MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
baileys wrote:Ja już przeszłam w tej ciąży 3 zapalenia pęcherza. Dr Kru kazał brać furagine za każdym razem. Raz dostalam też antybiotyk Monural, ale on nic nie dał. Osobiście uważam, że najbardziej pomaga Urosept 3 x dziennie plus dzikie ilości żurawiny (sok 100 % i do jedzenia). No i zdecydowanie warto zrobić posiew, mnie Kru nigdy nie zlecal nie wiem czemu, sama sobie robiłam jak tylko zaczynało piec i 2 razy wyszła nieznaczne ilosc e.coli
-
nick nieaktualnyFigga wrote:No właśnie nie kazała robić posiewu.. sama nie wiem co mi jest.. czekam za wynikiem.. biegam do toalety co pół godziny 😞 boli mnie w krzyżu, ciągnie w macicy- ale to uznałam za normalne, w końcu rośnie tam mały człowieczek ❤ ale to częste oddawanie moczu na tym etapie mnie martwi..
-
nick nieaktualnyDziewczyny w ciazy, czy lekarze Medartu zlecaja Wam badania tarczycy? Mnie Kru zlecał od poczatku tylko TSH, wychodzilo idealne i tak sobie przezylam 2 trymestry. Tymczasem jak poszlam do endo, to na usg wyszedl obraz zapalenia tarczycy i ft4 na samym dnie normy. Wkurzylam sie - czemu nie każa nam robic calego pakietu tarczycowego? Przeciez samo tsh nic nie znaczy
tylko Kru tak ma czy reszta tez?
Chodzi mi o sytuacje, gdy wczesniej nie chorowalam na tarczyce i nie bralam euthyroxuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 17:40
-
baileys wrote:Dziewczyny w ciazy, czy lekarze Medartu zlecaja Wam badania tarczycy? Mnie Kru zlecał od poczatku tylko TSH, wychodzilo idealne i tak sobie przezylam 2 trymestry. Tymczasem jak poszlam do endo, to na usg wyszedl obraz zapalenia tarczycy i ft4 na samym dnie normy. Wkurzylam sie - czemu nie każa nam robic calego pakietu tarczycowego? Przeciez samo tsh nic nie znaczy
Chodzi mi o sytuacje, gdy wczesniej nie chorowalam na tarczyce i nie bralam euthyroxu -
baileys wrote:Dziewczyny w ciazy, czy lekarze Medartu zlecaja Wam badania tarczycy? Mnie Kru zlecał od poczatku tylko TSH, wychodzilo idealne i tak sobie przezylam 2 trymestry. Tymczasem jak poszlam do endo, to na usg wyszedl obraz zapalenia tarczycy i ft4 na samym dnie normy. Wkurzylam sie - czemu nie każa nam robic calego pakietu tarczycowego? Przeciez samo tsh nic nie znaczy
Chodzi mi o sytuacje, gdy wczesniej nie chorowalam na tarczyce i nie bralam euthyroxu
Mi dr K każe badać TSH i FT4Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 18:23
-
nick nieaktualnybaileys wrote:Dziewczyny w ciazy, czy lekarze Medartu zlecaja Wam badania tarczycy? Mnie Kru zlecał od poczatku tylko TSH, wychodzilo idealne i tak sobie przezylam 2 trymestry. Tymczasem jak poszlam do endo, to na usg wyszedl obraz zapalenia tarczycy i ft4 na samym dnie normy. Wkurzylam sie - czemu nie każa nam robic calego pakietu tarczycowego? Przeciez samo tsh nic nie znaczy
Chodzi mi o sytuacje, gdy wczesniej nie chorowalam na tarczyce i nie bralam euthyroxu -
Alicjaa92 wrote:My jesteśmy na podobnym etapie i powiem Ci ze od kilku dni tez tak często biegam do toalety, najbardziej po południu ale nic mnie nie szczypie ani nie swędzi wiec myślałam ze to normalne 🙈
-
Chodzi mi o sytuacje, gdy wczesniej nie chorowalam na tarczyce i nie bralam euthyroxu
Ja tsh robiłam tylko przed rozpoczęciem procedury. Żaden lekarz, ani z medartu ani ten, do którego teraz chodzę nie zlecał mi tsh do zbadania, o ft3 i ft4 nie wspomnę. -
nick nieaktualnybaileys wrote:Dziewczyny w ciazy, czy lekarze Medartu zlecaja Wam badania tarczycy? Mnie Kru zlecał od poczatku tylko TSH, wychodzilo idealne i tak sobie przezylam 2 trymestry. Tymczasem jak poszlam do endo, to na usg wyszedl obraz zapalenia tarczycy i ft4 na samym dnie normy. Wkurzylam sie - czemu nie każa nam robic calego pakietu tarczycowego? Przeciez samo tsh nic nie znaczy
-
Emma_ wrote:Ja mam za każdym razem zlecane TSH i ft4.
Ja to samo od Ż. 👍
Dziewczyny a czy od prolutexu macie powiększony brzuch? Ja od wczoraj zauważyłam ze mam taki mega napuchnięty 😩 jak puszczę luzem i wypchnie to mała ciąża 🤣 nie wiem czy to normalne czy tych zastrzykach? Już nie wspomnę o obolałym lekko brzuchu 😓 jeszcze znajduje miejsca gdzie mogę się ukuć ale jest coraz ciężej, a gdzie tu dalej.. dopiero 3 dzień minął.. jeny jeszcze jutro, szybko zleci i w sobotę na 12 do Ż na usg i wyniki krwi i decyzja czy w niedziele transfer 😱 muszę przestać o tym myśleć bo na sama myśl czuje jak mi serce wali 😆 dobrze, że pracuje i jutro i w sobotę to nie będę miała czasu myśleć o tym wszystkim 😅 któraś z Was tez może jest w sobotę w południe w klinice? 😆😆
📍Starania od 2016r -Obecnie 28lat, wykryto ANXA5
📍 Mąż- Fragmentacja DNA 23% 🐌
📍 11.2018r. - 1 IUI -nieudane
1️⃣ IVF-03.2019: Punkcja: 8pobrano, 3zapłodnione-1x❄️
👉Hiperstymulacja
👉04.2019r. Crio - 6.2.1nieudany 💔
2️⃣ IVF-05.2019r. Zmiana kliniki na Invicta Bydgoszcz/Gdańsk
👉06.2019r.
2 IVF : Punkcja + separacja plemników: 13 pobrano, 8 zapłodnionych - 6x ❄️
👉13.09.2019r. Transfer [4.1.1 i 4.2.2] 20dpt 1609 - krwawienie / 21 dpt 980,6 - [*] 😔😭
👉 14.01.2020r. Transfer[3.2.2 i 4.2.2]
➖ 3dpt 34,8 (pregnyl)➖ 6dpt 59,9➖ 8dpt 178,5➖ 10dpt 456,3➖ 13dpt 1230➖ 17dpt 4216 [p.ciążowy 6x4x3mm]➖ 20dpt 7919
➖ 24dpt beta 20695 +krwiak😭
➖ 27dpt (6+1) bije💓!! 0,56cm 🥰
➖ 36dpt (8+0) 1,65cm 🥰
➖ 41dpt (8+5) 2,05cm 🥰 -
WiśniaW wrote:Ja to samo od Ż. 👍
Dziewczyny a czy od prolutexu macie powiększony brzuch? Ja od wczoraj zauważyłam ze mam taki mega napuchnięty 😩 jak puszczę luzem i wypchnie to mała ciąża 🤣 nie wiem czy to normalne czy tych zastrzykach?
Też tak mam 😊
Ja generalnie na hormonach to się kula zrobiłam 😂 -
nick nieaktualny
-
WiśniaW wrote:Ja to samo od Ż. 👍
Dziewczyny a czy od prolutexu macie powiększony brzuch? Ja od wczoraj zauważyłam ze mam taki mega napuchnięty 😩 jak puszczę luzem i wypchnie to mała ciąża 🤣 nie wiem czy to normalne czy tych zastrzykach? Już nie wspomnę o obolałym lekko brzuchu 😓 jeszcze znajduje miejsca gdzie mogę się ukuć ale jest coraz ciężej, a gdzie tu dalej.. dopiero 3 dzień minął.. jeny jeszcze jutro, szybko zleci i w sobotę na 12 do Ż na usg i wyniki krwi i decyzja czy w niedziele transfer 😱 muszę przestać o tym myśleć bo na sama myśl czuje jak mi serce wali 😆 dobrze, że pracuje i jutro i w sobotę to nie będę miała czasu myśleć o tym wszystkim 😅 któraś z Was tez może jest w sobotę w południe w klinice? 😆😆Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Mrsdzixon87 wrote:Ja we wtorek powinnam zrobić betę. Myślicie ze jak zrobie w poniedziałek test ciążowy to coś pokaże??Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
nick nieaktualny