MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tyle już czytałam o roznych klinikach ze mogłam się pogubić. Dziękuję za wyjaśnienie.Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
nick nieaktualny
-
A moglybyscie mi podpowiedzieć ile wynosi refundacja? Jaki mniej więcej koszt leków wychodzi?Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
Dlatego też postanowiłam zmienić klinikę i lekarza. Bo wcześniej nie dostałam nic na poprawę jakości kom. A właśnie słyszałam że dziewczyny stosują. A sama na własną rękę się boje cokolwiek brać. Biorę tylko wit d3. Os stycznia amh nie badałam.
Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ainaa wrote:Trzeba założyć sobie konto ZIP i tam dostępne będą te dane. Właśnie poczytałam na stronie NFZ.
Trzeba mieć podpis elektroniczny lub profil zaufany, albo pojawić się z dowodem w oddziale NFZ. Ponoć są tam info dotyczące wszystkich lekow, kwot, jakie przekazano na nasze leczenie itd... myśle, ze warto sobie dostęp stworzyć.
Ja miałam Puregon tylko 2 razy, tylko do dwóch punkcji, zastanawiam się, czy w ramach tego mogła zajść pomyłka, która wyczerpała moja refundację.
Ufam dr, wiec ta sprawa nie daje mi spokoju, jeśli się po prostu pomylił, to trudno, zdarza się każdemu, ale chciałabym to wiedzieć. Bo tak zachodzę co się stało.
A Puregon mam na sprzedaż, gdyby ktoś potrzebował bez refundacji!
No właśnie nie do końca tak rozowo jest z tym dostępem do informacji 😔 na moim profilu nie ma absolutnie nic, poza antybiotykiem, który brałam w tym roku, ale na przykład moja znajoma ma porody ale profil dzieciaków pusty (tak jak zresztą i u mnie) więc te dane to chyba milion lat będą jeszcze wprowadzać 🤷♀️
A co do refundacji to nie wiem czy nadal tak jest ale za 'moich czasów' podpisywałam za każdym razem dr papier, że nie korzystałam wcześniej z refundacji czy później że wykorzystałam jedną, dwie refundacje więc to była moja odpowiedzialność, nie lekarza - ja akurat leczylam się tylko w medarcie więc dr patrzyła w swoim systemie ale jak jesteście już po leczeniu w innych miejscach to same musicie wiedzieć niestety. Zawsze też możecie zabrać refundacje jak nie jesteście pewne a NFZ już się do was odezwie o zwrot kosztów jak jednak wcześniej wykorzystałyscie...M&K 2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualny
-
Ainaa wrote:Imbirek, No to kicha z ZIPem. Ja leczyłam się tylko w Medart, mówię o leczeniu wykorzystującym jakiekolwiek zastrzyki, wiec dr powinien mieć dokładna informacje. Powiedział, ze musi policzyć... ale głupio mi tak drążyć z nim ten temat.
Dlaczego głupio? To są twoje refundacje ( twoje pieniążki) które i tak będą ci potrzebne w późniejszych etapach idź do gabinetu i zacznij od razu ten temat żeby dr.wiedział że to dla Ciebie ważne....to naprawdę dużo pieniążków i ciężko przez to przebrnąć bez jakiejkolwiek pomocy....przecież to twoje prawo głowa do góry i śmigaj po swoje 😊😊😊😊😊😎Ainaa, Imbirek91 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Czekamy na Ciebie synku 😍😍
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 -
Maggy wrote:Magnetyczna, Paulina Nessa co mozna stosować na niskie AMH? Też się z tym borykam😔
Ja słyszałam że dobrze wpływa wit d3 , koenzym q10 i dhea. I zdrowa dieta (dziewczyny w jakimś wątku pisały co jesc, ale u mnie z wprowadzeniem dodatkowych składników w jedzeniu jest bardzo ciezko) .Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
Ewelina185b wrote:Jak ja się dziś boję wizyty połówkowej spałam 4 tylko godziny z nerwów. 😲
U nas Maluda ma się bardzo dobrze, wszystko jest tak jak należy UFFFF i waży już 450 gramów 😍 Zawsze jestem przerażona wizytą u SZ, ale uwielbiam jak opowiada o dziecku „tu są rączki Maluszka itp”😊 Nawet poza płytą dostaliśmy fotkę w 4D😍😍
Alu_87, Ruda2017, Catlady, żabcia, Dalia90, diversik89, agulla1, Mera, kinga25, Malina28., Apolonia87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak wygląda to pierwsze badanie prenatalne? Ja mam akurat u Kru. Usg jest przez brzuch czy przezpochwowe? Dostanę jakąś fotkę? 😋
Mao, super, że u Was wszystko ok 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 14:52
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Dalia90 wrote:Dziewczyny, a jak wygląda to pierwsze badanie prenatalne? Ja mam akurat u Kru. Usg jest przez brzuch czy przezpochwowe? Dostanę jakąś fotkę? 😋
Mao, super, że u Was wszystko ok 🥰Ewelina185b -
Ewelina185b wrote:Badanie prenatalne ale u Dr. Sz dostaje się płytę badanie trwa koło 40 min. I bada dopochwowo i przez brzuch. Niesmaruj niczym brzuch przez 3 dni.9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
mao wrote:Będzie dobrze ✊✊
U nas Maluda ma się bardzo dobrze, wszystko jest tak jak należy UFFFF i waży już 450 gramów 😍 Zawsze jestem przerażona wizytą u SZ, ale uwielbiam jak opowiada o dziecku „tu są rączki Maluszka itp”😊 Nawet poza płytą dostaliśmy fotkę w 4D😍😍
ja nie miałam odwagi poprosić o widok 4d. Sam wam doktor zrobił?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 15:51
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Alu_87 wrote:Super że u was wszystko w porządku! Mały rośnie że hoho
ja nie miałam odwagi poprosić o widok 4d. Sam wam doktor zrobił?
Alu_87 lubi tę wiadomość