MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Flo85 wrote:Ja ostatnio robiłam naleśniki z mąki kukurydzianej / ryżowej i ziemniaczanej są spoko 😊
Kupiłam fajna książkę jak robiłam zakupy na bezgleten. pl tam bardzo dużo jest przepisów na takie tradycyjne jedzenie bez glutenu. Ale dużo zależy od tego co kto lubi.
Flo85, kinga25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalina28. wrote:A jeśli moge zapytac to skąd wiesz ze beda dziewczynki u CB?
-
Dziewczyny mamy 3 zapłodnienia z 5 dobrych komorek 👶🏼👶🏼👶🏼 Dr Ż napisał, że musimy jeszcze czekac do 3 doby czy się nic nie zmieni
wiem, że to pewnie loteria i nikt z nas na to nie ma wpływu czy maluchy się będą dalej rozwijać 😓 ehh to czekanie jest najgorsze.
A czy między 3 doba, a 5 kiedy jest biopsja do genetyki, nadal może się coś zmienić na mniej??
I jeszcze jedno pytanie odnośnie odżywiania po punkcji, przez jaki czas pic elektrolity i nutridrinki??Catlady lubi tę wiadomość
📍Starania od 2016r -Obecnie 28lat, wykryto ANXA5
📍 Mąż- Fragmentacja DNA 23% 🐌
📍 11.2018r. - 1 IUI -nieudane
1️⃣ IVF-03.2019: Punkcja: 8pobrano, 3zapłodnione-1x❄️
👉Hiperstymulacja
👉04.2019r. Crio - 6.2.1nieudany 💔
2️⃣ IVF-05.2019r. Zmiana kliniki na Invicta Bydgoszcz/Gdańsk
👉06.2019r.
2 IVF : Punkcja + separacja plemników: 13 pobrano, 8 zapłodnionych - 6x ❄️
👉13.09.2019r. Transfer [4.1.1 i 4.2.2] 20dpt 1609 - krwawienie / 21 dpt 980,6 - [*] 😔😭
👉 14.01.2020r. Transfer[3.2.2 i 4.2.2]
➖ 3dpt 34,8 (pregnyl)➖ 6dpt 59,9➖ 8dpt 178,5➖ 10dpt 456,3➖ 13dpt 1230➖ 17dpt 4216 [p.ciążowy 6x4x3mm]➖ 20dpt 7919
➖ 24dpt beta 20695 +krwiak😭
➖ 27dpt (6+1) bije💓!! 0,56cm 🥰
➖ 36dpt (8+0) 1,65cm 🥰
➖ 41dpt (8+5) 2,05cm 🥰 -
WiśniaW wrote:Dziewczyny mamy 3 zapłodnienia z 5 dobrych komorek 👶🏼👶🏼👶🏼 Dr Ż napisał, że musimy jeszcze czekac do 3 doby czy się nic nie zmieni
wiem, że to pewnie loteria i nikt z nas na to nie ma wpływu czy maluchy się będą dalej rozwijać 😓 ehh to czekanie jest najgorsze.
A czy między 3 doba, a 5 kiedy jest biopsja do genetyki, nadal może się coś zmienić na mniej??
I jeszcze jedno pytanie odnośnie odżywiania po punkcji, przez jaki czas pic elektrolity i nutridrinki??
-
nick nieaktualnyWiśniaW wrote:Dziewczyny mamy 3 zapłodnienia z 5 dobrych komorek 👶🏼👶🏼👶🏼 Dr Ż napisał, że musimy jeszcze czekac do 3 doby czy się nic nie zmieni
I jeszcze jedno pytanie odnośnie odżywiania po punkcji, przez jaki czas pic elektrolity i nutridrinki??
Jak sie.będziesz dobrze.czula to wcale nie musisz pic. Ja pilam jakies 2 tygodnie bo sie zle.czulam. -
nick nieaktualnyWiśniaW wrote:Dziewczyny mamy 3 zapłodnienia z 5 dobrych komorek 👶🏼👶🏼👶🏼 Dr Ż napisał, że musimy jeszcze czekac do 3 doby czy się nic nie zmieni
I jeszcze jedno pytanie odnośnie odżywiania po punkcji, przez jaki czas pic elektrolity i nutridrinki?? -
nick nieaktualny
-
Pom-pon wrote:Moim pierwszym objawem ciąży po obu inseminacjach był ból żółądka (właśnie takie skurcze) 9 dni po
Trzymam kciukidziękuje za odpowiedz
-
Xxxx wrote:A powiedz mi jeszcze, w pierwszej IUI udało ci się od razu zajść? Czym byłaś stymulowana ? Tez puregon?
Modłabyś powiedzieć mi ile łącznie ze stymulacją wyniosła Cię cała procedura? To Twoje pierwsze IUI?MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url]
-
Xxxx wrote:A powiedz mi jeszcze, w pierwszej IUI udało ci się od razu zajść? Czym byłaś stymulowana ? Tez puregon?
Tak, udało się po pierwszej, ale niestety ciąża obumarła w 10 tc.
MIałam Puregon 75 iu
IUI wyniosła nas około 2 tysiące pln (nie korzystałam z refundacji na lek) -
Mera wrote:Modłabyś powiedzieć mi ile łącznie ze stymulacją wyniosła Cię cała procedura? To Twoje pierwsze IUI?
Nie to moja 3 IUI, ale pierwsza stymulowana puregonem.
Sama inseminacja 1100 zł , plus leki do stymulacji i teraz po które biorę łącznie jakieś 280 zł .
Wszystkie badania potrzebne do robiliśmy już wcześniej.
Mera lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Wisnia no niestety nie mówią . Maz zapytal po punkcji czy mozna wszystko jesc, doktor (jakis) powiedzial , ze.mozna, wiec pojechaliśmy po drodze do domu do macdonalda, male frytki potem wieczorem makaron a w poniedzialek umieralam. Na cito wizyta w klinice a dr Ż mowi co pani jadla i czemu nielekkostrawnie, wiec mowie mu jak bylo. Ale co mi to dalo , ze sobie pogadalam , ale co sie nacierpialam to moje, Zreszta znow zapowiada sie ciekawie, bo jestem znow po puregonie i juz ledwo chodze, siadam, buty obowiązkowo plaskie, spodnie rozpiete, wszystko mnie boli na dole, ciagnie i w ogóle.
Zycze, zeby wszystko przebieglo pomyślnie i bezboleśnie
Ja tez zawsze wole wiedziec co mnie ewentualne czeka, zeby wiedziec.na co sie szykowac i na co zwracać uwage. Duzo podpowiedzialy dziewczyny stąd.
Bierzesz coś na to czy czekasz aż samo minie? -
WiśniaW wrote:Dziewczyny mamy 3 zapłodnienia z 5 dobrych komorek 👶🏼👶🏼👶🏼 Dr Ż napisał, że musimy jeszcze czekac do 3 doby czy się nic nie zmieni
Wiśnia, trzymam kciuki mocno mocno!! Będzie dobrze ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻
WiśniaW lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️