w swoim mieście. Oczywiście jest ok ale ja po 3-4 dniach zaczynam wątpić i sobie wkręcać ze coś nie tak. Kolejna wizyta u Ż już w poniedziałek znowu po tygodniu. Jestem ciekawa czy cały czas już będę w takiej niepewności czy w końcu uwierzę ze może to się dobrze skończyć. I myślicie ze takie częste usg może szkodzić ? Bo pewnie będę chodzić częściej..
-
nick nieaktualnyagulla1 wrote:Mam pytanie do Kingi 25 mogłabyś mi powiedzieć ile was wyniosło ivf rozumiem że to było wasze pierwsze podejście i się udało.dziękuję za informację. Pozdrawiam
Pozdrawiam .
mao lubi tę wiadomość
-
Alicjaa92 wrote:Dziewczyny czy tylko ja jestem nienormalna i tak panikuje czy któraś z Was tez tak miała ? Tydzień po wizycie serduszkowej byłam już tak spanikowana czy serce nadal bije ze poszłam na usg do gina w swoim mieście. Oczywiście jest ok ale ja po 3-4 dniach zaczynam wątpić i sobie wkręcać ze coś nie tak. Kolejna wizyta u Ż już w poniedziałek znowu po tygodniu. Jestem ciekawa czy cały czas już będę w takiej niepewności czy w końcu uwierzę ze może to się dobrze skończyć. I myślicie ze takie częste usg może szkodzić ? Bo pewnie będę chodzić częściej..
Mam to samo, ale powstrzymuje się od wizyt u innych lekarzy.
Codziennie popadam z nadziei i pewności, ze na pewno wszystko dobrze, do doła, że znowu się nie uda.
To nie jeste normalne, ale chyba towarzyszy wszystkim kobietom po przejsciach takich jak nasze. -
nick nieaktualnyDziewczyny czy wy też tak miałyście po stymulacji że przybyło wam wagi. Ja w ciągu ostatnich 2 miesięcy przytyłam około 3-4kg. Czy to możliwe ze to do tych zastrzyków? Wyglądam jak w ciąży a nie zaszłam
Czuje się taka ciężka. Jestem miesiąc po nieudanym transferze i jestem gruba
-
nick nieaktualnyAlicjaa92 wrote:Dziewczyny czy tylko ja jestem nienormalna i tak panikuje czy któraś z Was tez tak miała ? Tydzień po wizycie serduszkowej byłam już tak spanikowana czy serce nadal bije ze poszłam na usg do gina w swoim mieście. Oczywiście jest ok ale ja po 3-4 dniach zaczynam wątpić i sobie wkręcać ze coś nie tak. Kolejna wizyta u Ż już w poniedziałek znowu po tygodniu. Jestem ciekawa czy cały czas już będę w takiej niepewności czy w końcu uwierzę ze może to się dobrze skończyć. I myślicie ze takie częste usg może szkodzić ? Bo pewnie będę chodzić częściej..
-
nick nieaktualnyPom-pon wrote:Mam to samo, ale powstrzymuje się od wizyt u innych lekarzy.
Codziennie popadam z nadziei i pewności, ze na pewno wszystko dobrze, do doła, że znowu się nie uda.
To nie jeste normalne, ale chyba towarzyszy wszystkim kobietom po przejsciach takich jak nasze.
W takim razie tez będę próbowała się powstrzymywać .. ale już sobie tłumaczyłam ze lepiej iść na usg niż tak stresować dziecko -
nick nieaktualnykinga25 wrote:Alicja ,ja tez tak mam ,ale mnie ratuje to ,ze jak doktor mowi ,ze jest wszystko dobrze i nie ma sie czym martwic to tak jest i to mi bardzo pomaga .
Mi tez pomagają ale na max 3 dni później panika
Ty masz przebadany zarodek to masz dużo większa pewność ze będzie ok, przynajmniej to wyklucza wszystkie choroby genetyczne, my akurat tego nie przebadalismy i dlatego mam stres.. w poprzedniej procedurze tylko jeden był dobry a trzy złe.. -
Alicjaa92 wrote:Mi tez pomagają ale na max 3 dni później panika
Ty masz przebadany zarodek to masz dużo większa pewność ze będzie ok, przynajmniej to wyklucza wszystkie choroby genetyczne, my akurat tego nie przebadalismy i dlatego mam stres.. w poprzedniej procedurze tylko jeden był dobry a trzy złe..
Spróbuj myśleć, że wciąż większość dzieci na świecie jest poczęta bez badań genetycznych w brzuchu mamy
A serio, rozumiem Cię doskonale, ale nic oprócz czekania nam nie pozostaje.
Ja mam tydzień do wizyty, która będzie już po dniu, w którym obumarła poprzednia ciąża.
Staram się nie świrować, ale jest ciężko.
-
nick nieaktualnyAlicjaa92 wrote:Mi tez pomagają ale na max 3 dni później panika
Ty masz przebadany zarodek to masz dużo większa pewność ze będzie ok, przynajmniej to wyklucza wszystkie choroby genetyczne, my akurat tego nie przebadalismy i dlatego mam stres.. w poprzedniej procedurze tylko jeden był dobry a trzy złe..