X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Polecam dużo pływać, u mnie zadziałało :)

Hmmm mamy mały problem...nie umiem pływać :D a raczej w ciąży chyba nie będę się tego uczyć :D
    kornel, co tam u Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,ktore sa w ciazy i maja zwierzaki w domu glownie koty ,bo wlasnie ja mam a nie przechodzilam jeszcze Toxoplazmozy ,czy macie zwierzeta w domu normalnie ? Czy na okres ciazy oddajecie pod zaufana opieke .?

• Mera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Dziewczyny ,ktore sa w ciazy i maja zwierzaki w domu glownie koty ,bo wlasnie ja mam a nie przechodzilam jeszcze Toxoplazmozy ,czy macie zwierzeta w domu normalnie ? Czy na okres ciazy oddajecie pod zaufana opieke .?

Ja miałam cały czas w domu ( 2 koty) spały ze mną 😀tylko mąż sprzątał kuwetę 😉nie wyobrażam sobie oddać je gdzies na ten czas❤️Dużo szybciej zarazisz się toxoplazmoza przez niemyte owoce czy surowe mięso 🤗

nick nieaktualny, nick nieaktualny, fishka, Pom-pon, Ruda2017 lubią tę wiadomość

MedArt-marzec 2019
    IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
    ilys58d.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Kinga, ja tez mam dwa koty z ulicy, są z nami kilka lat, nic się nie zmienilo, tzn śpią z nami, sprzatam po nich, tylko są domowo pierzynowe, niewychodzace. Kociczce dodatkowo włączył sie instynkt macierzyński i pilnuje mi brzuszka😻tez uwazam, że predzej mozna sie zarazić surowym miesem lub odchodami przyniesionymi na bucie z ulicy, a Twoja kicia jest wychodzaca?

Mera, nick nieaktualny, Ruda2017 lubią tę wiadomość

• Apolonia87 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja ostatnio pytałam weterynarza przy okazji wizyty z psem o tą chorobę bo moja siostra ma kota i też się bałam. Wet powiedział, że przeważnie to młode kotki ją przenoszą, że bakterie są w odchodach i jeśli nie sprzątam kuwety to nie widzi zagrożenia.
    Powiedział można po prostu kota zadbać pod kątem toxoplazmozy żeby mieć pewność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 17:52

nick nieaktualny, Mera lubią tę wiadomość

Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
    Hiperprolaktynemia.
    AMH 0,97
    3× IUI nieudane
    INF 01.2019 MedArt d. Ż
    8dpt beta 75,71
    9dpt beta 143,79
    26dpt ❤
    Czekamy na córeczkę ❤
    Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mera ,doktor B wlasnie powiedzial dokladnie to samo ,niedomyte warzywa ,owoce ,mieso .:) ale tak sie wlasnie nad tym kotem zastanawialam bo sie naczytalam .

Gonia ,nasz kot jest bardziej domowy ,bo to taka ciamajda ,jak wejdzie na drzewo to musimy straz wzywac bo nie wie jak zejsc ,jaj widzi ptaka to siedzi i sie patrzy na niego albo daje noge ,wiec raczej jest w domu i caly dzien spi .:)

Apolonia to jak maz pojdzie z nim do szczepienia to podpyta sie o jakas profilaktyke .Dziekuje :)

Mera, nick nieaktualny, Apolonia87 lubią tę wiadomość

• Mera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Mera ,doktor B wlasnie powiedzial dokladnie to samo ,niedomyte warzywa ,owoce ,mieso .:) ale tak sie wlasnie nad tym kotem zastanawialam bo sie naczytalam .

Gonia ,nasz kot jest bardziej domowy ,bo to taka ciamajda ,jak wejdzie na drzewo to musimy straz wzywac bo nie wie jak zejsc ,jaj widzi ptaka to siedzi i sie patrzy na niego albo daje noge ,wiec raczej jest w domu i caly dzien spi .:)

Apolonia to jak maz pojdzie z nim do szczepienia to podpyta sie o jakas profilaktyke .Dziekuje :)

Ja akurat przeszłam już toxoplazmoze ale nie od moich kotów ( one nie maja )😉

MedArt-marzec 2019
    IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
    ilys58d.png[/url]
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Jak jesteście pacjentkami dr K i wysyłałyście na rejestracje wyniki badań- np nieprawidłowy posiew, to ile czekaliście na odzew z rejestracji, że recepta jest do odbioru??
    Bo dr K coś mi nie odpisuje, to próbuje tą drogą🤷‍♀️😞

Od wczoraj był jakiś problem, pisałam do dr K a później dzwoniłam na rejestrację i dopiero dzisiaj po 17 dostałam telefon potwierdzający że recepta do odbioru.

mao lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • mao Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Od wczoraj był jakiś problem, pisałam do dr K a później dzwoniłam na rejestrację i dopiero dzisiaj po 17 dostałam telefon potwierdzający że recepta do odbioru.
    Dzięki 😊 Jutro zadzwonię na rejestracje i się dopytam co i jak, będę tam w pobliżu około południa, to chętnie bym od razu odebrała receptę.

I znowu masz antybiotyk na ta nieszczęsna bakterie?

201911201770.png

202201014972.png
  • WiśniaW Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!! Właśnie wyszłam od Ż. Moje endo to 8,7 👍 kolejna wizyta we wtorek - mam dostać progesteron i 5 dni później transfer no i przypada to w niedziele świąteczna, ale we wtorek ma mi potwierdzic czy w niedziele czy inny dzień wybierze. Dowiedziałam się tylko tyle, że progesteron to będą zastrzyki i globulki - to pewnie ten lutinus i to drugie coś na P? 😅 mówił, że jest u nich na recepcji - pamietam, że coś pisalyscie na ten temat - opłacało się kupić na recepcji czy jednak do apteki się pofatygować?

Mam wynik również badania genetycznego obu zarodków. Ten prawidłowy to klasy 6.2.1 czyli ten „drugi”, a ten 5.1.1 jest tylko opis „ nieprawidłowości chromosowe 47, XX, +5”
    Czy któraś z Was wie co było nie tak w tych genach? Bo nie dopytałam Ż tylko wzięłam i wyszłam 😅 czy w ogóle na tym wyniku jest określone co bylo „uszkodzone” w tym zarodku?? Czy wiem tylko tyle, że była to dziewczynka 😢

truskawka26 lubi tę wiadomość

iv099vvjjlhn9yib.png

📍Starania od 2016r -Obecnie 28lat, wykryto ANXA5
    📍 Mąż- Fragmentacja DNA 23% 🐌
    📍 11.2018r. - 1 IUI -nieudane
    1️⃣ IVF-03.2019: Punkcja: 8pobrano, 3zapłodnione-1x❄️
    👉Hiperstymulacja
    👉04.2019r. Crio - 6.2.1nieudany 💔
    2️⃣ IVF-05.2019r. Zmiana kliniki na Invicta Bydgoszcz/Gdańsk
    👉06.2019r.
    2 IVF : Punkcja + separacja plemników: 13 pobrano, 8 zapłodnionych - 6x ❄️
    👉13.09.2019r. Transfer [4.1.1 i 4.2.2] 20dpt 1609 - krwawienie / 21 dpt 980,6 - [*] 😔😭
    👉 14.01.2020r. Transfer[3.2.2 i 4.2.2]
    ➖ 3dpt 34,8 (pregnyl)➖ 6dpt 59,9➖ 8dpt 178,5➖ 10dpt 456,3➖ 13dpt 1230➖ 17dpt 4216 [p.ciążowy 6x4x3mm]➖ 20dpt 7919
    ➖ 24dpt beta 20695 +krwiak😭
    ➖ 27dpt (6+1) bije💓!! 0,56cm 🥰
    ➖ 36dpt (8+0) 1,65cm 🥰
    ➖ 41dpt (8+5) 2,05cm 🥰
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja mam psiaka i kota. Takso niby przeszłam. Skoro Ty nie to Twój nie jest nosicielem. Jeśli jest wychodzący to bym go w domu przytrzymała żeby nic nowego nie złapał, a jeśli domowy to chyba ryzyko mniejsze.

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Ja mam psiaka i kota. Takso niby przeszłam. Skoro Ty nie to Twój nie jest nosicielem. Jeśli jest wychodzący to bym go w domu przytrzymała żeby nic nowego nie złapał, a jeśli domowy to chyba ryzyko mniejsze.
    Dziekuje :) Caly czas sie nad tym zastanawiam ,bo ani Odry ,Swinki ,Rozyczki nie przechodzilam ,ale na to mi kazal doktor sie doszczepic przed ciaza a na Toxo nie ma ,nic bedzie w domu kotek grzecznie musial przebywac .:)

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Dzięki 😊 Jutro zadzwonię na rejestracje i się dopytam co i jak, będę tam w pobliżu około południa, to chętnie bym od razu odebrała receptę.

I znowu masz antybiotyk na ta nieszczęsna bakterie?
    Znowu :( dopytalam doktor o Lactovaginal i podmywanie ziołami i też to wdrożę. Przed ciążą robiłam sobie wywar z rumianku i siadałam w misce z tym, musiało być tak ciepłe jak mogłam wytrzymać. I to mi pomagało. Ale w ciąży nie wolno niestety.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • mao Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Znowu :( dopytalam doktor o Lactovaginal i podmywanie ziołami i też to wdrożę. Przed ciążą robiłam sobie wywar z rumianku i siadałam w misce z tym, musiało być tak ciepłe jak mogłam wytrzymać. I to mi pomagało. Ale w ciąży nie wolno niestety.

A ja dalej nie mam recepty na coś na tą głupią bakterię... na rejestracji mnie spławili, że mam czekać, dr K nie odpisuje, a ja się denerwuje tym, ze ta bakteria krzywdę zrobi 😞
    I co? Jak masz stosować lactovaginal?? Codziennie cały czas?? Coś jeszcze Ci dr kazała stosować? To też to u siebie wdrożę😎

Jak podmywanie ziołami? Jakimi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 10:55

201911201770.png

202201014972.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    A ja dalej nie mam recepty na coś na tą głupią bakterię... na rejestracji mnie spławili, że mam czekać, dr K nie odpisuje, a ja się denerwuje tym, ze ta bakteria krzywdę zrobi 😞
    I co? Jak masz stosować lactovaginal?? Codziennie cały czas?? Coś jeszcze Ci dr kazała stosować? To też to u siebie wdrożę😎

Jak podmywanie ziołami? Jakimi?
    Spokojnie, myślę że to tak szybko nie szkodzi dziecku. To jest bardzo częstą bakteria a normalnie kobiety w ciąży jeśli nie mają objawów infekcji, nie mają tak często robionych posiewow jak my w klinice.

Parzysz rumianek w jak najmocniejszym stężeniu i zamiast woda czy płynem po prostu myjesz się tym.

Oprócz antybiotyku nam globulki przepisane (nie wiem jeszcze jakie, bo receptę mogę odebrać dopiero jutro) a po ich zakończeniu Lactovaginal cały czas.
    Z seksem to się chyba muszę już pożegnać do końca ciąży :/

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiśniaW wrote:
    Hej ho!! Właśnie wyszłam od Ż. Moje endo to 8,7 👍 kolejna wizyta we wtorek - mam dostać progesteron i 5 dni później transfer no i przypada to w niedziele świąteczna, ale we wtorek ma mi potwierdzic czy w niedziele czy inny dzień wybierze. Dowiedziałam się tylko tyle, że progesteron to będą zastrzyki i globulki - to pewnie ten lutinus i to drugie coś na P? 😅 mówił, że jest u nich na recepcji - pamietam, że coś pisalyscie na ten temat - opłacało się kupić na recepcji czy jednak do apteki się pofatygować?

Mam wynik również badania genetycznego obu zarodków. Ten prawidłowy to klasy 6.2.1 czyli ten „drugi”, a ten 5.1.1 jest tylko opis „ nieprawidłowości chromosowe 47, XX, +5”
    Czy któraś z Was wie co było nie tak w tych genach? Bo nie dopytałam Ż tylko wzięłam i wyszłam 😅 czy w ogóle na tym wyniku jest określone co bylo „uszkodzone” w tym zarodku?? Czy wiem tylko tyle, że była to dziewczynka 😢
    Wisniawa ,prolutex to na doz zaczelam teraz zamawiac tak jak dziewczyny poradzily ,Lutinuis to apteka na Polnej ma najtaniej ,ale w aptece Wielkopolskiej tez dostaniesz w rozsadnej cenie .

WiśniaW lubi tę wiadomość

• mao Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Spokojnie, myślę że to tak szybko nie szkodzi dziecku. To jest bardzo częstą bakteria a normalnie kobiety w ciąży jeśli nie mają objawów infekcji, nie mają tak często robionych posiewow jak my w klinice.

Parzysz rumianek w jak najmocniejszym stężeniu i zamiast woda czy płynem po prostu myjesz się tym.

Oprócz antybiotyku nam globulki przepisane (nie wiem jeszcze jakie, bo receptę mogę odebrać dopiero jutro) a po ich zakończeniu Lactovaginal cały czas.
    Z seksem to się chyba muszę już pożegnać do końca ciąży :/

A Sanprobi też masz jeszcze cały czas stosować?? Lactovaginal, codziennie czy co drugi dzień, bo tak chyba było w ulotce napisane jak kiedyś miałam.
    No co Ty mówisz?? Zero seksu do końca ciąży??😨😨

Dzięki Pom-pon, będę robić tak samo😘

201911201770.png

202201014972.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    A Sanprobi też masz jeszcze cały czas stosować?? Lactovaginal, codziennie czy co drugi dzień, bo tak chyba było w ulotce napisane jak kiedyś miałam.
    No co Ty mówisz?? Zero seksu do końca ciąży??😨😨

Dzięki Pom-pon, będę robić tak samo😘

Nie ma za co :)
    Sanprobi biorę ciągle, Lactovaginal wg ulotki.
    Z tym seksem to sobie sama postawiłam te diagnozę, bo jeśli uda mi się to wyleczyć w końcu to będę chuchać i dmuchać żeby nie złapać znowu ;)

mao lubi tę wiadomość

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • mao Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Nie ma za co :)
    Sanprobi biorę ciągle, Lactovaginal wg ulotki.
    Z tym seksem to sobie sama postawiłam te diagnozę, bo jeśli uda mi się to wyleczyć w końcu to będę chuchać i dmuchać żeby nie złapać znowu ;)

Hahaha, a już myslalam, że dr K dała Ci zakaz☺️
    Ale rozumiem Cię doskonale... bo jak się tego pozbędziesz to niech już nie wraca ta chol**na bakteria✊✊✊

Pom-pon lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Wisniawa ,prolutex to na doz zaczelam teraz zamawiac tak jak dziewczyny poradzily ,Lutinuis to apteka na Polnej ma najtaniej ,ale w aptece Wielkopolskiej tez dostaniesz w rozsadnej cenie .
    Na Polnej to też Apteka Wielkopolska 😋

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ