X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Magdabg6 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Dzuewczyny ,ktore musza polegiwac ,ja od tego lezenia przez ponad 11 tyg ,nie czylam prawie nog ,wata doslownie przy chodzeniu i dostalam namiary na dobrego fizjoterapeute Dr Kormama i mi tak wycwiczyl miesnie ,ze jesr super a doslownie doktowi B ryczalam w gabinecie ,wiec jak ktoras by chciala to tez mam namiar .Mi to bardzo pomaga .

Kinga na pewno zgłoszę się do Ciebie po namiary

kinga25 lubi tę wiadomość

• mao Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Hehe ja to się zawsze śmieję, że trzeba kupić oryginalny i odblaskowych wózek, aby mój eMek na pewno że spaceru wracał z naszym dzieckiem 😂. On stwierdził, że najwyżej namaluję Młodemu na policzku jakiś tajny znak markerem, aby się nie pomylić. A dodam tylko, że u nas nie dwójka a jedno! Ostatnio jak próbował przewinac 6-miesieczną siostrzenicę to położył ją do zdjecia pampersa na brzuchu, bo logicznie (!) wydedukował, że może w pieluszce jest kupa i że nie będzie tej kupy w takim razie ciężarem dziecka (na plecach) zgniatać.... a Młoda w ryk bo nie wiedziala co sie dzieje 😂...tak więc ten tego....kurtyna

😅🤣😅🤣😂🤣 DOBRE 😅🤣😂🤣

201911201770.png

202201014972.png
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 musiałyśmy się dzisiaj minąć w klinice ;]
    Byłam na pierwszym USG. Są dwa pęcherzyki!! Dr K nie zadowolona, my bardzo. W jednym widać serduszko, w drugim niestety nie widać nawet zarodka. To 6 tydzień ciąży. Myślicie że drugi ma jeszcze szansę nadgonić? Jak było u waszych bliźniaków?

Anhydra, Emma_, Mera lubią tę wiadomość

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Hehe ja to się zawsze śmieję, że trzeba kupić oryginalny i odblaskowych wózek, aby mój eMek na pewno że spaceru wracał z naszym dzieckiem 😂. On stwierdził, że najwyżej namaluję Młodemu na policzku jakiś tajny znak markerem, aby się nie pomylić. A dodam tylko, że u nas nie dwójka a jedno! Ostatnio jak próbował przewinac 6-miesieczną siostrzenicę to położył ją do zdjecia pampersa na brzuchu, bo logicznie (!) wydedukował, że może w pieluszce jest kupa i że nie będzie tej kupy w takim razie ciężarem dziecka (na plecach) zgniatać.... a Młoda w ryk bo nie wiedziala co sie dzieje 😂...tak więc ten tego....kurtyna
    Ja to jestem ogolnie zalamana tym faktem ,bo moj maz jak mielismy raz blizniaki roczne na 3 dni TYLKO !! To spierdzielil bo 2 obudzenii w nocy i tyle bylo w temacie.

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Byłam na pierwszym USG. Są dwa pęcherzyki!! Dr K nie zadowolona, my bardzo. W jednym widać serduszko, w drugim niestety nie widać nawet zarodka. To 6 tydzień ciąży. Myślicie że drugi ma jeszcze szansę nadgonić? Jak było u waszych bliźniaków?

Hej. Ja byłam na pierwszej wizycie 6+3 i były oba serca.
    W poprzedniej ciąży chyba 5+5 i też były oba.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Ja wchodzilam chwile po parze ,ktora wchodzila jako pierwsza do doktoe K ,i nawet siedzialam tez na tej sofie :) U mnie bylo tak ,ze ogolnoe transferowalismy jeden zarodek ale sie podziel i najpierw byl pecherzk ale dlugu nic sie nie pojawialo wiec bylo nerwowo ,potem sie pojawily dwa serduszka ale tylko jeden zarodek ,kolejny dopiero po paru dniach ale byl mniejszy i nadgonil w mig .Ogolnie w 6 tyg byly 2 serduszka i jeden zarodek kolejny potrzebowal troche czasu .Przy blizniakach to troche dluzej sie rozwija .A co doktor K powiedziala ,? Kazala za kilka dni sprawdzic czy ja pojawi kolejne ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 12:25

• mao Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, bo tak myślę... czemu po IVF każą przyjść później na pierwsze USG niż po inseminacji??

Niby od IVF i IUI to 4 tygodnie... ale w IVF jesteśmy do przodu 5 dni, bo już mamy zarodki podawane...

201911201770.png

202201014972.png
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Hej. Ja byłam na pierwszej wizycie 6+3 i były oba serca.
    W poprzedniej ciąży chyba 5+5 i też były oba.
    Dzisiaj u mnie 5+6. Pierwszy zarodek z serduszkiem ma niecałe 3 mm... Ja się łudzę że jeszcze drugi ma szansę nadgonić, ale niestety wiem jak zazwyczaj bywa :/

amh 3,8
    słabsze nasienie
    styczeń 2019 MedArt
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja wchodzilam chwile po parze ,ktora wchodzila jako pierwsza do doktoe K ,i nawet siedzialam tez na tej sofie :) U mnie bylo tak ,ze ogolnoe transferowalismy jeden zarodek ale sie podziel i najpierw byl pecherzk ale dlugu nic sie nie pojawialo wiec bylo nerwowo ,potem sie pojawily dwa serduszka ale tylko jeden zarodek ,kolejny dopiero po paru dniach ale byl mniejszy i nadgonil w mig .Ogolnie w 6 tyg byly 2 serduszka i jeden zarodek kolejny potrzebowal troche czasu .Przy blizniakach to troche dluzej sie rozwija .A co doktor K powiedziala ,? Kazala za kilka dni sprawdzic czy ja pojawi kolejne ?
    To byliśmy my i siedziałyśmy obok siebie :) Dr K kazała zjawić się za 3 tygodnie i że wtedy wszystko się wyjaśni... Drugi pęcherzyk też ma ciałko żółtkawe, więc zobaczymy...

amh 3,8
    słabsze nasienie
    styczeń 2019 MedArt
  • Malina28. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja to jestem ogolnie zalamana tym faktem ,bo moj maz jak mielismy raz blizniaki roczne na 3 dni TYLKO !! To spierdzielil bo 2 obudzenii w nocy i tyle bylo w temacie.

Super ze wszystko dobrze oby tak dalej. Ja jestem z bliźniaków wiec mama moja mówi ze fajnie ale ciężko. Ale mówi zeby sie nie zamieniła wiec chyba nie było tak złe. 😄😄

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o ogólnie po pierwszym badaniu bety jak jest pozytywna to kiedy macie pierwsza wizytę u lekarza ?

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Dzisiaj u mnie 5+6. Pierwszy zarodek z serduszkiem ma niecałe 3 mm... Ja się łudzę że jeszcze drugi ma szansę nadgonić, ale niestety wiem jak zazwyczaj bywa :/

Kinga pisała, że u niej było inaczej niż u mnie, więc szansa jest :)

Alu_87 lubi tę wiadomość

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    To byliśmy my i siedziałyśmy obok siebie :) Dr K kazała zjawić się za 3 tygodnie i że wtedy wszystko się wyjaśni... Drugi pęcherzyk też ma ciałko żółtkawe, więc zobaczymy...
    Alu jak to mi doktor mowi ,nawet najmniejsze zasiane ziarnko moze sie bardzo donrze zaczac rozwijac ,wiec trzeba miec nadzieje .:) A to juz wiem :)

Alu_87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Hej, gratuluję, miałaś dwa zarodki?

Alu_87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Kinga pisała, że u niej było inaczej niż u mnie, więc szansa jest :)
    Pom- pon a Ty mialas dwa zarodki?

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Pom- pon a Ty mialas dwa zarodki?

Ja po inseminacjach jestem.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Ja po inseminacjach jestem.
    Aha, widzę, że często po iui są bliźniaki :) będziesz miała co robić z dwoma chłopakami :) imiona wybrane ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:01

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Mój nie nadgonił. W pierwszym było od pierwszej wizyty widać serduszko, a drugi jak stwierdził lekarz chyba jest pusty ale może coś się ruszy. Na drugiej wizycie w pierwszym było serduszko, a drugi był pusty niestety. Później się wchłonął.

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:

Gratuluję :). A jest pęcherzyk żółtkowy w tym drugim?

EDIT-doczytałam, że jest :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:04

Alu_87 lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Dziewczyny o ogólnie po pierwszym badaniu bety jak jest pozytywna to kiedy macie pierwsza wizytę u lekarza ?
    Malina - roznie od 3-4 tygodni od transferu .Ja bylam jak beta byla ponad 1500 aby pecherzyk zobaczyc czy jest w macicy .

‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ