X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    a było ciałko żółtkawe w tym drugim?
    Tak.

• Oblivion Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ja też byłam dzisiaj na wizycie (przełożyli mi z piątku) na 11.30 u dr K, więc może się mijałyśmy!
    Jestem tak pozytywnie nastawiona! Działanie będzie szybkie, jeśli wszystkie badania będą OK. Dzisiaj oddałam krew, Doktor pobrała wymazy, mąż ma oddać się uniesieniom (mieszkamy w Poznaniu, więc może w domu- szczęściarz) do kubeczka. Dostałam listę leków do brania, dieta b/laktozowa i b/glutenowa.
    Więc milion pytań do Was jeszcze przede mną :-)))

Malina28., diversik89, kinga25, Mera lubią tę wiadomość

7u22dqk3a5rckfkz.png
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    We wtorek😱😱😱😱😱😱 o ile do tego czasu na zawał nie padnę!!!
    To jak wrócisz to zaraz melduj co i jak bo ja chyba w piątek pojade chyba. A na rano jesteś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja będę się teraz przygotowywać do crio transferu jak wszystko będzie dobrze to pewnie w okolicy Wielkanocy będzie.Dostałam estrofem 3x1. Więcej pewnie dostane później. Czytałam też ze wino wytrawne i ananas może pomóc. Czy moglibyście mi poradzić co i kiedy żeby zwiększyć szanse. 😍

kinga25 lubi tę wiadomość

• Catlady Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja80 wrote:
    Dziewczyny ja będę się teraz przygotowywać do crio transferu jak wszystko będzie dobrze to pewnie w okolicy Wielkanocy będzie.Dostałam estrofem 3x1. Więcej pewnie dostane później. Czytałam też ze wino wytrawne i ananas może pomóc. Czy moglibyście mi poradzić co i kiedy żeby zwiększyć szanse. 😍

Wino wytrawne, serio? Jakie ma działanie?

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja80 wrote:
    Duzo i zawsze.
    Moje ostatnie wczoraj szlag trafił. Zbilam ostatnia butelke. W domu gorzelnia 😂

Catlady, Alicja80, kinga25, WiśniaW, Mera lubią tę wiadomość

• Flo85 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oblivion wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Ja też byłam dzisiaj na wizycie (przełożyli mi z piątku) na 11.30 u dr K, więc może się mijałyśmy!
    Jestem tak pozytywnie nastawiona! Działanie będzie szybkie, jeśli wszystkie badania będą OK. Dzisiaj oddałam krew, Doktor pobrała wymazy, mąż ma oddać się uniesieniom (mieszkamy w Poznaniu, więc może w domu- szczęściarz) do kubeczka. Dostałam listę leków do brania, dieta b/laktozowa i b/glutenowa.
    Więc milion pytań do Was jeszcze przede mną :-)))

Ja również dziś tam byłam w godz 11 -12 , więc sporo dziś nas tam 😊

Starania od 05.2016
    • 4 nieudane IUI
    • 04. 2018 hysterolaparoskopia -
    endometrioza
    • Medart od 12.2018
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Tak wino czerwone wytrawne dobrze dziala na ukrwienie macicy . Polecane przed transferem jak i po . Mi zawsze dr Z po transferze mowil zebym nie zapomniala o winie .
    Co do ananasa jadlam go na 2 dni przed transferem i kilka dni po . Najwazniejsza czesc jest ta ze srodka twarda . Ale do ostatniego transferu nie bralam i ciaza byla wiec ja tam w to nie wierze . Wiadomo ze sie wszystko robi by pomoc ale tak naprawdę niewiele mozna zrobic to jest loteria .

Catlady, Alicja80, Mera, Malina28. lubią tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Ja nie pilam wina bo doktor powiedzial ,ze NIE ,pewnie jednej pomoze innej nie ,

Berbeć lubi tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Tak wino czerwone wytrawne dobrze dziala na ukrwienie macicy . Polecane przed transferem jak i po . Mi zawsze dr Z po transferze mowil zebym nie zapomniala o winie .
    Co do ananasa jadlam go na 2 dni przed transferem i kilka dni po . Najwazniejsza czesc jest ta ze srodka twarda . Ale do ostatniego transferu nie bralam i ciaza byla wiec ja tam w to nie wierze . Wiadomo ze sie wszystko robi by pomoc ale tak naprawdę niewiele mozna zrobic to jest loteria .

Niby chodzi o resweratrol zawarty m.in w wine. Tak na dobrą sprawę, tego związku w winie jest naprawdę niewiele, żeby jakiś efekt wywołać ;)

Alicja80 lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Niby chodzi o resweratrol zawarty m.in w wine. Tak na dobrą sprawę, tego związku w winie jest naprawdę niewiele, żeby jakiś efekt wywołać ;)

Ja piję/piłam ten resweratrol właśnie. Chociaż na pytanie czy nadal mogę dr odpisała mi, że wino i ananasa, wolałabym resweratrol, parę kropelek i po krzyku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doktor tylko tyle powiedzial jesli chodzi o wino to jesli bym chciala osiagnac jakis wymiar leczniczy to bym musiala przez dluzszy czas to pic i tak konkretnie ale to by sie wiazalo zapewne z codziennym kacem .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, malo win czerwonych ma resweratrol w zauwazalnej ilosci. Najlepszy pod tym wzgledem jest szczep Pinot Noir. Pyszne pinoty w miare akceptowalnych cenach kolo 80 zl za butelke maja w sklepach Marka Kondrata.

Ja przed ciaza sporo piłam takich win, bo resweratrol jest bardzo zalecany przy endometriozie ;-)

Alicja80, Mera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny, malo win czerwonych ma resweratrol w zauwazalnej ilosci. Najlepszy pod tym wzgledem jest szczep Pinot Noir. Pyszne pinoty w miare akceptowalnych cenach kolo 80 zl za butelke maja w sklepach Marka Kondrata.

Ja przed ciaza sporo piłam takich win, bo resweratrol jest bardzo zalecany przy endometriozie ;-)
    A czy ten resweratrol można kupić jako witaminę czy gdzieś indziej występuje bo ja za winem🍷🍷🍷 nie przepadam a mam endometrioze i przydało by mi się to

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja80 wrote:
    A czy ten resweratrol można kupić jako witaminę czy gdzieś indziej występuje bo ja za winem🍷🍷🍷 nie przepadam a mam endometrioze i przydało by mi się to
    Ja pije w kroplach, w aptece normalnie dostaniesz, wcześniej kupowałam w tabletkach z Solgara, ale ze wzgledu na ilość polykanych tabletek przerzucilam.sie.na.krople.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Ja pije w kroplach, w aptece normalnie dostaniesz, wcześniej kupowałam w tabletkach z Solgara, ale ze wzgledu na ilość polykanych tabletek przerzucilam.sie.na.krople.
    A już znalazłam myślicie że mogę sobie to kupić i łykać czy musze to skonsultować z dr ?

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciąży,
    czy na etapie powiedzmy 20 tygodnia USG jest na każdej wizycie?
    Mój eko mąż się coś odpalił o szkodliwości usg dla dzieci i że on nie chce co wizytę. Ja oczywiscie chcę, bo inaczej oszaleję, przynajmniej aż poczuję ruchy.
    Jakie jest Wasze zdanie?

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie usg w Medarcie co wizyte plus dodatkowo zdarza mi sie na wizytach w Luxmedzie (na ktore chodze, zeby dostac skierowanie na badania krwi za free) plus w domu prawie codziennie uzywam detektora tętna. Nie wierze w te teorie, ze usg szkodzi ;-)

• Tacia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Dziewczyny w ciąży,
    czy na etapie powiedzmy 20 tygodnia USG jest na każdej wizycie?
    Mój eko mąż się coś odpalił o szkodliwości usg dla dzieci i że on nie chce co wizytę. Ja oczywiscie chcę, bo inaczej oszaleję, przynajmniej aż poczuję ruchy.
    Jakie jest Wasze zdanie?
    Ja miałam na każdej wizycie usg. Co do szkodliwości są zdania podzielone. Tyle osób miało robione usg co wizytę i z dzieciaczkami wszystko ok ;-) moim zdaniem gorsze są produkty które jemy niż to usg.

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Ja miałam na każdej wizycie usg. Co do szkodliwości są zdania podzielone. Tyle osób miało robione usg co wizytę i z dzieciaczkami wszystko ok ;-) moim zdaniem gorsze są produkty które jemy niż to usg.
    Ja mam takie samo podejście, tylko mnie wkurza tym gadaniem a sam z telefonem przy tyłku ciągle on line łazi.
    Dzisiaj jeszcze jego kolega (kolejny specjalista) mówił mu że jego żona w ciąży to miała 3 USG bo więcej szkodzi. Spoko, tylko łatwo mieć takie podejście jak się robi każde z trójki dzieci od jednego seksu.
    Dzięki za odpowiedzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 21:49

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ