MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Catlady wrote:Kochane, wytłumaczcie mi proszę jak wygląda kosztorys procesu IVF?
Na stronie Medart wyczytałam, że procedura to koszt 7000zł (w tym jest pobranie komórek jajowych, hodowla do 5 doby i transfer) + dodatkowo 500zł znieczulenie (pewnie przy punkcji?) + 1500zł za zamrożenie zarodków.
I teraz przykładowo, jeśli uda się wyhodować 4 prawidłowe zarodki, zdecydowalibyśmy się na transfer 1, i pozostałe 3 chcielibyśmy zamrozić ❄️❄️❄️, to w przypadku niepowodzenia i kolejnego transferu jednego z mrożaczków ile płacimy? Kolejne 7000zł, mimo że nie ma już punkcji?
Bo nie rozumiem dokładnie tego cennika ze strony kliniki
Mi za leki przed criotransferem wyszło ok 500 zł + wizyty czyli 4×150 złWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 17:41
Starania od 05.2016
• 4 nieudane IUI
• 04. 2018 hysterolaparoskopia -
endometrioza
• Medart od 12.2018 -
Berbeć, Flo85 - dzięki dziewczyny, teraz wszystko jasneBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
fishka wrote:Mao przepraszam ze tak pozno odp
Ja mialam 21 8dpt, 112 10dpt a potem juz klasyczne przyrosty 467 14dpt i 933 18dpt
Bo mi dr K nie mowila już żeby badać... ale się boje ze nagle zacznie spadać... ale z drugiej strony badanie bety cholernie mnie stresuje...
takie o to teraz mam dylematy -
fishka wrote:Bylam pacjentką dra Z ale w zwiazku z urlopem trafiłam do B i tak już zostałam
Po 4 becie chyba następnego dnia mialam juz wizytę gdzie byl juz pecherzyk z cialkiem zoltym.
A Ty kiedy wybierasz się na podgladanie?
Ja dopiero w przyszły wtorek idę... a w tym tygodniu dr K wysłała już mnie na L4... bo zaczęłam plamić..
No to w takim razie z beta jestś sporo do przodu przede mną, bo ja w 19 dpt mam 827...ale ja zaczynałam od połowy Twojejdr K mówi, ze wzorowo przyrasta to muszę jej wierzyć, bo oszaleje
dzisiaj jak dzwoniłam na rejestracje po L4 i od razu się zapisywałem na wizytę to pani uprawniała się czy aby na pewno minęły 4 tygodnie od transferu, bo tak są niby pierwsze wizyty... Wiec jeszcze trochę muszę poczekać i się postresowac... a w tym jestem mistrzem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 19:58
kinga25 lubi tę wiadomość
-
Ja ma pierwsza wizytę usg 7 kwietnia mam i stresa. W październiku miałam usunięta ciąże wyszło na prenatalnych że dziecku się źle rozwinęła pępowina i miało żołądek na zewnątrz. Musiałam szybko usunąć mimio, że dziecko jeszcze żyło. Zmarło by i ja razem z nim. Niebyła to wada genetyczna tylko letalna. Przeszłam horror, ale się nie podałam dzięki mojemu mężowi. W listopadzie miałam kolejne in vitro zarodki daliśmy do badania. 8 marca miałam podany. W sumie już miałam 3 razy in vitro o 2016 i to jest mój 10 zarodek. W lipcu dr. Ż. zrobił mi łyzeczkowanie i po 2 tyg.transfer i zarodek został zemna. Ale stało się jak się stało. Teraz w marcu też mi tak samo zrobił i teraz narazie jest zemna. 10 dnia beta 365 a 12 dnia 775.Poprzednie zarodki które miałam podane bez łyzeczkowania żaden zemna niezostal beta jakaś była 7 dnia ale zawsze 7 albo wcześniej plamilam było wiadomo że d...! Okazuje się że z moim endrometium coś szwankuje mimo, że jak mialam oceny cyklu to na usg było ok. A wygląda na to że w rzeczywiostosci tak nie jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:23
Ewelina185b -
nick nieaktualnyEwelina185b wrote:Ja ma pierwsza wizytę usg 7 kwietnia mam stresa. W październiku miałam usunięta ciąże wyszło na prenatalnych że dziecku się źle rozwinęła pępowina i miało żołądek na zewnątrz. Musiałam szybko usunąć mimio, że dziecko jeszcze żyło. Zmarło by i ja razem z nim. Niebyła to wada genetyczna tylko letalna. Przeszłam horror, ale się nie podałam dzięki mojemu mężowi. W listopadzie miałam kolejne in vitro zarodki daliśmy do badania. 8 marca miałam podany. W sumie już miałam 3 razy in vitro o 2017 i to jest mój 10 zarodek. W lipcu dr. Ż. zrobił mi łyzeczkowanie i po 2 tyg.transfer i zarodek został zemna. Ale stało się jak się stało. Teraz w marcu też mi tak samo zrobił i teraz narazie jest zemna. 10 dnia beta 365 a 12 dnia 775.Poprzednie zarodki które miałam podane bez łyzeczkowania żaden zemna niezostal beta jakąś była 7 dnia ale zawsze 7 albo wcześniej plamilam było wiadomo że d...! Okazuje się że z moim endrometium coś szwankuje mimo, że jak mialam oceny cyklu to na usg było ok. A wygląda na to że w rzeczywiostosci tak nie jest.
Przykra historiaŻyczę Ci, żeby wszystko się teraz pięknie zakończyło.
-
Flo85 wrote:Ja miałam 2 zarodki do 6 doby trzymane w sumie nie zapytałam dlaczego tak długo , ale to był środek tygodnia
Generalnie te dwa wyszły klasy 5.1.1Flo85, WiśniaW, Dalia90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:Dziewczyny brałyście relanium po transferze? Ja mam zalecone dwa razy dziennie, Przyznam, że chętnie bym łykała. Brałyscie?
Pomogło
Berbeć lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Dziewczyny brałyście relanium po transferze? Ja mam zalecone dwa razy dziennie, Przyznam, że chętnie bym łykała. Brałyscie?
Ja nie brałam w ogóle jak narazie.Ale jeżeli Tobie ma pomoc i dr nie widzi przeciwwskazań. Mi dr nigdy nie dał nie wiem czemu. A czasem tez by sie cos przydalo😄 -
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:Dziewczyny brałyście relanium po transferze? Ja mam zalecone dwa razy dziennie, Przyznam, że chętnie bym łykała. Brałyscie?
-
A tak w ogóle jak długo w ciąży można brać relanium?Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyApolonia87 wrote:Ja nie miałam zapisanego wcale, ale sama poprosiłam i mi zapisał też 2 razy dziennie. Brałam czasami w nocy. Mąż wcześnie wstaje do pracy ja przy okazji też się budziłam i potem zasnąć nie mogłam więc pomagało.
A tak w ogóle jak długo w ciąży można brać relanium?Apolonia87, Berbeć lubią tę wiadomość