MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
kinga25 wrote:Dzuewczyny ,ktore musza polegiwac ,ja od tego lezenia przez ponad 11 tyg ,nie czylam prawie nog ,wata doslownie przy chodzeniu i dostalam namiary na dobrego fizjoterapeute Dr Kormama i mi tak wycwiczyl miesnie ,ze jesr super a doslownie doktowi B ryczalam w gabinecie ,wiec jak ktoras by chciala to tez mam namiar .Mi to bardzo pomaga .
Kinga na pewno zgłoszę się do Ciebie po namiarykinga25 lubi tę wiadomość
-
Anhydra wrote:Hehe ja to się zawsze śmieję, że trzeba kupić oryginalny i odblaskowych wózek, aby mój eMek na pewno że spaceru wracał z naszym dzieckiem 😂. On stwierdził, że najwyżej namaluję Młodemu na policzku jakiś tajny znak markerem, aby się nie pomylić. A dodam tylko, że u nas nie dwójka a jedno! Ostatnio jak próbował przewinac 6-miesieczną siostrzenicę to położył ją do zdjecia pampersa na brzuchu, bo logicznie (!) wydedukował, że może w pieluszce jest kupa i że nie będzie tej kupy w takim razie ciężarem dziecka (na plecach) zgniatać.... a Młoda w ryk bo nie wiedziala co sie dzieje 😂...tak więc ten tego....kurtyna
😅🤣😅🤣😂🤣 DOBRE 😅🤣😂🤣
-
kinga25 musiałyśmy się dzisiaj minąć w klinice ;]
Byłam na pierwszym USG. Są dwa pęcherzyki!! Dr K nie zadowolona, my bardzo. W jednym widać serduszko, w drugim niestety nie widać nawet zarodka. To 6 tydzień ciąży. Myślicie że drugi ma jeszcze szansę nadgonić? Jak było u waszych bliźniaków?Anhydra, Emma_, Mera lubią tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
nick nieaktualnyAnhydra wrote:Hehe ja to się zawsze śmieję, że trzeba kupić oryginalny i odblaskowych wózek, aby mój eMek na pewno że spaceru wracał z naszym dzieckiem 😂. On stwierdził, że najwyżej namaluję Młodemu na policzku jakiś tajny znak markerem, aby się nie pomylić. A dodam tylko, że u nas nie dwójka a jedno! Ostatnio jak próbował przewinac 6-miesieczną siostrzenicę to położył ją do zdjecia pampersa na brzuchu, bo logicznie (!) wydedukował, że może w pieluszce jest kupa i że nie będzie tej kupy w takim razie ciężarem dziecka (na plecach) zgniatać.... a Młoda w ryk bo nie wiedziala co sie dzieje 😂...tak więc ten tego....kurtyna
-
Alu_87 wrote:kinga25 musiałyśmy się dzisiaj minąć w klinice ;]
Byłam na pierwszym USG. Są dwa pęcherzyki!! Dr K nie zadowolona, my bardzo. W jednym widać serduszko, w drugim niestety nie widać nawet zarodka. To 6 tydzień ciąży. Myślicie że drugi ma jeszcze szansę nadgonić? Jak było u waszych bliźniaków?
Hej. Ja byłam na pierwszej wizycie 6+3 i były oba serca.
W poprzedniej ciąży chyba 5+5 i też były oba. -
nick nieaktualnyAlu_87 wrote:kinga25 musiałyśmy się dzisiaj minąć w klinice ;]
Byłam na pierwszym USG. Są dwa pęcherzyki!! Dr K nie zadowolona, my bardzo. W jednym widać serduszko, w drugim niestety nie widać nawet zarodka. To 6 tydzień ciąży. Myślicie że drugi ma jeszcze szansę nadgonić? Jak było u waszych bliźniaków?U mnie bylo tak ,ze ogolnoe transferowalismy jeden zarodek ale sie podziel i najpierw byl pecherzk ale dlugu nic sie nie pojawialo wiec bylo nerwowo ,potem sie pojawily dwa serduszka ale tylko jeden zarodek ,kolejny dopiero po paru dniach ale byl mniejszy i nadgonil w mig .Ogolnie w 6 tyg byly 2 serduszka i jeden zarodek kolejny potrzebowal troche czasu .Przy blizniakach to troche dluzej sie rozwija .A co doktor K powiedziala ,? Kazala za kilka dni sprawdzic czy ja pojawi kolejne ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 12:25
-
Pom-pon wrote:Hej. Ja byłam na pierwszej wizycie 6+3 i były oba serca.
W poprzedniej ciąży chyba 5+5 i też były oba.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019))
-
kinga25 wrote:Ja wchodzilam chwile po parze ,ktora wchodzila jako pierwsza do doktoe K ,i nawet siedzialam tez na tej sofie
U mnie bylo tak ,ze ogolnoe transferowalismy jeden zarodek ale sie podziel i najpierw byl pecherzk ale dlugu nic sie nie pojawialo wiec bylo nerwowo ,potem sie pojawily dwa serduszka ale tylko jeden zarodek ,kolejny dopiero po paru dniach ale byl mniejszy i nadgonil w mig .Ogolnie w 6 tyg byly 2 serduszka i jeden zarodek kolejny potrzebowal troche czasu .Przy blizniakach to troche dluzej sie rozwija .A co doktor K powiedziala ,? Kazala za kilka dni sprawdzic czy ja pojawi kolejne ?
Dr K kazała zjawić się za 3 tygodnie i że wtedy wszystko się wyjaśni... Drugi pęcherzyk też ma ciałko żółtkawe, więc zobaczymy...
kinga25 lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019))
-
kinga25 wrote:Ja to jestem ogolnie zalamana tym faktem ,bo moj maz jak mielismy raz blizniaki roczne na 3 dni TYLKO !! To spierdzielil bo 2 obudzenii w nocy i tyle bylo w temacie.
Super ze wszystko dobrze oby tak dalej. Ja jestem z bliźniaków wiec mama moja mówi ze fajnie ale ciężko. Ale mówi zeby sie nie zamieniła wiec chyba nie było tak złe. 😄😄
kinga25 lubi tę wiadomość
-
Alu_87 wrote:Dzisiaj u mnie 5+6. Pierwszy zarodek z serduszkiem ma niecałe 3 mm... Ja się łudzę że jeszcze drugi ma szansę nadgonić, ale niestety wiem jak zazwyczaj bywa
Kinga pisała, że u niej było inaczej niż u mnie, więc szansa jest
Alu_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlu_87 wrote:To byliśmy my i siedziałyśmy obok siebie
Dr K kazała zjawić się za 3 tygodnie i że wtedy wszystko się wyjaśni... Drugi pęcherzyk też ma ciałko żółtkawe, więc zobaczymy...
A to juz wiem
Alu_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlu_87 wrote:kinga25 musiałyśmy się dzisiaj minąć w klinice ;]
Byłam na pierwszym USG. Są dwa pęcherzyki!! Dr K nie zadowolona, my bardzo. W jednym widać serduszko, w drugim niestety nie widać nawet zarodka. To 6 tydzień ciąży. Myślicie że drugi ma jeszcze szansę nadgonić? Jak było u waszych bliźniaków?Alu_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byłam na pierwszym USG. Są dwa pęcherzyki!! Dr K nie zadowolona, my bardzo. W jednym widać serduszko, w drugim niestety nie widać nawet zarodka. To 6 tydzień ciąży. Myślicie że drugi ma jeszcze szansę nadgonić? Jak było u waszych bliźniaków? -
Byłam na pierwszym USG. Są dwa pęcherzyki!! Dr K nie zadowolona, my bardzo. W jednym widać serduszko, w drugim niestety nie widać nawet zarodka. To 6 tydzień ciąży. Myślicie że drugi ma jeszcze szansę nadgonić? Jak było u waszych bliźniaków?
Gratuluję. A jest pęcherzyk żółtkowy w tym drugim?
EDIT-doczytałam, że jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 13:04
Alu_87 lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyMalina28. wrote:Dziewczyny o ogólnie po pierwszym badaniu bety jak jest pozytywna to kiedy macie pierwsza wizytę u lekarza ?